Powerwalk och efterrätt

Har powerwalkat med mina föräldrar nu på kvällen, härligt med frisk lugt när man suttit framför en stor fet bok och pluggat hela eftermiddagen. Jag hann med och baka en äppelpaj också som jag ska bjuda på efter middagen eller lagom till Grey´s Anatomy, yummie. Kvällen är räddad!


image416

Kärlek i idol

Förra veckan missade jag att resovisa vilka låtar idolerna skulle framföra i veckofinalen. Sorry! På fredag är det tema kärlek på idol scenen, tyvärr (eller tyvärr och tyvärr) kan jag inte se veckofinalen då edt är partaj på gång. Det får bli reprisen på söndag.

Mattias - If i could turn back time (Cher)
image409 

Christoffer - Sometimes (Beatles)
image410 

Daniel - Baby one more time (Britney Spears)
image411 

Marie - Always on my mind (Elvis Presley)
image412 

Sam - The power of love (Frankie goes to Hollywood)
image413 

Amanda - Baby can I hold you tonight (Tracy Chapman)
image414 

Andreas - Is this love (Whitesnake)
image415

Work, work, work

Idag ska jag iväg till jobbet, kunde verkligen inte säga nej när de ringde igår och berättade att det hade krisat sig. Egentligen har jag inte tid att sitta på jobbet, jag har ju tenta på fredag, men vad ska man göra när de är så jäklans påträngande när de ringer. De ville först att jag skulle jobba 10-16 men det gick ju inte för sig så vi kom slutligen överens om 9-12. Jag säger bara usch!

Kroppkakor

Blev rysligt sugen på kroppkakor idag så när pappa kom hem från jobbet ställde vi oss och bakade (säger man att man bakar kroppkakor?!). Riktigt hemmagjorda knyten med kryddig köttfärs som fyllning blev det. Vi gjorde till och med rårörda lingon från grunden, inte för att det var så svårt men ändå. När mamma strax kommer hem ska de bara kokas upp så är de färdiga att serveras, yummi!

image408

Råttatouille

Nu ska jag åka in till stan med min kusin Viktoria och se råttfilmen Råttatouille. Det ska bli super duper kul!

image405

Min nya favorit

Björn Gustavsson


 


Räkan

Om en timme bär det av till mormor och morfar för en liten lunch. Eftersom jag är ledig nu fram till på torsdag har jag ju tid att besöka dom. Har beställt räksmårgåsar som vi ska mumsa på. Gott gottigott gott! Kan nog inte bli kvar där så länge för jag har mycket plugg att ta itu med, tenta igen på fredag i idrottshistoria.

image404

Triathlon

Kom precis hem från dagen träningspass på F&S. Passet hette "triathlon" och det namnet berör mig djupt i själen så jag var bara tvungen att prova på vad det kunde vara. Från kl 14.00-16-30 körde jag, Julia, Jörgen och ett par tappra själar till; gympa, skivstång och spinning. Halleluja vilket pass, trött i varenda muskel från gastrocnemis nere i vaderna till biceps bracii och deltoideus i armar och axlar (inte att förglömma lungorna, puuh).

Nu är det en efterlängtad dusch som gäller (har inte tävttat håret sen i fredags, bläää!), sen blir det bio på sönder med älsklingen och hans kollega Robin med flickvän. Har träffat både Robin och Anna förut så det ska bli super härligt att träffa dem igen + att vi ska se
Mikael Håfströms nya triller/skräckis 1408.

Längtar skita mycket till på tisdag för då ska jag och min mysiga kusin Victoria gå på bio. Vi ska se filmen alla talar  om och som ligger etta på biotoppen nämligen Råttatouille. Visst ska det bli kul gumman?!


image403 

Korridorsfest

Dagen har varit en aning omtumlande. Från att ha fått sovit fram till kl 10 varje morgon (pga. tenta ledigt) till att jag och Ida bestämmde oss för att vara duktiga och plugga lite i skolan idag. Vi har tenta nr 2 i idrottshistoria om en vecka så vi passade på att utnyttja vår lediga tid till att studera ämnet lite nogrannare. Kl 10.00 skulle vi mötas i skolan, fattar ni att man måste gå upp kl 8.00 för att hinna dit? Vid lunchtid var jag helt slut och släpade benen efter mig till tunnelbanan. Nästa stopp var Kallhäll (lixom andra sidan jordklotet), där skulle jag möta upp en tjej och köpa en kursbok av henne. Kanonbok till kanonpris, helt klart värt resan! Sen var det raka spåret hem för att försöka få styr på mitt äckliga hår som har stans värsta utväxt. Fanns ingen tid att spilla så det var bara på med lite hårfärg (Ebony). Min kära vän Malin och hennes klass har tentafest i korridoren ikväll så ja tänkte svänga förbi, behöver såå ta ett glas vin ikväll! Det är alltså pga. detta som jag blev tvungen att färga håret, kan ju inte se ut hur som helst. Rykten går även att Carro, Fillan och Anna kommer att ansluta, likie! Tyvärr blir kvällen kort för mig, ska upp och jobba kl 10.00 imårn i spelet på Coop. Men varför misströsta, nästa vecka när vår tenta period är över blir det party-party med hela klassen.

Nu är det dags att rota fram nåt läckert i garderoben och få färg på mina nariga naglar. Trevlig helg på er!

The Body Shop VIP

Idag annordnar The Body Shop och Elle en kväll som går i spa- och aromaterapins tecken. Med hjälp av The Body Shops kunniga personal kan du ställa frågor i lugn och ro samt få hjälp att annordna ditt eget höst spa där hemma.

Du får 20% rabatt på spa och aromaterapiprodukter under kvällen. Det kommer även att bjudas på dryck och tilltugg.

Gå in
här och skriv ut inbjudan som gäller för dig och en vän, men kom ihåg att antal platser är begränsade så först till kvar gäller. OSA till [email protected] genom att skriva ditt namn plus stad i ämnesraden.

Tid: 19-21
Plats: The Body Shop Drottninggatan 57 i Sthlm / The Body Shop Lilla Klädpressargatan 13 i Gbg

image402

Orolig

Fick precis ett mail från våra kära vänner i San Diego, USA. De har blivit evakuerade pga. den kraftiga elden som härjar där just nu. Så läbbigt! Deras hus står fortfarande kvar men de får rapporter om att elden bara kommer närmare och närmare.

Jag tänker på er och håller tummarna!

Ny musik

Jag känner bara att det är så dags för Coldplay eller Robbie Williams att snart släppa en singel, gör inte ni det också?! Efter att Lasse och Kenta släppt sina nya plattor vill man bara ha mer, much much more. Det är bara att hålla tummarna och vänta.

Nu ska jag gå ner till vårat lilla mini-gym och pumpa lite muskler (låter skit ballt om man säger pumpa). Kom precis hem från F&S men känner mig fortfarande inte nöjd. Ikväll blir det Grey´s Anatomy.

Slapp dag

Tentan igår gick rätt bra, det känndes bra iaf så jag hoppas på det bästa! Har slappat gärnet hela dagen idag. Sovmorgon, mysbyxor och göra ingenting... så gött! Imårn ska jag sätta igång att plugga lite, har en till tenta den 2 november i idrottshistoria.

TENTA

Sitter i skolan nu och har tenta om 40min. Anatomi och fysiologi 1. Sjukt nervös.

Hallå i stugan

Jag har haft sjukt mycket att göra de senaste dagarn, därav bloggtorkan! Har anatomi tenta på måndag och det skrämmer livet ur  mig. Hur som helst ska jag försöka börja skriva lite mer regelbundet och börjar med att raportera att morgondagens fredagsfinal i idol bär temat "hitlistan". Detta är vad idolerna skall framföra:


Daniel - I don´t feel like dancing (Scissor Sisters)
image391 

Gathania - Umbrella (Rihanna)
image392
 
Evelina - Apologize (One republic feat. Timberland)
image393 
 
Amanda - Don´t hate on me (Vincent)
image394
 
Mattias - Summer love (Justin Timberlake)
image395
 
Sam - Tired of being sorry (Enrique Inglesias)
 image396
 
Christoffer - Say it right (Nelly Furtado)
image397
 
Andreas - A little bit of love (Andreas Johnson)
 image398
 
Marie - Big girls don´t cry (Fergie)
 image400

Filmmusik

Det är temat på fredagens idol veckofinal och detta är vad idolerna ska sjunga:



Andreas - You say it best (Notting Hill)
image381 


Patrizia - Can´t take my eyes of you
image382 

Amanda - Lovefool (Romeo och Julia)
image383 

Evelina - For your eyes only (Ur dödlig synvinkel)
image384 

Marie - What a feeling (Flashdance)
image385 

Christoffer - What a wonderful world (Good morning, Vietnamn)
image386 

Gathania - Calleth you, cometh I (Klassfesten)
image387 

Daniel - Live and let die (Leva och låta dö)
image388 

Sam - Respcet (Forrest Gump) 
image389 


Mattias - Your song (Moulin Rouge)
image390

Rosa bandet

Glömde att berätta att jag fick årets utgåva av rosa bandet av söta mamma i veckan. Har satt fast den på min väst, så fint och så bra! Designen på årets band stod Lars Walin för och det gjorde han bra, det kedjeformade mönstret i bandet var riktigt snyggt.

image380

Dagen i sin korthet

06.15            Larmet på mobilen sätter igång att väsnas, fortsätter att snooza 20min
06.35-07.10 Klär mig, gör frukost, packar väskan, borstar tänderna och slänger upp håret i en knut
07.10-07-25 Knallar till bussen
07.30-08.10 Åker buss och tunnelbana till Stadion, passar på att äta upp frukosten
08.10-08.20 Går från Stadion stationen till GIH
08.20-08.55 Sitter med Ida i de röda sofforna och går igenom seminariefrågorna
09.00-10.00 Seminarium i idrottshistoria A med John Hellström
10.00-10.30 Fikar
10.30-12.30 Jag och Ida studerar anatomi stencilerna och larvar oss med skelettet Bert
12.30-13.00 Lunch
13.00-13.30 Tar tunnelbana och buss till mammas jobb
13.30-15.30 Kopierar och förstorar upp en massa anatomi stenciler
15.30-16.10 Promenerar hemmåt från mammas jobb (allt för stegmätaren)

Nu sitter jag och uppdaterar min Ipod, upptäckte till min förskräckelse att det var sjukt dåliga låtar på den. Ska bli skönt att ha lite grymmare gung i lurarna.

Godnatt

Dags för mig att säga godnatt! Ska krypa ner i sängen och läsa igenom lite papper inför morgondagens diskussion i skolan.

Dagens steg: 8378 st
Dagens aktivitet/er: Promenad till och från bussen


Sov gott kära vänner!

One hit wonders

Imorgon börjar jakten på 2007 års stora Idol på riktigt. Då är det veckofinal med temat "one hit wonders", detta är vad Idolerna har valt att sjunga:


Daniel - You´re the voice  (John Farham)
image369


Sam - She´s so high (Tal Bachman)
image370 


Andreas - I wanna know what love is (Foreigner)
image371 


Christoffer - Baby I love your way (Big Mountain)
image372 


Mattias - Would I lie to you baby (Charles and Eddie)
image373 


Patrizia - Runaway train (Soul Asylum)
 image374


Anastasia - Sleeping satellite (Tasmin Archer)
image375 


Gathania - I´m walking on sunshine (Katrina and the Waves)
image376 


Marie - Baby love (Mother´s finest)
 image377


Amanda - Tainted love (Soft Cell)
image378 


Evelina - I am the one and only (Chesney Hawkes)
image379 

Sun is shining

Väldans vad det blev vackert väder idag, det bara slog om till sol på ett kick. När jag traskade iväg till plugget tidigt i mårse var det endast 2ºC ute. När jag trampade hemmåt efter skolan så var det så varmt att jag fick ta av mig både scarfen och västen. Likie!

Nu blir det lite mer studier, ska läsa ett kapitel om idrottshjältar.
Senare ska jag försöka skriva lite mer på min A-uppsats.
Ikväll ska jag till jobbet för det är tydligen något superviktigt möte som alla måste vara på med.

Stegräkning
Tisdag den 2/10 blev det ca 4600 steg (premiär dagen)
Igår den 3/10 knatade jag ihop hela 7782 steg (lite mer rutinerad andra dagen, körde ett ki box pass)
Idag har jag hittils gått 7588 steg (Stegen bara rusade iväg när jag valde att gå till alléplan istället för att ta bilen)

Anatomi

Just nu är vi i full gång med kursen Anatomi och Fysiologi 1. Tentan är om drygt 3 veckor och nu tror jag att jag hittat det ultimata studieverktyget för denna kurs. Pappa hittade ett mini skelett på någon hemsida som jag tänkte köpa i morgon. Det är 80cm högt och väger typ 3kg, fatta va sköt att sitta hemma och plugga istället för att besöka skolan och mr Bert så ofta.

image368


Bojkotta OS 2008??

Det talas mycket om att världen är på gång att bojkotta OS i Beijing om inte Kina går in och "fixar till" krisen i Burma. Kommer inte att ske mina kära vänner! Det är bara tomma ord som media präntar in i tidningarna som huvudrubriker för att sälja fler lösnummer. Allt i denna värld handlar om pengar, på gott och ont. OS arrangörerna har kontrakt med det amerikanska tevebolaget CNN som äger sändningsrättigheterna som i sin tur har kontrakt med sponsorer som i sin tur har kontrakt med de tävlande. De som fortfarande sitter och är övertygade över att det går att bojkotta OS så har det rätt...i teorin. Självklart går det att bojkotta OS, det hända senaste vid något OS i Japan för flera år sedan (har jag för mig). Idag finns det så mycket mer pengar som kretsar kring OS att jag menar på att det i praktiken skulle vara helt omöjligt att bojkotta ett OS idag. Tänk er själva vad som skulle hända om de tävlande inte ställde upp i OS. De tävlande är reklam, de är pengar. Kontrakt kommer att rivas, idrottare kommer att försvinna ur "marknaden" pga att det inte kan finansiera sig själva längre. Vem vill skriva kontrakt med någon som bryter mot ett? Nej, ingen! Och inte heller skulle det gå om man vände på det och sponsorerna drog sig ur, de har ju kontrakt med  tvbolaget som inte heller "kan" dra sig ur för att de har köpt rättigheterna till OS. Förstår ni grejjen? Till er som inte hajjar kan jag visa denna penning utveckling:

Licensavgift för sommar OS
1968 - 9 750 000 US dollar
1976 - 32 862 000 US dollar
1984 - 286 314 000 US dollar
1992 - 640 000 000 US dollar
2000 - 1 331 000 000 US dollar
2008 -16 000 000 000 US dollar (beräknat)

Kan ni fatta 16 miljarder dollar, det går bara inte att rubba på så mycket pengar hur som helst. Jag tror inte ens att den tragiska krisen i Burma kan ändra på det faktumet!

Stegräknare

Efter insperation av Julia har jag, från och med idag, börjat gå med stegräknare. Tänkte tävla lite med mig själv och se hur många steg man kan komma upp i per dag. Senare hade jag tänkt att sammanställa lite hur stegmängden varierar beroende på vad för aktiviteter man sysslar med, gud vilken GIH-forskar-nörd jag blivit!! Idag har jag hittils gått 4295 steg och dagen har bestått av en hel drös föreläsningar. Hinner säkert knata en ett par steg till innan de blir dags för sängen. Det skulle som sagt vara kul att se lite hur stegmängden varierar beroende på vad man gör om dagarna, tex hur stegmängden ser ut en när man vart på shopingrunda i stan eller varit på värsta intensiv gymnapasset. Hur ser det ut när man vart och ute och dansat en hel kväll/natt eller när man gått långpromenad/joggat. Jag känner iaf att det skulle vara kul att veta! Får jag bra respons på detta från mina läsare kan jag kanske till och med kan redovisa resultatet här på bloggen!?

image366

Lediga dagen

Idag är det inga föreläsningar på skolan = ledig! Hur man än vrider och vänder på det så kan man inte påstå att jag är helt ledig, det ska ju skrivas A-uppsats. Hur som helst hade jag ett inbokat möte idag kl 10.00 med Anna på Nautilus Elite i Vasastan. Vi skulle gå igenom lite hur jag skulle komma igång som spinningsinstruktör och allt runtomkring. Efter mötet sprang jag in på Efva Attling på Birger Jarlsgatan och hämtade mitt Carpe Diem armband som jag beställde där för typ två månader sedan, nu hade det äntligen anlänt till butik och det var grymt snyggt! Kommer att blå så snyggt ihop med Carpe Diem halsbandet. Passade även på att köpa mig ett par nya jeans från H&Ms SQIN serie, älskar verkligen passformen på dom jeansen. Har sedan tidigare dom mörkblåa och denimgråa jeansen men såg att de nu fått inte den nya modellen från serien, dessa är intensivblåa med svag tvätt, stuprör och dragkedjor vid vaderna. Likie!


Carpe Diem armbandet
image361

Armbandet                          Halsbandet                         Jeansen
         

Guden Lasse

Min Gud heter Lars Winnerbäck, jag kallar honom Lasse. Ett musik geni av sitt slag! Nu har han äntligen släppt sin nya platta Daugava. Det finns en speciell låt som jag bara älskar på den skivan, låt mig presenetera Om du lämnade mig nu...