8 prick

Inte en minut i och inte en minut över. Exakt kl 8.00 stammpade elektikerna in och började sitt arbete med att dra ny el i lägenheten. Det gick ju rätt smidigt trots att det inte går att undkomma "fången-i-sitt-eget-hem" eller "en-apa-i-bur" syndromet. Man tassar omkring och försöker att inte vara ivägen, hur lätt är det?! Man är ju typ ivägen överallt!!

Var och lunchade hos Ida då vi diskuterade och började skissa på vår B-uppstas som vi ska skriva tillsammans. Vi tänkte oss något om träningsmotivation i tonåren. Ska bli spännande att grotta ner sig i ämnet.

Påväg hem från ida plockade Alex upp mig och vi åkte och tränade. Det blev ett kombinerat styrka/konditionspass med fokus på överkropp. Är helt matt i kroppen nu. Men jag är hungrig som ett djur så jag står och sliter vid spisen samtidigt som Alex plockar/städar upp efter elektrikerna. Vilka slarvar dom är! Till middag blir det coscos och bönsallad med fetaost och honungsmarinerad kycklingfilé. Gu va gott!

Otrolig smakupplevelse

Älskar du te? Älskar du gamla stan? Älskar du att ha en trevlig och mysig kväll? Då tycker jag att du ska passa på att göra det jag och min syrra gjorde ikväll. Gå på teprovning!!! Det var fantastiskt... det var allt... gott, trevligt, intressant, fascinerande. En riktig upplevelse!

Gå in på hemsidan och läs mer
här.


Tack mamma!

När posten damp ner på dörrmattan upptckte jag ett roligt litet paket. Jag behövde bara slänga en blick på den ritade gubben/monstret så visste jag att det vara mamma som var i farten. Hon har varit så gullig och skickat över lite pennor och screen cleaners tills oss. Vilken toppen mamma, hon tänker då på allt!

Exklusiv teprovning med Ashok Kapoor

Längtar så till ikväll. Då ska jag och syrran in till gama stan på teprovning. Det ska bli sååå mysigt! Nedan följer lite information om kvällen dirket tagen från arrangören;

Nordens första moderna tehus erbjuder genom tekännaren ASHOK KAPOOR en inledande Odyssé i teets legender, gripande 2000-åriga historia och utveckling.  Förläsning om cirka 40-50 minuter teprovning om cirka en timme med 3-4 olika sorters te (oftast ett vitt te, grönt te, Oolong samt Darjeeling).
Teprovningen äger rum i Chaikhanas vackra tehus i Stockholms oas, Gamla Stan. Rogivande och luftig miljö mitt i mot Tyska Kyrkans trädgård.
Våra snittar består av gurka & krasse, skinka & ost & dijonsenap, lax & skaldjur, stilton & päron. Val av bakverk kan var Cheesecake (vit choklad cheesecake med hallon, passion eller lime) eller Earl Grey (ljus choklad med tesmak och mango-limemousse nötbotten- glutenfri) eller Manjari (mörk choklad med hallonsmak och vaniljcreme- nötfri).
Vem som helst kan komma, både nybörjare eller de med tidigare erfarenhet. Du kan givetvis komma själv eller tillsammans med dina vänner!


Intresserad av detta arrangemang? Klicka in dig på eventry.se.

Helvetet är på väg att braka loss

Nedräkningen till det kommande stambytet har börjat. På måndag kommer det att dundra in människor och riva hal badrummet. För jävligt! Men man överlever. Redan imårn kommer elektriker för att dra om och byta till nya eluttag. När allt detta är över kommer jag njuta av allt det nya och fräscha i lägenheten.


Laddad

Igår efter förhandsvisningen av "I taket lyser stjärnorna" (som för övrigt var riktigt gripande och bra!!) spelade jag badminton med pappa. Det gick ganska bra för mig tyckter jag! Kom hem vid halv tio tiden och nästintill stupade i sängen. Jag var så trött! Men det blev ingen långdragen sovmorgon för min del inte. Klockan 5.55 ringde väckarklockan. Det var bara att sätta på sig cykelkläderna, äta en omelett och åka till gymmet. Där var vi et gäng tappra individer som körde spinning och sedan ett core pass direkt efter. Hejja hejja!

Nu håller jag på att tappa upp ett varmt bubbelbad. Jag har precis tänt lite levande ljus i badrummet och ska bara skiva upp en apelsin, sen är det inte mycket som kan få mig att kliva ur det badet på en lång lång stund!!

Dagen består för övrigt av ledighet. Jag ska passa på att läsa lite i pedagogikboken samt pyssla med lite småsaker som inte annars blir gjorda. I eftermiddag ska jag och Alex åka hem till hans familj där även han syster och Robin kommer att vara. En liten get together nu när hans pappa kommit hem från Kina.

Dagens planer i punktform

  • Frukost
  • Styrketräning
  • Läsa pedagogik - Goda Grunder
  • Lunch
  • Föreläsning; Organisation och Ledarskap
  • Midda på stan med Malin
  • Förhandsvisning av filmen "I taket lyser stjärnorn"

Total fascination

Jag sitter och kollar på dokumentären "Everest - Beyond the limit" och är totalt fascinerad av allt som har med berget att göra. Jag började fascineras av Mount Everest när jag läste Göran Kropps bok 8000+. Har ni inte läst den så gör det!



I taket lyser stjärnorna

Imorgon ska jag och Malin gå på förhandsvisningen av den svenska filmen I taket lyser stjärnorna. Hoppas den är lika bra som boken!



Something else

Nyligen hemkommen från ett spinningpass som var något utöver det vanliga. För första gången på mycket länge uppnådde jag nästintill maxpuls. Hur skönt är inte det?! Äntligen!!! Passet var väldigt bra men det bästa av allt var instruktören. En riktig rocker-tjej. Hon var verkligen something else då hon var en blandning av en av de bästa instuktörerna jag sett och en underhållare utöver alla gränser. Det skönsate av allt var när hon bjöd på ett luftgitarrssolo med sin spinningcykel. En riktig sköning!! Trots sin coola stil var hon väldigt tydlig och beskrev allt vi skulle göra riktigt ordentligt.

Storslagna planer

Middagens hos Rebecca och Robin var kanon god och minst sagt trevlig. Stek med permensangratinerade potatisklyftor och sås. Mums! Under kvällens gång planerade vi och fastställde beslutet om att vi ska bestiga Kebnekaise i sommar. Vi alla fyra är jätte taggade och det ska bli super kul!

Middag

Nu ska vi iväg till Alex syrra och hennes sambo för att avnjuta en trevlig middag.


Shopping

Dagens köp:

[Klicka på bilderna för förstoring]


Puderrosa vårkappa - 199kr från Zara



Lila klänning med 3/4 arm och svart spetsrygg - 49kr från GinaTricot



Mulvadsgrå tunika/klänning med oversize armar och knäppning i ryggen - 49kr från GinaTricot

Mussel-mums

Dagens lunch bestod av en kanongod musselsallad med ruccola, champinjoner, tomat, rödlök, gurka och fetaost.


Vinst!

När jag öppnade mailen imårse fick jag ett mail från Sandrew Metronome där det stod att jag vunnit två biljetter till den oscarnominerade filmen Benjamin Buttons otroliga liv. Vilken grejj, tack tack säger jag!



Ottan

Klockan är 7 och jag har precis ätit frukost. Rostade fullkornsfranska med leverpastej och gurka. Nu ska jag klä mig och springa till bussen. Har en föreläsning fram till kl 11-12 nångång, sen blir det ev lite träning och kvällen kantas av 25-årskalas.


Kram

Favourite soup

Som middag passade jag på att göra min favoritsoppa eftersom Alex inte är hemma. Han är inte så förtjust i soppor. Jag gjorde min hemmagjorda tomatsoppa med massor av vitlök och min hemliga ingridienser; soltorkade tomater och ingefära. Yummie!!



Tomatsoppa med keso, haricoverts och vitlöksbröd

Afrodans

Afrodansen var super kul! Under 60 minuter skakade vi loss hela kroppen. Allt från armar, ben, händer och fötter till fingrar, tår och huvud. Wihoo känner mig alldeles jätte pigg!



Träning och kurslitteratur

Jag var och tränade på förmiddagen kl 11. Körde cykel/core passet på 60min. Toppen pass! Efter träningen åkte jag för att köpa en bok till kursen vi läser nu. Fick åka ända till Vällingby för att få tag i den, vilket slit! Nu har jag precis kommit hem och ska bara byta om, ska prova på ett nytt pass idag; afrodans. Låter inte det toppen kul?

En hyllning till Mora Träsk

Mina favoriter när jag var ett litet barn. Jag vill bara sjunga och dansa när jag ser dom. Fantastiska!



Vår nya ledare

Oförglömlig dag då Obama bli världens mäktigaste man. Se när han svär presidenteden här.


Städ och träning

Innan syrrans födelsedagsmiddag har jag och Alex städat hela förmiddagen och tränat på eftermiddagen. Riktigt duktiga har vi varit! Funderar faktiskt på att löpa kort på SATS, tro det eller ej. Kul att träna tillsammans med vänner och pojkvän, det motiverar och sporrar än!


Grattis min sessa!

Idag fyller min syster 19år. Världens góaste syrra! Detta firade vi under kvällen med middag på resturang Pong. Super god mat och trevligt sälskap!


Vill inte leva utan...

...Decleor Aromessence Baume Levres - Lip Balm. Den är perfekt för mina känsliga läppar nu när vädret är så ostadigt och växlar i karaktär.


Sjukt bra film

Precis hemkommen från bion där vi såg förhandsvisningen av Pride & Glory. Den var ruskigt bra och jag rekomenderar den varmt!

Pride & Glory

Kl 13 ska jag befinna mig på Östermalms IP för att ta del av info angående den nya kursen vi ska börja läsa. Kursen heter Organisation och ledarskap. Ska bli riktigt spännande! Under eftermiddagen ska jag och Alex städa och handla innan vi ska möta upp Anna och Robin kl 21. Då ska vi på förhandsvisningen av filmen Pride & Glory. Hoppas den är bra!

Heineken

Jag är ett fan av Carlsberg´s reklamer; "Carlsberg don´t do .... , but if we did we probably be the best ... in the world"! Älskar reklamerna med nya teman hela tiden. Men så såg jag  Heinkiens reklam och föll för den pladask.



Hurra hurra hurra i förväg

Min syrra fyller 19 år på tisdag. Detta firade vi lite i förväg med kusinerna som inte kan närvara då. Vi åkte och bowlade i två timmar vilket var ruskigt kul. Jag vann dock inte vilket var mindre lustigt! Sedan åkte vi hem och åt nachotallrik, jag åt så att guacamolen sprutade ut öronen. Kvällen avslutades med Sing Star duell som mitt lag ( = jag, pappa, Jocke och Viktoria) vann. Yeeeah!


Bibbi och Benke

I lördags var hela familjen bjudna till bäste faster. Där fick vi avnjuta en riktigt smarrig middag. Vi åt mat hela kvällen, tror jag aldrig varit så mätt! Sen kollade vi på deras film från thailand, det får en bara att längta tillbaka.

Party fredag

Här kommer fredagskvällen/natten i bilder. Kvällen började med middag hos Ida och fortsatte sedan med förfest hos David på söder, vidare till Ljunggrens och avslutningsvis Debaser Slussen. Grym kväll med underbara vänner och bekanta!


[Klicka på bilderna för förstoring]

Solen i ögonen

Jag och pappa var ute i det underbart vackra vädret idag och åkte långfärdsskridskor. Vi åkte från vår brygga vid fornudden till gudö, vidare till Farsta och sedan hem igen. En tur på drygt 90 minuter, heaven! Här kommer bilder från dagen.

  
   
   
  

Hanna 20år

Tack gode gud för att denna dag är över! Från kl 9-15 hade vi presentation av våra arbeten samt opponering. Det är grymt påfrestande. Men nu är det över och avklarat så ikväll kan jag sova med "gott samvete"!

Under kvällen har jag varit på Hannas 20-årskalas. Det avr jätte trevligt då hon bjudit in släkt och vänner. Jag och Linn minglade runt där bland gästerna och drack champange och åt kanongod hemmagjord smörgåstårta. Senare bjöds det även på födelsedagstårta. Smaskens!



Längtar till imårn då ja ska åka långfärdsskridskor med pappa. Wihoo!

Avklarat

Ja herre gud!

Under morgonen hade jag problem med att lämna in arbetet. Detta på grund av att mappen vi skulle lämna in arbetet i inte var aktiverad, vilket skämt! Slutade med att jag mailade in det. Skönt att det är avklarat. Nu sitter jag och väntar på att min opponent ska höra av sig med sitt arbete så jag kan börja läsa på dennes arbete till morgondagens redovisningar.

Längtar fruktansvärt till helgen då jag kan lägga detta bakom mig!

Var inne i stan en sväng idag och köpte födelsedagspresenter. Födelsedagsbarnen duggar tätt nu och jag är riktigt nöjd över de presenter jag hittat. Jag är övertygad att födelsedagsbarnen kommer att bli det också!



Kämpa in i det sista

Nu ska jag avnjuta en exotisk fruktsallad innan jag ska skriva så att fingrarna glöder. Idag ska arbetet som jag suttit med den senaste tiden bli klar. Imårn ska den lämas in!



Den mysiga söndagen

Efter flera timmars pluggande i söndags kom Anna och Robin förbi på middag. Det blev ett perfekt avslut på helgen!

Min och Annas fruktsallad var magsik;
Färsk annanas
Honungsmelon
Physalis
Kiwi
Sharonfrukt
Apelsin

  
  
[Klicka på bilderna för förstoring]

Värsta goda

Gårdagens middag hos mormor och morfar var fantastico! Till förätt blev det King Crab på en toast följt av oxfilé med potatisgratäng och sallad med citrusdressing. Ost och kex blev det efter middagen sedan schwarzwaldtårtamed kaffe. Det var en trevlig kväll!

Middag hos morföräldrar

Ikväll bär det iväg till mormor och morfar. Hela familjen ska samlas och avnjuta en god middag. En liten fågel har viskat i mitt öra att det blir oxfilé, det slår aldrig fel!

Morgonpromenad

Började dagen med en långpromenad som varade i 90 minuter. Gick runt lite och utforskade området och det var nyttigt. När jag kom hem ringde jag fröken Elvgren och det var riktigt kul att prata med henne. Nu har jag gjort en nyttofrukost som jag ska anvjuta innan dagens skrivande börjar.



Morning meal

Tog en liiten sovmorgon för att vila ut riktigt ordentligt efter gårdagens skridskortur. Har precis lagat frukost och det blev en kinesisk äggröra med tomat/purjolök, sallad, inlagd gurka och vitamindrypande apelsinklyftor.


Grammisgalan

Sitter framför Grammisgalan på 4:an. Håkan Hellström är kung as usual! Få kan se hans storhet, tycker lite synd om de som inte kan det! Sad, so sad! Kvällens hittils bästa är Timo och In flames tillsammans på scenen med låten Alias. Grymt!


Is i näsan

Under middagsförebredelserna gjorde jag det största misstag en människa bara kan göra. Vi lagade Curry nudlar med Morning Glory och gurksallad och jag stod och hackade färsk chilli peppar. Tror ni inte att jag kliade mig i näsan efteråt utan att ha tvättat händerna ordentligt. Det svider och hettar något gudomligt fortfarande, och det var drygt 2 timmar sedan kliandet i näsan. Resten av matlagningen fick jag stoppa upp en isbiten för att uthärda hettan. Aj!




Hur som helst var maten jätte god. Receptet kommer från kokboken Allt om Mat Sydostasien, det finns toppen recep i dent!



Vilken fantastisk dag

Idag har jag och pappa varit ute på en riktig skridskortur. Vi körde i ett plogat rundspår på isen som var ca 1,5-2km långt. Denna runda tog vi oss runt 7ggr. Sen var jag trött som fan, eller det är jag fortfarande!
Min pappa är världens bästa, inte bara skrota runt med mig på isen tan han hjälptemig fixa till datorn. World´s greatest dad!


Quote

Här kommer ett par starka ord!

It takes courage to push yourself to places that you have never been before...
to test your limits... to break through barriers.
And the day came when the risk it took to remain tight inside the bud
was more painful than the risk it took to blossom.  


Nin, Anais



Hemma på min gata i staaan...

Sitter och kollar på Tjorven och Skrållan på 4:an. Vilken kultserie.

Långfärdsskridskor

Idag ska jag, Alex, mamma och pappa´ge oss ut på isen i detta fina vinterväder. Vi ska ta en tur på långfärdsskridskorna. Mysigt!


Ska ha!

Dessa rosa och svarta volangskor, som påminner mycket om en modell TopShop hade i fjol, från Haléns måste jag bara ha! Riktigt sommriga skor och för 249kr anser jag dessa som värsta kapet! 


Bild lånad från Haléns katalogen


TopShop modellen

Nyåret i bilder