Västkusten here we come!!

Nu lägenheten städad och väskorna packade. Nagellacket håller på att torka och jag är helt pirrig i kroppen för imårn åker coolaste gänget på semester. Jag, Alex, Anna och Robin ska packa in oss i bilen på förmiddagen och köra till stage 1; Oxelösund. Där ska vi glassa lite i Westin mansion, åka lite Jet ski, dricka skumpa i badtunnan och äta god mat. Tidigt på söndag morgon packar vi in oss i bilen igen och åker till stage 2; Vingåker factory outlet. Shoppa shoppa shoppa shoppa shoppa shoppa!!! Stage 3; Kungshamn. Jag vill på förhand beskriva veckan i Kungshamn/Smögen i ord som: Ännu mer champange, förhoppningsvis massor med sol, promenader på smögenbryggan, uteliv, skaldjursfrosseri, öluffa med vår lilla båt och massor med kärlek!! Jag bara ryser bara jag tänker på att det är imårn allt kommer att börja, jag är helt adernalinpumpad ochkan knappt sitta still. Jag kommer definitivt ha svårt att sova inatt, jag vill ha imorgon nu!!





Sandra är orolig!!

Orolig och orolig, jag hittade inte en bättre rubrik för att beskriva känslan jag har i kroppen just nu. Kanske är det för att jag precis sett MJ´s video "Earth Song", jag blir så himla berörd av den och känslan som han utstrålar i videon. Eller så kanske det är för att jag tror, eller snarare vill tro, att det finns något eller någon/några som faktiskt ligger baklom allt som händer i världen. Både bra saker och dåliga saker. Mamma och pappa mobbar mig lite för att vill tro på de konspirationsteorier som finns och som jag tagit del av. Jag vill tro att Area 51 är proppfull med världens genier som forskar om saker som gör att vi om några år kommer att bli botade mot alla hemska sjukdommar, jag vill till och med tro att de gömmer ailiens där nere bara för att jag skulle tycka det var så intressant att få se hur en sådan ser ut. Jag vill tro att Illuminati finns och jag vill tro att det finns andra hemliga brodraskap och organisationer som är super hemliga och som just i detta ögonblick lägger upp storslagna planer på hur vi kan rädda en värld vi lever i och den plant vi bor på.



Jag vill tro!!


 




Flummigt inlägg, jag vet! Men det var skönt att få skriva av sig lite i alla fall!!!

Michael Jackson frossa

Sitter och kollar på en DVD film fylld av Michael Jackson videos, framträdanden på olika galor och andra små filmer. Det  är så grymt bra att jag bara sitter och ryser och myser i soffan. Sen  blev jag helt full i skratt när jag såg videon till "Smooth Criminal", eller snarare när jag hörde texten och verkligen lyssnade på den. Vet ni att jag har sjungit fel refräng hela tiden.


Refrängen går såhär:

Annie Are You OK?
So, Annie Are You OK
Are You OK, Annie
Annie Are You OK?
So, Annie Are You OK
Are You OK, Annie
Annie Are You OK?
So, Annie Are You OK?
Are You OK, Annie?
Annie Are You OK?
So, Annie Are You Ok, Are You Ok, Annie?

Jag har sjungit såhär:

Annie Are You Walking?
So, Annie Are You Walking
Are You Walking, Annie
Annie Are You Walking?
So, Annie Are You Walking
Are You Walking, Annie
Annie Are You Walking?
So, Annie Are You Walking?
Are You Walking, Annie?
Annie Are You Walking?
So, Annie Are You Walking, Are You Walking, Annie?

Jag har "bytt" ut alla 'OK' mot 'Walking', alltså promenerar inte Annie utan frågan är om hon mår bra. Helt plötsligt blev hela texten mycker mer sammanhängande!! Lyssna så får ni höra hur det låter och själva avgöra om Ok och Walking låter lika eller om det bara är jag som är en knäppis!!



Blueberry

Dagen har spenderats med Alex, hans- mamma, syster och kusin. Vi var ute i skogen och plockade blåbär tillsammans och ahde jätte trevligt. Och oj vad det fanns blåbär. Hur mycket som helst!! Efter drygt 2h ute i skogen och ett getingbett senare (det var lilla Niklas som blev biten i pannan) började det spöregna så vi fick springa tillbaka till bilen. Vi körde hem till mig och Alex, åt matsäcken som Alex mamma gjort iordning åt oss (hemmagjord potatissallad och grillad kyckling) och bakade blåbärspaj. Hur gott som helst!!



Twilight, New Moon, Eclips, Breaking Dawn - done!!

Jag vill bara berätta att jag läst ut alla böcker i Twilight-serien. Jag sörjer att det är slut, jag vill bara ha mer! Nu är det bara att se fram emot när de tre återstående filmerna släpps.







"The Twilight Saga är en officiell guide skriven av Stephenie Meyer. Den kommer att funka nästan som en encyklopedi - ha information, biografier, kartor, nytt material, tidslinjer och mycket annat skoj som ett stort Twilight fan troligen vill ha och veta! Den beräknas komma ut nån gång år 2009. Exakta datumet är inte bestämt ä.!"

Undrar om denna bok kan vara intressant att läsa när den kommer ut?!


Ledig imårn

Efter några dagars jobb är jag ledig imårn. Då ska vi troligtvis ut i skogen och plocka bär och svamp. Hoppas det finns mycket god svamp!! 

Stucken av en geting

I lördags blev jag stucken av en geting när vi var och badade hos Anna och Robin. Vid själva sticket fick jag flachbacks tillbaka till barndommen, då man började störtbölade för att det gjorde så ont. Det gjorde så ont nu också men jag fick bita mig i läppen för att inte böra gråta. Hur som helst slutade det att göra ont efter ett tag och allt var frid och fröjd...tills natten till söndag. Jag vaknade mitt i natten av att det sved och kliade på foten och upptäckte till min förskräckelse att foten var helt uppsväld och röd. Jag kunde bara inte sluta att klia, det var hemskt!! För att kunna somna om blev jag tvungen att gå upp och smeta på en sån där insektsbettskräm. Och än idag, drygt två dygn efter bettet, är foten fortfarande svullen och det kliar så att man skulle kunna bli galen. Ibland domnar till och med foten bort när man står i vissa lägen. Någon anna som råkat ut för otäcka bett??



Dagens planer

Kl 11 ska jag och Anna köra ett spinningpass på gymmet. Efter det ska vi hem till henne och ligga och steka vid polen och planera vår trip till Kungshamn lite närmare. Vi åker om mindre än en vecka, fantastiskt!!!


Världens bästa föräldrar

Efter en heldag i solen igår (och efter drygt 200 sidor i boken "så länge vi båda andas") mötte jag upp mina föräldrar vid gullmarsplan. Därifrån gick vi ner mot Hammarby Sjöstad och promenerade. Jätte mysigt i det fina vädret! Vid Jimmys Marina satte vi oss ner i solen och drack lite vin och åt super goda friterade mozzarella stavar och lite nachos med dipp. Jag och pappa fick 2:e gradens fnissanfall efter att ha hört en pappa sjunga "popopopoker face, popopopoker face" (Lady GaGa´s hit) till sitt lilla spädbarn. Svårt att förklara det roliga men ni skulle sett hans inlevelse, och vem väljer att sjunga "poker face" till sin lilla dotter? Varför inte "bäbä vita lamm" eller "byssan lull"?? Haha, förskräckligt roligt var det i alla fall!! Efter att vi tömt glasen tog vi båten över till söder och började leta efter någonstans att äta middag. Vi hamnade tillslut vid Medis Kök och Bar där jag träffade min vän Linn och hennes sällskap. Vi alla satte oss vi ett bord och beställde in mat och dryck. Sjukt trevligt var det och Linn var lika pratglad som alltid!! Helt enkelt en lyckad fredagseftermiddag/kväll.


Lite mys i solen under förmiddagen

Nu ska jag byta om till bikini, fylla vattenflaskan och packa ner filt och min bok "Så länge vi båda andas" (den sista boken i Twilighet-serien) och traska ner till Kristallparken. Kul att det är fint väder när man är ledig!!!

Grym


Champagne


Massor av bilder

Nu under, framför allt, sommaren tas det en massa bilder. Det är allt från semesterbilder till bilder från födelsedagar och andra festliga tillställningar. Och så har de felsta digitalkameror som de knäpper kort med och så hamnar korten på datorn och inte alls i något fotoalbum. Lite trist tycker jag så gissa om jag blev super glad när jag såg att man kan göra fantastiskt fina fotoböcker. Fotoböckerna kan man också ge bort som present eller ha själv att njuta av, man kan välja att lägga in egna texter samt om man vill ha hårt eller mjukt bokomslag. Finns alltså en djungel av olika utformningar man kan välja mellan... så vill ni veta mer klicka in här.





Gissa bajset...

I förrgår var jag på skansen med Alex och hans kusiner. Super skojj, jag kände mig själv som ett litet barn!!


Förväntansfulla kids, Niklas och Clairy, sötisar!!


Clairy var nyfiken på vemjag messade


Så här gör jag med olydiga ungar, haha


Retro cykel












Mina shoppingfynd




Vad sägs? Fynd för knappt 600kr, ja tack!!

Shopping med Nina

Efter en dag i solen träffade jag Nina för lite shopping. Jag hittade en massa fint som kommer att användas flitigt i sommar. Det var också sjukt kul att umgås lite med Nina, det var väldigt länge sedan för hon har haft fullt upp med sin flytt.


Nu på har precis jag och Alex precis avnjutit en av mina favoriträtter; Tortellini speciale á la Sandra med massa goda grönsaker. Mätt som en plätt!!


Kvällens film blir Push:


Till Skansen

Nu bär det av till Skansen för att kolla lite på djuren. Ska bli mysigt och kul!!

Sumpat mobilen

Åhh vad klantigt det kan bli ibland!!! Idag när jag skulle till Anna så blev det lite brottom dit så jag slängde ner mobilen i mina jeansshorts och satta mig på cykeln och började trampa dit. Sen hade vi så himla trevlig där så det tog ett tag innan jag började sakna min mobil. J**lar, helt plötsligt när jag behövde den lilla ringring-saken så kunde jag inte hitta den någonstans. Inte i jeansshortsen, inte i väskan och inte någonstans i Annas apartment. När man ringde till mobilen så tutade det bara upptaget vilket troligtvis tyder på att någon hittat den och snott den. För i fasen, va jobbigt att vara utan mobil. Kände mig verkligen som min slarv-syrra som ofta blir av med mobilen. Vad ska nu mamma och pappa säga... att jag typ blivit lika dan. Förstår ni vad hemskt att man tänker så, lixom att man knappt vågar ringa Alex och mina föräldrar och berätta för att man är så slarvig. Till att börja med ringde jag och spärrade mitt abonnemang, sen hade jag ångest under stora delar av fika- och tjejsnacks kvällen. Men så när jag skulle börja cykla hemmåt så vända jag upp och ner på väskan med badkläder jag hade med mig för att hitta cykelnyckel så trillade en rosa liten ringring-sak ut på golvet. Min mobil!!!! (Otroligt nog hade jag lagt min mobil i ett fack i väskan som jag aldrig någonsin brukar använda). Yesyesyes, alla telefonnummer och alla bilder är räddade. Yeayesyes asså!! Så fort jag kom hem ringde jag och avspärrade mitt simkort så nu är allt helt i sin ordning igen!!

Fantastisk kväll hemma hos Anna

Så fort Anna slutade jobbet så åkte jag och Linneá hem till henne för att ha lite tjejmys, man får ju passa på när Robin är på landet! Vi började med en promenad och massor av tjejsnack. Innan vi styrde stegen hemmåt igen så stannade vi och handlade hem en massa godsaker till middag. Det blev lyxsallad med lite blandade tillbehör; grillad kyckling, räkor och kräftstjärtar. Så himelens gott!! Sen var det dags för ett debut dopp i deras pool på innergården, super skönt att svalka sig lite och ta några simtag i det blå. Sen var det fortsatt tjejsnack och fika på balkongen. Vi var alla lite trötta och sega, fortfarande från min fest i lördags, så kvällen blev inte allt för lång.


Men tjejer, jag vill bara säga att det var super super trevligt.. tack!!

Min födelsedags fest i bilder

I lördags var det stort firande av min 22-årsdag. Det var en av de bästa festerna jag annordnat och själv varit på, jag har världens bästa vänner! Alla var super taggade och glada, alla var leksugna och kämpade sitt bästa och de va generösa som få...vilka fina presenter jag fick!


Jag vill bara säga tusen tack till er som gjorde min dag!


Ida och Robin intog baren direkt


Linnéa, Malin, Anna och så tokiga jag


Partygänget intog myshörnan med sin fördrink


Jag och min flaska rödtjut, Gnarly Head är att rekomendera!!


Linn, Ida och Martin


Anna och Linnéa


Martin och jag försöker dansa som Michael Jackson - Thriller


Martin och Tove


Världens godaste födelsedagstårta; marängbotten med daimgrädde och färska jordgubbar


Me and the cake


Ohh lalala!


Jag och Linnéa

I morgon smäller det!!

Min födelsedags fest kommer att äga rum imorgon, jag har längtat så och det kommer att bli så kul och busigt!


Party party party!!

Wille-the-man

Min kusin William åker snart iväg till Amerikat för att plugga de två sista åren på gymnasiet, eller det blir ju snarare high school för honom. Han har tagit tillfället i akt, till min stora glädje, att starat upp en blogg där man kan följa hans äventyr. Jippi!!

Vill ni också hänga med? >>>
http://alittletrip.blogg.se 

MJ

Hela dagen på jobbet idag har jag hört folk prata om denna video på youtube. Jag kännde mig rätt så utstött som inte sett den så så fort jag kom hem började jag youtuba efter denna video. Kanon cool grejj som ett gäng dansare (antagligen någon dansskola, men jag vet inte riktigt säkert) har kokat ihop för att hedra MJ.




workworkwork

Nu är det dags att jobba!! Längtar till på lördag då jag ska fira mig ordentligt med alla mina vänner.

Regnet det bara vräker ner

När jag vaknade var det strålande sol och varmt. Min morgonpromenad blev svettig! Jag önskade verkligen innerligt att jag inte behövde jobba när det var så fint väder. När jag kom till jobbet så började det åska och nu spöregnar det. Ibland är det tur att önskan och verklighet inte är densamma, att jobba idag känns inte lika jobbigt längre!

Så var man 22 år

Gårdagens födelsedagsmiddag med familj och mor/farföräldrar var toppen. Jag bjöd på örtsmörs fyllda kycklingfilér med rostade rotfrukter och glass med hallon och jordgubbar till efterätt. Så fick jag massor av fina presenter!


Imorgon är det min dag

Här på bloggen har det inte blivit många inlägg på senaste veckan, det beror huvudsakligen på att jag jobbat heltid och försökt att ha ett liv på fritiden.

Imorgon fyller jag år så nu är det full planering inför födelsedagsmiddagen imorgon och födelsedagsfesten på lördag.

Madonnas hyllning till "King of Pop"

Grym dans, grym imitering, grym hyllning!




Jag ryser!


Förbannade solgud

Är det inte bara för typsikt!! Att när jag är ledig så är det mulet och när jag jobbar så är det strålande sol. Jobbade hela förra helgen fram till tisdag, då var det sol. Ledig onsdag och då var det mulet halv dagen. Jobbade igår och det var det igen strålande sol och idag på min lediga dag så kommer det att börja regna. Helvete!!

1 juli - nya lagar

Fingeravtryck i pass

Svenska pass ska från och med den 1 juli förses med fingeravtryck. Det är bara nya pass som behöver ha avtrycket. Barn under sex år och personer som av fysiska skäl inte kan lämna fingeravtryck undantas från kravet. Fingeravtrycket ska lagras som ett chip i passet och syns inte för blotta ögat.


Apotekets monopol bryts

Apoteket har inte längre monopol på att sälja läkemedel. Nu kan privata apotek söka tillstånd hos Läkemedelsverket för att sälja mediciner som Apoteket AB tidigare haft ensamrätt på att sälja.


Nya adoptionsregler

Det kan bli lättare att adoptera barn från ett annat land eftersom Myndigheten för internationella adoptionsfrågor ska kunna auktorisera en del av ett annat land, eller en viss adoptionskontakt i ett annat land, att förmedla adoptioner. Förr auktoriserades ett helt land. Kraven på adoptionerna ska förmedlas omdömesgillt med barnens bästa för ögonen och så vidare kvarstår naturligtvis.


Miljöbilspremien upphör

Miljöbilspreminen försvinner och ersätts med skattebefrielse för miljöbilar i fordonskattelagen. Bra för företagen - men mindre bra för privatpersoner. Nu får milijövänner får ytterligare ett skäl att tåget i stället för bilen.


Straffet för mord

Det tidsbestämda straffet för mord höjs till 18 år. Straffskalan för mord ändras från fängelse i tio år eller på livstid - till lägst tio år och högst 18 år, eller på livstid. Syftet är att skapa ett mer nyanserat straff för mord och höja straffnivån för det tidsbestämda straffet.

Straffnivån höjs till 18 år även för andra grova brott som människorov, grov mordbrand, grovt sabotage, grovt spioneri, folkrättsbrott, folkmord och terroristbrott. Även personer som begår upprepade allvarliga brott kan dömas till 18 års fängelse.