Lyxdag

Idag har jag lyxat till det för mig. På förmiddagen satt jag hos frisören från kl 9-12 och blev väldigt nöjd med resultatet. Killen som klippte mig var vädligt gay och väldigt trevlig. Vi hade så roliga diskussioner! Efter det satte jag igång min jakt på en klänning, hittade tyvärr ingen men får en ny chans imårn. Måtte jag hitta någon som jag gillar då! Senare på eftermiddagen var det dags för fötterna att renoveras, haha. Närmare bestämt så hade jag en tid för fotbehandling. Behöver jag ens nämna hur skönt (och välbehövligt) det var?!


Yesterday

Igår var jag ledig, då passade jag och Alex på att åka in till stan och shoppa lite. Det blev en present till hans mormor, sedan for vi vidare till Farsta Centrum där jag hittade ett par skor. Eftermiddagen tillägnades Alex mormor på hennes födelsedag. Vi var i Skogås i en lokal och åt massor med god mat och hela släkten sjöng massa sånger som jag, tyvärr, inte kunde sjunga med i. På kvällen träffade vi Anna och Robin och kollade på fotbollen och åt goda frukter som Anna hade med sig. Söndagskvällen avslutades traditionsenligt med ett avsnitt ur serien "I shouldn´t be alive", väldigt spännande.



Dagens fynd, 49kr. Almost to good to be true!

Godmorgon

Efter att ha jobbat fem dagar i sträck, ja vet det låter inte särskillt mycket, är det skönt att vakna upp till en söndag med lite ledighet. På eftermiddagen ska vi till Alex mormor som fyller år, det ska bli roligt! Innan det ska vi hinna köpa någon bra present, det bli desto svårare. Nu är det dags för lite frukost!

Mitt liv är fulländat...

...nu har jag sett Sex and the City filmen! Jag tänker inte säga att den var fantastsik, underbar, makalös, och magisk... för det finns inte ord som kan beskriva känslan jag hade under hela filmens 145 minuter. Nu sitter jag och lyssnar på soundtracket som jag vann, härligt. Senare ska jag göra rätt för mig och jobba lite, vad som händer ikväll? Ingen aning!

Äntligen

En heldag på jobbet är att se fram emot de närmsta timmarna. Men direkt efter att jag har slutat bär det in till stan för att möta upp Ida, då ska vi äta något gott och sedan... äntligen... få se Sex and the City filmen på bio. Då har jag något att se fram emot hela dagen på jobbet.

Pass

Efter jobbet satt jag på polisstationen i typ 40 min och väntade på att få skaffa ett nytt pass. Shit vad långtråkigt det var och inte blev man särskillt vackert på fotot. Inte ens namnunderskriften blev särskillt snyggt. Haha, det är då typiskt!


Midsommar



[Klicka på bilderna för förstoring]

Allsång

Ikväll börjar Allsång på Skansen. Det är så somrigt att det inte kan bli mer sommar i Stockholm. Ser fram emot att få sjunga med i Stockholm i mitt hjärta mfl. och sen är det ju en bonus att artister som Håkan Hellström och Miss Li framträder. Jag vill höra några nya Håkan H låtar, låt mig få njuta!


Önskelista

Om mindre än två veckor fyller, lilla, jag 21 år. Det är även samma dag som jag åker till Skottland med Elin. För dom som är sugna på att uppvakta mig på min dag och inte har den blekaste aning om vad jag ösnkar mig, här får ni några heta insider tips:

Utan inbördes ordning...


  • Porslin

    Från NewWave och NewWaveCaffe


  • Glas
  • Från iittala serien heter Essence
    Finns att köpa på DUKA etc


  • Digitalkamera

    Liten, smidig och helst rosa
     

  • Hudvårdsprodukter 
     

  • Behandlingar

  • för; Ansikte, fötter, kropp 

  • Underkläder
    Framförallt bh, svart och vit

  • Pandora berlocker

    pandorashop.se

    Ej armband/glasberlocker


  •  i.d makeup

    Presentkort


  • Pengar

  • Bilder får tala för sig själv...



    ... det enda jag kan säga är att mina kära Malin blev lite förbaskad på sina kära korridorsvänner, haha!

    Fool´s Gold

    Igår var jag hemma hos Alex och vi åt lite rester från söndagsmiddagen med Anna och Robin och passade även på att köpa till lite sushi, gott gott gott! Sedan slappade vi framför tv:n och kollade på Ensam mamma söker, eller jag kollade medan Alex låg och surfade på datorn, och sedan på Extream home makeover. Tröttnade tillslut på att kolla på halvbra program på tv så vi satte på en rulle istället, det blev Fool´s Gold.

    Sjukligt trött

    Efter helgens bravader är jag så sömnig så att det finns inte! Helst av allt skulle jag bara vilja krypa ner i min säng och sova riktigt länge, men jag tror jag är för trött för det med. Sen har jag lite annat pyssel att göra klart innan dagen är till ända. Imårn är jag ledig från jobbet, det ska bli riktigt skönt. Vet dock inte vad planerna blir, jag ska helt enkelt ta dagen som den kommer.

    Midsommar resumé

    Årets midsommar tar nog priset, vilken jäkla fantastisk dag. Jag fick fira den med de som finns mgi varmast om hjärtat, familj, släkt och vänner. Några lös dock med sin frånvaro. Dagen startade kl 9.00 så min väckarklocka ringde. Upp och hoppa, in i duschen och lite snabb frulle. Sen var det bara att försöka organisera det sista som skulle fram innan gästerna kom runt 12 tiden. När alla, knappt 50 st, gäster hade anlänt högg vi in i sillunchen. Bibbis hemmagjorda currysill var självklart godast. Sen var det ju det där med nubbarna, jag och Anna var överens om att det inte direkt är någon njutnign men för traditionens skull måste dom ju ner i strupen. Efter lunchen körde vi igång med femkmp som innehöll; pilkastning, slå i spik, spotta fisk, varpa och tumstock. Hur kul som helst! När alla började bli klara med sin grenar avnjöt vi lite fika med jordgubbstårta och kaffe med aveck. Frammåt eftermiddagen drog vi igång "lotteri-hjulet" som snurrades flitigt och många vann fina priser. Jag kammade hem en bordsduk, en jacka och en påse full med smink och hurvårdsprodukter från MAC och Clinique. Lycka! Grillarna tändes lagom till solen sakta började sjunka och alla började grilla sin mat man hade med sig. Mammas tzatsiki var så god att man fortfarande har kvar smaken i munnen. Efter middagen var det mingel, lite för många drinkar och lite senare också dans. Kom i säng strax efter kl 2.00 efter att ha kommit på att jag skulle ju faktiskt upp och jobba kl 8.00, jäkla osis!

    Att sedan vakna till väckarklockans skrål 4,5h senare var ingen höjdare. Det första jag såg när jag vaknade var min halvuppdruckna piggelindrink, fy! Resten av huset luktade verkligen dagen efter, tur att jag har fobi för att spy annars hade det garanterat kommit upp. Dagen på jobbet flöt på fint, jag fick ju jobba med Chris och det kan man itne klaga på!

    Carrie Bradshaw genom tiderna

    [Klicka på bilderna för förstoring]

    Säsong 1


    Säsong 2




    Säsong 3





    Säsong 4




    Säsong 5



    Säsong 6



    Vinnare

    Jag är en av tio vinnare som har vunnit på någon Club Metro tävling. Priset är ett Sex and the city soundtrack som kommer att komma hem i brevlådan... haha det var ju inte så illa.

    Alby in Sepia

     

    Tokiga bilder jag tog från toppen av den fruktade Alby backen i Tyresö under dagkollot. Hälften av ungarna är redan framför mig på toppen och plockar blommor medan den andra hälften spelar fotboll nere på ängen, stirrar ni noga på den vänstra bilden kan ni nog se dom små liven lite suddigt i den röda ringen.


    Nu är det bokat och klart

    Om knappt tre veckor åker jag och Elin till Skottland för att utforska landet, städerna, utelivet samt avslutningsvis festivallivet. Kommer att bli så otroligt kul! Det var Elin som träffade ett gäng skottar när hon reste runt på Nya Zeeland för ett tag sedan. Nu kommer skottarna hit till Sverige, dom landar redan idag för att fira midsommar på Öland tillsammans med Elin. Jag kan desvärre inte vara med dom då jag själv ska fira en hej dundrans midsommar här hemma i Stockholm. Elin ska visa skottarna runt på Öland, Motala, Göteborg och förhoppningsvis kommer dom hit till Stockholm innan det flyger hem. Sen blir det vår tur att flyga över till Skottland där vi ska få uppleva massa olika saker, har pratat med Jamie över msn och dom har överraskningar som väntar. Avslutningsvis ska vi gå på en av världens största festivaler T in the Park, det kommer att bli en upplevelse i sig. Line-upen för festivalen ser helt ok ut med artister som REM, Amy Winehouse, The Verve, Kate Nash och Rage Against The Machines m.fl. Längtar redan till den 7 juli då vi åker, ska bli sjukt kul!



    Kollo

    Jag är helt utpumpad. Efter fem hela dagar, 8-16, är jag nära att gå under av trötthet och utmattning. Det är jobbigt att ta hand om massa barn! Kan verkligen inte förstå hur äldre dagmammor och fritidsfröknar orkar med, stor beundran till dom! Vi har hur som helst haft väldigt tur med vädret, trots ett par små skurar har barnen hållt lågan uppe. Idag har vi haft såpafotboll, vattenkrig, gladiatorerna och bad på schemat. Mycket uppskattat av barnen må jag säga. Såpafotboll är som det låter; man spelar fotboll på en presenning som är indränkt i såpa och vatten, har aldrig hört så höga skratt förut. Vattenkrig hade vi efteråt och alla som ville hade fått ta med sig egna vattenpistoler, behöver jag ens nämna att vi ledare blev blötast?! Efter lunchen fick alla barnen utmana oss ledare i gladiatorerna. Vi ledare var gladiatorer och barnen fick gå runt till olika stationer där vi vaktade. Gatuloppet tyckte dom allra flesta var roligast och jobbigast. Det var svårt att ta sig förbi oss ledare, särskillt när hälften av oss går på någon form av kampsport. Kul tyckte dom att det var i alla fall. Dagen avslutades med bad och fri lek. Nu ska jag vila upp mig till fotbollen ikväll!

    Dykkurs

    Är lite trött idag efter helgens äventyr. Men får försöka bita ihop när jag ska ta hand om barnen idag på kollot. Tur att vi bara ska göra roliga saker idag som att köra ultimat frisbee, bada, äventyrsbana m.m. Senare ikväll ska jag iväg och gå en prova på dykkurs som jag fick i 20-årspresent av mina föräldrar. Ska bli riktigt spännande att sväva viktlös under vattnet. Sen är det ju bra att ha provat på så man vet om man vill ta dykarcertifikat eller inte. Hur som helst ska det bli kul att få testa något nytt.


    Möhippa

    Morgonens lilla hemlighet avslöjas nu: Therese möhippa!!! Oj va vi har haft kul. Kl 11.00 var vi ute hos Theres farmor Sylvia och hjälpte till mig lunchen. Vid 11.30 klev en överraskad Therese in (som trodde att hon skulle åka och handla kläder med syrran och farmor) och blev alldeles överväldigad. Vi åt lunch, gick tipspromenad, skrattade åt både frågorna och svaren, fick en lektion i magdans med sjalar runt midjan och allt, drack massa vin medan Therese fick en massage och blev stylad och kvällen avslutades på Engelen i gamla stan där vi åt mycket god mat.


    Dagens hemlighet

    Nu strax ska jag iväg på ståhej som varar i stort sett hela dagen. Jag kan tyvärr inte berätta vad det är jag ska göra med risk för att det faktiskt finns personer som läser denna blogg, hemligheten kommer att vara fram tills ikväll. Då kan jag avslöja vad dagen innehöll. Ser fram emot den väldigt mycket, trots att jag är lite trött i mössan efter gårdagens rockfest!

    Magiskt

    Det finns inte ord som kan beskriva hur gårdagen var. Magisk, fantastisk och underbar räcker knappt till för att beskriva stämmningen på Where the action is. Det fanns inte ett enda dåligt rockband med och det var svårt att låta bli att ryckas med och hoppa igenom låtarna. Länge sen har jag kännt sådant lyckorus av musik. Det är sant som jag har sagt förut, det rinner tjocka rock-blodådror i min kropp. Flera gånger igår kom jag på mig med att tänka; Jag älskar Alexander, jag älskar min familj, jag älskar alla mina vänner, jag älskar rock och framförallt älskar jag livet!!! Lyckorus på hög nivå. Kvällens höjdpunkt var såklart Foo Fighters, har man älskat Curt Cobain och Nirvana är det naturligt att älska Foo Fighters där Dave Grohl är kvarlevan. 
    Förhoppningsvis kommer jag att få upp lite halvtaskiga konsert/festival bilder här inom kort.



    Sommardrinken "Pigelin" som vi startade festivaldagen med

     
    Som sagt, lite halvtaskiga och suddiga festivalbilder


    Holland - Frankrike

    Ser fram emot matchen som börjar 20.35 på kanal 4, inte att missa!

    WTAI

    Imårn blir det Were The Action Is för hela slanten. Festivalen som bara är en dag bjuder på artister som FooFighters, Mando Diao, Sahara Hotnights och The Hives m.fl. Ska bli underbart att få lyssna på lite bra musik, hoppas vädret håller i sig bara!

    Mingelkväll

    Igår var jag och Ida på Cosmopolitans sommarmingelkväll på STUK Manufaktur. En trevlig kväll blev det med ett par glas vin för mycket. Den italienska plockbuffén som bjöds på var också smarrig med goda ostar, salami, parmaskinka och massor av exotisk frukt. Dogge Dogelito var DJ och höll igång stället medan vi minglade runt och kollade på kläder. Kvällen till ära fick vi som var inbjudna 20% rabatt på hela sortimentet på STUK Manufaktur, dock fick jag inte med mig något hem... förutom en Cosmopolitan tidning som de delade ut, skavsår från nya skorna och alkohol i blodet.

    Bilderna nedan illustrerar; Mitt och Idas (alltid uppdruckna) vinglas med lite vitlökspinnar och ost, jag och Ida samt bytet av skor jag blev tvungen att göra på vägen hem. En smart flicka har alltid ett par extra skor i handväskan ifall hon blir tvungen att promenera.

      
    [Klicka på bilderna för förstoring]

    Ont i magen

    Igår och idag har jag skrattat så att jag har fått ont i magen. Det är helt otroligt underbart att vara ledare för sommarkollo när alla barnen är så glada. Alla leker och sportar om vartannat och barn mellan 8-9år är verkligen hyperaktiva. Roligt att se dom aktiverade, jobbigt att överrösta och springa ifatt barn som "smiter". Och det bästa av allt, barnens kommentarer. Det är bättre än att se en riktigt rolig komedi. Dom är så frispråkiga och säger allt, det bara bubblar ur deras munnar, och så säger dom ord som dom inte ens vet vad dom betyder. Det blir bara så tokigt och roligt!

    Längtar redan tills på måndag då jag får träffa alla små busfrön igen!

    Sjukt nöjd...

    ...över denna bild som jag plåtat alldeles själv, vilket geni jag är!


    Studentbilder från Gbg




    Grattis min underbara kusin till studenten!


    Aj, mina ben!

    Har stått upp på mina stakars ben hela dagen, från kl 9-19 då jag var på jobbet. Vilken pina. Sitter här och försöker få Alex att masera dom, men det går sådär. Medans jag sitter här framför datorn och nördar mig går matchen mellan sverige-grekland på tv:n i bakgrunden. Har lovat mig själv att vara mer inne i matchen i nästa halvlek!

    Korpen

    Nu ska jag iväg på ett litet möte där vi ska gå igenom huruvida sommarkollot, som jag ska vara ledare på, kommer att utformas. Blir lite information och fika. Själva kollot startar upp på torsdag där jag ska vara ledare för en grupp barn/ungdommar och vi ska sporta oss igenom dagarna, olika aktiviteter bjuds det på varje dag. Ska bli hur kul som helst! Kollot kommer att pågå tor-tor mellan kl 8.30-16.00 med helguppehåll.

    Snygg, snyggare, systrar!

      

    Lite risiga mobilkamera bilder från helgen i Göteborg

     
    Jag och Alex påväg till Lisseberg

     
    Pappa, mamma, brorsan och jag                                  Jag och Alex

    Fyndat igen

    Innan vi åkte till Göteborg i onsdags så sprang jag förbi Outletbutiken vid Gärdet där det fått in nya saker. Jag fick med mig två par Fornarina byxor, ett par guldsandaler och två färgglada baddräkter. Allt detta för 400kr, tro det eller ej! 

      

    Sandfärgad Fornarinabyxa med hög midja, stora fickor och tuffa pärldetaljer

     
    Himmelsblå Fornarinabyxa med hög midja, blir till läckra chinos om man kavlar upp byxbenen

     
    Guldfärgade sandaler som kommer, om vädret håller i sig, att bli en sommarfavorit


    Två färgglada baddräkter från Bodhi som jag mer troligt kommer att använda som linne/topp

    Göteborgs äventyret

    Igår kom jag hem från Göteborg där jag firade min kusin Joakim som tog studenten och träffade min bror. Det blev en härlig långhelg som började redan på torsdagen. Först studentfirande med båttur och mottagning ute på en mysig liten ö som heter Flatön. Där bjöds det på sommrig lunch på Handelsman Flinks resturang.
    Under fredagen blev det promenad ute på stan, vi började i Nordstan med lite shopping och vandrade vidare till Avenyn. Där mötte jag och Alex upp Ricky, en släkting till honom, och tog en lunch på resturang El Corazón. Efter lunchen strosade vi ner till Stora teatern och satte oss på uteserveringen till Grill del Mundo och tog en kaffe, eller jag som sällan dricker kaffe tog ett glas mousserande istället. Därefter sa vi adjö till Ricky och åkte hem till bror min. Väl "hemma" så bytte vi om och begav oss alla till Lisseberg. Vi kom dit vid 19-tiden på kvällen och satte genast igång att åka karuseller. Jag, syrran, pappa, Alex och brorsans sambo Pernilla började med att åka Balder. Vilket åk! Mamma och brorsan fegade ur och åkte ingenting. Alex höll sig till "fega-ur-gruppen" när vi andra åkte både Spinrock och sist Uppswinget. Där tog det roliga slut och det började kurra ordentligt i magen. Vid 21-tiden lämnade vi nöjesparken bakom oss för att leta upp en resturang. Vi slogs oss ner på resturangen Vino Pasta Due där jag frossade i en läcker pastarätt bestående av Papardelle i en sås på vitt vin med scampi, green shellmusslor, pilgrimsmussla, tomat och färska örter. Vitt vin sköljde ner maten. Till efterätt delade jag och Alex på en tvättäkta Tiramisû, italiensk desert med söt mascarponecreme och marinerade savoiredikex, som var så god att jag fick ett skrattanfall. Jag satt där på uteserveringen och skrattade och fnittrade om vartannat så att tårarna bara sprutade. Jag hade verkligen ingen kontroll och kunde absolut inte sluta. Efter några minuter blev det nästan lite pinsamt. Men den bjöd jag på!
    Igår åkte vi hem till sthlm.

    Ärenden

    Ska springa lite ärenden här hela förmiddagen, bra tajming medan huste blir städat. Sen bär det av, ska bli en fantastisk helg. Längtar så!

    Pizzasnurror

    Håller på att baka pizzasnurror som vi ska ha som matsäck i bilen imårn när vi far iväg till Göteborg. Dom ser goda ut med fyllningen; tomatsås, skinka, annanas, champijoner, mozzarella, ost och färsk basilika. Mumsfillebabba!

    image858

    I did it!

    Jag klarade tentan, fick resultatet nyss på mailen. Så jäkla härligt, hela sommaren är räddad!

    Poäng

    image857

    Idag har jag samlat vuxenpoäng och "snäll-dotter-poäng", jag har klippt gräset!


    Smycken från bettiesgalleria.com

    image849
    Supersöt ballerinasko med rosa rosett - 99kr

            
    Visselpipa - 129kr    ♦    Kamera - 119kr    ♦    Fågel i bur - 119kr    ♦    Peace armband - 99kr

    I shouldn´t be alive

    Det är titeln på en serie som har gått på Discovery Channel för en tid sedan. I helgen fick vi nys om serien och genaste gick vi in på deras hemsida för att börja titta på olika slags livsöden som borde ha varit med dödlig utgång. Alla historier är sanna och man får följa med i en återskapad miljö där de riktiga personerna berättar vad det varit med om. Riktigt intressant och många gånger obehagligt, väldigt obehagligt!!

    image848

    Frulle i solen

    Ska sjunka ner i solstolen nu med två stycken skaldjursomeletter. Rörde ihop det efter att det blivit över lite från igår. Kommer sannerligen smaka utsökt! Har lite abstinens för att jag inte kunnat läsa min bok på över typ 18h, hjälp lixom. Ska bara kasta mig över den för jag vill ju bara veta vad som händer med alla hemmafruar och flörtiga pappor och alla stackars barnen som varken vet in eller ut.

    Delicious

    Bröllopsdagen i ära bjöds det på läckerheter utan dess like. Champangen flödade och skaldjursfatet boksatvligen välde över, behöver jag ens nämna hur fantastiskt det smakade?

    image840

      
      
    [Klicka på bilderna för förstoring]

    Bröllopsdag

    Idag har mamma och pappar varit gifta i 20 år, det betyder då att det firar porslinsbröllop. Tiden går fort och kärleken är stark, ni är de bästaste föräldrar och vänner man kan ha!

    Stort grattis och länge leve kärleken!

    Slapp

    Jag njuter verkligen i fulla drag av att få ha lite ledigt ute i solen. Se senaste timmarna har flutit förbi med en bok i högsta hugg, läser Morgonpasset av Sophie King. Nu blir det lite lunch, antagligen lite rester från grillen. Ska mumsa i mig grönsaker i stora lass, gott, färglatt och nyttigt!

    image836
      

    Fisketur

    Nu sitter jag här och småhuttrar framför datorn. Har precis kommit in i värmen efter en fisketur med vår lilla båt tillsammans med Robin och Anna, hur trevligt som helst! Dom tittade förbi efter middagen och då åkte vi ut med båten och fiskade och pratade. Ingen fisk blev det dock, men det berode nog mer på att vi hade otur med att dra upp dom som väl nappade eller att jag och Anna, i vissa lägen, pratade lite högt. Men nu är jag hemma igen och ska snart lägga mig till sängs och läsa en bok som jag började läsa i solstolen idag. Alex åkte hem och sov eftersom han ska upp super tidigt och lämna in bilen för lackning. Och nu när jag är ledig så är jag lite små ego och vill inte bli väckt så tidigt. Jag vill unna mig en riktig sovmorgon.

    Imorgon är det ett par ärenden jag ska ta itu med innan jag ska parkera mig i solstolen och gassa, förhoppningsvis kommer solen fortsätta att sprida värme då.


    Kvällens läckerheter

    Efter alla dessa timmar i solen ska det nu bli gott med en bit mat. Detta är vad som bjuds på ikväll, läckerheter från grillen; kryddstarka korvar, champinjoner, revbensspjäll, hel annanas, majskolvar, tomater i folie med parmesanost, lök, röd/gul paprika, fänkål och halloumiost. Till detta serveras ugnstekt småpotatis, grönsallad och diverse såser. Smaskens!

    image823

       
       
    [Klicka på bilderna för förstoring]

    Ett dopp i det blå

    Årets första dopp ägde rum idag och det var inte så kallt som jag trodde. Kunde till och med simma ut ett par armtag innan det började krampa i kroppen, haha! Eftersom det var sjukt varmt idag så torkade man snabbt i solen.

    Någon mer som har tagit ett dopp i år?

    Lördagsmys med Katarina

    Igår på förmiddagen, när solen stekte som bäst, var jag tvungen att jobba. Men det gick bra, roliga kunder för en gång skull. Efter jobbet åkte jag hem och spelade lite crocket med syrran, Alex och Robin. Robin vann och jag kom på andra plats, efter det Alex och Linn. Kul var det!
    På kvällen skulle mamma och syrran på "mamma-dotter-middag" och pappa och Alex skulle in till stan och gå på kasino. Pappa fick det i present av Alex och det innebar en pokerkurs, middag och sedan spela fritt. Jag mötte då upp Katarina och vi åkte och handlade massa god mat och åkte hem till mig. Där satt vi sedan ute på verandan hela kvällen och gossipade, åt gott och drack vin. Hur mysigt som helst!

    image818

        
    [Klicka på bilderna för förstoring]