Thaiboat

Denna härliga afton åt jag middag på Thaiboat tillsammans med familjen, kusinerna och farmor och farfar. Man skulle nästan kunna kalla våran stora familj för "the VIP family" för vi fick nämligen bort direkt, vilket är mycket ovanligt på denna heta resturang (som utsågs till bästa krog 2005). Det är nämligen släktingar till oss äger stället så vi kunde snirkla oss in och reservera ett långbord, lucky us!

Maten smakade gudomligt som alltid, denna gång blev det Pad Thai som består av wokade risnudlar med jätteräkor, lime och krossade jordnötter. MUMS! Till det drack jag, för första gången, en Wine Cooler Spy, club Passion. Det var typ som en alkoläsk fast med vitt vin och med smak av passionsfrukt, rekomenderas starkt till alla er tjejjor och feminina killar!!

Söders hetaste sjökrog ligger belägrat på Kajplats 300 i slutet av Östgötagatan. T-Skanstull eller buss 55. Missa inte det här stället i sommar gott folk!

Nu är jag lite nervös, har äntligen packat klart väskan och tidigt i morgon bitti drar vi iväg till Götet för att se ROBBIE WILLIAMS!


Havet é djuuupt

Idag har jag simmat i Drevan, vår lilla sjö här på fornudden. Jag simmade med min, nu alldeles lagom stora, våtdräkt som var lite för trång förra året... men i och med att jag vart sjuk under större delar av våren har jag blivit lite smärt på cupen, I like!
Jag plaskade runt med mina gröna padlar i ungefär 40min och det var hur härligt som helst, lagom puls och lagom varmt i vattnet. Därimot blir det direkt väldigt ohärligt så fort man måste bråttas med sjögräs och annats slämmigt som flyter omkring i vattnet. Fast det ohärligaste av allt är när man börjar nynna på "Hajen" melodin och inte kan sluta, särskillt när man, samtidigt, tycks ana skuggor på botten. Blää!

Men så länge pappa sitter i båten och ror brevid mig kan jag känna mig helt lugn och trygg.
Sweeeeeet duuuuude!
45563-116

OBS! Förvänta dig inte att du kommer att förstå detta!

Min och mammas konversation, mitt i bullbaket, i köket:

-Vilka stora bullar du gör, de kommer att jäsa över bullpappret.
-Meeen mamma, stora bullar é goda!

Efter en stund, då bullpappret sakta försvinner under bullen i ugnen.
(Jag har fått fnatt och kan inte sluta skratta, antagligen av utmattning)

-Nu får man ju säga såhär om man ska bjuda på de här bullarna: STOPP! Ät inte, det finns bullpapper under!

Jag och mamma tillsammans:
-HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAH!!!


Let me entertain you

45563-114 Självklart får du de Mr. Williams, självklart får du det!
Let you entertain me, please!!

Alltså, helt plötsligt ska man på Robbie Williams konsert på Ullevi på lördag. Härligt!
Jag blir lite pirrig bara jag tänker på det, jag ska se superstjärnan live... på Ullevi... i Göteborg... på lördag... Alltså, nu på lördag!! WoW!
Jag ska få gunga/sjunga med till låtar som "Tripping", "Advertising Space", "Sin, sin, sin", "Radio", "Feel", "Come Undone" m fl. Ska börja plugga in alla låttexter nu med en gång, så man kan lixom!

(Info från 
Wikepedia)
Robbie Williams eller Robert Peter Williams föddes den 13 februari (dagen innan alla hjärtans dag!) 1974, detta betyder att han idag är 32 år, 4 månader och 16 dagar gammal (kan det stämma?!). Han växte upp i Staffordshire, England.
Han var från början medlem i pojkgruppen Take That men sparkades, trots stora framgångar. Istället för att sjunga festande han så mycket att hans vän Elton John skickade in honom på drogrehab. När han kom ut därifrån inledde han en solokarriär i mitten av 90-talet. Det var inte föränn "Angels" kom som han blev riktigt stor. Han fick också en stor hit med låten "Kids? tillsammans med Kylie Minogue. I England är han den artist efter Beatles och Led Zeppelin, som haft flest raka listettor. I USA fick han sin första framgång med sången "Rock DJ". Han är nu känd som en stor underhållare samt Europas mest framträdande manliga artist.

Jag hoppas verkligen England vinner sin match i kvartfinalen, annars hotar Robbie Williams med att skippa konserten pga. att han kommer att vara helt förkrossad. Heja England, heja Svennis, heja England!!
Och om han nu spelar så hoppas jag att hans omtalade entré ska vara något utöver det vanliga, jag menar det är inte varje dag man får se Robbie Williams göra ett livsfarligt bungyjump från 26 meters höjd. Vid turnépremiären i Dublin tvingades han avbryta det dramatiska hoppet, men det skulle vara häftigt om han klarade att genomföra det på lördag.

NK rean

Igår var jag och min söta Hanna på shoppintur i city. Vi möttes utanför NK kl 11.00 och gick genast in för att börja rota bland hyllorna. Vi ögnade snabbt igenom gatuplan och tog rullisen upp till Plan 1. Armani, Burberry, Boomerang, DKNY, Filippa K, Karen Millen, FCUK, MaxMara, Marc O Polo, Gant, Hugo Boss, Tiger, J Lindeberg och NK Nordiska Designers. Dambutiker alltsammans! Vi strosade omkring där ett bra tag och kikade in i de flesta butikerna, Hanna hittade några tröjor men jag föll inte för något så vi rullade upp en våning till. På plan 2 fanns de flest butikerna fast för herr så vi kilade in på NK Sport och Fritid, där hittade jag en jätte fräck Peak jacka. Den var hela 800 riksdalers billigare än ordinarie pris, jag tackar och bockar!
Vi kände att det var dags att lämna byggnaden så vi promenerade vidare till Zara och Solo, där var allting huller om buller och ganska urplockat så vi fortsatte vår färd längst Biblioteksgatan och vidare upp till Hötorget där vi tog en sallad på Panini (Kungsg 44). Efter att vi suttit mätta på uteserveringen ett tag, inlindade i våra knall oranga filtar, var det hög tid att fara hemmåt, Hanna skulle iväg till jobbet och jag var bjuden på middag. Innan vi kom till tunnelbanan lyckats jag hinna med att shoppa en vit sunshine girl bikini och ett marin inspirerat linne.

Snipp snapp snut, så var shoppingdagen slut!


Storstädning i plånboken

Idag, gott folk, har jag varit riktigt duktig och städat i min stora svarta krokodilskinns plånbok/(kuvertväska).
Shiit pommes vad det var kort och kvitton i alla facken. Alltså var det inte en dag för sent att städa och rensa ut lite. Alla kvitton över 6 mån hamnade i papperskorgen och jag kunde genast se hur rymligt det blev bland allt annats skräp, men kvitton är bra att spara ifall något går sönder (det har jag fått lära mig den hårda vägen!) så alla "nya" kvitton får vikas ihop med ett gem längst in i ett litet fack.
Då var det dags för korten...

Handelsbanken Bankkort
Handelsbanken ID
Körkort
Förarbevis moped klass 1 (min moppe)
Ica kort (vuxenpoäng)
CSN-kort
Eriksdalsbadet entré passerkort
Nautilus gymkort
H&M medlemskort
Intersport medlemskort
JC medlemskort
Åhléns medlemskort
NK nyckel medlemskort
Kicks medlemskort
MUF medlemskort
Svenska Spel kort
SF Bio guldkort
SF presentkort
Viper Room Blå fri entré kort
+SL´s förköpta enkelbiljetter 10st (vilket är rätt najs att åka på, hellre dessa fräna biljetter än en ful j*vla sk. "skäms-remsa"!!)

Herre gud vad det var många medlemskort, nu kan ni börja kallas mig "Medlems-Sandra". Jag har till och med glömt bort att jag var medlem hos JC, Intersport, MUF och Svenska Spel... å andra sidan är det inte kort jag använder dagligen.
Dessa kort har jag rensat ut och får ligga och vänta i någon mörk låda tills det blir bättre tider, bara för det kommer jag säkert behöva tex. Intersport kortet nästa gång jag shoppar sportkläder.

I plånboken hittade jag också en hel hög med utgångna 50 öres mynt... jobbigt!
Där fanns också massor med telefonnummer, gatuadresser och små komihåg lappar av alla möjliga dess slag, "Quicksilver/Roxy butiken, NK, 08-7628190", "Boutique Två tre gånger, Karlavägen 36 Sthlm" och "Inköpslista: Smör, pasta, ägg, köttfärs....". Listan på lappar kan göras lång!

Men nu äntligen, nu är plånkan ren, fin och tillgänglig att proppas full med ännu mer onödigt små krafs. Då var det bara att tömma papperskorgen som har svämmat över...


Har jag....?

(x) snott den här listan från nån, som snott den från nån, som snott den från nån
(x) rökt en cigarett
( ) rökt en cigarr
(x) varit full
(x) hånglat med någon av samma kön
(x) varit kär
( ) blivit dumpad
(x) dumpat någon
( ) fått sparken
( ) varit i knytnävsslagsmål
( ) rymt hemifrån
(x) haft känslor för någon som inte kännt samma sak
( ) blivit arresterad
(x) hånglat med en främling
(x) gått på en blinddejt
(x) ljugit för en kompis
(x) varit kär i en lärare
(x) skolkat
( ) legat med en medarbetare
(x) sett någon dö (fast tillslut efter många om och men dog han inte.)
( ) varit kär i en av mina internetkompisar
( ) varit i Kanada
( ) varit i Mexiko
(x) flygit
( ) spytt i en bar
(x) sett en del av dig själv brinna
(x) ätit sushi
(x) åkt snowboard
( ) varit i ett våldsamt förhållande
( ) tagit smärtstillande
(x) älskar eller saknar någon just nu
(x) legat på rygg och sett molnen flyga förbi
(x) gjort en snöängel
(x) haft ett te-party
(x) byggt ett sandslott
(x) hoppat i en vattenpöl
(x) hoppat i en lövhög
(x) åkt släde
(x) fuskat när du spelat spel
(x) varit ensam
(x) somnat i skolan/på jobbet
( ) använt ett falskt id
( ) kommit på dina föräldrar i sängen
(x) tittat på en solnedgång
(x) rört en orm
( ) sovit under stjärnorna
(x) blivit kittlad
( ) blivit rånad
(x) sagt till dina föräldrar att du älskar dem
(x) blivit missförstådd
( ) tagit hand om ett råddjur/en get
(x) vunnit en tävling
(x) gått mot rött
( ) blivit avstängd från skolan
( ) varit i en bilolycka
(x) haft kramp
(x) känt dig som en utstött
( ) ätit ett helt glasspaket på en natt
(x) dansat i månljus
(x) hatat ditt utseende
(x) varit vittne till ett brott
(x) ifrågasatt ditt hjärta
( ) varit besatt av post-it lappar
( ) gått barfota i lera och pressat leran mellan tårna
(x) varit vilse
(x) varit på andra sidan landet
(x) simmat i havet
(x) kännt som om du håller på att dö
(x) gråtit dig själv till sömns
( ) lekt polis och rånare
(x) sjungt karaoke
( ) betalat för mat med bara mynt
( ) gjort något med dig själv som du inte borde gjort
(x) busringt
(x) fångat en snöflinga på tungan
( ) dansat i regn
(x) skrivit ett brev till tomten
(x) tittat på solnedgången tillsammans med någon du bryr dig om
(x) blåst bubblor
(x) gjort upp eld på en strand
( ) förstört en fest
(x) åkt rullskridskor
(x) fått en önskan inslagen
(x) burit pärlor
( ) hoppat från en bro
( ) ätit hund/katt-mat
( ) sagt till en främling att du älskar honom/henne
(x) kysst en spegel
(x) sjungit i duschen
(x) burit en svart klänning
(x) drömt att du gift dig med någon
(x) limmat fast din hand i något
(x) fastnat med tungan i metall
( ) kysst en fisk
( ) varit en cheerleader
(x) suttit på ett tak
(x) skrikit så att du inte fått luft
(x) byggt en kärra
(x) pratat i telefon i mer än sex timmar
(x) stannat uppe hela natten
( ) åkt tåg så långt det går (åt det hållet/det spåret)
( ) inte duschat på en vecka
(x) plockat och ätit ett äpple direkt från trädet
( ) klättrat i träd
( ) haft en träkoja
( ) är rädd för att titta på skräckfilm ensam
( ) tror på spöken
( ) spelat kyckling
( ) blivit puttad i en pool med kläderna på
(x) blivit tillsagd av en främling att du är het
( ) brutit ett ben
(x) fångat en fisk och sen ätit den
(x) fångat en fjäril
(x) skrattat så mycket att du grät
(x) gråtit så mycket att du skrattade
( ) fuskat på ett prov
(x) haft en Britney Spears-skiva
(x) glömt någons namn
(x) sovit naken
(x) pussat min mamma


Jeeeesus, vá coolt!

              Gör så här för en het upplevelse:

  • Slappna av och koncentrera dig på de fyra prickarna i mitten i ca 30-40 sek.
  • Sedan blundar du ock lutar huvudet bakåt.
  • Du kommer efter en stund se en ljus cirkel uppenbara sig (efter ca 10sek).
  • Koncentrera dig på cirkeln och vad som kommer att uppenbara sig i den. 
  • Vad ser du? Eller snarare, VEM ser du?

om mig

 
 
Din ålder: 16
Födelsedag: 10/08-1989
Syskon: 2. Pia i Österrike. August här hemma.
Hårfärg: Guldbrun. Som Mischa när det var solkysst.
Ögonfärg: Ja vet inte. Alla säger olika. Blå eller gröna.
Vad shoppar du helst: Klänningar, höga klackar och väskor. Och till lillebror.
Har du några tatueringar eller piercings? Nej, inte ens hål i öronen.
Hur många skor har du? Har inte räknat. Vill inte räkna. Ska inte räkna.
Hur många par byxor har du? Ett par chinos, tre par jeans. Jag är tjejen med klänning. Om ni har läst En shopaholics bekännelser fattade ni det roliga.
Har du några smycken som kostat över 1000 kr? Absolutley.
Färg: Svart, vitt, lila.
Mat: Gärna det.
Sport: Helst inte. Och om- Bring it on.
Ord: Flash. Blixtsnabbt. Landa.
Snusat? Euw!
Hoppat bungyjump? NEJ! Och jag tänker inte göra det heller.
Brutit mot lagen? Vet ej.
Fått dig själv att kräkas? Nope.
Tar du droger? Ja, varje dag.
Vad använder du för schampo? Brilliant brunette från John Frieda.
Vad är du mest rädd för? Spindlar. Att någon i familjen ska gå bort.
Vad lyssnar du på just nu? One med U2 och Mary J Blige
Pizza eller choklad? Pizza tror jag. Eller ljus choklad. Mörk choklad är jag såå trött på.
Guld eller silver? Guld, alltid.
Vilken film såg du sist på bio? V för Vendetta
Vad vill du helst av allt göra just nu? Shoppa med Antonia.
 

Yoggi Yalla

45563-112
Yehepp, idag har jag då provsmakat Yoggi Yallas drickfärdiga yoghurt för första gången.
Jag gick ut hårt och provade Yalla Kärlek men smak av jordgubb, chocklad och chilli.
Faaaaaaaaaaaaaaaaaaantastiskt god, mumsfillebabba säger jag!

Smak: Jordgubb, chocklad och chilli
Eftersmak: En ganska tom smak, smakade helt enkelt inte mycket alls!
Hållbarhet: 23 dagar (öppen förpackning ca 4 dagar i kylen)

+ För den sommriga smaken och de härliga choklad "flisorna"
- Den tråkiga flaskan och den tomma eftersmaken

Andra smaker från Yoggi Yalla:
Jordgubb/Lime
Hallon/Boysenbär/Blåbär
Pitanga/Passion/Mango
Banan/Mango/Apelsin
Hallon/Granatäpple + Guarana
Ananas/Guanabana/Vanilj
Tranbär/Jordgubb/Litchi

Tips: Yoggi Yallas drickyoghurt är utmärkt att ha med sig som mellanmål till stranden, då den är både mättande och törstsläckande.
SSSSS, jag sätter betyget fyra S av fem möjliga. De enda minuset var den lite tomma och montona eftersmaken. Annars var den fantastiskt god!

Michael Kors

45563-111Michael Kors
Denna snubbe har hypnotiserat en hel modevärld, om och om igen. Hans kollektioner är outstanding och helt felfria. Hur långt kommer denna Mr. Kors att nå igentligen? (Faaar abow the stars!!!)

Har ännu inte kunnat ta ögonen ifrån Spring /Summer 2006 kollektionen, check it out!



Och som väntat har han inte misslyckats med Autumn/Winter 2006-7 kollektioen heller. Det är mycket svart och marinblått som gäller men det finns också härliga inslag av orange/rött, beige/vitt och guld.
Man kan även i år stoppa in byxorna i ett par härliga stövletter...Härligt jobbat Micheal!



Ut med domaren! Ut med domaren!

45563-77
Först gav han Teddy Lucic ett rött kort.
Sedan skrattade domaren Carlos Simon.
45563-78 

Tusen tack för dig Isaksson! Utan dig hade jag stängt av matchen och hoppat studsmatta istället.
Utan tvekan planens och Sveriges bästa spelare idag!

Glad midsommar

45563-75 

Den årliga midsommarfesten gick av stapeln hemma hos oss på fornudden igår.
Ujojoj, de va härligt att träffa alla härliga toppen människor igen, long time no see... så att säga!!
De va mat, (myckt mat!) de va dans, de va lekar, de va lotteri och de va paaaarty (mycket party!), hehe.

Ps. Jag lärde mig dansa till en fett grym låt igår, huuur najs som helst! Alla borde ladda ner och ha Caspers - "Cha cha slide" i stereon. Casper guidar en till en härlig sväng om, följ bara hans annvisningar och du får ett härligt gung i bena!

About me...

Lyssnar just nu på: Mig själv nynnande på någon låt som jag inte riktigt vet var jag fått ifrån...
Jobbigaste skolämnet: Fysik B
Favoritcafé: Hugos
Favorittidning: Cosmopolitan
Största som händer i sommar:
Peace and Love i Borlänge där den bästa musiken samlas!
Favoritplagg i garderoben just nu: En karamell klänning från Roxy och mina korta vita shorts
Längd: 172
Byter gärna garderob med: Ashley Olsen, tack
Vanligaste färgen på mina kläder: Have all the colors
Sommar kommer jag gå klädd i: Bikinis och klänningar
Men absolut inte i: Hotpants och magtröja a lá 98
Jag doftar: Be Delicious by Donna Karen NYhe
Favoritmodellen just nu: Elsa Hosk
Byxa eller kjol? Byxa men helst klänning
Så många skor har jag: Way to many
Sminktips till allmänheten: Less is more
Om du fick ett plagg/ en väska/ ett par skor gratis, vad skulle du välja?: Svår fråga... den överlåter jag till min stylist
Senast utlästa bok: Klockan 10.31 på morgonen i Khao Lak av Pigge Werkelin
På rasterna i skolan: Minglar
Mitt rum kan beskrivas som: En garderob
Mig själv med tre ord: Snygg, sexig och singel
Jag tränar: Konditionssporter
Jag ville bli när jag var liten: Sjöjungfru
Linje på gymnasiet: Natur
Funderar på att plugga i framtiden: Läsa arkitektur och design

Önskelista 7/7

  • Symaskin
  • Digitalkamera
  • Efva Attling smycken
  • Clinique 3-step skin care system
  • Sex and the City hela boxen (CDON.COM säljer alla säsonger, 1-6)
  • iPod nano tillbehör (hörlurar, tränings armband, fodral och vattentätt skal)
  • Pandora länkar (+ armband)
  • Filippa K muggar
  • Alla skönhetsprodukter som luktar kokos (finns många produkter på the body shop tex. Coco Butter Lip Care Stick eller Coconut body butter, scrub and shower cream)

  • Stockholm i mitt hjärta...

    ...låt mig besjunga dig nu,
    åldrad i ungdomlig grönska,
    öarnas stad, det är du!
    Av städer jag känner i världen
    är du den stad som fått allt.
    Genom Mälarens kärlek till havet
    en blandning av sött och salt.


    Nu befinner jag mig äntligen hemma i Sthlm. Okey, jag måste erkänna att hemma är faktiskt i Motala med. Fast nu är jag hemma-hemma! Weey!

     

    Ska bli helt underbart att tillbringa några veckor här tillsammans med gamla/nya vänner och bekanta, jag bara längtar tills att få träffa allihopa.

    MEN jag kommer sakna Varamon och allt som hör sommaren till i Motala, men jag lovar, alla glada filurer, att jag kommer att vara lite i Motala också... trots allt är ju läget detta; "Somliga har... ett år kvar..!!"
    Visst är det underbart att "somliga" i detta fallet är jag, guú vilken tur!! 

    Hälsning till Elin, Olle, Filip, Einar, Linda, Elin, Maria och Coffer m. fl.: Ni är varmt välkomma till mig i sommar (särskillt när det är Allsång på skansen)!!

    Sluta tröstäta - börja belöningsäta


    Både män och kvinnor använder mat för annat än att mätta hungern. Men det är skillnad på vad vi äter och varför vi stoppar i oss det extra överflödet som inte borde nå tarmarna. Kvinnor söker tröst i mat via fett och socker. Män vill hellre belöna sig, och då väljer de helst kött och pasta. Trösten är en negativ känsla, belöningen en positiv. Enligt undersökningar gör vi bättre val med en positiv känsla i kroppen jämfört med när vi drivs av något negativt.

    Så snälla alla söta små flickor och kvinnor, vi kan minst lika bra som alla män där ute. Vi måste skippa "tröst-godiset" och "snutte-glassen" när vi känner oss sorgliga och istället börja belöningsäta då vi gjort något bra... det kommer alla må bra av!

    I´m in love...

    45563-72

    Min nya stora kärlek är den 30 åriga, Los Angeles modeskaparen Santino Rice!!!!! Äsch, jag bara skojjar med er, den lille filuren med den grova rösten är inget för mig... dock hans skapande. Jag helt enkelt avgudar hans design. Kolla in den här helt fabolus klänningen, herre gud så bra han är!  För att inte tala om denna kreaktion, vilken underbar skrud. Love, love, love!. Dessa, lite mer udda, klädesplaggen är också helt klart godkända.

    Santino, om du läser det här får du lova att höra av dig! Nästa gång jag ska på party eller bara besöka något trevligt evenemang vill jag att du ska skapa den glammigaste klänningen ever åt mig. Jag ska alltid vara dig trogen, du gör ett fantastiskt jobb. Tack my dear!
    (Sandra, sluta dröm!)

    Allsång på skansen

    Snart är det dags för allsång gott folk! Tisdagen den 27 juni är det fullt ös på Skansen, guu va mysigt... det bara pirrar i kroppen av längtan! I år är det ett hej dundrans startfält också, inte illa, inte illa!!

    27/6
    Tomas Ledin fick ett folkligt genombrott på 70-talet och på 90-talet sjöng han låtar som "En del av mitt hjärta" och "Snart tystnar musiken". Nu är Tomas aktuell med fotbolls-VM-låten "Vi är på gång - VM 2006". I juni släpps Tomas nya album och i sommar åker han, Andreas Johnson och Jill Johnson på en gemensam turné runt om i Sverige.
    Elias feat. Frans - "Who´s Da Man" (alias Zlatan-låten). Denna, blott 7 åringa, pojk från Ystad sjunger en egen VM-låt i reggae-takt, och gissa om det gungar. Släng dig i väggen Bob Marley!
    Sebastian
    (alias Idol-sebastian). Kom tvåa i Idol 2005 och har (total krossat vinnaren Agnes) med sitt fantastiska debutalbum "Sebastian" som toppat både försäljnings- och radiolistor.
    m fl.

    4/7
    Carola
    firade 2003 hela 20 år som artist och har sammanfattat sin karriär genom att ge ut samligsskivan "Guld, platina och passion". Hon debuterade med låten "Främling" i Melodifestivalen 1983 och kom 5:a i årets Eurovision Song Contest med låten "En evighet" / "Invincible".
    Andreas Johnson fick sitt internationella genombrott med singeln "Glorious". Han gjorde stor succéi årets Melodifestival med låten "Sing for me" som slutade på en tredje plats. Låten har sedan legat etta på Svensktoppen och Trackslistan. Andreas senaste album "Mr Johnson, your room is on fire" kom ut i mars och är helt jäkla fenomenalt bra!
    m fl.

    11/7
    Håkan Hellström
    gjorde dundersuccé med debutskivan "Känn ingen sorg för mig Göteborg". Senaste skivan "Nåt Gammalt, Nåt Nytt, Nåt Lånat, Nåt Blått" släpptes i december 2005 och under juli kommer Håkan bland annat att spela på många av årets festivaler (bla. Peace and Love i Borlänge den 7-8 juli). Dessutom spelar han på Gröna Lunds stora scen senare i sommar.
    Björn Kjellman har bland annat spelat med i SVT:s julkalender Pelle Svanslös, i dramaserien Fasadklättraren och varit programledare för Filmgalan. Det har också blivit en rad filmroller under årens lopp, bland annat i Adam & Eva, Vägen ut, Den goda viljan och Hip Hip Hora.
    Björn medverkade i årets Melodifestival med bidraget "Älskar du livet", som slutade på en nionde plats i finalen, och jobbar just nu med sitt debutalbum.
    m fl.

    18/7
    Lordi
    blev vinnare av årets Eurovision Song Contest med låten "Hard Rock Hallelujah". Det är första gången för Finland och för ett hårdrockband att vinna tävlingen.
    Sven-Ingvars är kultbandet som firar 50-årsjubileum i år. 1991 gjorde Sven-Ingvars ett bejublat framträdande på Hultsfredsfestivalen med lite rockigare versioner av sina gamla klassiker. Sedan dess har de fortsatt att turnéra, spelat in skivor och satt upp krogshower.
    Patrik Isaksson fick en Grammis för Bästa låt, Bästa låtskrivare och Bästa nykomling 1999. Två år senare erhöll han också en Rockbjörn i samband med första albumet. I årets Melodifestival bidrog Patrik med låten "Faller Du Så Faller jag" och lyckades komma till den så kallade Andra chansen men tog sig inte vidare till finalen.
    m fl.

    25/7
    Erik Gadd
    , "Sveriges soulkung", slog igenom 1991 med albumet Do you believe in Gadd. Nu är Eric aktuell med albumet Eric Gadd som släpptes i våras. Under sommaren kommer Eric att göra fem mindre konserter med sitt band i sköna miljöer i Västerås, Karlstad, Göteborg, Köpenhamn och Stockholm. Det är första gången Eric är med i Allsång på Skansen.
    Björn Skifs har tillsammans med Bengt Palmers skrivit en mängd svenska klassiker som fått folkmassorna att vråla med: "Hooked on a feeling", "Michelangelo", "Krama dej" och "Härligt, Härligt". Björn vann i år Grammis för Årets Schlager/Dansband. Låten "Håll mitt hjärta" har efter rekordtiden 142 veckor lämnat Svensktoppen.
    m fl.

    1/8
    Lill Lindfors
    har under 1960-1980 varit Stockholms showdrottning. 1966 vann hon Melodifestivalen tillsammans med Svante Thuresson med "Nygammal vals". Nitton år senare var hon värd för Eurovision Song Contest (1985), då hon - medvetet - tappade kjolen. I sommar gör Lill comeback som skivartist. På albumet blandar hon sommarklassiker med egna personliga favoriter.
    Charlotte Perrelli slog igenom som dansbandssångerska i gruppen Wizex, vann Eurovision Song Contest 1999 med "Take me to your heaven" och var programledare för Melodifestivalen 2004. Just nu spelar Charlotte huvudrollen i musikalen Skönheten och Odjuret på Göta Lejon och gör ett hyllningsalbum - "I din röst" - till Monica Zetterlund. Charlotte har stått på Allångsscenen två gånger tidigare.
    m fl.

    The star you are

    Nu är det sommarlov och vad ska man göra då?? Jooo men de finns tusen grejjs att göra, äntligen fri... Jippo!!

    Men sitter du hemma en mulen dag eller har du inget att göra när alla vänner är borta... då har jag ett hett tips! Gör din egen lilla star, klicka
    här, och lek mode skapare. Du kan välja din lilla star och klä, sminka och välja smycken åt henne. Lätt beroendeframmkallande om du är intresserad av mode!


    Utsparken



    Triathlon- och seglargymnasiet har sin traditionella utspark för alla utgångselever varje år. Årets utspark ägde rum onsdagen den 7 juni ute på Råssnäs.

    "Stackarna", som jag kallar utsparks-gänget, fick börja med att sätta på sig stringkalsonger och rada upp sig framför oss för att börja posera. (Undantag Linda, årets enda tjej, fick ha på sig bikini). De blev sedan uppdelade i fyra lag á två personer i varje. Lagen skulle sedan tävla mot varandra för att samla ihop så höga poäng som möjligt för att vinna och därav slippa bestraffning.
    "Stackarna" fick börja med att leka charader och inom en minut få sin lagkamrat att gissa rätt. Rätt gissning gav poäng, fel gissning gav spank på stjärten.
    Lek nr 2 gick ut på en liten "ålnings-staffet" där "stackarna" blev bundna med armar och ben bakom ryggen och så snabbt som möjligt åla ca 5 meter för att växla till sin lagkamrat som så snabbt som möjligt skulle åla tillbaka till mållinjen och ta hem segern. Alla blev straffade och dränkta i ketchup!!
    Sist men inte minst var det en till stafett, en stafett där första deltagaren skulle springa, med en penna runt midjan, till en flaska och fort få ner pennan i flaskhalsen och fort tillbaka och växla till lagkamraten som skulle springa med en apelsin mellan knäna och en apelsin under hakan, gissa om det så lustigt ut!?!

    Efter lekarna fick "stackarna" ta en dusch medan vi andra hjälpte till att förbereda middagen. Grillat kött stod på menyn och tillsammans kunde vi avnjuta en härlig måltid. Dock är pH-värdet i ketchup så pass onaturligt så att alla "stackare" fick utslag på hela kroppen.


    45563-71



    Pirater



    "Hello my name is Sparrow, captain Jack Sparrow"!! Dagens tema var alltså pirater. Herre min gud vad de sprang runt människor med plast svärt och olika slags pickadoller... alla gick verkligen in för dagens tema!! Kvällen var väldigt härlig och alla hade verkligen lyckats hitta sin outfit!
    Tyvärr finns det inga bra "pirat-låtar" som DJ:n kunnde spela!! (så det blev det vanliga...Busshunter - Boten Anna *dunka dunka*)
    Hur som helst var det roligt, men så snart kvällen led mot sitt slut och jag, Maria och Cindy började trampa iväg hemmåt överfrölls vi av en tomhet. På fredag, i morgon, den 9 juli tar Maria och Cindy sudenten!!!!! Hur jäkla overkligt som helst, inte ens dom kan fatta att det är sant...

    I really don´t want to loooose them...

    Orientaliskt



    "En helt ny vääärld, en plats jag inte visst fanns....", sjunger Jasmin när hon och Aladdin sitter på sin flygande matta. Igår kväll var det vi som satt på en flygande matta i värsta utstyrseln. Jag svidade om till min Thailands dräkt jag köpte i Thailand för ungefär fyra år sedan. Överallt fladdrade tunna exklusiva tyger i alla färger och magdansskärpen pinglade natten lång.

    50-tal


    Temat för kvällen var ljuva 50-tal. På bilden ovan ser man att killarna gått in starkt för kvällens utklädnad, dock var tjejerna inte mycket sämre, men bilder på stora och prickiga Grease klänningar fasnade inte på linsen tyvärr...
    På Harrys twistade vi gärnet till Chubby Checkers gamla dänga "Let´s twist again" och buggade som aldrig förr!! Tur att farmor Birgitta lärt mig hur man svänger på kjolen. Tyvärr lärde hon mig inte att man måste strecha innan man går och lägger sig, för annars sitter twisten kvar i bena på morgonen.



    Grattis till Erik som fått sitt pass. Nu behöver han inte längre stå och hänga med vakten hela kvällen!

    Reggae



    Igår gick den 2:a, för oss den 1:a,  studentskivan av stapeln. Vi dissade den första festen för att ha våran mysiga klassfest, det var ju ändå ett rätt trist tema... SPORT! Ingen utmaning att klä ut sig i sportkläder!

    Anyway var gårdagens tema Reggae... allt rött, grönt och gult som fanns i garderoben åkte på för att sedan avsluta outfiten med lite fräna ansiktesmålningar a lá Gustav och Lohoff. Jag och Elin såg ut att vara systrar till Bob Marley, sweeet duuude!



    Partyt hölls på Baltzar och det var ett riktigt drag! Alla såg ut som värsta Jamaica invånarna, coooooola!!
    Kvällen var helt klart lyckad och jag ser redan fram emot kvällens bravader så det är tema 50-tal. Jag har bestämt mig för att klä mig i en gul klänning a lá Frenchy i Grease. Såå söt hon är!
    Ni får se reslutatat samt läsa en sammanfattning av kvällen under morgondagen.

    Klassfest

    Dagen börjar, inte så bra, med att jag inte kommer ur sängen. Det är absolut inte för att jag är trött, för det är jag aldrig, men sådan träninsverk jag har i vader, lår och rumpa.. Aj Aj!
    Fast som alla mina lyckliga dagar blir dagen bara bättre och bättre. Min fina granne Maria och jag tar en promenad till Anna och spanar in hennes lägenhet innan vi alla tre fortsätter till Ica Maxi för att shoppa lite mat inför grillkvällen. Jag är hungrig så jag shoppar massor med mat! Medan vi traskar hem pratar vi om sommarens nöjen och kommer fram till att
    Peace and Love i Borlänge är typ det ultimata med hur bra band som helst, "dit ska vi!", sjunger vi i kör!!

    Väl hemma marinerade jag köttet och började göra mig iordning. Klockan 19.00 kom Erik och hämtade mig och vi körde iväg till Borensberg, till Berrå. Vilken åktur, Erik kör som ett #!?&#%"/ och jag blir rädd och håller i allt jag äger och mig själv (Erik, like you a lot anyway!!!). Som tur är kommer vi dit med livet i behåll och börjar grilla.


    Efter en utsökt middag med alla vänner åkte vi till en fotbollsplan i närheten och började sparka boll. Eller vi och vi, dom som hade någorlunda oömtåliga skor på fötterna villsäga.
    När fotbollsmatchen var över och ingen hade vunnit tog vi våra bilar och körde tillbaka till Berrå för att göra upp en mysig lägereld. Alla var glada och härliga!!


    Jag och Erik var härligast!!


    Nattens mörker svepte över oss och den enda ljuskällan kom från vår fina eld. Helt plötsligt dök en gitarr upp och det spelades en trudilutt eller två. När Höögan väl fick gitarren i sin famn fick vi se hans sanna jag, han förvandlades till värsta "gitarr-gurun" med en hes och slät röst, och det blev fler en två trudilutter jag jag lova. Live musik och sång hela kvällen, i like!!


    Om inte elden höll en varm fick man kramas med sina underbara klasskompisar!


    Berrå´s vattenpipa dök också helt plötsligt upp från ingenstans och folk började bubbla. Bubbel, bubbel, bubbel var ett skönt ljud och kompade bra tillsammans med gitarren. Åhh vilke mysigt kväll!!




    Men kvällen varade inte för evigt och långt efter läggdags började vi dra oss hemmåt!
    När jag kom hem till min lilla lägenhet skyndade jag att ladda ner alla bilder som tagits under kvällen och jag satt en bra stund och bara njöt, tillslut (efter tre år) kom jag på att vi är inte en så pjåkig klass ändå! Vi e riktigt sköna allihopa!!