Solslö

Efter vår promenad nu på eftermiddagen så har jag degat ute på balkongen med alla vetenskapliga artiklar. Det är hur varmt som helst, bara gassar. Det lyser in i lägenheten också så där är det inte mycket svalare här inne och så har jag typ blivit solblind. Så fort jag kommer in i lägenheten så ser jag nästan ingenting. Hur som helst så läser för fullt och känner att jag har läget under kontroll inför tentan på tisdag, det är i alla fall så det känns nu. Imårn kommer jag att vara yber nervös och känna att jag inte hunnit plugga någonting. Och inte heller kommer jag att kunna hjälpa kära Anna och Robin som flyttar imårn då jag är i skolan fram till 16.00 och sedan måste fortsätta att läsa. Ja ska i alla fall dit på onsdag och spanan in nya lyan.

På tisdag är det sista dagen i skolan och efter det ska vi fira med klassen, det blir antingen picknick eller resturangbesök, beroende på vad vädret tillåter. Längtar också tills imårn då jag och min grupp ska ha vårat seminarium för klassen. Vi ska alltså hålla ett föredrag om "Tränarskap, lärarskap och ledarskap" i ca 1,5h. Vårt upplägg är toppen och det känns jätte bra. Får itne glömma att packa ner min kostym bara!!

Nu ska jag läsa igenom en artikel till ute på balkongen innan det blir middag framför "
Gossip Girls" om dryga halvtimmen.

Besök och fika

Nu på eftermiddagen har familjen och mormor och morfar varit här på besök och fikat. Det har firats morsdag och så har mina morföräldrar fått se lägenheten. De va ju på tiden!



Innan jag ska fortsätta att plugga inför tentan på tisdag så blir det en promenad i den fina vädret med Alex. Hurtigt!

Solen i ögonen och spilld mjölk överallt


Mammas dag!

Grattis mamma på mors dag! Jag uppvaktade min mamma igår, lite i förväg!

Gårdagen var hysteriskt rolig!

Jag hade lite party här hemma igår för ett gäng tjejer och vi hade super kul! Ni skulle bara veta vad vi gjorde!!

Musikal

Jag har varit i skolan på morgonen och förberett det seminarium vår grupp ska ha på måndag. Vi blev klara och riktigt nöjda efter 2h.

Nu ska jag börja städa lägenheten så att den är ren och fin inför helgen.

Vid halv fyra i eftermiddag ska jag och Alex iväg och kolla på hans kusin som ska ha uppträdande i skolan. De har jobbat med en musikal med Abba-tema hela terminen och idag ska de framträda på skolan. Hon är riktigt nervös men jag tror att det kommer att bli toppen!!

Fotbollsfinal

Har dukat upp en super god middag nu efter jobbet med varmrökt lax på en bädd av romansallad, tomater, rödlök, bönor och majs toppat med kräftstjärtar och thaisås. Suuuuuupoer gott! Ska strax lägga upp fötterna på vardagsrummsbordet, lägga tallriken i knät luta mig tillbaka och njuta av Champions League finalen mellan Barcelona och Manchester United. Utan att vara en särskillt stor fotbollsfantast så håller jag nog lite mer på Barca.

Klantig

Idag har jag varit och jobbat hela dagen. Det blev lite bråttom till bussen bussen imårse så i all ahst glömde jag mobilen hemma. Helt handikappad känner man sig utan mobil. Man kan inte ta emot ev viktiga samtal, man kan inte smsa nån när man har långtråkigt... man har inte ens någon tidsuppfattning utan mobil. Nu är jag i alla fall hemma och jag mötte en utmattad mobil, det har ringt hej vild under hela dagen och det är så typsikt att den ska göra det då man inte kan svara.


Judokväll

Efter en heldag i skolan med föreläsningar och rollspel i skolan, samt min och gruppens redovisning, var det dags för kvällens projekt. Vi ska under kursen som vi har nu, Organisation och ledarskap 2, gå ut på fältet och analysera våra klasskamraters tränarroll. Idag var jag och Maria och kollade på Kalles Judo träning. Hur intressant och spännande som helst... först kul att kolla på en sport som för mig är helt "okänd" sedan analysera Kalles coaching och ledarstil. Innan vi åkte dit bjöd Maria mig på middag hemma i hennes nya lägenhet vid Globen. Hon lagade indiskt och det var i klass med resturang Indian Garden.

Nu är jag helt slut i huvudet efter att ha varit fokuserad hela dagen. Nu ska jag hoppa in i duschen och sedan få några timmars efterlängtad sömn.

Natti natti!

Lite söndagseg

Efter att ha jobbat heldag tre dagar idag är jag rätt så sliten. Direkt när man går upp i fler timmar känns det i hela kroppen. Men kontot blir i alla fall glad!

Kvällen igår hemma hos Alex föräldrar blev jätte trevlig, som väntat. God mat i mängder blev det också!

Resten av söndagen är helt oplanerad. Jag sitter nu hemma hos mina föräldrar och väntar på att familjen + Alex ska komma hem hit, dom har varit och sjösatt vår lilla eka. Vad som händer när dom kommer hem återstår att se.

Middag hos svärföräldrarna

Har precis kommit hem från jobbet och nu är det bråttom. Om en timme ska Alex, jag och hela min familj infinna oss hos Alex föräldrar för lite middag och get-together. Ska bli trevligt! Så nu hinner inte jag sitta här längre och babbla, in i duschen är det som gäller nu och sen måste jag leta upp ett quick-finnsh nagellack som torkar på typ 30sek. Wish me luck!!

Jobba hela helgen

Alla är typ lediga idag eftersom det är klämdag, förutom jag som ska jobba. Och hela helgen ska jag jobba. Imårn är min familj bjuden till Alex familj, och jag har hört rykten om att det blir massa god mat!

Makalöst kul


Klippa mig imårn

Har bokat tid för att klippa och färga håret imårn. Tänkte att det skulle bli lite ljusare färger i håret nu när sommaren börjar närma sig med stormsteg. Håret kommer nog bara att toppas, inga större förändringar där inte.

Imårn blir det även lite plugg med Ida på eftermiddagen inan Klädbazaren kommer att äga rum. Jag har nämligen bjudit in lite vänner på en trevlig kväll där vi ska dricka lite vin och byta kläder med varandra. Super skojj kommer det att bli!

You spin my head right round

Jag har haft Flo Ridas hit "Right round" på hjärnan i flera dagar nu. Vet inte om jag tycker att den är sådär super bra men fasen vad den har fastnat.




"You spin my head right round, right round
When you go down, when you go down down"


Ovanstående refräng är de enda jag kan från l åten men jag har redan hunnit sjunga den 268 ggr högt (jaa folk kan faktiskt ha ha hört mig sjunga!!) och minst 932 ggr i huvudet. Börjar bli trött på dessa 17 ord som cirkulerar runt runt runt runt i huvudet så jag kommer att ligga i hårdträning för att antingen lära mig ler av låten eller försöka göra mig av med "flo-rida-refreng-sång-tvånget".

Plugg ångest

Dagen skulle tillbringas framför datorn med plugginläsning från förra veckans föreläsningar som jag missade. Tyvärr hyar jag gjort allt annat än det, jag har inte ens plockat upp hela resväskan ännu. Katastrof och ångest!! MEN jag har i alla fall sett till så att smutstvätten från resan ligger i tvättkorgen. Fast det är fortfarande katastrof!! Undrar om jag ska ta till ett ryck nu och börja röjja iordning?!?!

Gårdagens överraskning

Med posten kom detta paket till mig. En riktig liten överraskning när jag kom hem från resan, helt oväntat. När jag öppnade paketet fann jag en lapp där det stod:



"Grattis, du är en av de lyckliga vinnarna i Metro Fashions Days och har vunnit ett härligt NIVEA-kit. Hoppas du hittar några nya favoriter bland produkterna! Hälsar NIVEA."

I paketet låg nedstående hårvårds-, hudvårds- och sminkprodukter:



♥ NIVEA Styling Mousse Extra Strong - Thermo Care Formula
♥ NIVEA Styling Spray Extra Strong
♥ NIVEA Happy Time Body Lotion
♥ NIVEA Classic Care Shine Shampoo
♥ NIVEA Classic Care Shine Conditioner
♥ NIVEA Diamond Gloss Spray Treatment
♥ NIVEA Visage Aqua Sensation Day Care
♥ NIVEA Visage Young Bye-Bye spot! SOS Stick
♥ NIVEA Visage Young Wash Off! Mild Cleansing Gel
♥ NIVEA Visage Active Purifying Mask
♥ NIVEA Deodorant Pearl & Beauty


 
♥ NIVEA Extreme Resist Volume & 24h Hold Mascara - 01 Black
♥ NIVEA Wolume Nanodefinition Mascara - 01 Black
♥ NIVEA Stay On Eye Pencil - 09 Earth
♥ NIVEA Beauté Natural Matt Foundation - 2 Nude
♥ NIVEA Stay Real Terra Powder - 80 Sunset Bronze
♥ NIVEA Beauté Eye Shadow - 817 Slenna
♥ NIVEA Beauté Matt Eye Shadow - 87 Dune
♥ NIVEA Beauté Blush - 02 Shades of Pink
♥ NIVEA Beauté Colour Mini Nailpolish
♥ NIVEA Plumping Gloss With Collagen Booster


Lyckost jag är då!!!

Lite bilder från resan



Överraskning med posten

Inatt när vi kom hem från resan så låg där en bunt med post. Bland all reklam och brev låg det en avi till mig från en avsändare som jag inte kännde till. Jag som inte ens väntat på något paket från posten. Så när jag vaknade idag åkte jag nästan direkt för att hämta ut det. Där stod jag och höll i ett paket på 2,5 kg och hade ingen aning om innehållet. När jag öppnade paketet ramalde det ut en lapp där det stod att jag var den lyckliga vinnaren i Metro Fashion Day tävlingen, så roligt!

Vinsten kommer att publiceras här imårn med bild och allt, så hål ut tills dess!

Idag känndes det som min födelsedag

Hemma hos mina föräldrar idag fick jag en ny locktång i keramik. Vet att den är skitbra så jag blev super glad, bara sådär. Jag har sagt det förut men jag säger det igen, generösare och mer omtänksamma föräldrar fårman ta och leta efter. Och hur mycket man än letar så finnar man dom inte, de växer lixom inte på träd! Lyckligt lottad är bara förnamnet!

Borta bra men hemma bäst!

Det har varit mycket aktivitet i dag trots att vi varit både lite trötta och slitna efter att ha kommit hem från Kroatien inatt. Efter en super god middag hemma hos mamma och pappa.

Bagaget från resan med alla kläder ligger fortfarande utspritt på golvet, får ta hand om det imårn!
 
Imårn blir det annars en lugn dag. Måste plugga lite, träna ska jag också hinna med, svara på alla mailen, rensa upp bagaget från golvet och få ner det i tvättkorgen, ta hand om några ärenden samt ringa mina vänner. Ser verkligen fram emot att få höra lite kärleksfulla röster!


Grillfest hemma hos föräldrarna

Dagens planer var är följande, ni ser nedan vad som har avverkats och vad som fortfarande är kvar;


· Äta frukost, det blir svårt för det ekar tomt i kylen och skafferiet efter resan (Det blev Gyllene Måsen)
· Åka till Rebecka och Robin för att fixa bilderna från resan (Nu återstår det bara att kolla igenom alla 1200st bilder)

· Åka till Alex föräldrar och hälsa på

· Åka till mina föräldrar och hälsa på, kanske till och med blir en middag?! (Grillen är igång och det luktar fruktansvärt gott!!)
· Någon gång under dagen ta itu med resväskan....fy faan va trist!!

Det återstår alltså att hälsa på Alex föräldrar och packa upp resväskan. Trolitgvis blir det att hälsa på Alex föräldrar senare i veckan för här hemma hos mina lär vi bli kvar. Nu har mamma och pappa bjudit in till fest, mor och farföräldrar är här och hela familjen är samlad. (Fast jag saknar brorsan!!). Det blir grillat och massor med gott plock till. Vi kommer säkert att visa lite bilder under kvällen och det ska bli kul för jag har inte sett en enda bild.

Ikväll, OM vi orkar, ska vi ta itu med bagaget som ligger utspritt i lägenheten. Det är verkligen stört tråkigt att fixa och plocka med. Men det måste ju göras!

Nä nu är jag så hungrig så att jag drägglar på tangenterna, bäst att ta plats vid bordet och vara lite social och vara först på maten.


I´m back

Inatt landade vi på Arlanda och vi låg i våra egna sängar runt 2 tiden. Oj va skönt det var att lägga huvudet på sin egen kudde. Vad är det man säger; Borta bra men hemma bäst!

Resan var underbar. Spännande mat, fina platser att besöka, solsken och runt 30ºC.

Dagens planer är följande;
• Äta frukost, det blir svårt för det ekar tomt i kylen och skafferiet efter resan
• Åka till Rebecka och Robin för att fixa bilderna från resan
• Åka till Alex föräldrar och hälsa på
• Åka till mina föräldrar och hälsa på, kanske till och med blir en middag?!
• Någon gång under dagen ta itu med resväskan....fy faan va trist!!

Dagens schema

8.00 - Väckarklockan ringde

8-9.00 - Morgonmys och frukost

9-10.30 - Packa

10.30-12 - Till biblioteket och hitta en bok om ledarskap
12-13.00 - Pilates med boll på gymmet
13-14.00 - Slappa och lunch
14-17.30 - Fort. packa
17.30-18.30 - Spinning och core på gymmet

Resten av kvällen blir det middag, mys och slapp framför tv:n.


Min vän Blondinbella

Vaknade av att A låg och snusade mig i nacken. Mysigt att vakna så, men dirkt när jag slog upp ögonen kom jag att tänka på mig sjukt vridna dröm som jag hade. Jag drömde att jag hängde med Blondinbella under en hel kväll. Vi hade faktiskt rätt kul och kom riktigt bra överens, hon påminde väldigt mycket om en vän till mig. I drömmer var vi ute på gallej hela kvällen och träffade massor av roliga figurer, sedan sov jag över hemma hos henne. När vi vaknade var plötsligt hennes familj där och mamman var ur söt och gjorde frukost till oss, pappan satt på balkongen i solen och läste DN och SVD och hennes lillasyster ville hela tiden visa mig sina barbiedockor. Helt otroligt roligt att man drömmer något sådant, att det var så verkligt också. Helt galet!

Rent hus

...eller snarare lägenhet. Det har städats hela eftermiddagen så nu är det rent och fräscht i hemmet. Ikväll ska det börjas packa lite smått, tanken var då att det skulle vara kul att ha lite rent omkring sig då. Imorgon hoppas jag att resväskan ska bli färdigpackad.

Nu är det dags för middag, min sambo har wokat och det luktar så gott från köket.

Little Pieces

There's a piece of me you can't have
And I know it's driving you mad
There's a part inside you can't reach
I'm afraid that's the way its gonna be
There's a part of you that wants to fight
But I never really had the appetite
I fear my feelings wont speak
words are already taken upon the breeze
wind is always blowing

pieces falling from me
you can have them for free
now it felt so complete
pieces falling from me

though you try your best you never find
there are pieces that are left behind
last piece of the jigsaw
while the others are scattered across the floor
so you try to get them all up
there are pieces falling in the dust

there's a pile of ash we don't need
leave it to be taken upon the breeze
wind is always blowing




Åh nej, jag missar Eurovision

På grund av resan till Kroatien missar jag Eurovision lördagen den 16:e. Men jag får spela in det och se det i repris. Jag tror faktiskt att Sverige har en chans med Malena i spetsen. Klänningen är helt underbar, blomman på verket. Det skulle vara kul med en seger. Lyssna bara lite på vad omvärlden har att säga;

"shes amazing, this will be perfect in the semifinal! the song is just MAGICAL!"

 "malena you are the best!! perfect voice and song 12 points from greece!!! i love you!!!!!!!!"

 "Sweden will qualify easily and will be in Top10!"

 "Just FANTASTIC! love the pop and opera mix!"

 

Usch, vad dåligt av mig!

De senaste dagarna har jag varit sämst på att uppdatera. Ber om ursäkt för det men det har hänt massor vill jag be att få tala om. Så att jag inte hunnit sitta framför datorn och häcka är rätt förståligt. För det första påbörjade jag en ny kurs i måndags. Organisation och ledarskap 2 heter den. Var lite skeptisk mot kursen i början men efter gårdagens föreläsning är jag helt såld! Vi har intressanta föreläsningar med mycket rollspel som jag tycker är en otroligt bra inlärningsform. Det andra som har hänt är att jag ska ut och resa. En sista minuten resa till Kroatien som blev bestämd i absolut sista sekund. Är fortfarande helt chockad och kan knappt förstå att jag ska åka iväg på lördag. Men gud vad kul och framför allt skönt det ska bli. Det är jag och min man som ska åka tillsammans med med hans syster och hennes karl. Kanon kul resesällskap!

Nu ska jag till tvättstugan och få lite rena kläder inför resan. Sen ikväll ska jag till Malin. Där blir det de vanliga "Malsan", det vill säga mozarella pizza med tjejsnack toppat med film. Kanon kul!

Resten av veckan är jag ledig. Eller ledig och ledig, ska ju packa, fixa massa ärenden, växla pengar, träna, städa och så vidare. Hårt liv!


Nagelförändring

Jag vill slå ett slag för de bästa lösnaglar jag någonsin använt. "Custom Fit Self-Stick French Nail Kit" från Kiss var vad jag använde och de satt på i hela två veckor. Lösnaglarna var självhäftande och var hur lättasom helst att appilicera. Sedan satt de på i drygt 300h utan att på något sätt krångla. Nu ville jag ha lite förändring och valde att ta bort dom, det är typ vad jag har sysslat med ikväll. De satt som berg så de va inte lätt men nu sitter jag hur som helst här med nylackade naglar. Fresch!!


Lite kärlek


Avdelningsfest

Igår var jag på avdelningsfest. Riktigt trevligt med god mat, dryck och en hel del tjejsnack och jobbsnack. Kvällen blev inte alltför sen då jag skulle infinna mig på jobbet idag kl 8.00. Hela dagen idag har jag alltså jobbat, söndagar betyder ofta lungt och skönt vilket det även var idag.


Bilder från gårdagen


  
[Klicka på bilderna för förstoring]

Indian Garden

Efter att haft en tuff dagen-efter dag igår så var det dags att fylla på reserverna med lite mat. Jag, Alex, Anna, Robin, Malin och Björn bokade bord och gick och åt på Indian Garden på söder. Det var första gången jag var där och det var hur gott som helst.

Efter resturangbesöket skulle vi gå på bio men det slutade med att vi hyrde film och åkte hem till Anna och Robin. Super mysig kväll.

Vintern rasat ut ur våra fjällar

Valborgsmässoafton igår var super! Dagen började med några ärenden följt av träning. Efter träningen var det bara att snabbt åka hem och börja göra iordning sig. Anna mötte vi upp vid Medis för att tillsammans gå till systembolaget. Och där var vi inte ensamma. Vi höll på att få spelet när vi såg att allt rosé vin var slut. Tillslut fick vi tag på en bag in box som vi delade på. Från systemet tog vi en promenad till Björns pappas lägenhet där vi skulle tillbringa eftermidagen och kvällen. Hel lyckad valbrog med fantastiska vänner!!