Valborg

Idag är det valborgsmässoafton, i år igen. Först hade vi inga planer alls för denna dag sen blev vi bjudna hem till Björn med c/o. Grilla lite och ha det mysigt. Wihoo!

Men innan vi ska dit har jag lite ärenden att utföra. Systembolaget, banken och träning. Sen blir det åka av!!

Önska


499kr hos
www.nelly.com

Vill ha!!

Dagen

Ledig betyder inte sysslolös!

Det finns alltid saker som behöver pysslas med i hemmet. Idag har vi exempelvis satt upp speglar på dörren in till vår klädkammare. Äntligen kan man få se sig själv i helspegel....stört skönt!!

Morgonpromenad

Jag vaknade av mig själv idag kl 7.25, tidigt tänkte jag vände mig om för att somna om. Jag kunde inte somna om så jag bestämde mig för att ta en promenad. Jag gick till Älvsjö och tillbaka, det var uppfriskande. I iPoden hade jag DJ Alex Moreno´s in the mix som jag lyssnade på, då blir det ett bra tempo i gången. Nu sitter jag här och läser "En shopaholics bekännelser", stört skön!

Ska strax åka till mormor och hjälpa henne att tvätta lakan nere i tvättstugan. Ett riktigt bra barnbarn!!

Läslus

Fick låna dessa böcker av Linn idag. Det är hela "Shopaholic" serien och jag har hört från många att de ska vara hysteriskt roliga och Linn kunde intyga det. Vill bara börja läsa dom nu men först ska jag läsa klart "Flyga drake".


Fira

Nu har Alex sålt sin lägenhet och han är verkligen hur glad som helst. Jag ser på honom att det är en stor lättnad för honom att allt gick smidigt och att köparen var helt rätt person! Allt krångel med hyresgäster och dead-lines är äntligen över och det ville han fira med lite skumpa. Det blir nog en snurrig kväll med tanke på vi änu inte hunnit käka middag.


(Bilden kunde ha varit bättre...!)

Linn är min vän!

Ni måste bara gå in på Linn´s blogg och läsa detta http://tingelinglinn.blogg.se/2009/april/utkast-visst-ar.html. Hon har skrivit så fina ord om mig att jag blev helt rörd. Det var inte en dålig recension jag fick!


Promenad med Linn

Idag har jag varit hemma hos Linn och spanat in hennes lägenhet, hjälpt henne me en grejj på datorn, lånat en serie böcker och varit ut på promenad med henne. Verkligen hur trevligt som helst!! Hon e så gó, lägenheten var riktigt ombonad och mysig och under promenaden hade vi spännande diskutioner... och där fick man lära sig lite mer om varandra.

Nu ska jag äta lite lunch och under eftermiddagen ska jag hem till Hägersten igen.

Ännu en helg har passerat

Helgen med sitt fantastiska väder har varit kanon. Jobbat på förmiddagarna men eftermiddagarna och kvällarna har varit trevliga med tillställningar. I fredags var det utekväll med tjejgänget på Blue Moon, i lördags var det födelsedagsfest för Mats och Martin ute på Brevik och igår var det middag hemma hos Alex föräldrar.

Jag är nu ledig fram till den 4 maj då nästa kurs börjar. Det är skönt med ett litet mini-break för att kunna köra hårt på nästa kurs. Sommarn är nära nu!

Jag ska strax över till Linn. Först ska jag spana in hennes lägenhet och sedan ska vi gå ut på en promenad i det fina vädret.

Träningsvärk

Nu har träningsvärken från gårdagens träningspass smugit sig på. Det gör ont i kroppen, sådär skönt ont!

Idag ska jag hålla tummarna för Sara som står i auditionkön till Idol. Hoppas det går bra för ná!

Kvällen igår med hela tjejgänget var jätte lyckad och stand upen var jätte kul. Vilken kväll!

Ikväll ska vi fira Mats ute på Brevik. Värsta värsta mysigt!

Nu ska jag åka till jobbet, bye bye!

Pilates med boll

Idag inträffade min pilates debut. Jag vet inte ritkgit vad jag hade föreställt mig att det skulle vara för övningar men nu vet jag och nu är alla mina fördommar mot denna träningsform. Jisses vad vissa övningar var jobbiga och svåra. Vissa övningar var även grymt sköna när man låg på bollen i olika ställningar och sträckte ut koppen. Ett utmärkt komplement till min egen träning.


Ledig... yes yes yes!!

Vilken härlig dag idag. Solen skiner och allt är fröjd! Vid lunchtid ska jag träna och senare i eftermiddag blir det Blue Moon bar med ett tjejgäng. Där blir det middag, dricka och underhållning!! Längtar redan!!


Why Chris Brown beat Rihanna


Träna hårt och njut av fritiden!

Tog sovmorgon idag till 9 tiden för att riktigt vila upp mig. Åt en skål mjölk med flingor i min ro tillsammans med Alex innan jag tog cykeln ner till gymmet. Med vinden i håret drog jag en bredsladd in på cykelparkeringen och låste fast cykel och sprang in på gymmet. Alltid i sista sekund! Fick ändå plats på det alltid så fulla spinningpasset vid lunchtid så varför stressa...haha. Living on the edge! Efter spinningen körde jag ytterligare ett pass som heter core (mage/ländrygg). Påväg hem cyklade jag förbi affären och skulle inhandla rakhyvlar men kom hem med hela träningsväskan fullproppad. Fick också med mig hem lite keso, rödlök, vindruvor och jordgubbar. Så nu ska jag sätta mig på bakongen i solen och äta jordgubbar och vindruvor och fortsätta läsa "Flyga drake".


Ge mig!

Efter en lång övervägning har jag valt att inte ge mig iväg till någon festival i sommar, inte ens här i Sverige. Kan ni tänka er... det kan inte jag! Jag har aldrig varit en yber-festival-människa men under årens lopp har det hunnit bli några festivaler, allt från Peace&Love i Borlänge och ett par Were the action is i både Stockholm och Linköping till T in the park i Skottland. Men jag hoppas fortfarande på att få stå framför en scen en varm sommarkväll 2009. Av sommarens alla höjdare som kommer till Sverige är det framförallt Coldplay på Stadion den 22 augusti jag vill se tätt följt av U2 på Ullevi den 31 juli/1 augusti. Snälla ge mig en biljett nu, snälla snälla Gud...jag som har varit så snäll och duktig!

Pappas flicka


Nya naglar

Så här ser mina naglar ut nu, skit spännande när det är länga och ser välvårdade ut. Inte för att jag brukar ha ovälvårdade naglar men att de är högblanka, perfekta och långa gör det extra speciellt. Tyvärr har min kamera pajjat så det är mobilkameran som räddar mig i situatioenr som dessa, men bilden/bilderna kunde varit bättre må jag säga!!



Lycka + Deklaration

Efter ett par intensiva veckor med mycket plugg så är det nu äntligen klart!! Denna vecka har kantats av inlämningar, avhandlingsseminarium och nu idag den sista redovisningen för fördjupningsuppgiften i idrottspedagogik. Känns så befriande att ha klarat en kurs och nu börjar inte nästa kurs förän måndag v19. Skönt med en liten break för att samla energi till den sista kursen för terminen; organisation och ledarskap 2. Sen blir det sommarlov!!!!

Nu under eftermiddag har jag haft tid över för att planera och fixa lite. Har bland annat e-deklarerat precis, i tid och allt!! Höll på att få ett nervöst sammanbrott när jag öppnade mina uppgifter hos skatteverket och fick ett meddelande att det hade gjorts ändringar i deklarationen sedan jag fått hem den i brevlådan. Vaddå ändringar lixom?!?!??!?! Hjälp!! Efter att ha klickat runt hysteriskt så var det bara en inkomst som var placerat under fel "rubrik", detta ledde i sin tur att jag kommer att få tillbaka mer pengar än vad som var tänkt. Jippi yeah!

Ikväll ska hag  ha en riktig jäkl slappkväll efter veckas stress i skolan. Ska laga god mat, plantera lite frön, lata mig i soffan och (för en gång skull) läsa skönlitteratur. Man blir nästan knäpp om man läser för mycket vetenskapliga artiklar och arbeten, ikväll ska jag fortsätta att läsa "Flyga drake" som är helt fantastisk. Finns även som film och detn är också super bra, att rekomendera!!

Resten av veckan ska jag ta hand om mig själv! Imårn ska jag köra två pass på gymmet; spinning/core och afrodans, och på fredag blir det pilates med boll och kanske en morgonprogg eller liknande. Jag ska sitta och filosofiera med mig själv och om det är fint väder ska jag lapa sol på balkongen. Jag ska äta goda och hälsosamma frukostar och bar njuta att man har tid för sig själv. På fredag har jag dragit ihop ett helt tjejgäng som ska till Blue Moon bar för att äta, dricka och skratta ihjäl oss till underhållningen som består av komikergänget Stockholm Live. Det ser jag verkligen fram emot! Ska också jobba i helgen men på lördag är det fest ute på Brevik. Wihooo! Blir en riktig partyhelg med massor att se fram emot!!

Redovisning

Nu ska jag till skolan för att redovisa fördjupningsarbetet i idrottspedagogiken. Har skrivit om genusperspektiv inom triathlon. Efter redovisningen idag ska jag och Ida skriva det sista på b-uppsatsen. Hoppas verkligen vi blir klarar med det idag.

Studentskiva och studier

Igår smällde det för då var det syrrans studentskiva på Göta Källare. Kvällen började redan med en drink på ..och himlen därtill uppe på Skrapan. Jätte trevligt! Vid klockan sju tog vi oss till GK där det blev middag, dryck, massor att glo på eftersom de flesta var utklädda, sång och dans. Våra föräldrar var de näst sista föräldrarna att lämmna klubben, som vanligt helt enkelt!!! Vi kom hem någon gång efter klockan två då det blev inte så sent men jösses vad trött jag är nu, gick upp tidigt för att börja plugga lite. Duktig eller vad!?

Bästa lördagen

Vilken bra lördag det var igår! Efter frukosten på sängen åkte vi till Alex mosters kollonilott och spenderade dagen där. Jag hjälpte Eva att plantera lite i trädgården och växtstugan medan Alex hjälpte Andreas med någon vattenpump. Eva var så snäll och skickade med en tomat- och gurkplanta samt lite olika frön som jag ska så idag eller under veckan. Till lunch grillade vi olika goda korvar och köttbullespätt.

Under kvällen var jag bjuden till Hanna på födelsedagsmiddag. Hon hade gjort så fint och maten var super god. Sen satt vi tjejer där och gaggde fram till småtimmarna. När jag kom hem hade klockan hunnit bli strax efter 4.00.

Morgonstund har guld i mun

När jag vaknade så hade Alex redan gått upp ur sängen och jag tyckte det var väldigt egendomligt, hur ofta händer det lixom! Så precis när jag skulle kliva upp ur sängen hör jag någon tassa utanför sovrumsdörren och in kliver en stor frukostbricka med Alex tätt efter. Vilken prins!! Han hade fixat ihop en frukost som han vet att jag gillar jätte mycket; te, ägg, rostat bröd, avocado (han kom till och med ihåg att salladskryddan till) och andra goda grönsaker. Det är att visa sin kärlek, big time!!



Inspiration av andra

Blev lite inspirerad av mina vänner som redan fyllt i detta frågeformulär, nu är det min tur!

Du heter: Sandra Ann Flachsbinder
Smeknamn:  Kärt barn har många namn; Flachsan, Sudden, Sandy, Sandri
Låt som när du är ledsen sörjer till? "
I Don't Love You" med My Chemical Romance, lyssnas på i alla humör!
Beroende av: Nässpray
Vad tror folk om dig? Tror gör man i kyrkan på söndagar
Vad får du oftast komplimanger för? Mitt långa fin hår och att jag är så pysslig och fixig av mig 
Vad säger du för att imponera på någon?
Vad står det i ditt senast inkomna SMS?: "Hej gumman, lust att komma över på en rulle?" /Annn
Var bor du? Hägersten för tillfället
Trivs du där? Absolut
Äger du några Converse? Ett par vita, som inte är så vita längre!
Sprit, cider, vin eller öl? Jag tack till allt utom öl
Brukar du bli för full? Kan hända men jag brukar hålla mig i skinnet
Vad har du för mobiloperatör? 3
Är du allergisk mot något? Lite pollen och vissa typer av människor
Hur svarar du i mobilen?  Beror helt på vem det är som ringer
Vem ringde du senast? Alex
Vad sa den du senast pratade med i telefonen? Nått i stil med "Ja det kan jag vell göra!" på frågan om han kunde stanna och köpa hem sallad.
Antal timmar sömn i natt: Runt 9 h blev det på grund av sovmorgon
Sov du ensam? Nej
Brukar du komma i tid? Oftast
När mår du bra? För det mesta
När blev du fotad senast? Igår
Hur känner du dig nu? Lat
Vanligaste färg på dina kläder? Tyvärr måste jag svara svart
Vad tycker du om fötter? Att dom är fulländade. Det lilla födelsemärket på tån är pricken över i:et
Vad saknar du? Jag har allt jag någonsin kunnat önska
Hade du en bra kväll igår? Ja jätte mysig trots att det inte blev någon film hemma hos Anna och Robin
Favoritdryck på morgonen? Nypressad apelsinjuice
Rakar du benen? Ja
När brukar du oftast gå och lägga dig? Mellan kl 23 och midnatt
Är du blyg? Beror på sammanhanget
Sysslar du med någon idrott? Inte för tillfället
Vill du hellre ha mail än brev? Så klart att jag hellre vill ha ett handskrivet brev
Tror du på kärlek vid första ögonkastet? Nej, det krävs mer än ögonkontakt för att finna äkta kärlek
Har du spytt offentligt? Vad är definitionen av offentligt?
Är du nöjd med ditt liv? Ja
Är du bortskämd? Det tycker jag absolut att jag är, både med kärlek och materiella ting
Vad gör du i morgon? Är ledig och tänker slappa lite och plugga, på kvällen ska jag på födelsedagsmiddag
Vad är det värsta du vet? Att vara sjuk
Hur mycket pengar brukar du slösa på en vecka? Jag slösar sällan
Vad längtar du till? Sommaren med alla roliga planer
Har du bra vänner och äkta vänskap? Ja
Vad är det finaste du fått? Kärlek
En speciell dag du minns? 070903
Hur gammal är du? Fyller 22 i sommar den 7/7
Du samlar på? Massa skit
Vem ringer du när du är arg/ledsen: Mamma, hon har både hört och fått stå ut med det mesta
Gillar du golf? Minigolf - absolut!
Vilken tid gick du upp idag? 08.40
Har du sovit i din egen säng inatt? Ja
Har du strumpor på dig nu? Nej
Är det okej att gråta? Ja
När grät du senast? Igår
Vad skulle du göra om du vann en miljon? Ta ett djupt andetag för att inte göra något förhastat
Bär du glasögon eller linser? Nej
Tycker du det är viktigt att ha märkeskläder? Det är inte det viktigaste i alla fall
När går du upp ur sängen en helgmorgon? När jag har lust
Har du piercing? Nej
Vill du gifta dig? Jag tror det
Vill du ha barn? Jag tror det
Solar du ofta? Så fort jag får chanen under sommarhalvåret
Är du bra på att laga mat? Nja, men jag tycker att det är väldans skojj i alla fall
Är du flygrädd? Nej
Vad dricker du helst när du är törstig? Iskallt vatten
Vilken är din favoritglass? Ben & Jerry's - smak spelar ingen större roll
Tror du på ett liv efter döden? Ja, Nangijala
Tycker du om sushi? Ja
Vad äter du helst när du ser på film? Inget särksillt
Bor dina föräldrar tillsammans? Ja
Har du tandläkarskräck? Nej
Är du morgon- eller kvällsmänniska? Både och
Vilken ögonfärg har du? Blåmelerade
Har du någon gång gråtit dej till sömns? Inte på väldigt lång tid
Biter du på naglarna? Nej
Hur ofta tränar/motionerar du? Alldeles för sällan
Senaste låt du hörde? "Single Ladies" med Beyonce

Plugga, tvätta, städa

Under morgonen har jag suttit och börjat skriva på fördjupningsarbetet som ska vara klart nästa vecka. Det skulle vara mellan 3-4 sidor och jag har nästan knåpat ihop 3 vilket jag är nöjd med! Hittat bra information och bra vetenskapliga källor. Så fort man sätter igång brukar det gå bra, som alltid!

Nu ska jag tvätta och sätäda lite.

Det nya polett-myntet

Igår såg jag den nya enkronan för första gången, då trodde jag att det var en leksakspeng. Såg helt overklig ut på baksidan. Inte snygg om ni frågar mig, det ser ut som en polett!! Den nya enkronan är till för att markera att det är 200 år sedan Sverige och Finland skildes åt.


Mulet och trist

Vaknade glad och trodde att jag skulle få äta frukost på balkongen med solen i ansiktet. Det fick jag inte för det var mulet. Vem fasen beställde mulet idag?

Igår gick jag modevisning igen och det var lika kul som förra gången. Vi åt god tappas innan visningen, sen visade vi upp fem set med plagg var och under kvällen stod jag i kassan.

Nu är det bara att tuta och köra med fördjupningsarbetet så att det blir klart, under eftermiddagen ska jag jag iväg och jobba så jag måste vara flitig idag!

Modevisning

Äntligen är alla sommarkläder inhänga i garderoben, det som ska säljas/doneras ligger i kartonger och alla vinterkläder är nerpackade i förrådet. Känns grymt skönt!

Snart ska jag åka till skolan och hämta en bok som jag måste läsa under helgen. Känns rätt onödigt men måste man så måste man. Dirket efter det ska jag till Tyresö och gå modevisning för Katja igen. Det ska bli kul!

Imårn är det plugg som gäller för hela slanten, sen ska jag jobba på eftermiddagen.


Tisdag

Idag har jag varit hos Ida och pluggat lite. Hon var hundvakt till Mimmi och Morris, hennes systers hundar och dom var bedårande.

När jag kom från Ida så möttes jag av alla flyttkatonger med kläder, skor, ytterkläder och väskor för sommarbruk. Suck! Det var bara att börja rensa bland detta. Håller fortfarande på med kartongerna, fast då har jag inte varit så effektiv utan gjort annat också.

Dagens middag blev super god; kåldolmar med lingonsylt och sallad. Det var länge sen man åt det, så länge sen att jag inte ens kommer ihåg när det var sist. Men gott var det!

Nu ska jag göra ett sista ryck med klädkartongerna innan jag ska mysa ner i soffan kl 21 och kolla på ett dubbelavsnitt av Desperate Housewives. Yeah!

Imårn är det ingen skola utan jag ska fortsätta att plocka lite här hemma samt påbörja ett fördjupningsarbete i idrottspedagogiken.

Påskhelgen

I söndags var det påskdagen och då var familjen bjudna på påskmiddag hemma hos farmor och farfar. Det var precis som det var när man var liten. Farmor och farfar hade kokat en massa ägg som alla barnen fick måla. Efter mycket om och men fick jag tillåtelse att räknas som barn så jag fick också måla tillsammans med mina kusiner. Sen var det en super god påskbuffé med massor av  godbitar att äta. Efter middagen fick alla barn under 30år leta efter sitt påskägg. I ägget låg det godis och en trevlig summa pengar. Världens snällaste farföräldrar har man!

Igår var det annandag påsk och röd dag vilket betydde att alla var lediga. Det blev långpromenad med mamma och pappa på morgonen följt av en god frukost. Under förmiddagen var det mycket som skulle göras. Cyklarna rustades för säsongen och vår/sommarkläder samt assocearer hämtades ner från vinden. Det var hela fyra kartogner fullproppade med saker som jag tog med hem. Alex höll på att få spader på alla grejjer men jag lovade honom att slänga/sälja allt som jag inte kommer att använda. Under eftermiddagen tog vi en långpromenad med Anna och Robin vid Årstaviken. Vi gick från Eriksdal till Tanto, där fikade vi lite vid en marina och sedan knallade vi samma väg tillbaka. Vi åkte och handlade lite mat och åkte hem till oss och åt en god middag och mös framför tv:n.


Grillade champinjoner

Nu har vi varit och handlat lite kött och grönsaker till kvällens middag. Jag och Alex ska ha en egen mysig liten påskmiddag eftersom mamma och pappa är på fest och syrran ska iväg och grilla med sina polare. Det var helt urplockat när vi va i affären så det blir till att grilla karré eller vad det heter. Alex ska ha ris till och jag äter mitt matvete. Till det har jag gjort världens godaste sallad. Sen har vi massor av champinjoner som vi ska grilla, grillade champinjoner är bland det godaste jag vet!

Glad Påsk

När är det man säger glad påsk? Var det i förrgår, igår, idag eller imorgon? Helt förvirrad när alla säger Glad Påsk varje dag och det där med historia är inte min starka sida.

Ikväll ska jag och Alex grilla nått gott, tycker lite symd om vegeterianer just denna årstid när grillen ska fram. Grillat går bara inte att motstå. Å andra sidan kan man ju grilla annat än kött, men ändå.

Innan mamma och pappa åkte iväg på fest så fick vi varsit påskägg, påskpåse och överraskning. Påskägget var fullt med gott lösviktsgodis, påskpåsen var full med (som mamma sa) "nostalgi godis" det vill säga olika sorters tablettaskar och Palle Kuling choklad och överraskningen var i form av en trevlig summa på banken. Och trisslotten får jag inte glömma, den ska jag snart skrapa. Tänk om man skulle gå och bli miljonär på cupen. Förstår inte hur mamma och pappa orkar skämma bort oss längre. Men jag skulle ljuga om jag sa att jag tycker att jag är för gammal för sånt här. Jag blir aldrig för gammal! Tack mammi och pappi, ni vet att ni är bäst!!

Krattat löv

Efter jobbet idag så åkte jag hem till Tyresö, igen. Passade på att vara ute på tomten eftersom det är så himla fint väder. Jag och Alex skuttade runt och sparkade boll samt tävlade om vem som kunde göra det coolaste trixet. Sen hittade vi två krattor så vi körde lite galna kung fu övningar med dom och försökte se as balla ut. Så jävla barnsliga vi är! Min syrra kom ut på terassen och tyckte vi var as töntiga, tills hon valda att delta i "lekandet". Det finns en liten unge i henne också, och jag ska vara storasyster... yeah right!! Sen tog vi krattorna och började kratta baksidan, utan några som helst order om det. När mamma kom ut så tappade hon hakan av förvåning och blev jätte glad. Så jag hoppas att påskharen har noterat detta så att han kan fixa fram ett gigantiskt påskägg.



Worka

Strax ska jag iväg och jobba lite, på självaste påskafton. Undrar om det är lungt nu när är påsk?! De flesta kanske har åkt till landet eller är bortbjudna till släkt och vänner. Fast det är nog massor som vill spela ändå och det är säkert guldkväll på bingo lotto precis som det är typ varje vecka. Aja, det är inte så många timmar jag ska vara där så jag står nog ut!

Gó middá

Har barsa haft en skön långfredag med familjen. Dagen började kanon med en löprunda som gjorde dagen. Sen var det frukost med familjen med påskskinka. Jag och mamma drog sedan och shoppade. När vi kom hem satt jag och läste igenom alla veckotidningar som finns i detta hus, allt från Vecko Revyn, Elle till Tara och Damernas. När Alex kom hit, efter att ha spenderat dagen med en vän, hjälpte vi mamma och pappa att kratta löv på framsidan. Nu sitter vi tillsammans i köket och har musiktävlingen "gissa artisten" medans vi gör iordningen middagen. Mamma gör matvetesallad, Alex fixar tzatsiki och pappa står på altanen och grillar. Jag står mest för det trevliga sällskapet och bloggar. Haha, vilken stjärna man är i köket!


Efter middagen ska vi krypa ner i soffan allihopa och kolla på den svenska filmen "Patrik 1,5", det var mammas önskemål men vi andra hade inga invändningar. Den tror jag blir toppen bra! Så kvällen blir alltså en myskväll för imårn ska jag upp och jobba på förmiddagen.


Ni skulle bara våga

Alla som köper likadana jeans leggins som mig är härmapor!

Dessa desperata ord kommer från mig i hopp om att jag kommer att vara ensam som har dessa, som om jag skulle vara det. Dessa är ju så sjukt jävla snygga att jag kan bara drömma om att ensam få bära dessa. Jag vet att fler av er sitter och tänker att; shit vilka grymma dom ska jag också köpa!...med all rätt tänker ni så för jag har ju världens bästa smak! Dom är verkligen helt fulländade, precis sådana som jag har letat efter, med fickor och allt. Jag är typ avundsjuk på mig själv för att jag har dessa.


Shopping

Kvällen igår var hur trevlig som helst. Mina föräldrar hade bjudit in Alex föräldrar på lite påskmiddag. God mat och trevligt sällskap gör att det inte kan misslyckas.

Väckarklockan hade jag sällt på kl 9.00 och den var så lydig och ringde då. Typsikt! Under gårdagen hade fått för mig att ge mig ut på en löprunda innan frukost med hela familjen, och det ångrade jag genast när klockan ringde. Dock satte jag på mig träningsdressen och gav mig ut. Det var riktigt skönt väder och musiken i iPoden var bra. När jag kom hem åt hela familjen en god frukost med påskskinka. Mums!

Under dagen har jag och mamma varit ute och shoppat och vi båda hittade massa fint. Jag hittade ap snygga jeans leggins som jag letat efter. De var ljusa, såg typ stentvättade ut, med mörka sömmar och fickor därbak. Jätte nöjd! Hittade också en korallfärgad tunika som jag blev förälskad i, den kommer bli perfekt att ha över bikinin i sommar. Slutligen hittade jag en marinblå stickad sjömansbolero med guldknappar som jag inte kunde motstå. Slutligen blev det ett solpuder så att man kan se lite läcker ut nu när solen är framme.

Mamma hittade lite påskpresenter och en ursnygg glansig typ tunika med öppen rygg. Sexy mama säger jag bara!

Med lite mindre pengar i plånboken åkte vi hem och nu sitter jag med en skinkmacka i handen. Ikväll blir det middag här i Tyresö igen. Då ska min föräldrar laga lammgryta eller något liknande.


Ordentlig sovmorgon

Oj va skönt det var att sova ut. Men direkt när jag öppnade ögonen så kunnde jag känna träningsvärken i kroppen. Och det kommer bara att bli värre, för mig brukar ofta träningsvärken slå till med störst kraft efter 24-30h.

Ida kommer strax till mig och då ska vi gå igenom vår b-uppsats och göra små ändringar.

I eftermiddag ska jag åka hem till Tyresö för då har mina föräldrar bjudit hem Alex föräldrar och syster på lite påskmiddag. Det kommer bli jätte kul!

Pepp

Alltså jag måste börja med att säga att jag är lite stolt över mig själv! Min progg (promenad + jogg) runt Årstaviken gick över förväntan bra. Medan Alex och pappa spelade tennis så sprang jag mina knappt 8km runt vattnet och det var riktigt uppfriskande. Jag tog tog en lite promenad över Liljeholmsbron och ner för trapporna innn det blev fart på benen igen. Lika bra att erkänna mitt lilla "fusk", känner mig ändå bättre än alla andra som ligger hemma i soffan och pillar sig i naveln. Men det var riktigt peppande att springa och veta om att takterna fortfarande sitter kvar, till viss del. Tror dock att mina gamla tränare skulle skaka på huvudet om dom såg mig i vissa partier runt viken, särskillt ett kuperat parti i skogen. Jisses vad tungt det var att hålla löptekniken när det lutade uppför. När jag kom tillbaka till tennistältet hade grabbarna några set kvar så jag passade på att köra lite löpskolning vilket var sjukt länge sen jag gjorde.

Nu har vi precis duschat och ätit middag. För Alex blev det pasta med laxsås och för mig blev det en buljongsoppa med grönsaker till förätt och pestolax med vitkål till huvudrätt. Gott med mat för jag var superhungrig!

Progga

Nu strax ska jag iväg på en progga-tur runt Årstaviken. Alex och pappa ska spela tennis i Eriksdalshallen och då tänkte jag dra på mig tränarpaltorna, sätta på mig pulsklocka och lyssa på min nyladdade iPod medans jag proggar runt. Ordet "progga" har jag precis kommit på själv och det härstammar från de två orden "promenera" och "jogga". Sätter man ihop dessa blir det progga och det är precis det jag tänkte försöka mig på. Har förut mätt upp på karta att det är omkring 8km. Blev riktigt taggad till detta pass efter att ha pratat med Julia som precis varit ute på en liten runda 10km. Hon måste vara något av en tränings-idol för mig!

Nu är iPoden fulladdad så nu är det dags att börja progga!


Att ta sitt liv

Jag fick precis nyheten om att en bekant, jag skulle inte kunna kalla det vän, nyligen tagit sitt liv. Så ung med så tungt hjärta, hur kan de gå så fel att man inte orkar leva längre? Eller kan det ha varit en hämd till omvärlden? Sådant ska man inte spekulera om men jag hoppas hur som helst att personen i fråga har funnit frid!


Plugga som gäller

Idag är det bara plugga som gäller. Det ska läsas rapporter och artiklar och det ska skrivas på fördjupningsarbete och allt vad det är. Bara att sätta igång nu så att påsken kan bli lite ledig!



Juste, det stod någo i trappuppgången om att elen kommer att stängas av idag 9-16, helt sjukt! Kan dom inte göra det när det inte är påsklov lixom?! Aja det är bra för då kan man ju plugga emr effektivt!

Dagens ros

Det är den hjälpsamma damen på apoteket som får dagens ros. Jag var där efter skolan för att fylla på apoteksskåpet här hemma efter diverse förkylningar och halsfluss. Hur som helst så vet jag att jag har så lätt att bli beroende av nässpray i tider som dessa, så jag diskuterade detta problem med henne. Hon rekomenderade mig istället  att prova något som heter "Renässans Plus+" som är en hyperton saltlösning för nästäppa. Kommer i en helt vanlig nässprays flaska så den är lätt att använda. Nu håller jag på att prova denna produkt och en så länge funkar den bra, men jag får se efter nattens stora prövning. Det största problemet med nästäppa för mig är när jag ska somna, hur irriterande är det inte att försöka somna med öppen mun eller att näsan "visslar". Nää fyn jag hoppas verkligen att detta ska hjälpa mig och att jag blir befriad från vanlig nässpray.

Ojj vilken långt inlägg om nästäppa, kan man tänka sig! Det som jag i alla fall ville komma fram till var att om man bara är öppen för att fråga och diskutera sina medicinska "problem" med apotekarna kan de faktiskt hjälpa en.


It´s a beautiful day

Morgonstund har guld i mun brukar man säga, och det var precis hur man kan beskriva min morgon. God frukost och lungt och skönt hade jag innan jag åkte till skolan för att möta upp Ida för lite planering. Planeringen tog bara dryga timmen och efter det åkte jag till Stadsmissionen i Liljeholmen som Dave och Alex tipsade mig om. Hittade en super fin lite feminin porfölj för 35 spänn, taget! Mötte sedan upp Alex som pluggar i Liljeholmen och vi åkte hem tillsammans. Innan vi hann förslappa oss satt vi oss på träningskläder och gav oss ut i det fina vädret. Vi powerwalkade runt i Älvsjö för att hitta den närmaste vägen från oss till Alex syrra som precis flyttat dit. På vägen hem började vi jogga och det slutade med en spurtstrid till dörren. Jag genade via ett träsk med Alex tätt intill mig och gissa hur vi såg ut när vi kom hem. Skorna var helt leriga. Så nu har vi duschat skorna och ska nu duscha oss själva.


Måndag morgon

Tänk att idag så har solen bestämt sig för att titta fram. Vilket nöje! Ska till skolan en snabbis nu på förmiddagen för att gå igenom lite med Ida. Sen är det hem och förbereda inför morgondagens seminarium för b-uppsatsen. Skönt att det är klart sen så att man kan få veckoslutet med påsk lite ledigt.

Kriminalhistoriens absolut häftigaste namn

När jag loggade in på Facebook hade nedstående meddelande postats i min inkorg av en för mig okänd person vid namn Petter:

"Du har antagligen kriminalhistoriens ( väldigt långt ord där ) absolut häftigaste namn. Jag kanske läser för mycket men det klingar ganska bra ......"


(Sunny) Sunday

Vakande nyss (ja det blev en lång och efterlängtad sovmorgon) och drog upp rullgardinen. Regn och rusk. Blää! Det som var så fint väder igår, helt underbart vår väder med solsken och galda människor.  Eftersom jag varit gräsligt usel på att uppdatera bloggen under helgen som kommer här en kort liten sammanfattning:

Fredag:
Mötte upp Ida och Karin vid Östermalmstorg vid strax innan 18 och gick till Blue Moon bar för lite AW med mat, dryck och underhållning. Det var, som vanligt, tacobuffé och härliga after work priser i baren. Kl 20 ställde sig komikerna Jacob Öqvist och Kodjo Akolor på scenen, de var kvällens konfransierer och roliga som fan. Några andra komiker som uppträdde var bland annat Martin Lagos, Anton Körberg och Tobias Persson. Vi skrattade så vi kiknade. Riktigt skojj! Efteråt åkte vi hem till Linn och drack lite mer vin innan det var dags att åka  .

Lördag:
Vaknade upp till världens kanonväder. Jag och Alex åkte till Eriksdalsbadet för att promenera runt Årstaviken. Vi var uppenbarligen inte ensamma om den idéen. Det var jätte mysigt att gå omkring där i solskenet och titta ut över vattnet. Sen var Alex tvugen att åka till Arlanda och plocka upp en vän. Jag passa då på att gå till Hammarby Sjöstad och fynda på Adidaslagret och outletbutiken Mno men hittade ingenting. Senare under kvällen åkte jag, Alex, Anna, Robin, Amanda, Viktor, Agust och Britt till Thai Boat för lite god dryck. Senare gick vi vidare till Clarion hotel innan det var dags för hemgång.

Söndagens planer:
Det var inte solsken man vaknade upp till denna dag. Då sprack planen om en mysig promenad i solskenet. Typiskt! Planen för idag blir istället städning, plugga och söndgasmiddag med gänget.

Thank God

Thank God it´s friday säger jag bara. Denna fredag hoppas jag blir rolig! Planen är i alla fall att jag ska möta upp Ida efter lunch och färga hennes hår. Vi ska nog plugga lite också! Frammåt kvällen har vi två alterantiv: Nr 1 är att äta middag och få lite underhållning på Blue Moon bar och Nr 2 är att göra en god middag hemma och bara mysa. Det blir nog inte bara jag och Ida heller utan det kommer ev lite fler tjejor som kommer att ansluta.

I Tyresö

Nu sitter jag hemma i Tyresö. Sov här i natt efter att ha gått modevisning här i närheten igår. Så det var smidigt att slinka hem istället för att börja pendla. Showen igår blev lyckad. Vi visade fem uppsättningar kläder var från Solveigs Garderob och det var allt från casual till fest.

Planerar dag

Vilken slapp och skön dag jag har haft idag! Fick en liten sovmorgon med långfrukost vilket gjorde morgonen perfekt. Har hunnit läsa lite på litteraturen som ska vara utläst till på tisdag, så det är igång. Har också hunnit skriva lite mail och så vidare så det blev överstökat. Men största delen av dagen har jag vigt åt att planera. Fick bara massor av super härliga idéeer i huvudet som jag inte kunde tränga bort, har faktiskt haft dom ett tag men börjar de bli verkliga.

För det första så håller jag på att dra ihop ett tjejgäng som jag ska "unnderhålla" under våren. Jag har så smått börjat planera vad vi ska hitta på för tokigheter. Nu låter det som att det är värsta planerna men syftet är rätt simpelt och det är att vi bara ska ha lite trevligt, nått spännande som händer i tillvaron. Några av tjejerna känner varandra medan andra bara har träffats vid enstaka tillfällen. Har fått jätte bra gensvar då de flesta verkar peppade på idén!

 För det andra så har jag börjat planera inför att dra ihop den gamla gymnasieklassen N3b. En liten klassåterträff kommer, om de flesta är på, att ta form i juni. Några har jag rätt bra kontakt med, vissa vet jag vad dom håller hus och sysslar med medan andra har jag ingen koll på alls. Men det ska hur som helst på spännande och se om det blir av och då få träffa dom. Min gamla klass. Jag känner mig som en tant!

Sovmorgon

Efter veckans start med tidiga mårnar fick jag äntligen en efterlängtad sovmorgon. Wihoo! Idag ska jag ta det lungt och plugga. Kanske ta en skön promenad i det fina vädret.