Filmpremiär och dagens citat

Middagen på Fondueboden tillsammans med goda vänner var otroligt god, som alltid! Filmpremiären av "Fishy" var lite sådär, jag vet inte riktigt om jag tyckte om filmen eller inte. Okey att den var lite mysig på vissa ställen med roliga repliker men jag har verkligen en hatkärlek över hela "om-inte-du-vill-ha-mig-nu-kommer-du-aldrig-att-få-mig-så-det-så-!" temat. Men alla får ha sin uppfattning, inte sant!? Efter bion, på Park, vandrade vi ner längst Sturegatan och precis under Svampen på Stureplan får vi syn på ingen mindre än "Sveriges-värsta-mega-kändis"; Alexander Schulman. Sekunden senare kläcker Lea ut dagens citat (om inte årets) med en suck; "Det är vell klart att man ska se honom just här, han bor vell under Svampen?!". Klockrent!


Fishy

Ikväll ska jag trotsa min förkylning och gå på filmpremiär. Tillsammans med Ida och Maria ska vi äta god mat på Fonduboden ,som jag nämnt tidigare i bloggen, och därefter gå på premiären av den svenska biofilmen Fishy. Men först ska jag plugga lite och ta det lungt så jag orkar med kvällen.


Se trailern av Fishy här.


Bröllopsinbjudningar

Igår satt jag hela kvällen och gjorde inbjudningskort till bröllopet. Inte till mitt alltså, utan till Alex systers (Rebecca) bästa kompis (Maria). Vi satt hemma hos Rebecca och pysslade med papper, stämpar med hjärtan på, klistermärken och guldsnöre. Dom blev riktigt tjusig!

Senare på kvällen kollade vi på Idol, gillar inte riktigt den här mellangrejjen mellan auditons och veckofinalerna.

För övrigt så är jag dunderförkyld och försöker förgäves att låta bli nässprayen så gott det går. Vill inte bli beroende av sprayen igen. Har fått lite kinesiska dunderpiller av Rebecca som jag hoppas kan hjälpa/lindra.


Massage

Efter en och en halv veckas massagekurs i skolan är man rätt mör. Det blir ett par kroppar som man har hunnit massera igenom, men dock väldigt kul och nyttigt att ha lärt sig. Att kunna ge en helkroppsmassage är nog inte fy skam! Stel och ömmande leder får man lätt innan man kommer på i vilken possition man bäst ska stå i vid ett visste massagegrepp. Idag hade vi då vårat massageprov som gick ut på ge två stycken nack- och ryggmassager på frivilliga elever/personal på skolan. Det gick jätte bra och jag undrar hur man ska göra för att någonsin misslyckas, massera för löst då lr?


Fondueboden

Igår fyllde min älskade mamma år. Hon närmar sig 50-sträcket med stormsteg och hon gör det med stil! Dagen till ära (+ att vi renoverar köket o inte har så mycket plats att laga mat) blev det utgång för familjen. Efter mycket letande efter en resturang som hade ett utbud som skulle tillfredställa alla kom faktiskt jag på idén att äta på Fonudeboden. En resturang jag hade fått nys om bara någon dag tidigare via klasskompisen Maria, som vi för övrigt ska käka på nästkommande tisdag. Maten var hur god som helst kan jag lova, med massor av härliga såser! Vi valde en Skaldjursfondue och en Mixfondue som alla vi fyra delade på, man är alltså två stycken på varje foundemeny... om ni förstår!? Man kan alltså inte gå dit och äta själv, det är tydligen emot fonduens grundprincip. Så nu längtar jag redan till på tisdag då vi tjejer ska dit och äta, jag vet previs vad jag ska välja då!

Hannalillen

Dagens föreläsning varade i tjugo minuter sedan var det praktiskt resten av eftermiddagen. Kursen är Idrottsmedicin, dagens föreläsning/praktik var massage. Hur spännande som helst att lära sig hur man ska massera olika muskler osv, sen var det grymt skönt med en halvtimmes massage. Idag gick vi igenom nacke/rygg och nästa vecka fortsätter vi med ben och armar. Någon som vill boka in en massage, än så länge är jag inte särskillt dyr?

Nu under kvällen har jag ätit middag ute med Hanna, vi har inte hunnit träffas på evigheter men så ikväll slog vi till. Så himla kul att bli uppdaterad om allt som hänt under sommaren. Längtar efter att börja träffa henne lite mer regelbundet nu!


Childhood

Såhär står det på Childhoods hemsida:

"Childhood och Vattenfall vill främja debatten om utsatta barn i världen. Därför ger vi dig möjlighet att kommentera alla inlägg i vår blogg - dessutom skänker Vattenfall 20 kronor för varje inlägg du gör i din egen blogg som länkar till uppdragbarn.se. Pengarna går oavkortat till Childhoods verksamhet. Använd gärna våra bilder på din blogg och tipsa dina vänner om detta."

Här kommer min länkning till
http://www.uppdragbarn.se/, gör samma sak om ni har möjlighet!


Lika som bär!?

Efter förmiddagens intressanta  föreläsning om androgena anabola steroider åkte jag och gymmade. Efter gymmandet blev jag hungrig och passade på att ta en sväng förbi mormor och morfar med min matlåda. Efter att ha ätit en smaklig matlåda brast morfar, på andra sidan bordet, ur sig att jag var ruskigt lik den där stavhopparstjärnan Jelena Isinbajeva. Vad tycker ni själva?Uppe före tuppen

Idag blev det en tidig morgon, dels för att jag började skolan sjukt tidigt (är inte van med det efter sommaren) och dels för att mitt långa tjocka hår skulle tvättas. Tur att föreläsningen bara varade till kl 12. Efter plugget åkte jag direkt för att hämta ut två stycken biobiljetter till filmen Wanted med bland annat Angelina Jolie. Två biljetter till förhandspremiären nu på onsdag som jag av en slump fick nys om då jag läste Metro på vägen till skolan. Där fanns en annons som berättade att alla Club Metro medlemmar var välkommna att hämta ut biljetter gratis, vem tackar nej till det? Trodde dock att biljetetrna skulle vara slut lagom till jag dök upp vid 12.30 tiden, men icke... ibland har man tur!

Nu ska jag plugga lite, har en liten skrivuppgift som ska vara inlämnad på onsdag.

This is love


2 år tillsammans!


Sandra ♥ Alexander


060903 - 080903


Nya händelser

Det händer väldigt mycket spännande saker just nu. Idag var det första skoldagen för terminen som började med en ny härlig kurs som heter Idrottsmedicin. Hade intro och viss repetition av Anatomi idag från 10-16, så nu är jag helt slut. Det är nu man börjar minnas hur det var att sitta i skolan en hel dag och bara lyssna och annteckna, det kan vara tufft ibland.

Något annat nytt som håller på att hända är att Alex ska börja plugga, hans utbildning startar nästa vecka den 8e. Jag tror verkligen han gör helt rätt, tiden är inne och jag önskar han all lycka! Tror han kommer att trivas bra i studiemiljön trots den stora omvandlingen i tillvaron. Han ha precis fått sin lägenhet uthyrd så nu är han som alla andra 40´000 studenter i Stockholm; hemlös! Är det någon som har en fin lägenhet, 1a eller 2a, i bakfickan till rätt pris så är det bara att höra av er. Tack på förhand!

Igår kväll mötte jag och Alex upp Anna, Robin och Becca för lite trevligt söndagsmys. Vi orkade inte laga någon mat tillsammans så vi lyxade till det och åt god pasta på
därmedpasta på folkungagatan. Efter det fick vi nys om att en vän till oss, Johan Grundén, skulle uppträda på Big Ben så vi promenerade dit. Kl 20.00 drog stand-up kvällen igång med både ny och gamla ansikten i branchen. Johan gick ut som nummer två och gjorde ett kanon jobb, kul kille! Så flöt det på hela kvällen. Drygt två timmar och tretton stand-up komiker senare, däribland Petra Mede och Hasse Brontén, lämnade vi Big Ben för att ta oss hem. Hur trevligt som helst med många skratt!