Romantik

Nu har jag sommarlov, så himla fantastiskt! Det ska firas ikväll med en liten romantisk middag för två som jag annordnat. Ska bli mysigt!

Annars idag har jag bara varit en sväng förbi skolan, hämtat mitt sommarschema på jobbet (som jag är sjukt besviken på) och shoppat. Fyndade en midjekort jacka/tröja i lite tuffare stuk som var nedsatt från 299kr till 49kr, vilket klipp va!? På eftermiddagen har jag bara handlat lite romantisk mat som jag ska strax ska börja tillaga så att det är färdigt när min kärlek kommer hem från jobbet.

image817

Kubbmatch

Jag och pappa har spelat kubb i trädgården en knapp timme. Hur kul som helst, älskar alla typer av sällskapsspel! Nu ska jag sjunka ner i soffan och äntligen slappna av efter ett par dagars hårda studier, som äntligen är över nu. Grey´s Anatomy står på tablån.

image816
Kubbställning; Pappa (3) - Jag (0)

Mus i tunnelbanan

Såg något kul på tunnelbanan idag på förmiddagen. En ung man som gick och bar på en vit mus, och musen var helt vild. Den sprang runt på mannen hela tiden. Upp i håret, ut till handen, in under tröjjan, upp genom kragen. Den var överallt! Jag tyckte den var rätt söt men då är jag också van med sådana slags djur då jag har tagit hand och passat två stycken råttor. En väns två små kelgrisar Titti och Torsten. Men jag tänkte också på alla som är livrädda för dessa små varelser. De flesta i tunnelbanan bara stressade förbi utan att lägga märke till musen och dennes uppfödare. Ett par stycken medressenärer stod nyfikna och glodde, inklusive jag själv, medan några tanter ryggade tillbaka och skyndade längst bort på plattformen. Om det hade vart ett annat senario, vi säger att mannen i fråga hade burit omkring på en orm. Hur hade man reagerat då? Eller om han hade burit på en stor spindel, en gigantisk tarantella. Inte för att jag är livärdd eller har utvecklade fobier för dessa slags djur, men inte fan hade jag valt att sätta mig ner bredvid djurskrället nere i tunnelbanan.

image815

Vad tycker ni, ska man få ha vilka djur som helst nere i tunnelbanan?
Och i så fall vilka djur borde vara tillåtna/otillåtna?

TENTA

Jag hade inte särskillt svårt att somna igår men hade en klump i magen idag när jag vaknade. Jävla tenta-helvetet, det äter upp en inifrån. Ska bli fantastiskt skönt i eftermiddag när skrivningen är avklarad. Då är det bara ett psykologicase kvar som ska lämnas in imorgon innan sommarlovet är här.

Söta Dorisen

Här kommer lite mysiga bilder på Doris, älskar att vara hundvakt åt henne!

image813  image814
image807image808image809
image811image810image812

I solstolen med Biomekaniken

Har legat på solstolen nu på förmiddagen och förenat nytta med nöje. Har hunnit med massor av övningsuppgifter samtidigt som solen har stekt på min bleka kropp, praktiskt! Börjar så smått få lite tentapanik. Gode gud hjälp mig!

IKEA

Gårdagen bestod mestadels av att plugga med Ida, biomekaniktenta i morgon. Hjälp! Hur det än går ska det bli skönt att få det överstökat. Jag vill ju ha sommarlov så fort som möjligt. Efter fyra timmars pluggande och en långpromenad á 75min på Kungsholmen sa jag adjö till min vän och promenerade till huvudkontoret 3. Där mötte jag upp älsklingen och vi for iväg till ikea. Han skulle bara köpa lite galgar, men kom hem med flera ikea kassar proppade med stuff. Jag, som bara skulle vara med som "personligt stöd", kom också hem med en kasse. Det är fullt omöjligt att komma tomhänt från ikea, thats a fact!
Väl hemma möttes vi av världens sötaste hund Doris som vi var hundvakt åt. Det är mammas härliga väninna Katja och hennes dotter Sara som skaffat hund för inte så länge sedan, och som behövde lite tid att åka och shoppa ifred. Vem ställer inte upp att passa en sådan söt liten vovve?!
Senare på kvällen åkte vi hem till Alex och dekorerade lägenheten med lite ikea prylar, super hett blev det! Han har sådan fantastisk smak min man. Vi bakade också scones, bryggde te och sjöng ner i soffan och kollade på Tina Turner´s filmbiografi "What´s love got to fo whit it". En fantastisk, men samtidigt hjärtskärande, film som på alla sätt vis berör.

image803
image804image805

(Från Ikea: Flädersaft, kaffeset med schabloner och galgar... sen var det lite annat också, värmeljus m.m)


"Chiki Chiki"-dansen

Jag älskar att dansa till musik som är "dansvänlig", då menar jag musik som får alla på dansgolvet att vicka på höfterna i takt. Här följer några ypperliga exempel på sådan musik, ni förstår vad jag menar när ni kollar på videon. Några är gamla godingar och någon nykomling. I likie!


Först ut kommer Spaniens bidrag i årets Eurovision - "Baila el Chiki Chiki"




Ketchup song                -                Cha Cha Slide                -                Macarena
     

Europa...

...har ingen bra musiksmak. Det visste jag från början, annars hade jag lyssnat på öststatsmusik dagarna i enda. Det gör jag inte för den musiken är gräslig! Till att börja med; sjung så man förstår för helskotta! Jag pratar såklart om Eurovision som var igår. Helt klart en besvikelse för sveriges del som var favorittippade och allt. Men ärligt, är vi inte det varje år? Det är så komiskt att media kan styra och ställa på detta vis, heelt otroligt! Jag tyckte att det fanns bättre låtar än sveriges birdag igår, men absolut inte 17st. Kanske var det 5-6st bidrag som var något vassare. Sen förstod jag absolut inte varför Brittney Spears kopian från Grekland ens hade i toppstriden att göra, vilket skämt. 90-tals popp när den är som sämst!

En liten favorit från min sida var, lite otippat, Frankrikes helsköna bidrag "Divine" med Sèbastien Tellier. Helt otroligt skön låt, lyssna och njut! Refrängen är så poppig att jag inte kan sitta still. Hoppas att världens DJ eliten får nys om denna låt och gör en grym remix på den till sommarens alla partyn!!!


Svar Svar Svar

Här kommer det rätta svaret på Kluringen som jag bloggade om i början av helgen:
Bussen kör åt vänster.


Rätt svar på frågan hade min kära läsare och vän;
Linda Th

..tappert försök gjorde;
Maria (som svarade åt höger)
Linn (som svarade framåt)


Samma bild visades för förskolebarn och dom fick samma fråga; åt vilket håll kör bussen?
90 % av barnen gav  följande svar:
'Bussen kör åt  vänster'  

På  frågan: 
'Varför tror du att bussen kör åt vänster?' 
 
Svarade barnen: 
'Eftersom man  inte kan se dörren där man stiger på bussen!'


Jag tycker att den är klockren, mycket nöje!

Eurovison

Nu ska vi hejja på Mrs Perelli i Eurovison Song Contest finalen. Hoppas det går bra för Sverige! Dock lyssnade jag nyss på Danmarks bidrag och diggade han och hans framförande jätte mycket. Hur som helst tycker jag att den där wannabe-ukrainskan kan gå hem och lägga sig. Vilket skämt! Men allt kan hända, ska bli spännade att följa kvällens utveckling. Kvällens tilltugg i tv soffan blir; grönskar med dipp, chips och min favorit glass Ben&Jerry´s med smakerna One Cheescake Brownie och Vanilla Toffee Crunch.


image800image801


Trista läsare

Skärp er nu, det är faktiskt fler än två stycken som läser denna blogg varje dag. Så var lite engagerade i kluringen som jag gav er! Ni får till i morgon eftermiddag/kväll på er.


I vilken riktning åker bussen på bilden nedan, kör den åt höger eller vänster?

image792

Alla som svarar rätt på frågan kommer hedersamt att bli publicerade i bloggen.
Rätt svar på frågan och vinnaren/na kommer att publiceras i morgon lördag  söndag.

Lycka till!


Sömna sött

Ikväll har vi, jag och Alex,  varit hos våra älskade vänner Anna och Robin. Vi drack vin tillsammans med sällskapet och sjöng SingStar tills vi kroknade. Jag är typ usel på att sjunga, det är helt klart konstaterat efter ikväll. Fast på något klurigt sätt vann jag några låtar trots allt. I taxin hem höll jag på att somna, nähää, så nu äntligen ska jag få krypa ner under täcket med min älskade och falla in i en djup princessömn.

Sandra Sharapova...NOT!

Kan ju konstatera att jag inte är något tennisproffs, men fy helsike vad kul det är att spela. Jag kommer till exempel leva länge på den där sista surven som jag satte, med lite tur. Skickligheten kommer nog smygande ju mer man tränar. Pappa stod och slog bollar medan jag kutade som en idiot mellan linjerna, hade en snittpuls på över 150 slag/minut.

image799

Till mamma

Mamma, här kommer bröllopsdansen jag pratade om igår. Akta så att du inte trillar av stolen av skratt!


Värdering

image798

Jag är lite osäker på vad denna värdering baseras på men alltid är det nått.
Kolla vad din blogg är värd hos
Bloggvärde.


...får gå med rumpan bar

image794

   
(klicka på bilderna för förstoring)

Kluring

I vilken riktning åker bussen på bilden nedan, kör den åt höger eller vänster?

image792

Alla som svarar rätt på frågan kommer hedersamt att bli publicerade i bloggen.
Rätt svar på frågan och vinnaren/na kommer att publiceras i morgon lördag.

Lycka till!

Det var en gång...

en dag som denna då jag har jobbat. Det gick väldigt bra till en början då jag fick bekantade mig med en jätte trevlig kille, Mattias, som har börjat jobba på vår spelavdelning. Hur skön kille som helst, otroligt oblyg och väldigt frammåt. Trodde att han skämtade när han sa att han 17 år skulle fylla 18 i sommar, alltså född 1990. Vilken liten plutt! Tina visade sedan se massa härliga bilder på min farmor när hon  jobbade där. Det var på den tiden Coop hette Domus och farmor hon var så vacker, man ser vart mina gener kommer ifrån! Det fick jag, för övrigt, bekräftat av en man som tyckte att jag var på tok för vacker för att stå där "en kväll som denna". Å andra sidan var han en sådan som man, ni vet, inte lyssnar allt för mycket på.
Kvällen slutade dock inte så bra. Fem minuter i nio hör vi ett vrål komma inifrån butiken. Då är det en man i övre medelåldern som halkat och brutit handleden. Vi fick ringa ambulans och sedan hjälpa honom ut på en bänk och slå in handleden i ett ispaket. Han fullständigt vred sig i smärtor och var påväg att svimma ett par gånger, handleden såg inte heller ut som den skulle göra. Läskigt. Vi började hur som helst att så smått stänga igen butiken. Lite typiskt att han trillade precis vid stängning. Kvart över nio ringde vi 112 igen och frågade vart ambulansen var någonstans. Då sa de att de ännu inte hade skickat någon eftersom en bruten handled inte var första prioritet. Då var jag så arg att jag höll på att koka över. Självisk som jag är var min enda tanke att jag skulle missa min buss hem, den bussen går bara en gång i timmen. Inte så jävla kul! Det slutade med att vi ringde på väktarna som fick komma och ta hand om mannen medan vi stängde igen efter oss. Sedan tror jag att jag slog någon typ av springa-till-bussen rekord, sprang så fort att fötterna inte riktigt hängde med. Kunde ha slutat med ett brutet ben för mig med, haha. Bussen stod, som tur var, så fint och väntade på mig och jag kunde sjunka ner i ett sätet och pusta ut.

...sedan levde hon lycklig i alla sina dagar!


Min framtida tatuering

Om jag någon vacker dag ska tatuera mig ska det göras på riktigt, inte nån liten j*vla fjäril på axeln eller en dikt i svanken. Eftersom jag kollar på tatuering programmet Miami Ink varje söndagförmiddag fick jag en idé, varför inte göra som Pixie och tatuera in massa olika godsaker?! Så hett!

image787
(Godsakerna är tatuerade från armhålan ner till höftbenet)

The treadmill bike

För drygt 15000kr blir detta cykellöpband ditt, vad ska man säga om det?!

image772



Jag tänkte starta min dag på detta vis...

image771

...efter denna uppfriskande löptur ska jag duscha, äta en god frukost och sedan fokusera på studier. Jag känner mig riktigt laddad att ta itu med flera räkneuppgifter och läsa en del kapitel i biomekanikhäftet.

Dirty wedding dance

Satt och kollade runt lite på youtube och hittade ett bröllopspar vars första dans inte bara var till Dirty Dancing melodin "Time of my life" utan de använde samma steg också. Sjukt coolt!

Bröllopsparet som gör en cool verison av Dirty Dancing-dansen
 

Orginalparet och dans från filmen Dirty Dancing

Älskade Elin

Jag är alldeles till mig av lycka. Helt i extas. Kärlek rinner i min blodådra. Fick äntligen höra min Elins röst när hon nyss ringde mig. Hon har varit på resande fot i världen i nästan fem månader men är nu hemma igen. Vi bubblade på ett par minuter tills vi brast i tårar och då bubblade vi på lite mer. Förhoppningsvis kommer hon till Sthlm nästa helg och då blir det en återförening som heter duga. Dock kom hon med det tråkiga, för min del, beskedet om att hon har bestämt sig för att börja plugga i Gbg till hösten. Jag som ville ha hit henen till Sthlm! Men man får se det från den ljusa sidan, blir massa party och mys i Gbg.

Min lilla marsipanprinsessa, gud vad jag har saknat dig!

Kate Moss for Topshop

image770

Idag släpps sommarens
Topshop kollektion, designad med hjälp av Kate Moss, ute i butikerna världen om. Här kan ni titta närmare på plaggen ifråga.

Study

Idag har jag och Ida suttit i skolans bibliotek i fyra timmar och bara pluggat en massa biomekanik. Så duktiga vi har varit, det är helt sjukt. Idag är det exakt en vecka kvar till den stora tentan. Men efter den fasansfulla onsdagen är det en vilodag sen lite eximination i idrottspsykologi. Efter fredagen den 30 maj är det sommarlov. Det ska bli fantastiskt skönt!

A girls best friend

image759

Ringar nedan kommer från BagsAndFashion.com
   
   

Ljuvliga studentblåsor från Betsey Johnson

    
    

Lyx

Idag har jag pluggat väldigt dåligt. Dock har jag hunnit med massor med annat; städat/plockat undan, tränat, surfat en hel del på nätet, shoppat och kollat på tv. Efter att Alex kom hem från tennise (enligt honom blev det oavgjort mellan han och min pappa) tog vi en dusch och jag fick en skön schamponering + hårmassage. Vilken vardagslyx från min man!

image746

Lingerie

image745

Någon som provat underkläderna från Pierre Robert?


Pluggilugg

Så j*vla barnsligt ord att jag bara var tvungen att använda det. Har som, ni säkert förstått, pluggat såhär på kvällskvisten. Har skrivit ett case i idrottspsykologi som denna vecka handlar om utbrändhet. Intressant ämne men lite halv jobbigt att sitta och skriva om, särskillt nu när vi har en stor tenta i Biomekanik i nästa vecka.

image743

Sitter nu hemma hos mitt hjärtas fröjd och väntar på att han ska komma hem från badmintonen. Hoppas han spöade min pappa så att han är på bra humör, hehe. I annat fall brukar jag vara helt neutral i den frågan för att inte ta parti hos någon part.

På kanal 9 går just nu filmen "Ladder 49" med John Travolta och Joaquin Phoenix. Har hört att den ska vara bra. Igår såg jag en annan bra film med Joaquin nämligen "We own the night".

Ljuvliga klänningar i studenttider

    
    

   

Kärlek

image721
Klicka på bilderna för att se dom i större format

New shoes

image718
image719

Klassiska "fin skor" från Gino Ventori

9 crimes

Damien Rice är enastående! Säger som Anna, man ryser när han sjunger.


Party hela helgen

Från ett party till ett annat. Igår var det födelsedagsmiddag/party hemma hos Maria. Hur trevligt som helst med god mat, dryck och trevligt sällskap. Idag fyller söta Maria 23 år, hipp hipp HURRA!

image704

   
    



Adam Sandler look-a-like fanns på festen igår, ser du vem som är the real thing?

image717

Sisters night out

Ikväll ska jag, syrran och Mia ha en tjejkväll ute på stan. Klockan 21 är det en middagssittning på Sense där det bjuds på fördrink, sushi, vin och champange. Lite senare ska vi vidare till Ambassadeur där söta bloggerskan Amanda bjudit in oss till en d.Brand kväll. Där ska det minglas lite mer. Nu ska slänga mig i duschen och börja göra iordning mig!

image702

image703

Robyn

Robyn besökte nyligen Late show with David Letterman och sjöng Cobrastyle, som ni ser i videoklippet nedan rockar hon gärnet. Grymmare sångare får man leta efter.




Personligen gillar jag dessa låtar bättre än Cobrastyle och önskar att hon uppträtt med någon av dom istället:
With Every Heartbeat             -             Who´s That Girl             -             Be Mine (Acoustic)
        

Söta och betydelsefulla armband från kyssjohanna.se

image698

Text på armbandet: Love as though you have never been hurt before. Live though heaven is on earth.
Text på hjärtat: Love Yourself.



   

Budskapen:
Love - Whit you forever - When you only can see one set of footprints in the sand, It was then that I carried you

Låg dag

Igår var det en lång dag, men helt fantastisk på alla sätt och vis. Väckarklockan ringde kl 4.40, då var det bara att slänga sig ur sängen, klä sig och äta frukost. Strax efter kl 5 åkte jag in till stadion där bussen till örebro skulle avgå. GIH - Stockholm åkte alltså till örebro igår för att ställa upp i GIH kampen. Det var tävlingar hela dagen som avslutades med bankett och fest. Träffade mycket roliga människor och hade en sjukt rolig kväll ute på dansgolvet. Vid strax efter kl 1.00 på natten gick bussen hemmåt och vi var inte hemma i sthlm fören kl 04.30. Då åkte jag hem med Ida och sov hos henne. Det roligaste var att när vi låg i sängen och kollade på tv, och försökte smälta dagens alla händelser, började samma matlagningsprogram som jag tittade på tittade på när jag åt frukost 24h tidigare. Behöver jag säga att vi sov som två stockar hela morgonen och dagen fram till 14 tiden?! Då förflyttade vi oss från sänge till soffan och tittade på tv och åt frukost. Frammåt 16 tiden var vi färdiga för att ta en shoppingtur på stan och senare satte vi oss på café Bagel på S:t Eriksgatan och pluggade lite biomekanik.

Nu ska det snart sovas igen, har en minieximination i kursen idrottspsykologi imorgon bitti. Förhoppningsvis får jag snart lite härliga bilder från gårdagen, det var Ida som stod för fotande, då lägger jag upp dom här.

Nattens mardröm

Nattens dröm, var så obehaglig att jag vaknade kallsvettig. Jag drömde att jag skulle på Therese och Thomas bröllop (som äger rum i sommar uppe i Jämtland) och letade efter en klänning att ha på mig. Tillslut valde jag en gräddvit bakelse som jag bara inte kunde motstå. När jag väl kom till kyrkan, iklädd min klänning, fick jag onda blickar på mig från hela släkten. Alla vägrade prata med mig och jag var så lessen. Tillslut kopplade jag vad det var som var fel, jag var på ett bröllop, som inte var mitt eget, iklädd en vit klänning. Det är det största no-no man kan göra, bära samma färg på klänningen som bruden herself. Hela vigseln satt jag och rå skämdes och innan det var dags för bröllopsfest åkte jag hem och bytte om till det enda som jag hade med mig i bagaget, jeans och t-shirt. Fy fan vilken mardröm! Ska hitta den mest ovita klänning som man bara kan hitta!

Igår var jag på bio och såg What happens in Vegas med vackra Diaz och heta Kutcher. Super film!


Helgen

Det har varit väldigt tråkigt att jobba i helgen när det har varit så fantastiskt väder ute. Hoppas vädret håller i sig så att jag kan ta igen lite sol i veckan.
Gårdagen var underbar med picknick-middag med Robin&Anna, satt i en park och grillade med globen som utsikt. Magnefikt!
Idag, efter jobbet, var jag och Alex på konfermations lunch. Vi missade tyvärr konfirmationen och cermonin i kyrkan men det var trevligt att träffa alla vid lunchen. På eftermiddagen åkte vi hem till Alex föräldrar och grillade. Sjukt gott var det med bla. skaldjursspett. Yummie!

Dags att få lite sömn så man orkar med föreläsningen imårn. Godnatt!

På önskelistan

image696

Min kära pojkvän som tyckte att denna Audi TT skulle passa mig!

Friday

Idag var det inte särksillt mycket friday för min del, fri dag som man skulle kunna översätta det till. Jobbade från 9-19 i spelbutiken där jag vid ett tillfälle under dagen småpratade med en herre, som spelade Lotto med drömvinsten, om vad han skulle göra om han vann alla 97 miljonerna. Det första han skulle göra var att lämna sin fru och hitta en ny som var yngre och mycket snyggare, efter att dessa ord lämnade hans läppar så vände jag honom rygggen och fortsatte att arbeta. Vilket riks pucko, sånt får man inte ens säga högt! Hade nästan lust att berätta för honom att han inte skulle få ett endaste snyggt ragg så läng han såg ut som han gjorde, inte ens om han hade alla pengar i världen!

Efter jobbet åkte jag och mötte upp min familj som stått och köat för ett bord på
thaiboat i dryga 2h, jag gled in där lagom till ett bord blev ledigt och vi avnjöt en underbar middag. Drack en mojito som var stört fräsch, tips till er som ska hänga där i sommar!

På vägen hem från båten stannade vi till på 7eleven och köpte med oss lite Ben&Jerry´s glass. Mamma och pappa har aldrig ätit det så jag och syrran var bara tvugna att introducera världens godaste glass för dom. Det blev den klassiska, men ack så underbara, Cookie Dough - Vaniljglass generöst blandad med chocolate chip kakdeg.
Nu ska jag bädda ner mig i sängen och kolla på filmen Förtrollad. Godnatt!


På önskelistan

image695

Promenix

Nu har jag varit ute och tagit en långpromenad med föräldrarna, så uppfriskande! Nu ska jag äta lite lätt middag och kura ner mig i soffan och titta på "Frusa män söker kärlek" följt av "Grey´s Anatomy". Trevlig kväll!

Love Delicato

I förra veckan gick jag förbi en busskur med Delicato reklam, jag bara stört älskar deras reklamaffischer:

image683

 image693 image690
image688 image694 image691
image689 image687 image685 image692

Onödigt nervös

Idag är jag lite nervös, helt i onödan! Jag ska jobba ikväll och stänga för första gången ever. Igår var jag där och provstängde, men det gick med sådan rulle att jag knappt kommer ihåg hälften av allt som ska plockas undan, plockas fram, låsas, stängas av, skrivas ut, räknas m.m. Jag borde ha tillåtelse att vara nervös med trots allt ska jag stänga tillsmmans med en anna tjej som har lite bättre koll än vad jag har. Så nu ska jag sluta vara nervös och göra mitt jobb. Får hoppas på det bästa och att vi kan kompletera varandra när det krisar.

Gode Gud gör så att allt löser sig ikväll!

Presenter

Igår kom mamma och pappa hem från deras härliga Karibien kryssning. Skönt att ha dom hemma igen! Lite presenter hade som släpat med sig från fjärran öster;

Två par Victoria´s Secret trosor i underbart matrial
Två par linnen till sommaren
Strandklänningar
Ett gigantiskt badlakan som jag ska lata mig på i sommar
En Guess väska

image680
image681image682

Tack mina underbara päron!

Bloggtorka

Det förfärliga har inträffat, jag kan inte komma på något intressant att skriva. Tror det handlar om stress inför mycket skolarbete som ligger framför mig blandat med våren som gör att man vill göra allt annat än att sitta inne framför datorn.


Long time ago

Det var inte igår jag skrev här. Dagarna bara rullar förbi och för en gång skull har jag haft så mycket för mig att jag inte ägnat datorn en sekund. Hur ofta händer det lixom?! Det har varit Valborgsfirande här hemma med massor av sköna vänner, sen har jag jobbat en del och vart mycket med min käresta!