Lovely



Dessa nyfärvärv är köpta på secound hand för cirkus hundralappen.
Dom är så j*vla snygga att jag bara vill pussa på dom och de coola
guld detaljerna på klacken och hälen gör det hela ännu mer festligt.

Helt klart det bästa fyndet på länge!

School Prom


Ta daaaaam...

Söndagen den 27 maj hölls det en sprakande och helt fulländad bal på Harry´s i Motala!
What a night, what a party!!

Dagen började redan klockan 8:30 på morgonen då det var dags för rengöring av hår och kropp följt av en delikat frukost a lá pappa. Inget lämnas åt slumpen på sötnosens näst största dag. Sedan var det iväg till frisör och fixa den mest spektakulära frisyren för kvällen, enligt mig och alla andra. Så nöjd jag blev!! Tusen tack Susanne på Bra Salong i Motala!!
Efter att frillan var fixad var det bara att ila hem och hoppa i den specialuppsydda klänningen för kvällen, designad av mig, Sandra Flachsbinder, och sydd av den makalöst duktiga och proffetionella sömerskan Birgitta Arnesdotter på Ateljé Arnesdotter i Stockholm.
När klänningen satt som en smäck var det dags att lägga en make som passade för kvällen... känner mig ganska nöjd med den också! Tack Sandra!!

Snabbt fick jag packa ner hårnålar, läppglans, cash och mobil i mormors underbara pärlkuvert innan jag lämnade lägenheten och var påväg till Elin för en härlig lunch tillsammans med min kavaljer Gustav och en hel hop med vänner.
Så fina alla var när jag slutligen kom till Elin (fint folk kommer alltid sent). Vi avnjöt en härlig kycklingsallad tillsammans innan det bar iväg till Borenshult för samling och båtfärd (i Kung Sverker) till Motala hamn. Väl på båten, efter att föräldrar och bekanta vinkat av oss, flödande champangen och det var mingel som gällde.
Efter den ca 30 min långa båtturen i natursköna Motala kanal kom vi fram till hamnen där föräldrar och ett par hundra Motala bor tog emot oss för den årliga paraden runt torget. Hela tre varv fick vi vandra omkring arm i arm med vår kavalje och fotoblixtarna var bländande innan vi slutligen entrade Harry´s.

Inne på yttergården möttes vi av en exquisite välkomstdrink. Jag och Gustav var först att fotografera oss men efter det var det full fart att mingla med alla de 116 paren som fanns på plats. Hur kul var inte det att mingla?!!  Lovely...

Klockan hade hunnit att bli 19:00 när vi, äntligen, fick ta plats vid vårt bord för en utsökt 3 rätters middag. Hjälp vad vi var hungriga, kycklingsalladen hade förvunnit för länge sedan. Förätten bestod av en Vätternrundatoast följt av Pepparrullad fläskfilé med portvinsstuvade champinjoner och potatisgratäng och avslutningsvis en härlig Chokladmousse Kanté med annanas- och passionssalsa. Det var helt utsökt! Under middagen underhöll toastmasterns oss med tal ochs sång sedan var det dags för hyllningstalen till mannen samt kvinnan. Talen var helt fantastiska, tusen tack Barham och Emmy!!

När middagen led mot sitt slut, sådär vid 22:00 snåret, var det dags för Wienervalsen och där gick det vilt till kan jag lova. Härligt att se så många samtisigt koncentrera sig på sina stapplande steg, men ojj va bra det gick! Efter den persen var det fritt fram i baren och på dansgolvet och jag kan tala för alla när jag säger att det verkligen var en kväll att minnas!


OBS!! Kolla in fler balbilder här.

Sandras favoriter


Här är några av mina favorit produkter som jag helst inte vill klara mig utan:


 
Först och främst denna söta necessär från
H&M med tillbehör i samma mönster. Särskillt gillar jag borsten och den lilla fickspegeln som har den där gamla porslins looken.
                 


Denna gudomliga produkt från Make Up Store gör mig knäsvag. Ansiktskrämen går visserligen bra att annvända året om men eftersom den tillhörande kylväskan gör att krämen håller sig sval i handväskan och doften påminner om en sommaräng vill man inte annat än att ha den en varm sommardag efter stranden. Är det inte fantastiskt att den söta lilla kylväslan är i rosa?!



Efter ett tips från en vän började jag annvända ACOs maskaror och nu kan jag inte leva utan dem. Finns både i svart och brunt och jag har minst två stycken i varje färg hemma, in case one of them disappear. Jag förstår att vissa kan vara lite misstänksamma, som jag var i början, att produkten inte håller måttet med tanke på alla spacade maskaror som både förlänger och krullar ihop ögonfransarna. Men jag kan garantera att denna maskara är kanon på alla sätt och vis och har inte svikit mig till skillnad från andra märken som inte alls håller löften om att mina fransar ska bli dubbelt så långa... bullshit!
Kom ihåg att ge den bruna maskaran en chans, det ger en fräsch och neutral look under dagen!



Tinted Daycreme LdB är en lätt tonad dagkräm som innehåellr vårdande E-vitamin. Vad ska jag säga? Känner man sig lite grå och trist när man vaknar upp på morgonen nu innan solen har kysst ens ansikte blir det garanterat bättre med denna produkten i fejan. Den är som sagt lätt tonad vilket gör den lätt att appelicera utan att få fjortis-kanter längst käkbenet. Man glömmer lätt bort att man har den på sig eftersom den blir ett med huden och låter huden andas under hela dagen. Spring och köp!



Make Up Store´s fantastiska löspuder i små gulliga förpackningar gör dagen till en fröjd. Lätt att appelicera och ger ett proffsigt resultat på bara några drag. Se till att ha bra borstar hemma, det gör både dig och din hud gott!



More pink dreams...Love it!
Labello pearl shine, Face stockholm Nektar och Maybelline´s shiny licious gloss...Love it!



Tror ni jag kan överleva en hel dag utan en Labello i handväskan??
Ehh...okeyrå, överlever gör jag vell nog men tror ni att jag vill överleva en hel dag utan Labello i handväskan??
SVAR: Nej!!

Efva Attling

45563-33
Efva Attling är min favorit smyckesdesigner just nu.
Hon är hur cool som helst och har mängder av livserfarenheter i bagaget.
 

Efva Attling föddes I Stockholm 1952. Redan i elvaårsåldern blev hon fascinerad av metaller och tillverkade armringen Svanen, som finns med i hennes kollektion idag. Attlings stora intresse ledde henne senare till en plats som  lärling hos en av Sveriges främsta silversmeder Bengt Liljedahl.  Här lärde hon sig de grundläggande färdigheter som många år senare skulle visa sig vara så betydelsefulla.

Efter att ha blivit upptäckt av en modellagent arbetade hon i 12 år i modemetropoler som Paris, London, Milano och New York. När lusten att vara i fotografernas sökljus försvann, beslutade hon sig snabbt för att hoppa av. Istället valde hon att ägna sig åt något som låg henne varmt om hjärtat nämligen musiken. Hon startade bandet X-models som fick en stor hits på 80´talet med låten ?two of us? där Efva stod för både text och musik.
 
Samtidigt som hon skrev musik arbetade hon med design i alla dess former. Hon designade kläder åt både Levis och H&M. När Efva blev gravid blev hon förvånad över hur omoderna mamma-kläder som fanns på marknaden så hon bestämde sig för att skissa upp nya moderna kläder för gravida kvinnor. Resultatet blev klädkollektionen ?Pretty Pregnant? .

År 1996 var hon tillbaka där allt startade: arbetandes med silver, guld och dyrbara stenar. Hon öppnade sin egen butik i februari 1999 på Hornsgatan 44 i södra delen av centrala Stockholm.
Idag finns Efva Attlings butiker i Australien, England, USA, Norge, Danmark och Finland.
I november 2004 öppnades huvudbutiken ?Efva Attling Stockholm? på Birger Jarlsgatan i centrala Stockholm där en ligger mitt i mellan Gucci och Luis Vuitton.



Efvas främsta kännetecken är hennes lekfullhet med ord och uttryck som finns ingraverade i många av hennes smycken. Hon säger själv att hon vill nå fram till människor med hjälp orden och kallar sina smycken Beauty with a thougt.
 
?Human? - En strävan efter att vara en god människa och respektera andra.
?From Here to Eternity? - Vad kan vara mer romantiskt än att ha Burt Lancaster och Deborah Kerr kyssandes på en strand i tankarna.
?Wild at Heart? - ?Även när jag är 80år hoppas jag på att vara vild I hjärtat?, säger Efva.
?Homo Sapiens? - Vi är alla jämlika.
?Amor Vincit Omnia? - (Kärlek övervinner allt)
?Carpe Diem? - (Fånga dagen)
?Pencez de moy? - (Tänk på mig) 
"Sic itur ad astra" - (Vägen till stjärnorna)
 


Sedan Efvas vän Johan Renck (producent till Madonnas video ?Nothing really matthers?) köpt Madonna en Human ring och ett Homo Sapiens halsband, som Madonna blev förälskade i, har stjärnan valt att bära smyckena såväl på offentliga tillställningar som privat. Andra kändisar som också väljer att bära Efvas smycken är Jennifer Aniston som bär halsbandet Hope, Kylie Minogue som använder halsbandet Kisses och Iman som har Genie örhängena.

År 2002 lanserade Efva Attling sin första kollektion av optiska bågar och solglasögon för Scandinavian Eyewear. ?Självklart gillar jag design bågar med attityd?, säger Efva som menar att glasögon är ett smycke. Många av hennes smycken är gjorda för att matcha bågarna.
Kändisar som Lisa Marie Presley, Ronan Keating och svenska fotbollsspelaren Fredrik Ljungberg använder Efva Attlings solglasögon.
 


Efva Attling Stockholm stödjer Röda Korset i ett projekt i Kambodja. ?The Cross Bracelet? omsätter en hel del pengar som bidrar till att Röda Korsets kan arbete för att motverkar AIDS. Efter tsunami katastrofen designade Efva silver hängsmycket ?Angels? för att hjälpa överlevande offer. ?Angels? är också ett samarbete med Röda Korset.



 Glöm inte att besöka Efva Attlings hemsida där du kan kika närmare på underbara smycken!

Sho(w)e time

Pink dreams


X-it - X-it - Attitude

Dessa underbara drömmar köpte jag nyligen på Din Sko.
(paret i mitten är fiolårets modell och går tyvärr inte att få tag i)


Golden star


Bianco footwear - Gyllene gripen - Funny girl

Det finns inte en chans att jag lämnar kvar mina nya bruna skor från Bianco footwear med underbart små söta guld rosetter på. En fröjd för ögat!
De andra två paren har jag fyndat på secound hand för för under 100 lappen, vilket kap!


Glöm inte att ha med plåster i handväskan när det är dags att ta en promenix i nya skor, skoskav är inte det trevligaste att börja den stundande sommaren med!
Och var inte rädd att shoppa på secound hand, du kan hitta det mest fantastiska saker där. Jag rekomenderar starkt att kika lite extra efter assocearer som skor, handväskor, smycken och skärp. Keep your eyes open!