Rent ut sagt äcklad

Sitter och kollar på "Du är vad du äter" med Anna Skipper och jag kan bara inte förstå hur man kan äta sig så fet. Det är så jävla äckligt! Men självklart finns det anledningar till att vissa går upp i vikt och jag tycker ärligt synd om dom. Alla borde få hjälp!

image532

Härligaste reklamen just nu


Sandra fyndar igen

Kom nyss hem från outlet på Gärdet. Idag var det Fornarina , Saint Tropez och Friis & Co kollektioner som såldes ut till riktigt bra priser. Nedstående plagg och assocearer kunde jag bara inte motstå. Efter lite research på nätet har jag kommit fram till att det totala orginalpriset för alltihopa hade blivit upp i mot 3,500kr, jag betalade bara en bråkdel av priset. (tryck på bilden för att förstora)


 
Friis och Co / Saint Tropez

  
Fornarina

Outlet






Nu har jag gått upp hyffsat tidigt på min lediga dag. Men det finns en orsak till det. Tänkte åka till Outlet på Gärdet där det idag får in en Fornarina kollektion till riktigt fina priser. Det ska finnas allt från kläder, till skor och väskor. Hoppas jag hittar nått fint, funderar på att köpa ett par nya jeans. Mina gamla favorit jeans från Fornarina har jag använt så flitigt att gylfen hänger på en enda söm. Efter besöket ska jag genast hem igen och göra en sista kraftansträngning och repetera lite inför tentan imårn.


Flitig

Alltså oj vad duktig man får bli! Har skrivit rent alla instuderingsfrågor till tentan på fredag och klockan är bara halv nio. Nu ska de bara skrivas ut. På sidan av studierna har jag tittat lite på Roomservice, när det är slut tänkte jag lägga mig i sängen och fortsätta kolla på tv. I reklampauserna tänkte jag läsa lite i kurslitteraturen och få lite djupare kundskap i ämnet.

På bättre humör

Jag kasnke glömde nämna i nedstående inlägg att det är ungefär samma hastighet åt andra hållet, eller kanske något långsammare. Hur som haver är jag på bättre humör nu. Har precis hunnit med min vanliga check ute på nätet så nu är det fram med stora plugg boken och sätta igång, tentamen på fredag, ingen tid att förlora!


image526

Ilska

Jag är väldigt konstigt konstruerad, jag kan gå från 100% glad till -1000000% arg på 0,2254 sek. En talang i sig kan vissa tänka men icke roligt för mig själv eller min omgivning. Hur som helst inträffade en sådan reaktion för bara tio minuter sedan. Kom hem från skolan, kliver in hallen och njuter i fulla drag av att städerskan gjort så fint. Kommer upp på övervåningen och går in i mitt rum och ser med blotta ögat hur hon bäddat min säng fel. För dom som inte känner mig kan jag bara säga att jag har vissa "regler" för hur min säng ska bäddas. Jag har till och med en manual som städerskan kan följa och hon har gjort det varje gång förutom idag. Lixom vad hände? Dåligt tycker jag! Och arg som ett bi blev jag för jag blev genast tvungen att bädda om sängen så att det blev rätt, för bara tanken på att sängen är felbäddad ger mig riktigt grova rysningar. Jag är lite bäng, jag vet! Grädden på moset är att samtigt håller en granne lite längre ner på gatan på att borra bergs- eller fjällvärme, dånade som bara sjutton. Varför kan inte de fixas under dagtid då alla andra är på jobbet?????

Nu ska jag gå och tagga ner några kilon, kanske äta en pepparkaka så jag blir snällare!


Tidig timme denna onsdag

Bloggar från skolan idag igen. Riktigt mysigt att stå här vid datorn tio minuter innan föreläsning och blogga. Föreläsningen idag är en fortsättning på Fysisk aktivitet och Hälsa, tror det blir i seminarieform också. Jaja, bäst att springa och "passa" plats.


Gossip Girls och Gynning

Nu sitter och och tjuvkikar på den nya serien Gossip Girls, jag som lovade mig själv att inte börja titta på nya serier. Men så sitter man där i träsket ändå. Kan ju bara säga att jag just nu älskar reklampauser, då hinner jag plugga lite. Kl 21.00 är det min favorit Carolina Gynning som intar tv rutan med sitt program "I huvudet på Gynning", missa inte det!

image525
Gossip Girls

Hon har gjort det igen...

Supermodellen Kate Moss har lyckats igen, hur skön får man blir?! Hon fyllde nyligen 34år och bestämmde sig därför att fira sig i lika många timmar. Tyvärr klarade hon bara 18 men jag önskar henne lycka till till nästa år då vi får hoppas att hon laddar upp lite bättre. Hejja Kate!


image521

Kommentarerna

Tack så mycket för de kommentarer jag får i min blogg. Blir så glad när jag loggar in o ser att det är en kommentar skriven. Som jag sagt förut är det väldigt bra att få respons på det man skriver. Fortsätt så sötisar!

Aj aj aj

Fick så ont i magen när jag åkte hem från jobbet. Kan knappt stå rakt. Antingen är det de där äckliga nötterna jag åt på förmiddagen eller att jag inte ätit sen jag åt de där nötterna. Men nu har jag fått i mig lite god mat i magen och det känndes genast bättre, men fortfarande kniper det lite.

image520















I skolan

Bloggar direkt från skolan, coot va!? Om tio minuter börjar en föreläsning i Fysisk aktivitet och Hälsa. Det låter intressant! Efter den ska jag och jobba, inte lika intressant kanske. Nä nu måste jag skynda så jag får min favorit plats i aulan.


...

Vad ska man skriva när man varken har något på hjärtat eller spännande att berätta?! Min bloody sunday har varit perfekt; sovmorgon, tv, shopping, plugg, slapp och film. Imorgon väntar ännu en av dessa måndagar. Skola från 8-11.30, sedan jobba från 13-19.00. Have to make some money, because money money money, must be funny, in a rich woman´s world! Haha. Nu är det sängen som gäller, har inte tid att bråka allt för mycket med väckarklockan som kommer att väsnas kl 6.00 i morgon.

Sunday bloody sunday

Söndag idag då. Vad ska man göra? Vaknade fridfullt upp brevid A runt tio tiden, utvilad. Låg i sängen dryga timmen och kollade på hur kändisarna konsumerar varor i  Fabulous life of..., tatuerarna på Miami Ink och slutligen bilprogrammet Vroom Vroom som jämförde en Lotus med en Ferarri Enzo (Ferarrin vann, as het!). Efter det tog vi tag i våra liv och la oss i soffan och åt frukost och kollade på fab 5. Sen tog vi verkligen tag i våra liv och åkte och shoppade lite. A hittade ett skärp och en skjorta och jag hittade ett par vårskor. Nu är vi nöjda. Jag åkte hem och A skulle möta upp en kompis. Funderar på att börja plugga men då måste jag skriva ut alla instuderingsfrågor på skrivaren som står på nedervåningen på pappas kontor, det är ju lite jobbigt. Inte att gå ner för trappan, men att ta sig upp... herre gud! Får tänka på rumpan så kanske jag kan samla till en kraftansträngning. Wish me luck!

image519
Dagens skoköp

Stomp the Yard

Har precis avverkat en ny film tillsammans med min älskade man. Vi såg Stomp the Yard, en sjukt bra fim! Man blir på danshumör när man ser den, innehöll bra handling och viktiga budskap. Till filmen serverades Alex specialare; wok från scratch med 100% färska råvaror. Mumsfillebabba säger Sandra!


Trailer: Stomp the Yard

Jag är ute efter rumpan

Jag har precis varit ute på en joggingrunda. Den varade i hela 35min, WOW. Fast om ja ska vara riktigt ärlig, som jag alltid är, får jag dra av ca 3 min på det. Jag fuskade i en sjukt jobbig uppförsbacke. Då gick jag upp den sista biten. Nu kanske du tycker att hur fasen kan man springa på en lördagkväll?! Det var typ sådana undrande blickar jag från de personer jag sprang förbi, de kollade lite snett på mig. Men dom vet inte vad jag är ute efter, jag är ute efter rumpan (och beach 2008 figuren). Sug på den ni!


image518

Förklädd blondin

Herre gud, det är så att man kan skratta åt sig själv...eller gråta kanske?! Kom hem från jobbet nyss och då hade jag fått brev från Swedbank. Jag har inte ens swedbank, varför skickar dom brev till mig? Å sen när jag öppnar brevet är jag så blond att jag inte ens förstår vad dom vill upplysa mig om. Det är ju så pinsamt att jag inte borde skriva det på bloggen, men detta är ju en blogg som skilldrar mig och min vardag. Och i min värld kan allt hända!

Totally in love

Om ni såg Let´s Dance ikväll kanske ni också såg vad programledaren Jessica Almenäs hade på sig?! Jag blev stört förälskad i hennes klänningen. Allt var rätt; längden, modellen, färgen, skärningen, detaljerna. Klänningen kommer från Betsey Johnson. Här nedan ser hur Elin Kling bär upp denna vackra skapelse.


image517
Söta Elin Kling, till höger, diggar också klänningen

Taco kväll

Kom hem från jobbet för en timme sen och då var det tacos uppdukat på köksbordet för hela slanten. Så himla mumsigt! Tur att jag körde en timme på gymmet innan jobbet så jag kunde hälla på mycket olika såser utan allt för dåligt samvete.

image516

Nu ska jag fortsätta kolla på Let´s Dance, så roligt att se kändiskar röra sig till musik.

Jag vann över mobilalarmet

Jag har typ sovit i 11h. Det var länge sen jag gjorde det, men ack så skönt. Välbehövligt om nått! Trots gårdagens utmattning så envisades jag med att ställa mobilalarmet på 8.00 eftersom jag gick och la mig inna kl 23.00. Då tyckte jag att 8.00 verkade vara en bra tid att stiga upp. Icke då! Jag har stängt av snoozen var 9:e minut i 2h, dvs cirka 12ggr. Så jag vann över mobilalarmet, det känns skönt!

image515

Otur

Sverige gick inte vidare till semi i handbollen, men det var väldans jämt!

Imårn är det inga föreläsningar i skolan så jag ska träna på dagen, plugga lite och sen jobba 16-19. Helgen ska ägnas åt plugg så vitt jag vet, men vem vet... det kan ju hända att de kommer upp lockade förslag på vägen!?

Klockan är inte alls mycket men siktar ändå mot sängen. Läste ut Göran Kropps bok igår så ja kanske ska börja läsa på något nytt? Får se hur det blir med den saken... Hur som haver, godnatt alla sötnosar!

Inte riktigt min dag

Vilken jävla dag, gud ville mig inte väl när han lät mig vakna idag. Anyway så hade vi roligt i skolan, jag fick köra två tester i LTIV labbet eftersom ingen annan i min grupp ville. Jag fick bland annat köra ett test på en monark testcykel där man kunde bestämma min energiomsättning och substratval under fysiskt arbete med hjälp av RER, kaloriska ekvivalenter och mätning av VO2 med hjälp av Douglas Bag Metodiken. Väldigt spännande. Ska senare under kvällen eller på förmiddagen i morgon räkna lite på de värdena jag fick. Fick också göra det andra testet som innebar mätning av basalmetabolism, VO2-kinetik och EPOC. Även där fick man fram spännande resultat som jag ska titta lite närmare på senare. Så himla kul att läsa en kurs och gå igenom de olika kursmålen både teoretiskt och praktiskt, det gör att man verkligen förstår mycket mer.

Nu ska ja kolla handbollen, hejja sweden!


image514
Douglas Bag Metodiken

Jävla skit

Det fattas ett batteri till miniräknaren jag behöver ha med mig till skolan imårn, attans otur!

image510  image512

Tennis

Har suttit och kollat på en tennismatch ikväll borta vid Eriksdalsbadet. Dubbel där pappa och Alex mötte Göran och en tjej jag inte kommer ihåg namnet på. Pappa och Alex vann precis, väldigt jämn och spännande match. Nu blir det lite middag och sedan; tv, plugg och sista sidorna på Göran Kropps äventyr.


image513

Bangaren

Tråkig som ja är har jag bestämt att hoppa över middagen hos Malin, det får bli nästa gång istället. Är helt slut efter att ha gått upp kl 6.00 hela veckan. Sen ligger de tjocka moln av stress över mig, tentasvar imårn och massa plugg. Hoppas jag taggar till mig till helgen, inte vara trött o seg då.
Kvällens aktiviteter blir nog att ta de lungt, läsa Physiology of Sport and Exercise och eventuellt följa med till Eriksdalshallen och kolla på tennis. Om jag orkar vill säga, kanske bangar på det med?!

Sjukdomslära

Idag hade vi vidare utbildning i sjukdomslära i skolan. Väldigt intressant har det varit, fått lära oss precis allt om hur man tar hand om olika sjukdomsfall... allt från ett simpelt skavsår till riktigt tunga tillstånd som HIV/AIDS, misshandel/incest och liknande. Som framtida ledare ska man ha koll på viktiga varningstecken och kunna både stoppa, motverka och förbättra situationen. Lärorikt! Nu ska jag hoppa in i duschen och senare ikväll blir det nog middag hemma hos Malin. Hörde ryktas om tacos, det får man ju inte missa.

Night time

Dags att sleepa lite nu, ska upp sjukt jäkla tidigt imårn med. Då ska jag tänka på min farmor som får ligga och dra sig hur länge hon vill, lyllo! Skola kl 8.00 som gäller, bussskrället går från min gata kl 6.55 vare sig jag är på den eller inte. Vi får hålla tummarna att jag sitter på den imårn vid det klockslaget. Går bara till 11.30 så jag och Ida ska träna lite efter skolan. Välbehövligt om något efter helgens bravader. Ser för övrigt fram emot morgondagen då det blir middag hemma hos Malin på kvällen. My little darling!

Nää nu ska jag sluta upp att flumskriva och göra slag i sak istället, mot sängen! Godnatt.

Gynning

Nu ska jag äntligen börja läsa kurslitteraturen som jag tänkt göra hela kvällen. Önska mig lycka till med engelskan!

Om dryga timmen, kl 21.00 på kanal 5, ska jag bänka mig framför tv:n och avnjuta Carolina Gynning. Hennes serie "I huvudet på Gynning" äger!

Bättra på löpsteget

Jag var inne på Julias blogg nyss och såg att hon skrev om Tjemilen och Vårruset, utmaning eller vad!? Nu känns det bara som att jag kommer att bli tvungen att springa dessa lopp bara för att jag läst det och fått det på hjärnan, typiskt dig Julia, typsikt! Men det kan ju bli spännande om jag väl kommer till starten. Dags att börja träna seriöst nu kanske?! Man kan ju anmäla sig som lag också och kämpa tillsammans, någon som vill hänga på?

Nu kurrar magen, dagens middag blir pasta med köttfärssås och riktigt stor härlig sallad till.

För att som är nyfikna finns det massor med bilder upplagda på fejjan (Facebook). Allt från Fjällen -07, Midsommar -07, Milano -07, Studenten och nyår. Varsågoda!

Upp o hoppa

Det blev en tidig morgon idag. Mobilalarmet började väsnas redan klockan 6.00, not so pretty! Var på plats i skolan lagom till föreläsningen i sjukdomslära och fysisk aktivitet som startade klockan åtta. Den höll på till 11.30. Lunch på de och sedan bänka sig i ts1 igen för att lyssna till Hans föreläsning i tillämpad fysiologi. På torsdag ska vi köra lite spännande tester i labbet, mer om de senare.

Nu är jag rätt så slut, kom precis hem. Ska försöka traggla mig igenom de sidanvisningar som är rekomenderade till kommande föreläsningar så man har lite koll. Kurslitteraturen i ämnet, den boken jag var och inhandlade igår, är på engelska och då tar de ju lite extra tid att banka in faktan. Det är ju inte direkt så att man har engelska som modersmål, inte ens nära. Men de ska säkert gå finnemang, vad är annars 
lexin.se till för?

image508

Bara 151 dagar kvar till premiären, håll ut mina systrar!


image507


 


Soup

Skoldagen idag gick som räkmacka, helt smärtfritt. Kul att se alla ansikten igen. Vi startade en ny kurs idag och fick lite info om vad den handlade om. Kursen heter Tillämpad fysiologi och verkar spännande.

Efter skolan svänge jag förbi Akademibokhandeln och införskaffade kurslitteraturen innan jag mötte upp Alex. Vi handlade lite ingredienser till middagen och åkte sedan hem till honom. Jag lagade
tomatsoppa från grunden, detta serverades med färsk basilika, getost och krutonger. Verkligen hur gott som helst! Till Alex blev jag tvungen att koka upp pulver kantarellsoppa eftersom han inte litade på att min soppa skulle smaka så gudomligt som jag beskrev. Det slutade med att han råkade dränka sin soppa i salt och den blev oätlig, rätt åt han eller?!

Nu sitter vi o kollar på Rush Hour 3, går vell att kolla på men ja har inte riktigt samma humor som Alex. Men med tanke på soppincidenten tidigare ikväll låter ja honom se den utan invändningar. I´m such a perfect wife!



Update: Bild på soppmiddagen

image509

Helgen

Helgen har varit kanon med syrrans pampiga 18-årsfest och att brorsan har varit hemma. Igår, på din rikitga födelsedagen, kom farmor och farfar förbi och vi åt en ritkigt smarrig middag.

Idag är det back to school som gäller, känns lite träligt efter att ha varit ledig så länge. Nu är man nästan van med att göra så lite så möjligt. Men det släpper förhoppningsvis ganska snart.

Festen

Syrrans 18-års party igår var kanon! Wihooo! Kommer eventuellt bilder senare i veckan.

Bruuuuuuusan

Bror min är påväg hem från gbg just i detta ögonblick eller han är vell snart här om jag tänker efter. Ska bli skönt att få hem honom ett par dagar. Men nu dags för lite litteraturläsning och sedan somna in i en skönhetssömen värdig den prinsassa som jag är, måste vara utvilad till syrrans stora fest imårn.

image506

P.S.

Angående mitt i-lands problem tidigare ikväll så kan jag nu stolt meddela att det blev ett guldfärgat lack på naglarna. Kommer att matcha resten av outfiten imårn som, förutom den svarta grunden, har en del små gulddetaljer.

D.S.

Kommentarer

Den här veckan har jag fått fler kommentarer än någonsin förr i bloggen. Ni har verkligen börjat skriva loss, keep it up gott folk! Det är alltid lika kul att få kritik för det man skriver, vare sig det är possitivt eller nagativt. I likie!


Let´s Dance

Har planerat syrrans fest lite grann under kvällen, imårn smäller det! Ska bli så kul. Nu har jag bänkat mig framför tv:n och följer framstegen i Let´s Dance, lite spännande att se dom trippa fram på dansgolvet.

Dagens i-lands problem: vilken färg ja ska lacka naglarna i till the big party tomorrow?!


image505

Fredag

Jag vet inte riktigt om jag ska skratta eller gråta åt denna dag. Blandade känslor! Frisören på Hår Akademin satte sig på tvären och totalt vägrade göra någon förbättring. Hon tyckte inte ens att det var fel av dom att de inte hann klippa mitt hår. Vilka jävla fasoner. Håller ni med mig så våga vägra gå till Hår Akademin på Valhallavägen 151. Vilka miffon! Hoppas innerligt att hela svenska folket råkade titta in i min blogg nu för att läsa detta. Skulle sitta fint! Det var bland annat detta som gjorde att jag bara skulle vilja gråta denna dag. Det som gjorde att jag ville skratta var den trevliga lunchen med Malin, vårat biobesök där vi såg den fantastiska verklighetsbaserade filmen "Fjärilen i glaskupan" och att min klänning som nu är insydd blev bra. Juste så fick jag ett mail från märkesoutleten vid Gärdet där de precis har fått in kläder från märket Whyred. Det var bloggerskan Kelly som tipsat om det stället där jag nu medlem och får regelbundet mail om när dom får in nya kläder. Jag fyndade rejält och hittade en riktigt tjusig t-shirt med rosett i halsen för endast 100kr, kan ni fatta att det är sant? Jag bara vill skratta så jag får ont i magen!


Beautiful Boxer

För ett par timmar sedan var jag och handlade middag. När jag kom hem igen kände jag suget efter att se en ny film så jag gav med mig och satte på Beautiful Boxer. Även denna film är baserad på en sann historia om den thailänska pojken Parinya Charoenphol, som en dag upptäcker att han har stor talang för thai-boxning. Men Parinya är inte som alla andra, han gillar nämligen att klä sig i kvinnokläder och sminka sig. Och hans högsta önskan är att genomgå en könsoperation. Ska han med hälp av thaiboxningen lyckas samla in tillräckligt med pengar för en operation.

Nu ska det bli gott med lite middag. Idag blir det pasta med krabbröra, låter gott eller hur?



Invincible

Har precis sett filmen Invincible med Mark Wahlberg i huvudrollen. Filmen är en sann berättelse om Vince Papale som under mitten av 70- talet gick från en trogen supporter och simpel bartender till att ta en ordinarie plats i Philadelphia Eagles. Trots att han passerat 30-strecket tror coach Vermeil på Vince efter att man letat nya förmågor på en öppen uttagning där vem som helst fått pröva lyckan. Amerikanska fotbolls filmer finns det gott om, men inte tidigare har det gjorts någon med så stort hjärta och hjärna. Jag som är inne på att läsa självbiografier och sanna berättelser bara älskar sånna här filmer. Att Walhberg är så het att man trillar av stolen gör ju inte saken sämre. Se den gott folk!


image504
Vince Papale och Mark Wahlberg

Filmtajm

Har precis varit hos en dam som ska vara bra på att sy, så nu har jag lämnat det tråkiga ansvaret att sy in min klänning till henne. Dock med kort varsel, klänningen funderar jag att ha på lördag då min syter firar sin 18-årsdag. Jag bara ryser då jag tänker på att nåla in, trä tråden i symaskien och sen försöka sy rakt. Det blir bara så fel när jag ska göra något, ändå finns det drömmar om att bli desginer. Jag säger då det. Tror det går en estetisk ådra i mitt blod, när ska den få utlopp?

Nu ska jag kolla på film, det blir Invincible.


"Arkitekt"

Jag har hittat ett nytt intresse. Ni kanske kommer ihåg när jag, för några dagar sedan, berättade om mitt beroende att sitta framför hemnet.se och kolla på lägenheter?! Nu har jag tagit steget längre, jag har nämligen börjat med att rita om planlösningarna på vissa lägenheter. Efter mitt missnöje över att de flesta planlösningar är trånga och inte alls luftiga tog jag saken i egna händer. Nu kopierar jag över planlösningarna från hemnet.se till paint och ritar om så som jag skulle vilja att det såg ut om jag bodde där. Jag vet att det är lite oprofffsigt att använda mig av paint, men jag har inte hunnit skaffa något bättre alternativ på min nya dator. Här kommer ett litet smakprov, hehe skratta inte!

image503
(före)                                                            (efter)

Ingen party stämmning

Nu har jag precis ätit lite kina mat, sjukt gott som vanligt. Dock inte det nyttigaste på kostcirkeln. Kvällens planer var antingen bowling med Alex och hans vänner eller tacokväll och utgång med Malin och tjejorna. Redan igår lutade det åt tacokväll och party men efter missödet hos frisören sjönk fest stämningen och blev = 0. Istället funderar jag nu på att borsta bissarna och gosa ner i sängen och fortsätta läsa om Göran Kropps cykeläventyr till Mount Everest. Jag längtar till jag kommer till kapitlet då han ska påbörja äventyret upp mot toppen, så himla intressant och spännande. Kan varmt rekomendera boken, trots att jag ännu bara läst några få kapitel!

Så missnöjd

Grrrrr va arg jag är, arg som ett bi. Helt och hållet störtmissnöjd över frisörbesöket idag. För ett par dagar sedan bokade jag tid för klipp och färg och skuttade förväntansfullt till frisören idag. Kl 9.00 satte jag mig i stolen och berättade hur jag ville ha håret. Jag ville att de skulle kapa av håret ca 1-1,5dm på längden och sedan färga håret ljus/gyllenbrunt, det vill säga bort med den hemska, nästan svarta, färgen jag har i håret nu. Hon titta bekymrat på mig och sa att jag skulle bli tvungen att välja mellan att färga håret eller klippa mig då hon inte skulle hinna göra båda. Vaddå? Om jag inte missminner mig bokade jag tid för både färg och klipp. Herre gud! Jag valde att hon skulle börja färga det och hon började då med att ta bort alla gamla mörka piggment i håret för att sedan, trodde jag, färga håret i en trevlig ljusbrun färg. När jag kollade mig i spegeln efter att hon var klar såg jag knappt någon skillnad. Nästan såhär såg jag ju ut när jag klev in i salongen för ett par timmar sedan? Den enda skillnaden från mitt förra mörkbruna svall var att den nya färgen hade röda pigment i sig som gjorde att färgen i håret såg lite varmare ut. Men inte i hela friden ville jag ha varmare hår, jag tyckte jag var väldigt tydlig när jag sa ljusbrunt. Vad var det människan inte förstod? Helt chockad klev jag ut ur salongen med fel hårfärg, inte ens en millimeter kortare och ett stort hål i plånkan. Både min syster vän Anna, min väninna Ida och mamma såg inte någon skillnad på hårfärgen. Det första jag ska göra i morgon när jag vaknar är att ringa till salongen och berätta mitt missnöje, dom måste bara göra något åt denna "i-lands-katastrof" de orsakat.

image500

8000+

Eftersom jag är så otroligt intresserad av att läsa självbiografier och verklighetsbaserade böcker har jag nu tagit mig an äventyraren Göran Kropps bok "8000+". Jag har sådant driv efter att läsa och studera människors liv, verkliga händelser och liknande, det är som en drog. Varför läsa om något som bara är påhittat, det gör man ju varje dag i en "seriös" dags- eller kvälltidning?!


image499

Känner du att du ligger och ruvar på en riktigt bra bok som skulle kunna passa min smak så tipsa mig mer än gärna!

I huvudet på Gynning

Serien "I huvudet på Gynning" hade premiär idag på kanal 5. Började kl 21.00 och slutade nyss. Faan hon är så cool och hennes kommentarer är oslagbara. Hon säger verkligen precis allt som jag tänker, typ. Ser verkligen fram emot nästa program om en vecka.

image498


















Studeiförsäkran och räkningar

Nu har jag äntligen lämnat in studeiförsäkran och betalat ett par räkningar. Så himla skönt att ha det avklarat, som en sten som faller från axlarna. Det är verkligen stress med att få in studeiförsäkran i tid. Nu blir det middg, mustig köttgryta med permensangratinerat potatismos. Mumsfillebabba!

image497

Klippning imårn

Hemma från jobbet nu. Timmarna gick fort så det känndes kul att jobba idag. Imårn ska jag klippa mig och färga håret. Jag har bara blibit mörkare och mörkare i håret den sista tiden, nu är det nästan svart. Jag täntke tona ner färgen så att det blir någonstans mellan ljusbrunt och mellanbrunt. Jag har inte ritkigt bestämt mig, vad tycker ni? Jag är även öppen för förslag på frisyrer, det är bara maila bilder till [email protected] eller skriva förslag under kommentarer.

Upp o hoppa

Snart är det dags att bege sig till jobbet. Ska bara jobba i 6h så de e lugna puckar. När jag kommer hem från jobbet sen ska jag passa på att betala lite räkningar och ta de lugnt. Vad kvällen har att erbjuda återstår att se.

Dejt

Idag var jag och min kära man på dejt. Efter en trevlig eftermiddag med Malin på stan så mötte jag upp Alex. Han tog mig till en den italienska resturangen Capri på Nybrogatan där vi avnjöt en riktigt god pasta. Jag tog en Bigoli Frutti Di Mare och det var så mycket läckra skaldjur i min pasta så de var inte klokt. Rekomenderas varmt! Kvällen avslutades i biomörkret, filmen National Treasure rekomenderas också varmt. Riktigt spännande rulle.

Nu är det hopp i säng som gäller och nya friska tag i morgon då jag ska jobba från 9-15.00. Natti!

Stan

Strax ska jag åka in till stan och träffa söta Malin. Tänkte ta tillfället i akt och leta efter något till syster min som fyller krogen (18år) på söndag. Vi ska fira henne på lördag med festligheter. Vid 19 tiden slutar Alex jobba, då ska vi äta på resturang och sedan gå på bio. Alex ska/har fixat med resturang och jag har köpt biljetter till National Treasure. En härlig eftermiddag och kväll har jag att vänta.


Efter 10

Sitter och kollar på efter tio med Malou von Sivers, lite lyxigt när man är ledig. Just nu pratar de om någon avliden författare som skrivit om döden, har inte riktigt hängt med i den diskussionen. Väntar mest på att idol vinnaren Marie Piccasso ska berätta om hennes "hemliga" smärtor och en modevisning senare i pogrammet.

The Kingdom

Den hemmagjorda kebabtallriken smakade bra och filmen "The Kingdom" likaså. Lite av ett mirakel att jag inte somnade under filmen då den stundtals var lite halvseg, annars mycket välgjord och gripande.
Planer inför morgondagen finns inte för tillfället, är ledig fram till måndagen den 21:a. Så himla skönt!


Nu är det hög tid för att borsta bissarna och sträva mot sängen, godnatt!


MysPys söndag

Denna ljuvliga slappa söndag, söndagen är helt klart den officiella slappdagen. Efter en händelselös förmiddag framför datorn och sedan damernas och herrarnas skidskyttet på tv:n åkte jag till Alex. Vi har borrat, städat och fixat lite i hans lägenhet. Slängde typ 10 oanvända kartonger som bara låg och väntade på att bli bortforslade. Jag som älskar att rensa hjälpte till få iordning lite i garderober och i diverse lådor, behöver jag nämna att jag hittade ett par skelett i garderoben? Ibland önskar man att man inte var så snäll, vissa saker är till för att förbli osedda.
Nu håller vi på att laga kebabtallrik av lite rester jag grävde fram ur frysen, tro det eller ej så finns det mat där. Blir nog film till maten, vi funderar på "The Kingdom", den verkar vara bra.



Ego girl



 

  

   

                           

Kursbeteckning VT 2008

Nu har vi äntligen fått vårat schema för vårterminen 2008. Jag har under hösten läst 30 högskolepoäng och nu är det 30hp kvar tills jag klarat 1år på Gymnastik- och idrottshögskolan.

I vår är det dessa ämnen vi ska fördjupa oss i:
              

IB3       Tillämpad fysiologi och träningslära, 7,5hp

IB4       Rörelselära, 7,5hp

IP1       Idrottspsykologi 1, 7,5hp

IV2       Idrottslära och tillämpad idrottsvetenskap 2, 7,5hp

image470

Le scaphandre et le papillon - Fjärilen i glaskupan

Den 18:e januari har den premiär, filmen som jag så länge väntat på, "Fjärilen i glaskupan".

Jean-Dominique Bauby var en framgångsrik chefredaktör för franska Elle när han en dag drabbades av ett slaganfall under en bilfärd. När han vaknade upp på ett sjukhus fann han sig i en minst sagt obehaglig situation, han var totalförlamad. Det är ett tillstånd som kallas för "locked in syndrome" och i praktiken innebär det att patienten är fånge i sin egen kropp för resten av livet.

Julian Schnabels "Fjärilen i glaskupan" är berättelsen om hur Bauby trotsar sin miserabla sjukdom och lyckas med bedriften att skriva en bok om sin historia, trots att han endast kunde kommunicera genom att blinka med det ena friska ögat.


När mörkret faller

Såg precis den svenska filmen "När mörkret faller". En riktigt stark film som handlar om våldet ur offrens synvinkel , klart sevärd!



R.I.P Martin Escobar

Spårvägens elitsimmare Martin Escobar omkom natten till fredagen sedan han blivit påkörd av en bil i samband med ett träningsläger i Florida.
Enligt Spårvägens ordförande uppgav polisen att en kvinna kört på honom med sin bil. Hon ska inte ha varit påverkad av droger utan uppgav fel på bilen.
Spårvägen erbjuder hjälp med krishantering på sitt kansli och S:t Tomas kyrka i Vällingby är öppen för samtal och ljuständning under fredagskvällen. Simmare och ledare som finns kvar i Florida får krishantering på plats.
Truppen kommer att stanna kvar till på söndag för att träffa Martin Escobars familj som åker över till USA i helgen. En del av truppen kom hem till Sverige under torsdagen för att delta i junior-DM i Stockholm under helgen. Men varken de eller någon annan från Spårvägen kommer att delta i tävlingarna.
Martin Escobar blev 20 år gammal.


image467
Martin Escobar och en filmsnutt från hans 200m medely lopp på SUM-SIM i Trollhättan 2001

Ett gott skratt

Jag fick ett skrattanfall på jobbet som heter duga. Det var när en man kom fram till kassan och sa " Hej, jag skulle vilja ha en Harry Boy för 100kr med VG tillägg... VG som i vinstgaranti", fnissandes slog jag in en Harry Boy på datorn och gav honom bongen. Efter honom kom en kvinna fram och sa "Jag vill också ha en såndär som han, en Harry med vinstgaranti, kostar det extra?", skrattandes berättade jag för kvinnan att mannen framför skämtade och att man inte kan få vinstgaranti på Harry. Kvinnans ansiktsuttryck i det skedet var obetalbart, man skulle haft en kamra i fickan och fotat det. Herre jösses vad hon skämdes, helt röd i ansiktet köpte hon en Harry Boy utan VG och småsprang därifrån.

Ett gott skratt förlänger livet!

Elstimulering

Klockan 9.00 var jag i skolan för att vara med i ett test jag blivit antagen till. Jag är med i kontrollgruppen vilket går ut på att jag under 2 ggr med ca 5-6 veckor mellanrum gör ett test på mina vader. Idag var alltså första gången så det var lite spännande. I tre timmar fick jag ligga på en brits med hela vaden fixerat i en ställning som rörde foten i olika vinklar samtidigt som vaden stimmulerades med elimpulser. Jag får en ersättning på 1500kr, för "besväret" att jag tar mig den tiden att göra testet. Lättförtjänta slantar för ett roligt och intressant test. Bilderna nedan visar vart alla elektoder suttit, det är viktigt att jag fyller i dessa cirklar fram till nästa test så att de kan sätta elektoderna på samma ställe.



(Klicka på bilden för förstoring)


Här kommer en närmare beskrivning på studien och testet:

Många vardagsrörelser och de flesta idrotter ställer höga krav på muskelstyrka. Excentrisk styrketräning(när musklerna arbetar under förlängning) har visat sig ge större förbättringar i både koncentriskt (när musklerna arbetar under förkortning) och excentriskt muskelarbete jämfört med motsvarande mängd koncentrisk styrketräning. Excentrisk styrketräning har visat sig kunna såväl minska pågående sensmärtor som förebygga skador i muskelsenkomplex och används numera ofta som en del av förberedelsen inför tävlingssäsong. När träningen utförs under endast några veckor tros styrkan förbättras framförallt på grund av en förbättrad neuronal aktivering av muskulaturen. En ökad insikt i mekanismerna genom vilka den excentriska träningen åstadkommer förbättrad neuronal aktivering kan ge underlag till idéer om bättre tränings och rehabiliteringsmetoder.


Syftet med denna studie är därför att undersöka neuronala anpassningsmekanismer efter en period av excentrisk styrketräning.


Du som deltar i denna studie kommer att inbjudas till ett förtest där vi kommer att mäta din styrka i vadmusklerna och även undersöka reflexer i vadmusklerna. Reflexer kommer att utlösas via upprepad elstimulering av tibialisnerven i knävecket. Elstimuleringen är ofarlig men kan göra ont under en bråkdel av en sekund (1ms). Efter det första besöket på laboratoriet kommer du att lottas till att tillhöra antingen en kontrollgrupp eller en träningsgrupp. Om du tillhör kontrollgruppen kommer du att ombes bibehålla din aktivitetsnivå och återkomma om ca 6 veckor för ett eftertest som är identiskt med förtestet. Om du lottas till träningsgruppen så kommer du att inbjudas till styrketräning av lår och vader, 3 ggr/v i 5 veckor och ca en vecka efter avslutad träning till ett eftertest som är identiskt med förtestet.


Ersättning utgår för fullföljt deltagande i studien (kontrollgruppen 1500kr och träningsgruppen 5000kr).


I think I love my wife

Igår var vi hemma hos Alex och han har fått ordning på sin lägenhet nu. Fondväggen i köket och andra detaljer gör verkligen ett lyft. Innan vi sjönk ihop i soffan för att kolla på film tog vi en rask promenad. Vi kom tillbaka med drygt 5000 steg på stegräknaren och en skön känsla i kroppen. Det var lite väl mycket gnäll den första kilometern från Alex håll, ont på framsida ben och för högt tempo var de två främsta klagomålen.
Filmen vi såg när vi kom hem var Chris Rocks film "I think I love my wife", riktigt genomtänkt och rolig film men långt ifrån super betyg från min sida.



Tentan igår

Tentan igår gick sådär, klarade jag den så har jag verkligen poängen och turen på min sidan.


Tenta time

Klockan 12.00 vill jag att alla som läser detta håller tummarna. Då är det nämligen dags att inta en plats i den stora läskiga aulan och skriva tenta i fysiologi. För första gången sedan gymnasiet känner jag mig inte helt fullärt i ämnet, det känns som det är infomration om vissa delar som saknas. Hoppas det bara är jag som inbillad mig.



Solen skiner i huvudstaden, ha en härlig dag!

I love Salem och Lasse

Grammisgalan 2008 är över. Prinsen av galan blev Salem Al Fakir som tog hem flest priser, så söt kille med det stora lockiga burret. Kungen av galan är mannen som skriver så fucking bra musik att tårna knorrar sig, Lars Winnerbäck. Går inte att beskriva känslan man känner om man inte lyssnat på varenda låt han någonsins skrivit eller upplevt honom live. Ni har inte en aning, och för det tycker jag väldigt synd om er!

Gode gud i himlen, låt alla få ta del av Lasse!

Grammis

Klockan 20.00 ikväll är det kanal 4 och Grammisgalan som gäller. Jag har redan röstat på mina favoriter, har du?

Drömmare

Imårn är det tenta i fysiologi. Jag ställde klockan imorse för att komma upp i tid och börja läsa. Jag har läst sida upp och sida ner, men fattar man allt för det?! Nähää du, det ska jag tala om för dig att man inte gör. Svårt är vad det är. Men som med allt annat här i livet, ska man klara av nått får man kämpa för det. Klarar man det inte första gången får man göra om tills det går.

Tog en liten paus i pluggandet och surfade in på hemnet.se, som vanligt. Jag har kommit fram till att jag är kräsen när det gäller lägenheter. Så fort planlösningen inte passar mig klickar jag bara förbi lägenheten för att se om nästa möjligtvis kan falla mig i smaken. Jag tycker nästan det är pinsamt. Nått annat som är pinsamt är att jag har fått på hjärnan att jag måste bo innanför tullarna innan jag blir stor. Och det är inte billiga lyor där inte. Eftersom jag har så grymma matte-skills har jag räknat ut att jag kommer att ha råd att flytta hemifrån när jag börjar närma mig 30år. Då hinner jag ju knappt flytta in innan jag ska flytta till hus, gifta mig och skaffa småttingar.


Herre gud, Sandras i-landsproblem är verkligen akuta!

Irriterande

Schemat för våren 2008 har ännu inte lagts upp på gih.se. Jag som vill spana in vårens lediga dagar och planera lite. Skulle i alla fall vara hur perfekt som helst att ha lite framförhållning, så du din lilla schemaläggare därute.... en sak ska du ha väldigt klart för dig.... hurry up din segpropp!

Idag åkte ja till Ida och pluggade, igen, känns snart som jag bor där. Och vem vill inte bo mitt i stan, lyllo! Jag kom till henne vid halv åtta tiden på morgnen eftersom jag fick lifta med Alex. Hon öppnade i morgonrock och vi behövde bara utbyta ett par blickar så kröp vi ner i soffan med kuddar och filtar. Våran ursäkt får bli att vi inte kunde missa nyhetsmorgon, det är såå viktigt att hänga med i alla världens händelser. Klockan halv tio ringde det på dörren och vi insåg båda att vi sovit bort ca två timmar och missat nyheterna på tv. Det var Senna som kom för att göra oss sällskap i pluggandet. Nu blev det helt andra bullar, vi pluggande som dårar och svarade på alla instuderingsfrågor vi bara kunde. Sen tog vi lite avbrott då och då, kollade till exempel lite på Oprah.

Nu är jag hemma och packar min lilla "sova-över-hos-älsklingen" väskan, lite kläder och grejjor till skolan imårn.

Secret show

Om bara ett par minuter ska jag bänka mig framför tv, slå på kanal 3 och njuta av Victoria Secret fashion show.


Lite senare ikväll kommer älsklingen, då ska vi äta lite efterätt och kolla på film.

Småkronorna

Jäklans va synd att inte småkronorna kammande hem JVM guldet i hockey ikväll. De va ju så nära i slutet när det avgjordes i sudden death. Roligare hockeymatch var det länge sen jag såg.
Sverige är grymma när det gäller sport i största allmänet, tycker ni inte? Me tanke på att det bor otroligt lite människor i vårt ytte-pytte lilla land, i jämförelse med stornationerna, så är vi med och fajtas om medaljer i många olika sporter. Spelar ingen roll om det är vinter eller sommarsporter. Imårn hoppas vi på Charlotte Kalla i skidspåret, då avgörs Tour de Ski och jag tror svenskan är 39sek efter ledaren och stora chanser till seger om man ska lyssna på kunnigt skidfolk. Blir en spännande tävling, synd bara att jag jobbar när loppet går.

Nu är det stora sköna sängen som hägrar.

Lördag

Så här har/kommer min dag att se ut...

8:50 Upp och hoppa
9:05 Morgonpromenad med mamma o pappa
10:00 Dusch och frukost
11:40 Åka till jobbet
12:00 Jobba
15:00 Sluta jobba, åka till Ida
ca 16:00 Hos Ida och pluggar tilsammans med Senna
ca 20:00 Klara med pluggningen för dagen, middag
ca 21:00 Förhoppningsvis BIO

Have a nice day!


Fri träning på GIH

Under hela våren kan du träna gratis på Gymnastik- oh idrottshögskolan i Stockholm. Studenter och erfarna lärare kommer att hålla pass i Motionsgympa, Stryketräning och Vattengympa. För dig som kan sätta undan en timme mitt på dagen och åka in till stan, Lidingövägen 1, är välkomna att göra det. För mer information om träningsformerna och hur du anmäler dig finns här.

Lycka till med nyårslöftet 2008!

Sport nyheter

Sveriges herrar kom fyra i dagens skidskytte i Oberhof och hockylandslaget junior herrar, små kronorna, gick vidare till JVM final. De slog ut Ryssland i dagens semi och imårn möter de USA eller Canada i JVM finalen. Hejja Sverige!


Trubbel i paradiset

Hej och hå vilket händelserikt dygn det har varit. Igår slarvade jag bort Alex hemmanyckel och den enda som har hans reservnyckel är en hantverkare som han knappt känner. Hur som helst fick vi tag på honom och kunde komma in i lägenheten. Paniken och ångesten flödade jag kan jag lova! Direkt när jag vaknade ringde jag de butiker jag besökte under gårdagen och på Gina Tricot hade de hittade nyckeln i en provhytt, thank God! Nyckel till rätta och inga lås behöver bytas. Imorse åkte jag med Alex till stan när han skulle till jobbet. Jag blev avsläppt utanför Västermalmsgallerian och direkt när jag stängde bildörren fick jag en obehagskänsla i magen. Tänkte inte mer på de utan gick ner till Ica och köpte lite frukost. Sen tog jag en promenad till min vän Ida där vi skulle plugga lite fysiologi på förmiddagen. Utanför hennes port skulle jag ta upp mobilen där jag sparat hennes portkod, men då är den jävla telefonen borta. Slängde ut hela väskans innehåll på gatan men förgäves. Efter lite betänketid listade jag ut koden ändå och åkte upp till henne. Där lånade jag Idas telefon och ringde upp min egen telefon för att först se om en söt gamal dam råkade hitta den på trotoaren elelr liknande, inget svar. Då ringde jag Alex som fick spärra mitt abonnemang. Sen hällde jag ut väskans innehåll ett par extra gånger för säkerhetsskull och var nära att börja sprätta upp kappan för att se om det fanns några lönnfickor i den. Uppgiven, men glad för att ha hälsan i behåll, åt jag och Ida frukost ihop. Precis när vi skulle slå upp böckerna ringde Alex till Ida för att meddela att hans något förvirrade flickvän på något tjusigt sätt lyckats få in mobiltelefonen under sätet på hans bil. Tack gode gud för det!

Jag tror att gud ville straffa mig lite för att jag i ett tidigare inlägg lovat på hans heder att använda alla reaplagg jag handlat iår. Men nu är allt till rätta igen, klumpisen Sandra får ta nya tag i livet.


Shopping

Kära Gud i himelen, förlåt mig för min synd idag. För att bevisa min vördnad för dig är beredd och villig att på allvar använda de rea plagg jag handlat idag.

De var min lilla ironi-bikt, nu till de saker jag köpt. Det blev en del rea grejjor och en del bytes grejjor. Av farmor och farfar fick jag och syrran Britney Spears parfymen
Fantasy i julklapp, som för övrigt luktar jätte gott och som jag fått massor av komplimanger för, men passade på att byta den ena parfymen så vi kan bytlåna av varandra. Vi valde istället Hugo Boss Deep Red som också är en av våra favoriter. Så nu kommer ja gå runt och lukta sjukt gott med Britney och Hugo på hals och handled. Sen lämnade jag tillbaka ett par glittriga leggins som var rätt coola men inte riktigt min style och bytte dom till två stycken bh:ar. Bh:arna var på rea så jag köpte en svart och en vit vardagsbh, väldigt välbehövligt. På Gina Tricot hittade jag ett smoking sation skärp på rea. Inne på Deep hittade jag två ting som jag länge letat efter, båda på rea såklart. En stor ljusbrun skinnväska med både handtag och axelrem och plenti med plats för skolböcker, träningskläder och annat onödigt. Den svarta tröjan med polokrage har varit efterlängtad i vinter men inte förren nu har jag hittat den med rätt material, rätt krage och rätt design. Precis vad jag behövde.

image461

My life in pink

Idag blev det vädligt rosa i min lilla drömvärld. Gardinerna i bussen som jag åkte hem med idag var rosa, känndes så himla uppiggande. Det busskort jag köpte idag var också rosa och det blev en perfect match med mitt, tro det eller ej, rosa busskortsfodral från Ordning och Reda.

 

Godmorgon

Sittter här hos Alex och väntar på att ett par filmer ska laddas över till min mediabox. Vi satte igång proceduren redan igår när vi gick och la oss men tyvärr satte jag in kontakten i ett eluttag vilket ledde till en lampa som jag släckte. Släckt lampa = ingen el = strömlös och oanvändbar mediabox. Så nu sitter jag här och väntar på att det ska bli klart. När det är klart ska jag en sväng förbi centrum och byta färg/storlek/form på ett par julklappar och passa på att spana in rean, om det nu finns någon bra.

Hur mysig är man?!

(x) du bär mjukiskläder minst 2 gånger i veckan
(x) du tycker joggingbyxor är skönare än jeans
(x) du tycker om att kramas
(x) du kramas minst en gång per dag
(x) du har en partner du ofta myser med


(x) du har blivit masserad
( ) du masserar andra
(x) du tycker om att ta en fika någon gång ibland
(x) du har sett någon utav filmerna: titanic, armageddon, love actually, a walk to remember
( ) du dansar oftare tryckare än vildare danser


(x) du tycker både om att dricka varmchoklad i backen och ligga och steka på stranden
(/) du brukar läsa en bra bok innan du går och lägger dig
(/) du är en lugn person
(x) du hänger oftast vid bänkarna/sofforna på skolan

(x) kompis-middag är aldrig fel

(x) du tycker om att gå på promenader med kompisen
(x) du går på bio någon gång då och då
(/) i din säng finns många kuddar, kanske även ett gosedjur
(x) du tycker om små bebisar

(x) du föredrar lugnare cafén än mer högljudda

(x) du klär dig inte så ofta i skrikiga färger
( ) du höjer nästan aldrig rösten
( ) att ligga i soffan under ett täcke är det bästa du vet
(/) du har somnat på en lektion

( ) hoodtröjor och mjukisbyxor är din grej

(/) du kan vara utan smink / håret ofixat i skolan någon dag
(x) du har gått på stan i joggingbyxor
(x) du föredrar finare restauranger framför mcdonalds/max


Jag fick 20,5 (räknar två halvor som en) av 28 - jag är nog rätt så mysig ändå.


0-5 överenergisk person eller tycker du bara inte om att mysa? kom igen, ta det lugnt. annars dör du av en hjärtinfarkt.

6-12 det är inte fel att gå utan håret fixat till skolan, alla kan väl unna sig att ta det lugnt ibland?

13-19 du är bara lite halvmysig. Du tycker om att mysa, men dras ändå till att festa?
20-24 vilken mysig person du är. Du kanske festar och myser lite om vartannat?


Nyårsdagen

Nyårsdagen är för mig alltid slappisdagen nr 1. Idag vaknade jag vid 12-tiden och fick genast en släng av ånget för att klockan var så mycket. Ångesten försvan snabbt då jag insåg att jag trots allt fått mina 7h skönhetssömn. Dagen har bestått av vattendrickande och Eurosport. Såg Kallas fina seger på 10km fristil, det gjorde hon jäkligt snyggt. Annars har det bara vart sjukt sköna och roliga sport tabbar på kanalen, en hel del skratt blev det. Nu sitter jag fortfarande i pyjamasen och pappa är iväg och hämtar kinamaten. Ingen orkar öppna kylskåpet så det blir färdigmat. Fett och gott, just the way we like it on new years day.

Nu ska jag, om ja orkar resa mig upp, gå ut och hjälpa mamma ta bort iläggsskivan i matsalsbordet. Sen blir det frossa i mat och efter det lite mer tv. Vad kvällen har att erbjuda väntas bara att se, lungt och skönt hoppar jag det blir i alla fall.


2008

Åhh va skönt det ska bli att krypa ner i sängen nu. Klockan är snart halv fem denna tidiga tisdagsmorgon den första dagen på det nya året. Den lyckade middagen och festen är över och vi har precis dukat bort och slängt in de värsta i disken. Nu ska jag bara lyssna på Per Gessles "När alla vännerna gått hem", den är så fin.


 

Godnatt/godmorgon på er!