Modelexikon - K

Designers, märken och modehus - det är många namn att hålla reda på i modevärlden. För att underlätta har modemagasinet Elle sammanställt en guide där vi får veta lite mer om de viktigaste internationella aktörerna. Med hjälp av Elle har jag nu valt mina favoriter och nu är det dags för, Karl Lagerfeld, K.


Karl Lagerfeld
Modeintresserad eller inte, de flesta vet vem han är och kan dessutom se honom framför sig. Håret, bakåtkammat i hästsvans, de svarta solbrillorna och inte sällan viftande en solfjäder. Här i Sverige blev han dessutom ett namn på allas läppar i och med kollektionen han skapade förra hösten för H&M.
Hans karriär är lika lång som enastående. Karl Lagerfeld (född 1938) lämnade Tyskland för Paris som mycket ung och redan som tonåring lyckades han få jobb hos Pierre Balmain. I slutet av 50-talet började han hos Jean Patou, men tröttnade snabbt och blev i stället frilansande designer. Efter en paus från modevärlden, då han studerade konst i Italien, kom han tillbaka för att bli designkonsult åt Fendi.
Under många år hade han stora framgångar med huset Chloé, som han så småningom lämnade för Chanel. Ungefär samtidigt lanserade han sitt eget märke. Som designansvarig hos Chanel har han, genom att uppdatera gamla klassiker och skapa oväntade kombinationer, lyft varumärket till nya höjder.
Nu satsar Karl även på två nya, egna kollektioner: Karl Lagerfeld (som ersätter Lagerfeld gallery) samt den mer prisvärda underlinjen Lagerfeld collection.
www.karllagerfeld.com


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback