Modelexikon - A

Designers, märken och modehus ? det är många namn att hålla reda på i modevärlden. För att underlätta har modemagasinet Elle sammanställt en guide där vi får veta lite mer om de viktigaste internationella aktörerna. Med hjälp av Elle har jag nu valt mina favoriter och jag börjar från början med bokstaven A. Imorgon kommer B (B som i Balenciaga) och i övermorgon C (C som i Chanel). Ni fattar grejjen?!


Alberta Ferretti
Italienska Alberta Ferretti (född 1950) är designer för det exklusiva märket som bär hennes namn och står för lyxiga material och sobra färgkombinationer.
Hon ligger också bakom märket Philosophy, som riktar sig till en yngre målgrupp. Första Ferrettikollektionen visades i Milano i början av 80-talet och i dag är Alberta Ferretti en av Italiens mest inflytelserika affärskvinnor.
www.albertaferretti.com

Anna Sui
Växte upp i Detroit, USA, och studerade på Parsons School of Design i New York. Under skoltiden blev hon god vän med Steven Meisel (numera en av världens mest kända modefotografer) och arbetade som stylist under hans fotograferingar. Efter att ha designat för flera sportklädesföretag öppnade hon eget 1980. I dag säljs även skor, väskor, kosmetika och parfymer i Anna Suis namn. Stilen kan beskrivas som lekfull, med vintagekänsla, och kollektionerna visas i New York.
www.annasui.com


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback