A-uppsats

Nu är det dags att skriva A-uppsats. Alltid roligt att skriva, det är min grej, men ibland är det stört svårt att hitta den information man vill åt och behöver. Jag ska skriva om triathlons distansutveckling och om det kan har betytt något för barn och ungdommar. I fall du skulle sitta på lite overderlig litteratur eller annan information om detta, var vänlig kontaka mig omgående!

Gårdagen smakeupplevelse på den asiatsika resturangen Aroy Dee var en fröjd. Vi beställde in vårat lilla "tappas"-bord som bestod av en hel massa läckerheter, vissa ätliga och vissa lite mindre ätliga. Rätter som fritterade räkor, små fisk knyten med olika kryddor, rispasta knyten med fyllning och wok-inspirerat var hur gott som helst medan jag och mamma hade lite besvär med att äta fritirade ankfötter. Alex och pappa gluffsade i sig utan besvär medan jag smakade en mikrofiber del och mamma stod över. Ibland får man vara kräsen!

Aroy dee

Ikväll ska jag, Alex, mamma och pappa ut och käka. Det var mamma som fick ett resturangbesök av Alex i födelsedagspresent och jag och pappa ville lätt följa med. Det är inte vilken resturang som helst utan en asiatsik resturang som är specialister på Dim Sum. Dim Sum är en kinesisk måltid bestående av olika små rätter, typiska inslag är olika typer av knyten. Resturangen heter Aroydee och ligger i gamla stan. Ska bli spännande att prova på något nytt!

image360image359

Låt mig presentera...


... vår kära vän mr Skelet även känd som Bert!

image356

image358

(för att förstå detta inlägg vänligen klicka
här för att komma till tidigare inlägg!)

Idol tönt

Jag har typ inte missat ett enda Idol avsnitt detta år, förutom ikväll. Jag har två favoriter och de är så fucking grymma att de lätt kommer att komma på första och andras plats i finalen. Det är Danny K och fröken Jensen .slut! 

Amanda Jensen vs. Elvis Presley - That´s aldrigt mama 


Amanda Jensen vs. Mama Cass - Dream a little dream of me
 

Amanda Jensen vs. Melanie Sakfa - Look what they´ve done to my song
 
 
Daniel Karlsson vs. Righteous Brothers - Unchained melody
 
 
Daniel Karlsson vs. Coldplay - The scientist
 
 
Daniel Karlsson vs. Mika - Grace Kelly
 

Skolblogg

Känns som om bloggen mer och mer tar upp ämnen som rör min utbildning. Inte för att jag har något specifikt ämne jag skriver om i bloggen, det är ju lite vad jag känner för, men kan ju förstå att det kan bli lite trist som läsare. Men när jag ändå är inne på skolan och plugg, idag hade vi en sjukt lång dag från kl 8.00-17-00. Nu tänker alla nissar därute som har heltids jobb att det är vell inte så jäkla farligt. Jag skulle med glädje vilja se någon sitta på två föreläsningar á 3h + ett 2h möte med ögon, öron och pennan på helvarv. Haha, thats heavy stuff gott folk! Förutom att dagen varit sjukt lång var föreläsningarna riktigt roliga. Vi gick bla. igenom hela OS historia och allt som har med det att göra. 

Imårn ska jag, trots att vi är helt lediga, vara i skolan kl 9.00 för att tillsammans med lite kurskamrater gå igenom anatomin på vår kära vänn
mr Skelet (som denna vecka är döpt till Bert, han får nya namn lite titt som tätt). Vi kommer att känna oss så duktiga efter morgondagen tror jag, särskillt när det vankas tenta om en knapp månad. Efter plugget ska jag till jobbet och tjäna lite stålar ett par timmar. Åsa´s öppethus på kvällen är inte att förglömma!!

Nu ska jag skriva utvärdering och reflexion, nödvändigt men dock mindre skoj.

Till er humorälskare

Läste Metro påväg till skolan idag och fick till min förtjusning reda på att det är stand-up comedy varje onsdag fram till den 19 december på Syster O Bror (Drottning Kristinas väg 20-24). Ikväll uppträder komikerna Thomas Järvheden, Gustav Skördeman, Björn Gustavsson, Kodjo Akolor och Hannes Hervieu. Showpriset är 70:- men (OBS!) endast 20:- för studenter (åldersgräns 18 år).

Tyvärr har jag fullt upp ikväll med plugg men funderar på att ta mig dit någon annan onsdag som passar bra. Ett gott skratt förlänger ju livet som dom säger!

Tidig morgon

Alarment på mobilen började tjuta ap tidigt i mårse, redan klockan 05:40. Tortyr! Nu är den snart halv 7 och ja ska ta mig till pendeltåget (jag är hos min baby). Hoppas alla ni andra fick sova lite längre än mig!

Ha en bra dag!


Plugg

Så värst roligt att plugga är det inte! Särskillt inte när det är en hel del att göra och tiden är rätt knapp. Imårn kan man iaf glädja sig med lön, likie! Idag glädjer jag mig med lite musik i stil med idol framträdande:

 




Örongodis

Har just nu fasnat för den här mysiga baladen från RyanDan - Like the Sun



Hurra för mammsen

Stort grattis till mamma på födelsedagen, hurra hurra hurra!

image355


Frilufsliv

Onsdag-fredag var jag ute och vandrade i skogen med GIH. För hälsopogramet och tränarpogramet ingår denna praktiska lärometod i kursen frilufsliv. Första dagen paddalde vi 10km, sedan vandrade vi mellan 5-10km/dag i skogen och sov under en simpel pressening. Det var grupptävlingar och finorientering på högsta nivå. Jag sov oförskämt bra ute i skogen trots att jag en morgon vaknade med feta mördarsnigeln på låret. Så jäkla repulsive!! De två nätter jag nu tillbringat hemma i min varma goa säng har jag tagit tillfälle att ta till mig och smälta alla intryck som denna kurs inbringat. Nu i veckan väntas det utvärdering av delkursen sommar/höst frilufsliv, i april nästa år fortsätter kursen med moment 2 nämligen vinter/vår frilufsliv. Då ska vi upp i fjällen och härja.


image354

Dugga

Idag hade jag min första dugga (dugga = liten tenta) och klarade den. Det var i ämnet frilufsliv och vi hade den pga vår paddling/vandring från onsdag till fredag nu i veckan. Klarar man inte duggan får man av säkerhetssjäl inte följa med på den praktiska frilufsdelen i kursen dvs. paddlingen/vandringen. Av de ca 23 personerna i klassen var jag och åtta till de ända som var godkända men eftersom det var så många som missade så får de en andra chans imårn bitti. Sitter de inte då så e de kört! Jag är grymt glad att jag klarade det nu på första försöket. Nu ska jag börja packa den stora ryggsäcken, shit vad spännande det ska bli!

Grattis älskling

Idag är det ingen vanlig dag, för idag är det Alex födelsedag, hurra, hurra, HURRA!

image351


Mer om helgens äventyr och upplevelser kommer i veckan, nu är det dags för plugg nån timme. Dagen ska avslutas, på födelsedagsbarnets önskan, med filmkvällsmys grande.


Godnatt

Skulle egentligen skriva nått kul här, men glömde helt bort vad det var. Har det inte ens på tungan...typans! Kan ju passa på att önska alla en riktigt god natt medans jag ändå är här. Ska strax krypa ner i sängen och lusläsa lite skönlitteratur. Är fortfarande inne på författaren Denise Rudberg men startade i början av vecka på en ny bok vid namn Matilde. Sådär bra handling men ack så man fastnar, vet inte hur hon bär sig åt för att trollbinda sina läsare med en "sådär bra" handling. Applåder! Fast först, innan jag kan njuta av fortsättningen i den "sådär bra"-boken, måste jag läsa det stora tjocka kompendiet som heter Studiematerial i Fridlufsliv del 1. Så upphetsande, godnatt!

Snabbmat

Sedan hemkomsten från skolan har jag pluggat och nu börjar magen kurra lite. Mamma och pappa ska köpa med sig lite mat hem och jag beställde sushi. Gott eller vad!? När jag känner mig färdig med studierna blir det efterlängtad soff-mys och det brukar bli lagom till Idol.

image350


Föreläsning

Hade en intressant föreläsning idag med den legendariska P-O Åstrand, professor emeritus i fysiologi och författare. Han gick på GIH, eller som det hette på hans tid GCI, Gymnastiska Centrala Institutet, 1944 och var alltså tillbaka idag och höll föreläsning om lite allt möjligt från sina böcker/studier/forskning till livserfarenheter. Och visst hade den gamla mannen det, med sina drygt 80år. Han knallade in på rangliga ben men sin bandspelare och sina böcker, och föreläsningen var perfekt lång, ca 2h. Efter 2h blev han trött och lite anfådd och skyllde skrattande på att ålderdomshemmet väntade, skön lirare! Så smart och så klar!

image349




Gamla intervjuer från SVT:
Svt Per-Olof Åstrand idrottsfysiologi del 1
Svt Per-Olof Åstrand idrottsfysiologi del 2


IKEA

Jag och Malin har knallat runt på IKEA hela dagen, borde haft med sig stegräknare för den hade gått i höjden. Labyrint varning! Det gick bra att komma runt hela butiken för då e de ju bara att följa pilarna. När man sedan ska tillbaka till nån avdelning, för att man glömt nått, och försöker sig på genvägar i motsatt riktning går det desto sämre. Vi kom lycktligtvis till kassorna med våra grejjor och nu är vi hemma, thank lord! Malin handlade en massa prylar till sitt lila studentrum, jag gick mest runt och samlade insperation men kom hem med detta;




28 weeks later

Usch och fy farao vilken ruskig film 28 weeks later var som jag såg igår kväll. Det var en väldigt bra story och en mycket bra uppföljare 28 days later. Fick värsta knäppen efter filmen och var lite rädd att gå på toa och borsta tänderna själv och så, Alex fick hålla mig i handen hela tiden fram tills jag somnade. Börjar nog bli lite för gamal för skräckisar, särksillt när de skilldrar händelser som skulle kunna hända i verkligheten. Ryser...

image346

Shadow puppet


IKEA

Faktum: Vi bor i ett iskallt IKEA land.

Imårn ska jag och Malin till IKEA och storsa runt hela dagen. Jag är lite inne på att hitta snygga lådor till min långa låga bänk där man kan slänga ner allt som man inte vill ha framme och en sänghylla vid sängen. Sen är det lite småsaker som bl a galgar och värmeljus. Malin pratade om att hon hade hittat ett soffbod som hon gärna vill ha till sitt nya studentrum.

A-uppats

Datanörden lägger ner. Orka sitta framför Facebook hela dagen. Ska istället gå över till något mer important nänmligen A-uppatsen som ska skrivas i år. Min huvudsport är Triathlon och jag ska alltså skriva en 5-6 sidor lång uppsats om triathlon´s historia och utveckling samt ha med perspektiv som ålder, genus, etnicitet och/eller social bakgrund. Jahapp, bara att sätta igång! Önska mig lycka till.


Facebook

I tidigare inlägg har jag berättat om Facebook och nu kan jag bara inte låta bli spana in gamla vänner och bekanta. Att det kan vara så kul?! Klasskamrater man inte träffat på 5-10år har helt förändrats, nya kompisar, nya looks, nya utbildningar, nya partyställen, nytt allting! Bra sätt att hålla sig uppdaterad. Idag, när jag är ledig och allt, är jag Sveriges nördigaste datanörd.

Spinning

Nu är det knappt en vecka kvar tills jag ska utbilda mig till spinninginstruktör på Nautilus. På lördag är det dags och det ska bli intressant att lära sig de små detaljer jag tidigare inte kunnat. Tror det är bra och givande även för kursen jag läser nu. Som uppladdning var jag och Julia och körde skiten ur oss på F&S ikväll, jäklans vad den där Ester kör hårt. Precis som jag om några veckor, moahahaha!



Nollning

Igår var det nolllning för oss "ett gluttare" på GIH. Fasen vilken galen dag! Avslutade kvällen med middag och sedan utgång med klassen. Idag mår jag helt klart som jag förtjänar.

Nu blir det lite film. Hyrde ZoZo, hoppas den är grym!


Turbulent dag

Dagen har varit ytterst turbulent dag idag. I skolan hade vi föreläsning om nervsystemets uppbyggnad, föreläsaren hette Lee Nolan och kom från Storbrittanien, i Sorbrittanien pratar man bara engelska. Shit pommes frittes vad klurigt allt blev, först förstå vad människan babblar om sedan översätta det för sig själv i huvudet och anteckna allt på svenska. Efter två av föreläsningsn fyra timmar kom jag på att det går snababre att antecka allt hon säger på engelska och översätta till svenska när man kommer hem. Kruxet är nu detta att mina anteckningar är lagom tydliga med egenkompositerade engelska förkortningar. Vi i klassen kom överens om att alla hade lite problem med att förstå och skulle gå igeonom det tillsammans nästa vecka under någon lång håltimme. Från att tycka att man är lite haj på det engelska språket till att känna sig totalt jäkla usel, dumma nervtrådar!
Efter skolan åkte jag till F&S och körde ett jumpa/styrke pass med mamma och Julia som var helt ok, men jag och Julia var inte helt nöjda så vi stannade kvar och körde passet efter som var Core. Man vet ju inte om chips påsen åker fram ikväll.


Dagens utvärdering: Träningssamvetet på topp och engelska självförtroendet i botten.

Äntligen Malin

I skolan gjorde vi vår första lab som bestod av att vi, två och två, skulle känna och klämma på varandras ben. Alltså ta reda på vart alla ben i benet och foten började och slutade m.m. Jag och Jessica hittade mycket spännande ben på varandra och jag kunde till och med känna och peka ut en gamal menisk skada i Jess knä, redan proffs or what!? Efter skolan spelade jag tennis med Jessica på skolans tennisplan tillsammans med några andra klasskompisar som hade banorna bredvid. Riktigt kul + sjukt jobbigt = bra träning! Har redan börjat min uppladdning för att knäcka min kära pojkvän i en tennismatch men jag vågar inte ta upp det med honom ännu, jag måste ju bli grymmare än grymmast först! När tennisträningen var avslutat åkte jag två stationer till på röda linjen och kom fram till Universitetet där jag hälsade på min kära vän Malin som flyttat hit från Motala för att plugga. Vi tog en 10min promenad till hennes studentlägenhet som hon precis flyttat in i. Säga vad man vill om slitna studentkorridorer men så fort man kom in i Malins rum såg man hennes öga för inredningsdetaljer. Vi har lite samma smak så jag tyckte verkligen att det var jätte snyggt och jag vet att det kommer bli ännu fräschare ju mer inredninsgdetaljer som faller på plats. Vi avslutade mötet med en kopp Chai te på Wayne´s Coffee som bla. var toppat med en hel del girl talk och skvaller, eller är det samma sak?! Girl talk och skvaller alltså?!


Godnatt allihopa, sov gott!


Heroes

Någon som är sugen på att se en riktig bra serie i höst?! Se Heroes som börjar nu i kväll kl 21.00 på 4:an. Sträcksåg hela den första säsongen under några få dygn, jag kunde verkligen inte slita mig!
 

image339

Utrustning

Om två veckor är det dags för en kurs i skolan som heter Frilufsliv. Vi ska under tre dagar paddla kanot/vandra i skogen och lära oss om allt som har med frilufsliv att göra. Det ska bli riktigt spännande och vi i klassen kommer att bli ett coolt och tajt team efter de där dagarna. Vi har fått lista på utrustning man bör ha med sig så det blir en del att försöka fixa fram. Mycket har man ju redan som regnkläder, stövlar, sovsäck, liggunderlag och termos men så ska man tydligen ha med sig bla en kompass också + att allt ska bäras i en ca 60L ryggsäck med avbärarbälte. Någon som har en liten kompass kanske? Innan v38 ska vi ha två stycken föreläsningar Frilufsliv som avslutas med en dugga (dugga= liten tenta). Den som inte klarar duggan får inte följa med på frilufsutbildningen pga. säkerhetssjäl. Låter sjukt seriöst så jag förutsätter att vi ska leva riktigt överlevnads liv i skogen a lá Expedition Robinsson!?

I början av nästa år ska vi ha del 2 i frilufsliv som är Fjällutbildningen. Då ska vi under 10 dagar bo i en stuga i fjällen och lära oss allt om det + åka utför och på längden. KUL!


Facebook

Alla talar om nät communityn Facebook. En sida som har över 30 miljoner medlemmar världen över. För er som inte är så insatta kan nog, jag är ingen expert, beskriva Facebook som en sida på intrnet där ens identitet är ett fotoalbum. Människor världen över lägger alltså ut bilder som de själva vill visa för vänner och omvärlden. Alltså ifall man vill spana in vad polarna gjorde i helgen på festen är det bara besöka deras sida och kika festbilderna osv. Jag sitter på Facebook nu och jag kan säga att det är mycket underhållande. Det är spännande att studera andras liv i bilder, vi människor fungerar tokigt nog på det sättet.

Idol

Sitter och kollar lite på Idol. Vilka idioter är det som söker och på allvar tror att dom ska gå vidare när dom sjunger så falskt att ljudrören i tv:n pajjar?! Hur som helst sjukt underhållande!!

Eftermiddags film

Syrran hyrde drama thrillern "Beck - den svaga länken" och drama komedin "Jakten på lycka" med Will Smith och hans son Jaden Smith i huvudrollerna. Har sett trailers till båda filmer och de verkar super. I Beck filmen vet jag att herr Gunvald har ett par vassa repliker och i Jakten på lycka är Will Smith Oscar nominerad, det säger ju iof inte så mycket om själva filmen men säg en film där Will vart dålig?!

image337image338

Ruggit

Värsta trista vädret. Hade tur som sjutton som inte fick något regn på mig påväg hem från Alléplan. Syrran ringde mig, hon var påväg hem från skolan nu och skulle hyra film som vi kunde se. Är inte de bara för mysigt att kolla på film när det åskar och dundrar utanför, särksillt om det är en skräckis. Men vi får se vad hon kommer hem med.


Love on the menu

Nu har älsklingen äntligen kommit från jobbet och ska hämta upp mig. Vi ska, dagen till ära, till honom och äta romantisk middag. Jag tror vi ska laga våran meny som är fläskfilé i kantarellsås och kroketter med en smaskig sallad* vi sidan om. Mysigt! Här nedan är lite blandade bilder på oss från i vintras, enyoj!





(Sandras nyckelplagg vintern -06 verkde utan tvekan vara den guldiga översize koftan)


* smaskig sallad = sallad innehållande godsaker som ex. avocado, rödlök och fetaost

Skelett, leder och muskler

Vilken dag! Inte nog med att regnet bara öser ner utanför fönstret, det känns som regnet tog med sig min hjärna. Idag har vi lärt oss den största och viktigaste muskelaturen, samt leder, i den nedre extremiteten, dvs. från höften och nedåt. I veckan som var lärde vi oss den nedre extremitetens skelettuppbyggnad. Intressant som sjutton men svårt med alla latinska namn osv. I slutet av veckan ska vi börja lära oss hela den övre extremiteten.


1 år

3 september 2007

12 underbara månader tillsammans


image323

Underbar och älskad av alla

Efter att ha svettats på F&S en timme med Hanna var det dags för lite sushi och bio inne i stan. Var länge sen jag åt sushi och det var ljuvligt gott trots att vi fick hålla pinnarna i styr och glufsa i oss snabbt för att inte missa 21 bion. Det blev Underbar och älskad av alla (och på jobbet går det också jätte bra), en grymt rolig film där man kan känna igen sig i olika dileman trots att man aldrig skulle gå så långt som Bella i filmen.

Som ny

Min gamla söta Jetta som går hur bra som helst för sin ålder är nu som ny. Jag har skrubbad, jag har skurat, jag har högtryckat, jag har damsugit och nu är det i toppskick! Nu väntas bara lite efterlängtad våffellunch och sedan står det fixa busskort, träna och bio på schemat.
image322










Not a sunny sunday

Denna osoliga söndag ska jag, pappa och Alex stå på rad på garaguppfarten och tvätta våra bilar. Jag ska lära mig hur man får en bil att skina både invändigt och utvändigt. Får inte missa Kajsa och Emmas höjdhoppsfinal heller. Hejja Sverige! I eftermiddag ska jag och Hanna till F&S och träna lite, kanske hinner en bio efter det. Vi vill ju så gärna se den där nya Martina Haag filmen "Underbar och älskad av alla". Imårn är det åter måndag och dags för skolan.

Lördagsmys

Istället för fredagsmys har jag denna dag infört lördagsmys. Det innebär total slappis hela dagen omsinkad, okammad och iförd mjukisbyxor... helst de slitnaste paret! Thats me today. Efter en smarrig sallad och grillbuffé a la mamma och pappa är det nu dags att sjunka djupt ner i soffan och hejja på Cissi och Martin som ska skaka rumpa i Eurovision Dance Contest. Om jag inte är lika mätt om en timme blir det nog lite banan- och choklad cupcakes att smaska på.


image319
Martin Lidberg och Cissi Ehrling har förövrigt utnyttjat GIH´s lokaler för att nå toppform till denna tävling.
(Jag mötte honom i korridoren i tisdags, stooort!)

American Cupcakes

Idag har jag slappat gärnet. Helt slut från veckans bravader med allt från skolan och förinspark till träning och bussresor. Jag börjar så smått vänja mig, trots det är jag långt ifrån van med min nya lifestyle. Tog en lång och välförtjänt sovmorgon och satte mig framför datorn för att uträtta lite saker samt surfa runt. Tillslut tröttnade jag på att inte göra någonting och satte igång med ett debut projekt: baka riktiga amerikanska cupcakes. I sverige kallar vi dessa små godingar muffins och om jag ska vara ärlig vet inte riktigt vad den stora skillnaden är. Kanske är det storleken eller frostingen- och dekorationsarbetet man lägger ner på bakelserna...vad vet jag?! Det jag vet är att jag gjorde underbart goda (jag var snabb med att provsmaka) banan- och chokladcupcakes med choklad frosting. Mumms fillebabba, kaloribomben exploderar!

image318
Ungefär så här blev resultatet. Fast min frosting var proffsigare spritsat!

Svenskt VM guld

Blev lite smått överraskad när jag klickade upp Lisa Nordèns blogg och möttes av rubriken "VM GULD". Flerfaldiga svenska mästaren i triathlon, Lisa Norèn, kammade hem guldet igår i U23 VM i Hamburg. Läs hennes egna ord om loppet här. Ska bli spännande att följa henne fram till det stora målet OS i Bejing 2008. Grattis Lisa, du är fantastisk!

image316


Forza

I torsdags var jag och tränade på Nautilus Elite i Vasastan med min gamla triathlonkompis Daniel. Han blev gyminstruktör efter gymnasiet och jobbar nu på Nautilus som bla inströktör i gymmet, på spinningcykeln och i kampsporten Forza. Jag följde med på ett Forza pass och fick lära mig svinga ett någorlunda tungt samurai träsvärd i olika positioner. Hur jobbigt för mage, ben, armar och rygg som helst. Jag hade 100% träningsvärk igår men idag känns det lite mysigare i kroppen. Men ett hett tips till alla som vill krydda sin träning, gå på ett Forza pass!

image315

Förinspark

Igår var det förinspark på GIH. Våran klass vann den totala segern och var överlägsna i dragkamp. Andra grenar var bla. norsk-skidskytte, "alla-i-klassen-på en-plint", tågstafett 1-10 och 10-1 (som för övrigt sjukt jobbigt), bänk stafett, fotbollsdribblings stafett. Hur kuliga lekar som helst! Efteråt var det dusch och bastu i skolan följt av en trevlig middag med klassen på K15. Obligatoriskt besök var det sedan i skolpuben Mässen där jag blev kvar en dryg halvtimme innan älsklingen kom och hämtade mig i sin nya fina bil.