Adventsmys

I eftermiddags gjorde jag ett besök i Bergshamra där min vän Carro bor. Där drack vi glögg och bakade pepparkakor tillsammans med lite vänner till henne. Riktigt trevlig! Pepparkakorna blev riktigt goda.
Efter eftermiddagsbaket åkte jag hem till Tyresö för att äta en adventsmiddag med familjen. Det bjöds på julig lamgryta med bulgursallad, det var en höjdare! Mamma var generös och packade på mig lite julpynt.


Paketkalender och buffé

Idag var det morgonmys här hemma. Alexander fick en paketkalender av mig så nu får han öppna ett paket varje dag fram till jul. Jag lyxade även till det och bjöd på en liten frukostbuffé a lá Sandy. Min man måste vara en lycklig varelse, haha!



24 stycken hemliga paket

Buffén bestod av O´boy, rostade leverpastejsmackor med gurka, varma mackor med skinka, tomat, rostadlök och ost, knäckemacka med avacado, knäckemacka med kaviar och ost samt färska apelsinklyftor (istället för juice). MUMS! 

Första advent


Movie Time

Nu ska jag och Alex krypa upp i soffan och kolla på Björn Gustafssons film "Ett livsverk", hoppas vi får oss ett gott skratt!


Haha


Julstäd och jobb

Idag ska jag och min syster åka och hälsa på mormor och morfar och hjälpa till att julstäda där. Det ska bli mysigt! Sen på eftermiddagen är det dags för några timmars jobb.

Att betala räkningar...

...är inte särskillt intressant men kollar man samtidigt på Guitar Heros reklamfilm (director´s cut) med snyggingen Heidi Klum går det an.


I biomörkret

Efter en lång dag i skolan med redovisningar från kl 8.30-16.00 mötte jag upp min Alex. Vi strosade omkring på stan och kollade på julklappar innan vi sjönk ner i en skön biofåtölj i biomörkret. Vi såg förhandsvisningen av filmen My Best Freind´s Girlfriend. Se trailer nedan.



En månad kvar...

...till julaftonen!! Undrar om tomten kommer i år?? Har man varit ruskigt snäll eller lite för gnällig??

Hitta.se

Spana in min nya profil på hitta.se, där kan du hitta nödvändig information som du behöver för att kunna skicka mig ett julkort!!

Söndagsmys

Efter en hektisk söndag med tidig uppgång, ett par jobbtimmar och ett hetsskrivande på en teknikanalys som ska vara inlämad imorgon är det nu äntligen dags för lite mys. Medans jag var på jobbet hade min älskade sambo diskat och damsugit och under tiden jag suttit och knåpat ihop analysen har han gjort middag. Vilken kille!! Och han är bara min!!

Middagsmenyn är simpel men ack så god; stekt fläskfile med ungnsstekta grönskar och potatis och bearnaisesås. Gotteligott! Kvällen kommer sedan att spenderas i soffan framför den nya Wallanderfilmen Luftslott som går på tv ikväll.

Imårn är jag ledig från skolan, men ska dock upp i tid för att läsa igenom och skicka in analysen. Den ska vara inskickad kl 10.00. Under förmiddagen ska jag få ihop en Powerpoint presentation av arbetet. Eftermiddag och kvällen kommer jag tillbringa på jobbet då det är nyöppning av butiken efter flera månaders renovering. Det ska bli kul att mingla med kunder!

Fantastisk kväll och superpanik

Kvällen med italiensk buffé (det fanns verkligen allt på det buffé bordet, mums!) och argentinsk tango var fantastisk. Trevliga människor, god mat och stapplande danssteg.

Men innan jag åkte iväg på kvällens ståhej så hittade jag inte mitt busskort, i det busskortfodralet har jag allt av väde; busskort, körkort, bankomatkort och några sedlar. Kan ni tänka er paniken?! Som tur var fick jag låna min sambos busskort så jag han precis till bussen. Tusen tack mitt älskade hjärta ♥!
När jag kom hem nyligen så började jag leta efter busskortet och det tog inte mer än fem minuter innan jag vänt upp och ner på alla lösa ting i denna lägenhet. Utan resultat. Sen letade jag, som tur var, igenom min väska igen och där lång mitt älskade rosa busskortsfodral. Den väskan använde jag igår och den väskan har jag redan letat igenom två gånger, tyvärr inte i "lönn"facket som jag tydligen lagt det i denna gång.

Vad har jag lärt mig av detta nudå? Jo, man ska aldrig hitta nya platser att lägga sina ägodelar på. Jag älskar det faktum att var sak har sin plats!

Tango

Ikväll ska jag lära mig dansa tango på resturang Pelé. Jag fick inbjudan från Kropen för en tid sedan efter att ha varit ledare hos dom under en veckas dagkollo i somras. Det kommer även bjudas på bufé. Ska bli kul att träffa alla andra ledare som man lärde känna i somras men som man inte sett på ett tag och självklart träffa andra Kropen funktionärer, ledare, tränare m.m. Kommer att bli en toppen kväll!


Dagens middag

Vi fick finbesök av herr Robin Westin som avnjöt middagen tillsammans med oss.

[Klicka på bilderna för förstoring]

Meny 1
Ärtsoppa med senap

Meny 2
Pannkakor med tillbehör
-Vinetta glass
- Jordgubbssylt
- Skivade bananer

Till middag blir det traditionell husmanskost

Jag sitter och pluggar och min sambo är iväg och jobbar. När han kommer hem, tillsammans med Robin, ska jag bjuda grabbarna på en riktigt traditionell husmansmiddag. Kan ni gissa vad det blir? Ledtråden lyder; tänk på vilken dag det är idag. Haha du gissade rätt, det kommer att serveras ärtsoppa och pannkakor ikväll. Mums fillebabba!!


Skämtar han?

Såg en man idag vid Mariatorgets tunnelbanestation som pratade i sin mobiltelefon. Det är inget konstigt med det. Men det som var så roligt vad att han hade pluggat in sin mobilladdare i ett lysrörsuttag så han kunde prata. Vad gör man inte för ett fulladdat mobilbatteri?!  Hur som helst såg lite annorlunda ut. Skulle ni ta upp en mobilladdare på tunnelbanastationen och plugga in den??


Bortskämd

Igår kröp jag ner i badkaret och tog ett efterlängtad bad. Det var hela paketet; tända ljus, musik och massor med bubblor. Jag har inte badat badkar sedan jag bodde på Lustigkullevägen i Motala för drygt 3 år sedan. Och idag i skolan fick jag en 25 minuters avslappnande massage av lärarprogrammets elever som hade sin examination. Snacka om att min kropp och sinne blivit ordentligt borskämd!

Mycket har hänt sedan sist

Såg precis att det var länge sedan jag uppdaterade bloggen, senaste inlägget var den 29 oktober. Jag skäms lite för det. Men jag har ganska mycket till mitt försvar. För det första så har det varit snuskigt mycket i skolan och än är det inte över. Det är projektarbeten och analyser och gud vet allt som ska göras och lämnas in. Det är hur roligt och intressant som helst men det har tagit musten ur mig. Längtar till jul då vi får lite jullov, då ska jag bara ta det lungt! Sen har jag flyttat och blivit sambo med min Alexander också. Vi flyttade in i vår lägenhet under helgen och innan dess har det varit mycket med planering och packa. Men nu har vi nästan kommit till rätta i lyan. Målat om köket lite har vi gjort för det var alldeles illblått och alla möbler står i stort sett på sin plats. Lite små flyttkartonger som står lite här och där som måste packas upp, det ska jag försöka ta itu med idag då jag är ledig.




Höstens första grötfrukost
Havregrynsgröt á la mormor med russin, äppelmos och kall mjölk
Wasa sportknäcke med mackgrill
En kopp te med smaken "Änglagott"