Dirty Dancing

"Nobody puts Baby in a corner"

45563-117

Idag har jag och min syrra haft Dirty Dancing-maraton. Den första, klassiska Dirty Dancing var som vanligt helt fantastiskt bra. "Cooousé IIII haaaave the tiiiime of myyyy liiiiiife" och "
Nobody puts Baby in a corner" är givna signalement på denna film. Den nya Dirty Dancing, Havana Nights gjorde ett bra intyck på mig. Inte på långa vägar så bra som den första, men likväl satt jag och syster-yster och svänge på axlarna och försökte vicka på rumpan där vi satt i våra biofåtöljer. Väldigt medryckande och med en fin kärlekshistoria. Long live love!

Dirty Dancing
 
17-åriga Frances 'Baby' Houseman (Jennifer Grey) är på semester med sin familj. På deras hotell arbetar Johnny Castle (Patrick Swayze) som danslärare. Baby tar några extra danslektioner och blir kär i Johnny.


Filmen hade premiär den 25 augusti 1987, och vann en Oscar för bästa soundtrack 1988.

Dirty Dancing 2

När 18-åriga amerikanskan Katey Miller (Romalo Garai) flyttar till Havana med sina föräldrar i november 1958 förväntar de sig att hon ska frotteras med överklassungdomarna. Men när hon träffar den lokala kyparen Javier (Diego Luna) förändras allt när han introducerar henne för den sensuella kubanska dansen och musiken.

När han blir av med sitt arbete indirekt på grund av henne övertalar Katey honom att de ska ställa upp i en stor danstävling - och vinna så att han har råd att ta sin familj till Amerika. När de träffas i hemlighet och övar på sina steg dansar han rätt in i hennes hjärta. Med revolutionen runt hörnet försöker de bevisa för omgivningen att deras kärlek är värd att kämpa för.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback