Efva Attling

45563-33
Efva Attling är min favorit smyckesdesigner just nu.
Hon är hur cool som helst och har mängder av livserfarenheter i bagaget.
 

Efva Attling föddes I Stockholm 1952. Redan i elvaårsåldern blev hon fascinerad av metaller och tillverkade armringen Svanen, som finns med i hennes kollektion idag. Attlings stora intresse ledde henne senare till en plats som  lärling hos en av Sveriges främsta silversmeder Bengt Liljedahl.  Här lärde hon sig de grundläggande färdigheter som många år senare skulle visa sig vara så betydelsefulla.

Efter att ha blivit upptäckt av en modellagent arbetade hon i 12 år i modemetropoler som Paris, London, Milano och New York. När lusten att vara i fotografernas sökljus försvann, beslutade hon sig snabbt för att hoppa av. Istället valde hon att ägna sig åt något som låg henne varmt om hjärtat nämligen musiken. Hon startade bandet X-models som fick en stor hits på 80´talet med låten ?two of us? där Efva stod för både text och musik.
 
Samtidigt som hon skrev musik arbetade hon med design i alla dess former. Hon designade kläder åt både Levis och H&M. När Efva blev gravid blev hon förvånad över hur omoderna mamma-kläder som fanns på marknaden så hon bestämde sig för att skissa upp nya moderna kläder för gravida kvinnor. Resultatet blev klädkollektionen ?Pretty Pregnant? .

År 1996 var hon tillbaka där allt startade: arbetandes med silver, guld och dyrbara stenar. Hon öppnade sin egen butik i februari 1999 på Hornsgatan 44 i södra delen av centrala Stockholm.
Idag finns Efva Attlings butiker i Australien, England, USA, Norge, Danmark och Finland.
I november 2004 öppnades huvudbutiken ?Efva Attling Stockholm? på Birger Jarlsgatan i centrala Stockholm där en ligger mitt i mellan Gucci och Luis Vuitton.



Efvas främsta kännetecken är hennes lekfullhet med ord och uttryck som finns ingraverade i många av hennes smycken. Hon säger själv att hon vill nå fram till människor med hjälp orden och kallar sina smycken Beauty with a thougt.
 
?Human? - En strävan efter att vara en god människa och respektera andra.
?From Here to Eternity? - Vad kan vara mer romantiskt än att ha Burt Lancaster och Deborah Kerr kyssandes på en strand i tankarna.
?Wild at Heart? - ?Även när jag är 80år hoppas jag på att vara vild I hjärtat?, säger Efva.
?Homo Sapiens? - Vi är alla jämlika.
?Amor Vincit Omnia? - (Kärlek övervinner allt)
?Carpe Diem? - (Fånga dagen)
?Pencez de moy? - (Tänk på mig) 
"Sic itur ad astra" - (Vägen till stjärnorna)
 


Sedan Efvas vän Johan Renck (producent till Madonnas video ?Nothing really matthers?) köpt Madonna en Human ring och ett Homo Sapiens halsband, som Madonna blev förälskade i, har stjärnan valt att bära smyckena såväl på offentliga tillställningar som privat. Andra kändisar som också väljer att bära Efvas smycken är Jennifer Aniston som bär halsbandet Hope, Kylie Minogue som använder halsbandet Kisses och Iman som har Genie örhängena.

År 2002 lanserade Efva Attling sin första kollektion av optiska bågar och solglasögon för Scandinavian Eyewear. ?Självklart gillar jag design bågar med attityd?, säger Efva som menar att glasögon är ett smycke. Många av hennes smycken är gjorda för att matcha bågarna.
Kändisar som Lisa Marie Presley, Ronan Keating och svenska fotbollsspelaren Fredrik Ljungberg använder Efva Attlings solglasögon.
 


Efva Attling Stockholm stödjer Röda Korset i ett projekt i Kambodja. ?The Cross Bracelet? omsätter en hel del pengar som bidrar till att Röda Korsets kan arbete för att motverkar AIDS. Efter tsunami katastrofen designade Efva silver hängsmycket ?Angels? för att hjälpa överlevande offer. ?Angels? är också ett samarbete med Röda Korset.



 Glöm inte att besöka Efva Attlings hemsida där du kan kika närmare på underbara smycken!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback