Ledig

Åh, åh vad det är skönt att va ledig! Fast jag tänkte plugga flitigt på förmiddagen.

Igår kom farmor och farfar hem från Egypten, Välkomna hem till kylan!

Det sjukaste jag någonsin sett


Thaiboxning

Idag provade vi i klassen på thaiboxning (Muay Thai). Det är Maria i klassen som hade sin specialidrotts presentation. Shit vilken grym sport, riktigt tufft är den också. Jag var helt slut efter den teoretiska delen där vi bland annat  fick prova på de vanligast sparkarna. Det var en som sparkade och en som höll i mitsen, och det var både försvarssparkar rakt framifrån och snurrsparkar där man stod med ryggen emot sin motstånade och snurrade till i höften och piskade till mitsen med foten. GRYMT! Jag säger bara ki boxning, släng dig i väggen.
 

(Ramon Dekkers, holländare, den första vita mannen som thailändska thaiboxare fruktade)

Devil In The Disguise

Fick jag med en låt beskriva hur jag känner mig som person just nu så får det bli denna.


Sista avsnittet

Alltså nu ska ni få höra på värsta grejjen! ...det är säsongsavslutning av serien Grey´s Anatomy.

Kusin i TV-rutan

Min lilla snyggis kusin William var med i TV i morse, han är hockeymålvakt i Hammarby som spelar på Zinkensdam. Det är renoveringen av Zinken som tv4 nyheterna tog upp men i bakgrunden ser man laget spela. Om ni klickar här och sedan spolar fram klippet typ 1,15min så får ni hänga med från början. Sedan när klippet börjar närma sig 1,50min (efter att någon Anders Berlin intervjuats) så ska ni skärpa ögonen och spana in målisen med gula benskydd, thats my cousin!

Uppsala

Det finns storslagna planer på att åka till Uppsala på fredag. Mina kära vänner Elin och Olle driver en studentklubben Evening där. Det var Malin och Carro som fick idén att muntra upp mig samt fira mina tenta framgångar i skolan den här terminen. Ingenting är ännu bestämt, men att Suburban Kids spelar där gör ju inte saken sämre!

Jerringpriset

Den 14 januari 2008 är det dags för Idrottsgalan och då ska Jerringpriset delas ut, ett pris som ska tilldelas den person som har stått för den största svenska idrottsprestationen för året.

...och dom nominerade är (följt av mina egna kommentarer)

Anja Pärson, alpint (Att hon är duktig är det inget snack om, men hon har ju redan vunnit priset)

Jens Byggmark, alpint (Inga kommernater)

Ida-Theres Nerell, brottning (Roligt att brottning kommer upp på tapeten, det är sporten värd!)

Zlatan Ibrahimovic, fotboll (Divan själv, klart han är värd Jerringpriset)

Susanna Kallur, friidrott (Av de nominerade hoppas och tror jag starkast på denna härliga tös)

Carolina Klüft, friidrott (Grymt duktig, men hon har redan vunnit priset och alla grimarser börjar bli uttjatat)

Henrik Stenson, golf (Inga kommentarer)

Nicklas Lidström, ishockey (Känns tyvärr inte som om ishockey är något vi svenskar kommer att rösta på)

Mattias Ekström, motor (Vet inte ritkigt vem det är)

Therese Alshammar, simning (Vann värdscupen i år, värd priset)

Men varför i hela helvetet är inte den största bragden nominerad, dvs mannen som satte två värdsrekord och är så het att vattnet kokar? Stefan Nystrand är, enligt något ovetande pucko, "inte stor nog" för att vinna priset. Och det skulle Jens Byggmark, Henrik Stenson eller Mattias Ekström vara? In my ass, att dom skulle! Men nästa år när han tagit hem 2 OS-guld och krossat ytterligare värdsrekord, så måtte han vara "stor nog"!


Juryn väljer låtarna

Marie - I have nothing (Whitney Houston) / Maneater (Nelly Furtado)


Andreas - Crying (Aerosmith) / Conga (Gloria Estefan)


Amanda - Hallelujah (Lenoard Cohen) / No one (Alicia Keys)
 
(Klicka här för att se den riktiga Alicia Keys videon)

Centrum party

Gårdagen var helt flummig. Hobbade 12-21 och efter det var det fest i centrum för alla som jobbar där. Jag och mina jobbarkompisar (den yngre generationen) festade loss rejält, så underbara människor! Idag kan man säga att jag mår som jag förtjänar, nyckelordet är seg!

PS. Jag funderar seriöst på att bojkotta Idol efter att Daniel blivit utröstad...eller nej såklart att han inte blev utröstad, han blev bortglömd pga. sin storhet och sin självklarhet i finalen. Amanda is now the shit, please let her win! Orkar verkligen inte lyssna på "måste-hävda-sig-själv"-Andreas eller "Wihoo-Tjoo-yeeah"-Marie något mer.

Specialidrott

Skoldagen idag har varit grym. Det bjöds på specialidrottsredovsiningar från kamraterna som håller på med basket och innebandy. Hur kul som helst, stor applåd till Jonathan, Senna, Jonni och Joakim!

PS. Om ni bara visste vilken naturbegåvning jag är i innebandy, vilken känsla med klubba och boll!

image441image442



 


Idol rock

Andreas - Heaven´s on fire (Kiss) / Livin´ on a prayer (Bon Jovi)
 

Amanda - You really got me (The Kinks) / I´m just a girl (No Doubt)
 

 Marie - You oughta know (Alanis Morissette) / Weak (Skunk Anansie)
 

Daniel - Roxanne (The Police) / Livin on the edge (Aerosmith)
 

Önskelista julen 2007

Nu börjar det bli dags att blogga om sina önskningar inför jul. Eftersom jag varit en sådan underbar lite ängel detta år med att ha tagit student, överlevt min 20:e födelsedag och börjat studera vidare på högskola med (än så länge) goda resultat så står jag högt i kurs, right?!

Utan inbördes ordning...

  • Extern multimedia box
     

  • Hudvårdsprodukter från Decléor 

  • Cleaning milk
    Tunifying lotion
    Essential balm
    Aromessence néroli
    Hydra floral anti-pollutionm oisturising cream

  • Digitalkamera

  • Liten och smidig

  • Underkläder
    Framförallt bh, svart och vit


  • Mjukisbyxor


  • Gymnastik shorts


  • Glas och porslin

    Från NewWave och NewWaveCaffe


  • Pandora berlocker

    pandorashop.se

    Ej armband/glasberlocker
     

  • Prenumeration på veckotidningar

    Cosmopolitan och Glamour


  •  i.d makeup
  • Presentkort

  • Pengar

    (OBS! Kan komma att uppdateras)

  • Onsdagen med stor O

    Tentan idag fick hyffsat bra, hoppas på godkänt så har jag klarat alla tentor den här terminen. Härligt i så fall! Nu väntar andra studier i form av skrivuppgifter, ska bli intressant att starta upp dessa projekt.

    Ikväll är det fotboll som gäller, är egentligen inte så extremt intresserad men nu är det tydligen värsta avgörande matchen. Känner att jag måste ge mitt stöd till de svenska spelarna. Hejja Sverige!


    Träningslära

    Nu ska jag råplugga träningslära, allt om metabolism, energi, aeroba-/anaeroba processer samt en massa annat som gör till. Känner varken att jag är helt ute och cyklar samtidigt som jag inte är helt säker på ämnet. Har självklart fått med mig en massa gratis från mina år på triathlongymnasiet, det är bara att tacka och ta emot. Jaja upp med böckerna och få in det i skallen, blää för fosfatjoner och anndra konstigheter!

    Helg

    Fredagsmyset med Hanna var hur trevligt som helt, skönt att äntligen hinna träffas lite mellan alla tentor och plugg. Vi åt först en god middag tillsammans med mina föräldrar, grillat blev det, sedan lite idol. Kvällen avslutades med filmen Perfume - the story of a murderer. Hanna liftade med mig hem för jag skulle hämta min älskling inne på söder.

    Idag ska jag till jobbet som börjar om 40min, efter jobbet blir det antingen någon foto utställning i Nacka eller Big Jump tävlingen/showen på Stockholms Stadion. Jag hoppas på båda!


    Ledig dag

    Det var underbart skönt att sova ut i morse. Blev väckt frammåt tio tiden då älskligen kom instörtande i rummet och pussade mig tills jag var så pass medventen att kunna säga godmorgon, då gav han sig och började leta rätt på kavajen och ett par skor han glömt hemma hos oss. Han han knappt komma innanför innan han skyndade iväg till jobbet. Har varit rätt duktig och damsugit idag däremot har det inte blivit så intensivt pluggande som jag velat. Tenta på onsdag igen i träningslära och laktatmätning. Ikväll kommer Hanna över och då ska vi äta en bit mat och kolla på idol, vi funderar även på att hyra en rulle och kolla på.

    Språk- och spegelbesvär

     


    Ett iskallt IKEA land

    Besöket på IKEA gick galant. Jag, mamma och syrran plockade kassarna fulla med pynt... så typiskt oss. Vi glömde inte heller att få med oss förvaringsskåpet som mormor beställt. I <3 IKEA!

    (bilden nedan visar mina just nu favorit doftljus från IKEA, lukterna är; kanelbulle, kola och chokladkaka)

    image440

    IKEA

    När mamma slutar ska jag följa med henne till IKEA. Vi ska köpa något skåp till mormor tror jag och så hade jag tänkt fylla mitt lager av vanilj värmeljus, ett måste i den kalla vintern!

    Galet skön lärare

    I kursen Fysiologi 1 som vi läser nu har vi en riktigt skön lärare/föreläsare. Han heter mr Tonkonogi, har varit med i det ryska judolandslaget. Han har den där sköna ryska bryningen när han pratar, ni vet som Peter Storamre i Armageddon?! Den där Tonkonogi är en väldigt vis man och har riktigt bra föreläsningar och kan väldigt mycket om fysiologi och träningslära. Förutom att vi exepelvis får lära oss om hur blodets kretslopp fungerar när vi utför ett visst arbet får vi också lära oss om hur man bäst dopar sig utan att bli upptäckt, insider information om hur mindre duktiga sverige är på att upptäcka/testa doping och hur man tar livet av någon utan att lämna spår efter sig. Helt galet men roligt att han kan väva in sådana allvarliga aspekter i sina tunga föreläsningar, det lättar upp lite.

    Så summan av kardemumman; bråka inte med mig för jag sitter på information om hur jag kan ta livet av dig utan att bli upptäckt!

    Greysan

    Ikväll har jag och Alex ätit middag hos hans föräldrar, det var sjukt gott! Kvällen fortsätter med dubbelavsnitt av Grey´s Anatomy.


    Onsdagsmorgon

    Känner mig inte på topp idag, kan inte sätta fingret på vad det är men det måste vara något stör/irriterar/tynger mig. Kanske är det snökaoset, kanske att det är så mycket i skolan, kanske är det att jag har underprioriterat vännerna eller helt enkelt att ingen har svarat på min sk. kontaktannons igår. Ingen vill följa med mig till solen. Har ett par extra ess i rockarmen att ta fram och tvinga med mig på en semester.

    Nu är jag i skolan och väntar på Ida, vi börjar inte förrän kl 13.00 men vi ska vara duktiga och plugga lite fysiologi.

    Ett stort grattis till simmaren Stefan Nystrand som igår satte nytt europarekord på 100m fritt i Eriksdalsbadet.

    Gospel i idol

    Marie - How will I Know (Whitney Houston)
    image435 

    Andreas Sjöberg -I still haven´t found what I´m looking for (U2)
    image436 

    Mattias - The World´s Greatest (R. Kelly)
    image437 

    Daniel - California Dreamin (The Mamas and The Papas)
    image438 

    Amanda Jenssen - Suspicious Minds (Elvis)
    image439 

    Nån slags kontaktannons

    Frammåt jul har jag stora planer på att åka en vecka till solen. Problemet är att jag för tillfället inte har någon att dela resan med... Är du en sol-, fest- och shoppingglad person med drömmar om värme nu när minusgraderna kommer krypande så tveka inte att höra av dig till mig. OBS! Du bör vara narkotika och nikotinbefirad.

    image434


    Be mine


    Sex and the end

    Just nu är inspelningarna av Sex and the City filmen i full gång, jag längtar så till att få se resultatet och att kunna ge SATC det ljuvliga farväl den förtjänar. Om du som sittter och läser detta inlägg just nu inte har något särskillt för dig ber jag dig ta 8 minuter av din tid och titta på detta lilla SATC klipp nedan. Klippet får mig att längta efter filmen och att vilja åka till New York.


     



    För dig som ännu inte sett serien och har några timmar över i livet tycker jag definitivt du ska hyra eller köpa Sex and the Cirty boxen och se den.


    Sunday

    Dagen har varit i all sin enkelhet. Har jobbat några timmar mitt på dagen, ätit farsdags middag och nu ska jag spinna vidare på min soft-sunday och krypa ner i soffan. Undra om det går några bra filmer ikväll?!

    Triss

    För andra gången den här veckan har jag vunnit på triss. I början av veckan skrapade jag fram 75kr x2 och blev hur glad som helst. Det är så roligt att vinna. Idag skrapade jag fram 25kr x10 och blev ännu gladare. Fast det jag egentligen blev glad över var att ha skrapade fram den där x10, är inte det lite ovanligt?! Hur som helst blev det en lyckad skrap kväll. Weeiihoo!

    image432


    (Jag ber om ursäkt för suddiga bilder men hoppas att ni har översyn med detta)

    Resumé från "party-fredan"

    Igår var det fest hos födelsedagsbarnet Malin. Det var hur mysigt som helst, vi drack vin, åt pizza, snackade gamla minnen. Det var bara föredetta Motala bor med i tjejgänget denna gång. När vi hade druckit tillräckligt med vin begav vi oss vidare in mot stan. Efter mycket delade meningar blev det tillslut Solidaritet. Eftersom vi hade Felicia från Nöjesguiden med oss kom vi in utan problem och utan att betala, som alltid är lika välkommet! Vi dansade bort några timmar av våra underbara liv innan klockan tickade på allt för fort och det blev hög tid att tänka på refrängen. Som någon klok person en gång sa "det är en dag i morgon också". Idag är denna dag och jag feel fine!

    Dags att fundera ut en önskelista

    Det blir bara svårare och svårare att önska sig julklappar av tomten. Ju äldre man blir desto mindre behöver man höll jag på att skirva. Det jag menade var mer att ju äldre man bli dest mindre önskar man sig eftersom man ofta själv köper det man vill ha/behöver. Trots det finns det en del saker jag skulle vilja ha/behöver, en önskelista håller för tillfället på att skrivas. Listan kanske blir klar redan i helgen eller frammåt nästa vecka. Är ni nyfikna får ni hålla utkik!


    Redskapsgymnastik

    Idag är jag lite stolt över mig själv. Den mest osmidiga tjej (läs Sandra) i historien har under 3h på förmiddagen lärt sig göra frivolt och handvolt. Hur läckert är inte det?! Ikväll är det utgång med Malin och tjejorna, då kanske jag ska visa upp mina färdigheter på dansgolvet respektive över baren, vad tror ni om det?

    image431
    Frivolt

    image430 
    Handvolt

    Jag är bäst ingen protest

    Jag är så grymt glad för idag har vi fått tillbaka anatomitentan och jag grejjade den. Känns som en stor tung 50kg sten fallit från mina axlar, kan ni fatta?!

    Imårn ska det firas, jag ska både fira mig själv som klarade min första tenta och lilla söta Malin som fyller år. Visserligen fyller hon 21 år på måndag men vi tänkte fira henne imårn, det blir lite mer festligare så!

    Nu ska jag krypa ner i den nybäddades gosiga sängen med rena svala lakan (som nu är 100% skrynkelfri), finns det nå bättre?! Ska läsa boken
    Möta motstånd av Thomas Fogdö och Johan Plate tills jag faller in i sömn. Godnatt!

    Lägenheter

    Jag har fått någon konstig abstinenes, så fort jag får tid över bara måse jag surfa in på hemnet.se och spana in lägenheter. Inte så att jag direkt letar efter någon men det är så underbart att kolla hur andra inreder sina 1-, 2- och 3:or. Hur har dom donat i rummen och hur har dom utnyttjat planlösningen. Det är lika spännande varje gång.

    image429

    Segit

    Idag har det verkligen varit en segig dag, tror mycket hänger på vädret. Usch vad jag verkligen ogillar regn! Hur som helst kom jag nyss hem från skolan, idag har vi haft coachmöte med anledning till kommande skrivuppgifter och så avslutade vi med dans. Vi dansade hela eftermiddagen precis som igår, skillnaden var att vi fick prova på folkdans, känna till begreppet bmp (beats per minut) i musiken och kunna tillämpa det i sin idrott i form av olika rörelsemönster. Mycket lärorikt och inspirerande. Nu ska jag äta middag, ha familjemöte och sedan åka till älsklingen. Senare ikväll är det Grey´s Anatomy.

    Disco

    Det är fredagsfinalens tema i idol. Detta är vad idolerna har valt att framföra.


    Christoffer - Boogie Wonderland (Earth, wind and fire)
    image423 

    Amanda - Disco Inferno (The Trammps)
    image424 

    Andreas - Upside Down (Diana Ross)
    image425 

    Mattias - This Is It (Melba Moore)
    image426 

    Daniel - I Love To Love (Tina Charles)
     image427

    Marie - Ain´t Nobody (Chaka Kahn)
     image428

    Shake that ass

    Precis hemkommen från skolan, idag har vi varit där från 8-16:30. Hujeda mig vad jobbigt! Dagen startade med en 1,5h lång introduktion om hur man använde sig av en pulsklocka, hur den fungerade, vad den hade för finesser och hur man överförde sin registrerade puls till datorn. Det där har jag hållt på med och använt mig av i drygt 5år så för mig var det mest en sömning förmiddag. Vid 11 snåret hade vi föreläsning med inslag av lunch och fika, vårat så kallade tee time. Alla som läser tränarprogramslinjen får möjlighet att ca 1 ggr/månaden träffas, då äter vi lunch, småpratar lite och lyssnar på en föreläsare vi gemensamt valt att skolan ska plocka dit. Onley for us! Idag blev det äckligt god thai/kycklingsoppa och föreläsaren var svenska simlandslagets föredetta förbundskapten (men är nu personlig tränare till världens i år snabbaste sprinter, simmaren Stefan Nystrand) Anne Forsell. Hon hade väldigt mycket intressanta tankar och aspekter om allt rörande motivation och ledarskap att göra. Det hon hade att dela med sig av är ovärderligt, riktigt lärorikt att lyssna till. Dagen/eftermiddagen avslutades med en 4h lång dans och rytmik kurs. Vi lärde oss shaka loss i olika övningar och lekar samt använda musiken som ett viktigt redskap i träningen.

    image422

    Filmorgie

    Sedan min lilla mini filmorgie i lördags har jag hunnit sett två filmer till. I går, söndag, såg jag och älsklingen Hostel part ll. Hade sjukt höga förväntningar på den efter att ha sett den första filmen som var sjuuuukt äcklig. Hände i stort sett inget särskillt obehagligt. Idag har jag, älskligen och Robin sett Härmed förklarar jag er Chuck and Larry. Hur härlig och rolig som helst, se den!




     


    Familjemiddag

    Dagen har varit lugn, skön och degig. Vaknade kl 10.30 (såå skönt att få sova ut!), åt brunch, hjälpte mamma och pappa i trädgården med att kratta lite löv. Suttit lite framför datorn och legat i sängen och läst. Nu är älsklingen på ingång och kl 17 kommer mormor och morfar hit på middag. Tror det blir grillad kyckling med någon god potatis i ugn och sås. Tilll efterätt blir det äppelpaj med grädde, hur höstig är inte den efterätten!? Ikväll ska vi till älsklignen och kolla på film, börjar kl 13.00 imårn så det blir sovmorgon och lite förmiddags plugg.


    Önskar eder alla ett riktigt trevligt avslut på helgen!

    Saknad

    Just nu känner jag stark saknad till alla vänner som för bara ett par månader/år sedan var ens värld och som nu flyttat utomlands. Vissa har kanske inte hunnit över svenska gränsen men det räcker med att dom bor mer än 20mil bort så känns det tungt.

    Filmkväll

    Eftersom jag har sjukt ont i halsen och alla vänner ska ut och festa ikväll så hyrde jag två filmer efter jobbet. En av filmerna har jag länge velat se och nu när jag stod där själv och valde tog jag chansen. Kom knappt innanför dörren innan jag satte igång filmen The Number 23. Nu har jag sett färdigt den och den var grymt spännande, älskar Jim Carreys som huvudroll i hans första thriller film. Nu ska jag hjälpa mamma att läga lite mat och när pappa kommer hem och vi ätit klart ska vi se den sista Beck filmen I Guds Namn. Har höga förväntningar på filmen och jag hoppas innerligt att Gunvald inte sviker.


    image419

    Jobb

    Idag har jag jobbat från 12-15, som jag brukar göra varje lördag jämna veckor. Men idag var det inte bara 100% ob utan hela 150% eftersom det är röd dag idag. Yihoo!

    Det gyllene kortet

    Anledningen till förför man bör handlar med kort, varför finns ens bankomater kvar... så stenåldern!

     


    Plus lite anant skojj från raj raj 
    (för större videoklipp, dubbel klicka på den akutella rutan)


    Dagens fredagsgarv, chilla gunilla på er!

    Pusta ut

    Tentan idag gick förvånansvärt bra. Av 10 frågor behövde man bara ha 5 rätt, eller bara och bara, det var ju inte precis en poängs frågor. Varje svar var minst ett halvt A4. Hur som helst kunde jag svara på alla frågor så det känns skönt men då kommer istället ångesten krypande, har man svarat tillräckligt utförligt för att få poäng osv?! Jaja, man kan ju inte annat än att göra sitt bästa!

    I don´t love you

    Det finns en låt som just nu berör mig väldigt djupt. Jag har tidigare bloggat om låtet och tycker den är fantastiskt vacker men har nu börjat lyssna på den igen, syften varierar om man säger så.


    EMA 2007

    Har aldrig ritkigt fastnat för den nya rockgruppen Tokio Hotel men på gårdagens EMA award tog dom inte bara hem ett pris utan gjorde ett grymt uppträdande med ett fenomenalt avslut!


    Skolan

    Har varit i skolan hela dagen, från 8-15.30. Vi har haft spännande föreläsningar om hjärtfrekevens och laktattest och så har vi börjat vår första praktiska kurs. Det är en kurs som innehåller dans/rytmik, bollsport och gymnastik/friidrott, det är sådana idrotter som vi ska kunna tillämpa i vår specialidrott av olika slag. Idag gick vi igenom bollsporter och tränade olika tekniker och tillämpningar inom handboll i drygt 3h.

    image417