Glitter och glamour

Årets sista dag är det idag. Känns både sorgligt och härligt på samma gång. Sorgligt för att år 2007 var ett mycket bra år och härligt för att år 2008 kommer med framtiden.

Har jobbat ett par timma rpå förmiddagen idag. När det var som värst med folk och köer, ca 12:45, gick brandlarmet i tyresö centrum. Alla var tvugna att utrymma. Incidenten gick snabbt att åtgärda och starx efter 13:00 var det full fart igen.

Ikväll är det jag som har middag och fest hemma hos mig. Vi blir 12 glada personer som ska umgås de sista timmarna på år 2007 och fira in det nya året. Medan jag var på jobbet har pappa hjälpt Alex att knåpa ihop varmrätten. Vi har gjort det smidigt och låtit alla ta med sig lite av varje till en redan förbestämd meny. På så sätt slipper man själv stå och slita i köket.


Nyårs meny 2007


Fördrink och snittar: Överraskning
Förätt: Asiatisk skaldjurssalsa
Varmrätt: Smördegsinbakad oxfilé och gorgonzola med hasselbackspotatis och rödvinsås
Efterätt: Cheescake med exotiska frukter
Lite senare: Ost och kex med frukt
Ännu senare: Dipp och grönsaker, chips och godis


Nu ska jag duka fram det sista, slänga mig i duchsen och göra mig riktigt nyårsfin. Klädsel tror jag blir en svart minikjol med volang, svart långarmad polo med öppen rygg och detaljknappar, svarta strumpbyxor och svarta knästrumpor över. Smycken funderar jag på min svarta diamantprydda klocka som jag täntke matcha med ett lång diamanthängsmycke som är foramt som ett hjärta. Håret funderar jag på att klippa av mig i protest mot att jag inte orkar eller kan sätta upp det. Kanske blir en balettknut eller liknande.

Önska mig lycka till som värdinna ikväll och så vill jag passa på att önska alla mina läsare ett gott slut och ett gott nytt år! Vi hörs år 2008.

Kusinträff

Idag har jag jobbat, tränat och vart på kusinträff. Dagen inleddes med ett par timmars jobb, därefter blev det 1,5h träning. Kvällen avrundades med en kusinträff på Alex sida. Väldigt trevlig middag med både nya och gamla ansikten. Nu ska jag få ett par timmars sömn, imårn väntas träning, jobb och förhoppningsvis något skojj på kvällen.

Jobba

Fick precis ett nödrop från chefen, jag behövs på jobbet om dryga timmen. Jag får ställa in min shoppingdag och istället tänka pengar, pengar, pengar.


Skaldjurssallad och film

Efter en lugn och slapp förmiddag hämtade Alex upp mig och vi åkte hem till honom. Vi tillagade en super lyxig skaldjurssallad bestående av ruccola, tomat, gurka, paprika, champinjoner, majs, avocado, fetaost, crabsticks, räkor och kräftstjärtar. Till detta serverades "Alex specialare" och rykande heta vitlöksbröd. Nu luktar vi så mycket vitlök att vi helst vill slippa pussa på varandra. Vi har också precis sett filmen Breach, klart godkänd trots att den spännadne inledningen av filmen inte höll enda in i kaklet. Nu ska vi se den bioaktuella filmen I Am Legend med Will Smith i huvudrollen. Hoppas den är lika bra som den sägs vara.


image457

Klapparna

Så detta är vad jag fått i julklapp;

Dator
Media spelare
Delar av New Wave servisen
Bh x 2
Trosor x 4
Strumbyxor x 3
Tights
Strumpor x 2
Volumaster by Björn Axén
Wella High Hair produkter
Vantar
Hudlotion x 2
Peelingborste
Te x 2
Chokladpranliner
Nagellack x 4
Nagelbandsolja
Pandoraberlock x 2
Bartender set
Parfym
Foundation
Mascara
Sminkkurs + smink
Halssmycke
Stentroll
Jultriss (vinst 50kr)
Pressentkort på kläder
Biljett till Arn - Tempelriddaren premiären
Taktil massage 60min
Pengar

Kommer senare...

Om jag har tid senare ikväll, eller i morgon, ska jag presentera mina julklappar. Jag kan redan nu berätta att jag är överväldigat och att jag tydligen varit en snäll som en liten prinsessa detta år. Eller tillåt mig att vara en smula ärlig, de små nissarna har bara sprungit på våra fönsterbläck när inte surmössan suttit på!

God juldag på er!

Arn

I kväll har jag varit på premiären av filmen Arn. Jag gav det till familjen och min älskade man i julklapp. En härlig liten överraskning. Filmen var mycket bra, en film i min smak!


Dagen före dopparedagen

Passar på att slänga in ett blogginlägg nu när det är reklamavbrott på bingo lottos uppesittarkväll. Jag har redan vunnit en ny lott, weehoooo eller nått! Morgonen var underbar med risgrynsgröt och skinkmacka. Förmiddagen bestod av work, work, work! Under eftermiddag och kväll har det bakats julgodis, slagits in julklappar och nu är det dags för att klä den gröna granna granen. Jag står för designen, som vanligt, och har bestämt mig för en silver och rosa späckad gran. Den kommer bli super läcker!

Tjabba Tjena Hallå

Var ett tag sedan jag besökte min kära blogg, jag ser det som ett litet juluppehåll.

Sedan en vecka tillbaka har det varit jullov. Det har blivit både julbord, party, tentapluggande och lite mer party sedan dess. Just love christmas! Har hänt rätt mycket bara på denna lilla vecka, men mer om det sedan. Nu ska jag fortsäta klura på julrim och slå in klapparna, sååååå mys!

image455

Lucia

Dagen har varit lång. Vakande vid halv sex snåret för att vara i skolan till kl sju. Då var det luciatåg i simhallen tätt följt av ett fackelsim. Väldigt vackert! Vid 8-8:30 tiden var det dags för Lucia-barometern, det vill säga den årliga simtävlingen. Varje klass fick ställa upp med ett medley lag. Från våran klass simmade Petter ryggsimmet, Ida tog bröstsimmet, Nicky körde fjärilssim och jag avslutade med 50 frisim. Vi gick överlägset vidare till finalen där vi fick möta klasser som hade storsimmare i laget. Kan ni förstå att föredetta landslagssimmerskan Johanna Sjöberg var med i ett lag. Herre jösses, den kvinnan simmar sjuuukt snabbt. Vi slutade som nöjda bronsmedaljörer. Efter simningen var det dags och julshow i gymnastiksalen. Vi dansade folkdags i cirkus två timmar. Hur kul som helst.
Skoldagen avslutades med redovisningar där alla i klassen fått i uppgift att, på låssas, ansöka om en miljon kronor till våra respektive specialidrotter. Under redovisningen skulle man lägga fram sitt förslag och sina argument medans klasskamraterna kritiskt skulle bedömma anslaget om pengar. Kursen avslutades med att alla fick rösta på det förslag man helst skulle vilja satsa på. Mitt förslag vann!

Nu ska jag äta sushi och dekorera pepparkakshus. Må så gott och förät er inte på lussebullar och peppisar!

Svenska folkets musikpris

image454


I år har jag tagit min uppgift på allvar och röstat på vem/vilka jag vill ska få den rockiga björnen.
Vill du ta ditt ansvar och rösta så får du klicka
här, såhär röstade jag:

Årets svenska kvinnliga artist: Robyn
Årets svenska manliga artist: Lars Winnerbäck
Årets svenska grupp: Mando Diao
Årets svenska nykomling: Salem Al Fakir
Årets svenska låt: Ingenting (Kent)
Årets svenska album: Kent: Tillbaka till samtiden
Årets utländska artist: Mika
Årets untländska grupp: Tokio Hotel
Årets utländska låt: Apologize (Timberland feat. OneRepublic)
Årets utländska album: Shotter´s nation (Babyshambles)
Årets svenska live-akt: The Hives

Julen närmar sig...

...med stormsteg. Bara 12 dagar kvar till tomten kommer 19 dagar till champangekorkarna och nyårsraketerna avfyras. Längtar!

Suspicious Minds

Här kommer ett par härliga versioner av Elvis gamla Suspicious Minds.


Jag är bäst!

Alltså herre jösses vad jag är grym. Jag hade två presenationer i skolan idag och båda vad så jävla bra att lärarna inte hade något negativt att tilläga under utvärderingen. Mitt sinne för detaljer och perfektion lönar sig gott folk. Jag är så glad att dessa stora arbeten är över, som en sten fallit från hjärtat.

Igår var jag i Södertälje med klassen och kollade på en basketmatch mellan Telge och Marbo. Det var obligatorisk närvaro och vi fick prata med Telges tränare, coach och klubbansvarig både före och efter matchen. Givande diskussion men basket är verkligen inte någor som intresserad mig till 100%. Alla kan inte alltid vara nöjda men jag hoppas på mer spännande sporter i framtiden.

Get Carried Away

Längtar sjukt mycket till maj 2008, spana in det här så får ni ser varför!

Guldbröllop

Igår firade mormor och morfar guldbröllop. Gifta i 50 år, hurra! Idag ska det firas, släkt ända från Gotland kommer på besök och det kommer bli en middag utan dess like.

image452

Gårdagen

Idol finalen blev fredagens höjdpunkt. Helt rätt tjej vann tycker jag. Jag har alltid hejjat på Daniel och Amanda och så blev hon tvåa i finalen, så himla bra för då kan hon ju slå igenom utan massa enländiga slav skivkontrakt med musikbolaget som han den där jurymedlemen äget.  Hejja Amanda, du kommer att gå längst! Wihoooo!
Finalen såg jag hos Ida på Kungsholmen tillsammans med hennes pojkvän Magnus. Det var himla trevligt!

Under dagen igår körde vi friidrott och avslutade med simning i skolan. Skönt med praktiska föreläsningar.


Blossa glögg

Jag var bara tvungen att lägga in denna bild på Blossa glöggs julutgåva. Det är en samling på 5x200ml årsutgåvor av Blossas glögg.

image451

TV och plugg om vartannat

Trots att jag sitter och pluggar kan jag bara inte låta bli att snegla på TV:n emellanåt. Det är Roomservie som lockar och efter det funderar jag på att lägga mig i sängen och kolla på filmen Gothika på kanal 6. Tur i oturen att det finns reklam, då kan man ägna sig åt studierna i ett par minuter. Snacka om prioritering.


Fika

Precis kommit hem från en urmysig fika hos min kusin Viktoria på Fornuddens skola. Jag och systrami åkte dit och hälsa på i klassrummet, tittade på allt som Viktoria gjort i skolan det här håret och köpte lite fika där pengarna skulle gå till klasskassan. Tack så mycket för inbjudan kusinen!

Gött eller Fett najs?

Under morgondagen, kommer inte i håg i vilket sammanhang, råkade ordet "gött" trilla över min läpp...igen! Efter fyra år i Motala med den östgötska (uttalas öschöttska) dialekten sitter liksom ordet "gött" inprintat i hjärncellerna. Ingen i min familj tycker att ordet är särskillt läckert och nu börjar de bli smått irriterade när det används av mig. Hur som helst när jag råkade få ur mig ordet i morse så dampade min syster ur och slängde ut sig kommentaren; "Men för fan syrran, i Motala säger man Gött men nu är du i Stockholm och här säger vi Fett najs". Klockrent!


Inget nytt idag

Vilken meningslös dag, ingenting har hänt och ingenting kommer troligvis hända. Plugga är det enda som står på schemat. Kul. Jaja, nu är det vara upp med ett nytt word dokument och börja skriva så att tangenterna ryker.

Flummig, flumm-flummig

Jag börjar inte i skolan förrän kl 12.30 men ändå fick jag släpa mig upp kl 8.00, ska det vara så, ska det verkligen va så..haha??! Städerskan börjar alltid städa mitt rum först så det är bara att försöka försvinna illa kvickt, jag smet ner till pappas kontor och här sitter jag nu i väntan på bättre tider. Undrar var livet kommer att föra mig, vart kommer jag att stå om 5år? Förhoppningsvis kommer jag att ha någon som städar runt mig för roligare kan man ju ha här i livet, till exempel vänta på bättre tider och filosofera om livet.


Julklappar

Jag känner att jag har julklappsfronten under kontroll, trots att jag inte inhandlat särskillt många. Det finns dock ett par klappar kvar som måste kommas på. Efter allt ståhej i skolan ska de kvarvarande klapparna inhandlas och sen kommer de roligaste av allt, slå in dom. Undrar vad jag ska ha för tema på paketen i år?


image450

Karate bruttan

Herre gud, nu ska ni få höra hur det gick till när jag provade på karate. Ovigare, osmidigare och okvickare människa får man leta efter. Det var Costas och Gülsah i klassen som hade äran att presentera deras specialidrott. Costas tävlar i fullkontakt karate medan Gülsah kör poäng karate. Jag lovar att ni skulle kissa i byxan av skratt om ni såg mig in action idag. Mina fötter var som fastgjutna i golvet vilket är negativt i karate. Mina sparkar räckte motståndarna till midjan, högst, vilket inte heller är något posstivit. Som individuell idrottare har jag noll erfarenhet av närkontakt vilket verkligen visade sig, jag är inte alls van vid att bli påpucklad. Trots att vi körde väldigt försiktigt fick vi in ett par slag och sparkar på varandra som verkligen satt där de skulle, aj! Jag kommer lätt att ha en del små blåklockor på kroppen i morgon. Det enda som jag var någorlunda bra på var armrörelserna, som jag har från ki boxen, och höftkasten, det är ju inte fy skam trots allt. 

 

Nu sitter jag här hemma med blåsor under fötterna (hur kunde jag få det när jag stod fastgjuten?!?) och ska strax hoppa in i duschen. Kvällen kommer att bestå av studier, middag och Desperate Housewifes.

Gäspig

Dags att bädda upp sängen och gosa ner sig, ska bli så skönt att försvinna in i drömmarnas värld!

image449







Myskväll

Jag har precis hällt upp en stor kopp julte och till det blir det en lussekatt och en mandarin, smaskens!

image447


Kramas mera!

Lägg ett bud och vinn en kändiskram. Det är ett sammarbete mellan blocket.se och Röda Korset som auktionerar ut kändiskramar. I Sverige kramas vi tydligen för lite och det vill Röda Korset sätta stopp för.
Om de ändå ska auktionera ut kramar kan de ju lika gärna auktionera ut kramar på A-kändisar inte B-kändisar, jag skulle då inte betala för att få krama några av nedstående "kändisar". Nu veta jag att jag låter värsta pessimistisk till insiativet men hade
Mikael Persbrant, Daniel Karlsson från Idol, bandet Mando Diao, Anders Wendin eller liknande varit med på listan hade mitt intresse väckts betydligt mer.

image445

Helen Sjöholms högsta bud: 4300:-
Dogge Doggelitos högsta bud: 2700:-
Peter Harrysons högsta bud: 2007:-
Linda Isacssons högsta bud: 5000:-
Magnus Härenstams högsta bud: 2100:-
Lasse Berghagens högsta bud: 3000:-
Malin Berghagens högsta bud: 5000:-
Christer Sjögrens högsta bud: 4000:-
Gunde Svans högsta bud: 2400:-
Lotta Engbergs högsta bud: 6000:-

Budgivningen avslutas fredagen den 7:e december lö 13:00.

Regnrusk

Fy fabbe vad trist det är med regn, dock fick jag användning av mina gummistövlar vilket man i och för sig kan se som possitivt?! Efter en hektisk morgon/förmiddag kom jag tillslut till skolan och vi tjejor studerade flitigt och skrev svar på alla seminariefrågor. Skönt att lägga i från sig det.

Jag tror inte att mina läppar är gjorda för att bo i sverige, dom har börjat fnasa sig något enormt. De är ett skämt vad de är klimatkänsliga. De bildas äckliga vita "fnas-rester" på läpparna, bläää. Funderar serriöst på att verkligen gå in för miljön och bli klimatsmart för mina lära läppars skull.

I tunnelbanan påväg hem från skolan, mellan östermalms torg och slussen, satt det en tjej och målade naglarna. I tunnelbanan! Lackets kulör låg åt det beiga hållet men ändå så kan ni ju tänka er hur kladdigt det blev runt om nageln. Tjejen hade förvisso lätt blivit min idol om hon hade lyckats måla ett perfekt lager lack i den skumpiga miljön hon befann sig i.

Godnatt

Om bara någon minut är första advent över, i morgon är det måndag. Jag är förvisso ledig från föreläsningar i morgon men jag, Ida och Maria ska till skolan på förmiddagen och plugga lite Fysiologi. Flitigt värre!

Shooter

Söndagen den första advent 2007, vilken mysig dag! Julmarknaden vid slottet bringade en viss julstämning, men inte alls lika bred julstämning som glöggkvällen hemma hos Robin och Anna. Vi drack glögg i mängder och bakade lussebullar, eller lussekatter kanske är den rätta benämningen?! Hur som helst blev de riktigt goda.
Nu sitter jag hos min underbara pojkvän och vi har precis avslutat söndagen med en kanon rulle. Först var jag en aningens skeptisk till filmvalet men eftersom vi inte kunde enas om något annat så blev det
Shooter med Mark Wahlberg. Grym film!

Shooter trailern


Första advent

Vaknade i morse av underbara juletoner från Mariah Carey. Det var änlsklingen som lyssnade på henne och gud vad julstämmningen spred sig i rummet. Det blev en mysig familjefrukost och nu bär det av på julmarknad på Tyresö Slott. Det är bara så tradition! Ikväll är vi bjuda på adventmys hemma hos Anna och Robin, det ska bli så härligt. Glögg och lussebullar, yummie!

image444

Troja

Kom nyligen hem från jobbet. Oj vad folk skulle bulla upp inför första advent som infaller i morgon, köerna var oändliga! Nu är jag äntligen hemma och såg att filmen Troja gick på kanal 5, passar mig utmärkt eftersom jag inte sett den. Hoppas det finns nått gott i kylskåpet, nu är det dags för middag innan rekalmpausen är över.

image443