Lunch på stan

Vaknade tidigt som vanligt och gick upp och drack mitt morgonte. Efter att inte ha gjort särskillt många knop på förmiddagen åkte jag in till stan och kollade lite. Köpte en sjukt snygg t-shirt. Så ringde Alex och det blev en oplanerad lunch på söder, hur mysigt som helst! Behövde prata av mig lite med min bästa vän så dagen kunde inte bli bättre. Var med och hämtade ut en ny bil som han behövde och åkte snålskjuts hem. Nu har jag varit och handlat en kasse full med antioxidanter; JonaGold äpplen, satsumas, jordgubbar, apelsiner, tomater och gurka.

Dagens planer i övrigt ser ut som följer;

14.15-16-15 - Skriva uppsats
17.00 - Pilates på SATS Liljeholmen
18.00 - Träffa Anna
ca 19.00 - Gymma med Anna på SATS Telefonplan

Sen blir det slapparkväll om jag får bestämma!

Pieces

There's a piece of me you can't have
And I know it's driving you mad
There's a part inside you can't reach
I'm afraid that's the way its gonna be


Hemskt!


Lovely Sunday

Efter ett pass på gymmet är jag nu nyduschat och fräsch. Om en halvtimme ska vi på lägenhetsvisning, ett ganska roligt söndagsnöje för jag älskar att se hur folk har det i sina små krypin. Efter visningen blir det shopping i Nacka och sen lite kylskåps- och skafferishopping.

Jag hoppas jag på en lugn och skön kväll med god mat och något sevärt på tv:n.

Träningsdax

Efter en trevlig kväll igår är det nu raka vägen till gymmet för att komma i balans!

Dagens skratt!


FN-fest med maskerad

Gud vilken skojjig fest jag och Ida hade idag. Vi körde stenhårt på tema FN och alla inbjudna gäster fick tilldelat ett land tillhörande FN att klä ut sig till efter bästa förmåga. Jag var bland annat Afrika, sen kom vi på att Afrika är ju en världsdel... men skit samma det var jag i alla fall. Insmetad i brun ansiktsmålning, turban, lång färglad klänning, stora smycken i guld och grönt. Det var bara toppen!! Vi hade självklart massa lekar och frågesporter till temat FN så alla gäster tror jag gick härifrån lite klokare och smartare.

Det bästa med idag är ändå att man får sova en timme längre då klockan kommer att vridas tillbaka en timme kl 3.00. JIPPI!!

... like there's no tomorrow


Middag: Kycklingcurry Bombay



Snart ska jag börja laga lite middag så den blir klar lagom till sambon min kommer hem från jobbet. Det blir gott, det blir indiskt!


Liljeholmstorgets galleria

Idag har jag varit på invigning av Liljeholmstorget gallerian i just Liljeholmen. Det har byggts och byggst och nu äntligen är det klart. Massor av butiker och massor allt var självklart sprillans nytt och det såg verkligen fint ut överallt. Med fick en lång kofta med mig hem, kunde inte motså köpsuget denna eftermiddag!


Lyxmorgon

Nu kom jag precis hem efter att ha kört yoga på gymmet. Passet startade 7.00 och det var inga problem att ta sig upp denna morgon, motivationen sprutade genom öronen! Nu har jag kokat mig en kopp te och efter detta inlägg är publicerat ska jag ta min tekopp och morgontidning och lägga mig i det heta bubbelbadet jag tappat upp. Hur lyxigt som helst!!!



 +  +


Jag och Ida dör av skratt!!


Kärnig smoothie

Det har varit en lugn morgon. Vaknade när Alex gick till jobbet kl 8, steg upp ur sängen och skyndade mig till tv:n. Tittade på DH som jag missade igår när jag visade kläder och som jag spelade in för att kunna se idag. Skön start på morgonen! Nu sitter jag framför datorn, lyssnar på U2 och ska skriva lite på mitt examensarbete innan jag ska till Ida vid 12-tiden. Vi ska promenera lite och planera inför festen på lördag och äta lite lunch.

Morgonens miss blev helt klart min efterlängtade smoothie. Jag gjorde precis som jag brukar göra; mixade vaniljyohgurt med frysta bär och ett kläm flytande honung. Men jag råkade köpa fel bär, jag köpte vilda bär och det ska man inte mixa enr i sin smoothie. För i den där vilda bär blandingen var det massa konstiga bär, som iof sig väldigt fina ut på bild, som hade massor av små kärnor i sig. Jag menar verkligen massor av kärnor! Tror att det var björnbären som var den största boven men saken är den att det är hur jobbigt som helst att rensa tandraden efter varje klunk.






I-lands problem!


Runway show hos Katja

Igår visade jag kläder hos fina Katja. Jag visade fem uppsättningar kläder och det var allt från skit sköna jeans till coola toppar och aftonklänningar. Lika roligt som alltid att få vara i butiken och så fick jag träffa Doris en liten snabbis, den sötaste hunden på denna planet!


Städsöndag

Igår städades hela lägenheten från topp till tå, till och med källaren rensades ur och städades så att man fick plats med sommarkläderna och golfbagsen. Vi städade från kl 10.00 fram till kl 18.30 då vi åkte till Anna och Robin och åt middag och kollade på Johan Falk.

After Dark

Igår var det en riktig kanonkväll. Det firades riktigt ordentligt; pappas födelsdag samt gamla födelsedagsbarn som farmor och farfar och Alex. Vi åkte till Tyrol för att äta god middag och kolla på After Dark showen. Jag älskar After Dark, så himla rolig och sevärd show. På menyn var det laxrullar med kantarellkräm på salladsbädd till förrätt och till varmrätt avsmakades perfekt varmluftstillagad oxfilé på lök- och svampstuvning med rotfruktsgratäng. Till efterätt delade jag och syrran på tryfflar och en super god chokladtårta med vitchokladmousse. Showen var så bra och rolig att man inte kunde annat än att ryckas med! Efter showen gick vi vidare till Sky bar där kvällen avslutades med drinkar.



Tack familjen och tack farmor och farfar för att ni är ni och för att ni finns! <3


Tjejkväll på VW

Ikväll har jag och Anna varit på tjejkväll på Volkswagen i Hammarby sjöstad. Vi kom dit vid 18.30 tiden, precis i tid till modevisningen. Vi tog ett glas vin och beskådade showen. Efter modevisningen minglade vi runt bland människor, kläder och massor av andra tillbehör. Anna hittade en jätte fin tunika och skärp medan jag mest spanade in Martin Stenmark som hade vägarna förbi och gjorde oss sällskap.

Assistent Sandra till er tjänst

Idag har jag varit ett mycket snällt barnbarn. Jag har varit hos mormor och morfar hela förmiddagen och hjälpte mormor att tvätta och mangla lakan medan morfar var iväg och spelade matt-curling. Det är lite av en ära att få hjälpa mormor samtidigt som man gör en god gärning. Hon börjar ju få så svårt att göra det själv, så då är det ju bra att mangelproffset Sandra kan erbjuda sin tjänster!!

En härlig bror har varit hemma i Stockholm

Efter nästan tre dagars firande av min nu mera 30-åriga bror med middgar, shopping och överraskningar och resturangbesök sitter jag nu här hemma och tar igen mig. Veckan har varit minst sagt fartfylld. När Danne och Pernilla kom till Stockholm i måndagskväll blev det familjemiddag och det var jätte mysigt. Under tisdagen fick födelsedagsbarnet shoppa ny vinterjacka som present och sedan for vi hem för att förbereda oss på släktinvasion. Det blev middag med en fjortonmanna "kör" som fick ta i ton och sjunga ja-må-han-leva, maten var fantastiskt god... grillspett med tillbehör precis så som födelsedagsbarnet ville ha det! Under onsdagen blev det besök hos mormor och morfar där vi åt lunch och återigen firade Danne, senare på kvällen blev det överraskningsmiddag för Danne inne i stan tillsammans med hans vän Björn och hans flickvän. Vi mötte upp dom på Björnes resturang Clas på hörnet där han jobbar som kock, där hade bjöd han oss på lite tappas som tilltugg/förrätt medans han bytte om. Vi gick sedan till resturang Storstad på Odengatan och åt fantastiskt god mat. Jag åt en super god hallstrad rödingfilet med stuvad höstsvamp och västerbottenpurré, det bara smälte i munnen. Efter middagen åkte vi till La bar och kollade på fotbollsmatchen. Idag på förmiddagen åkte dom hem till Göteborg, de söta små vännerna!

Måndagsmiddag och hela familjen är samlad

Nu har vi precis avslutat en gudomligt god söndagsmiddag... på en måndag. Hela familjen var samlad och det var så mysigt. I morgon ska brorsan firas då han blir en 30 taggare.

Nu blir det lita fika och fortsatt mys vid matsalsbordet, många roliga samtal har och kommer på tal när vi alla är samlade. Ni vill inte ens veta allt vi pratat om, haha!

Måndagsplugg och reunion

Nu på förmiddagen blir det att skriva på arbetet, men sen bär det av hem till fornudden för att träffa bror min. Brorsan kommer hit från gbg för att fira sin 30-årsdag. Han börjar bli gammal nu den gamle kamelen!!

In the middle of the night

Jag har precis kommit hem efter en förgylld kväll/natt. Tillsammans med massor av vänner överraskade vi Robin, som fyller år på tisdag, med lite förfest på Brasseri Godot. Hur lyckat som helst blev det då han inte hade en aning om att vi alla vara där när han kom dit. Surprise!!! Efter ett par glas vin och någon drink senare begav vi oss till nattklubben Magenta där vi dansade loss och tog några glas champange. Sen var det dags för mig att tänka på refrängen, det vankas jobb imorgon. Så nu sitter jag här i morgonrocken, med nytvättat fejs och en stor kopp te som kommer att smaka ljuvligt nu.


Sov gott!!


Fredagskväll när den är som allra bäst

Efter en dag som började med träning, förtsatte med uppsatsskrivande har nu gått över till Idoltittande och kommer att avslutas med lite filmkväll. Ikväll bjuder huset på filmen "G.I. Joe: The Rice of Cobra" med fantastiske skådespelaren Channing Tatum (lite av en favorit skådis nu faktiskt!) och dö vackra Sienna Miller.





Hemma fredag idag alltså, imårn kväll blir det andra bullar kan jag bara tala om för er men innan dess blir det lite jobb på förmiddagen!


Friday and the weather is clear

Dagens startade med ett pilatesbollspass så nu stramar det gott i mina muskler. Nu ska jag få i mig lite lunch, thaisoppa med räkor, innan jag ska sätta klorna i min C-uppsats och försöka få igång skrivandet.

Vad ska ni göra denna vackra höstdag i oktober?

Morgonträning

Denna lediga dag ringde väckarklockan 6:15. Då klev jag upp, klädde mig i träningskläder, satte på mig underställ och träningsoverall, fyllde vattenflaskan och gick till bussen. Det var skönt att inte frysa med alla lager kläder, tror att det ska bli min nya grej; klä mig varmt och skönt! Fast å andra sidan kanske det inte blir så jämt för hur snyggt är det med långkallingar under nylonstrumpbyxor igentligen?! Hur som helst tror jag att jag ska önska mig några snygga skinnhandskar, för nu har jag bara ett par oäkta i typ fuskskinn som i och för sig är snygga som inte håller måttet. Om jag börjar fryser om fingrarna redan i början av oktober, hur kommer det då att bli i slutet av december?? Sen tänkte jag på en lustig sak på bussen, ingen hade mössa på sig. Själv satt jag med min vita Roxtmössa och mina öron mådde primaskinka, riktigt nöjd!

Morognens träningspass kl 7.00 var yoga, det var andra gången för mig att prova på denna träningsform. Tidigare har jag provat det på bosön men det var för ca 5 år sedan. Idag är jag kanske inte lika smidig som jag var då men det känndes riktigt bra att hitta fokus, hitta välbefinnande i olika positioner, kontrollera andningen och sträcka ut kroppen. Detta var några av övningarna jag utförde tidigare idag;



Long time no... write?!

Har omedvetet tagit en liten bloggpause av oförklarlig anledning.

Detta har hänt:

- Min sambo har varit bortrest i 4 dagar (rätt så lagom skönt!)
- Under tiden har jag passat på att träffa vänner och haft det mys
- Jag har blivit en liten husmor och exprementerar hejvilt i köket
- Nyårsresan är bokad och det bär av till Prag 29/12-2/1 09/10
- Jag har plockat upp 3 stora flyttkartonger med vinterkläder från källaren och tvättat upp allt (tog drygt 5h)
- Dagen efter tvättade jag upp alla sommarkläder och vikte ner dom i de 3 stora flyttkartongerna
- Passade även på att byta ut sommarjackorna/skorna mot vinterjackorna/skorna
- Konstaterade att garderoben blev väldigt upp pimpad med allt fint ihopvikt (till och med trosorna, jag vet jag är lite konstig!), dock är den inte lika färglad som den var under sommaren.
- Jag har odlat sallad i köksfönstret då det börjar bli för kallt för mina växter på ballkongen
- Skrivit på min C-uppsats

Detta kommer att hända:

- Helgen kommer att bjudas på både jobb och överraskning
- Fortsatt arbete med C-uppsatsen
- Bror kommer hem i början av nästa vecka för att firas
- Jag och Anna ska på tjejkväll på Wolksvagen Group
- Pappas ska firas