Kvällens outfit

Ikväll ska det firas kungligt på Kumla Herrgård och förhoppningarna är stora... nästan för stora!? Hur som helst är jag omringad av min älskling och några av mina närmaste vänner, så att kvällen blir helt underbar är det ingen tvekan om!

Jag har länge funderat över vad för klänning som ska bäras denna afton. Jag har både leta lite på internet, som ni säkert sett, och på stan efter den perfekta klänningen. Men när jag insåg att kvällens alla klänningar går i svart, grått och glitter tänker jag gör som jag så ofta annars gör, jag gör helt enkelt tvärtom och bär en gräddvit gamal bröllopsklänning som går ner till knäna där den rundas av med den mest fantastiska rosett. Eftersom jag ibland lider av en skräck av att ha samma outfit som någon annan, blir detta ett säkert kort eftersom jag vet att det inte finns någon i sverige som äger en likadan. Till detta blir det svarta handskar, svarta pumps samt svart kuvertväska eller handväska. Runt halsen bärs det antingen en tjock guldkedja eller ett långt halsband med ett diamantinfångat hjärta. I öronen blir det ett par diamantörhängen, som jag fått från farmor, eller ett par guldörhängen från "svärföräldrarna". Håret ska nog lockas och sättas upp med två svarta hårspännen som har ett guldomfång. Vad tror ni om det?

45563-421





Eftersom jag har en väldig respet för raketer och smällare passar tomtebloss utmärkt för mig!

Det gånga året, 2006

1. Skorna: Helt klart mina svarta pumps med guldklack och gulddetaljer, ett kap så det heter duga!
2. Frisyren: De långa håret med de mörka chokladnyanserna är mitt år 2006 hår. Nu lagom till nyår kapade jag en decimeter, så behövligt!
3. Väskan: Kuvertväskan och min gamla slitna Gucci handväska
4. Solglasögonen: Dom stora bruna uggle-glasögonen och de svarta piloterna i plast
5. Plagget: Klänningen, älskar klänningar!
6. Musiken: Justin Timberlake
7. Boken: Martina Haag serien
8. Beautyprodukten: Clinique produkterna
9. Nagellacket: Frank manikyr ska det vara på mina naglar, välvårdat och alltid rätt!
10. Smycket: Silverkedjan med söt berlock, jag älskar mina två halskedjor från Efva Attling
11. Stilförebild: Kate Moss
12. Resmålet: Spanien x2

Sveriges 100 sexigaste män

45563-417
Gustaf Norén, 25, Mando Diao

1.
Gustaf Norén, musiker
2. Fredrik Ljungberg, fotbollsspelare
3. Tobias Hysén, fotbollsspelare
4. Mikael Persbrandt, skådespelare
5. Magnus Betnér, komiker
6. Jonas Hassen Khemiri, författare
7. Danny Saucedo, Idol
8. Petter, musiker
9. Jonas Bergström, jurist och prinsesspojkvän
10. Ronnie Sandahl, journalist

aftonbladet.se hittar du hela listan

Nyårslöften

För ovanlighetens skull tänkte jag avlägga ett par nyårslöften. Inte min stil att hålla på med sådant tjaffs, men igentligen varför inte försöka? Särskillt nu när det är nytt år och allt. By the way så läste jag att svenskarnas vanligaste nyårslöften var att sluta röka och börja träna. Skönt att slippa dessa löften, röka kommer jag aldrig ens att börja göra och att sluta träna.. no no!

Ge gärnet den sista terminen i skolan man blir ingen arkitekt av sig själv
Visa mer kärlek kan inte tänka mig att det ska vara svårt att vara glad och trevlig lite mer ofta
Att inte ta människor för givna thats important, men inte heller naivt lita på alla jag känner/träffar
Tänka efter innan munnen går i 180 / om jag verkligen behöver ett par skor till?
Spara pengar för att kunna förverkliga alla mina drömmar här i livet

Nu kommer jag inte på fler löften. Nu gäller det bara att hålla dem, vissa blir ju mer lätta än andra. puhh. Någon annan som spånat på nyårslöften?

Bye 2006...Hello 2007

45563-416

Bortbjuden på middag

Dagens arbetspass var lättförtjänta pengar. Det var inte särskillt många som hade lust att ta en sväng förbi coop och inhandla nyårsmenyn. Dessvärre lär det bli långa köer i morgon och eventuellt på nyårsafton. Att folk inte handlar i tid?! Det är för mig helt obegripligt. Jag skulle inte vilja stå i köket och laga middag hela nyårsafton. Men det är upp till var och en.

Nu ska jag strax bege mig till Sundbyberg. Jag och Alexander är bjudna på middag av Alexanders moster med familj. Det ska bli så trevligt. Dagen till ära ska jag ha på mig mitt
svarta linne med sidenrosett, svarta byxor och en guldtröja på axlarna. Nej nu måste jag skynda mig om jag ska hinna i tid... och min mage börjar kurra.

work work work

Nu ska jag kila iväg och jobba lite. Passet är iof bara fyra timmar, alltså fram till kl 15.00, så jag antar att jag blev dagens lunchavbytare. Weee, not!

Året 2006

Vad gjorde du 2006 som du aldrig gjort förut?
Studentveckan, firandet fem dagar i rad = helt galet kul!

Dog någon i din närhet?
En gamal vän dog i sommras

Vilka länder besökte du?
Spaninen och Mallorca
Vilket datum från 2006 kommer du minnas, och varför?
3 september, då jag och Alexander blev ihop
Vilka låtar kommer alltid att påminna dig om 2006?
Boten Anna med Basshunter, sommarplågan nr 1
Blev du kär under 2006?
Yes

Vad gjorde du på din födelsedag?
Min 19 årsdag blev ganska lugn det här året med familjen och den närmsta släkten

Vad hade gjort ditt år mycket mer njutbart?
Om jag hade kunnat hålla kontakten med fler gamla vänner

Hur höll du dig från att bli galen?
Haha, jag har varit galen hela året!

Vem var den bästa nya personen du träffade?
Alexander! (hans underbara vänner kom som en kanon bonus på köpet)


Resultat av dagens Realisations shopping

Idag kom jag hem med mer prylar att fylla, denna annars redan fulla, garderoben med... puhh! Vart ska allt ta vägen?! "Stackars" mig!



♥ Jag hittade två produkter från cliniques anti-blemish serie, spot treatment gel och night treatment gel, som jag hoppas ska fungera för min hy. Tyvärr inte på rean. Jag har på senare tid blivit big fan av cliniques produkter. Den rara damen som hjälpte mig i butiken passade även på att smussla ner clinique lip palette och ett set clinique smink borstar i min kasse. Thank you very much!
♥ Till min vita nyårsblåsa sak jag ha svarta detaljer, därav köpet av de svarta långa handskarna. Väldigt elegant och classy. Bra rea pris också!
♥ Två mössor och ett par vantar blev det från Roxy. Jag älskar det guld-prickiga detaljerna på mössan och vantarna. Den helvita mössa kommer att vara riktigt cool att bära fram och tillbaka till träningarna. Även detta till ett väldigt överkomligt rea pris.
♥ Sist men inte minst en Adidas supergirl jacket i svart och guld. Fick tag i den sista tröjan i sista minuten, rena miraklet. Tyvärr en aning korta i armarna, fast det kanske är bara jag som tänker på det?! Att priset var nedsatt på denna tröja kan jag bara tacka gudarna för.


Sist men inte minst kanske ni undrar vad tomten kom med på julafton?!

45563-414


På bilden:
♥ Efva Attling ring, den tjocka modellen med texten "Pencez de moy" som betyder "tänk på mig". Älskar den!
♥ Clinique 3 step skin care
♥ Svart kuvertväska/handväska med gulddetaljer
♥ Snowboard hjälm från K2 och Scott brillor
♥ Fyra rosa handdukar i olika storlekar med mitt namn "Sandra" broderat på
♥ Den söta Hello Kitty pyjamasen med de hallonröda byxorna till
♥ Underställ från Craft
♥ Två Pandora länkar; en snögubbe och en julgran
♥ Mp3 hörlurar från Creative
♥ Min favorit låda från mammsen med allt möjligt smått och gott i, tex; sminkborstar, hudlotion, smink, strumpor, hårspännen/tofsar, hårborste och andra nödvändiga prylar samt en del tokiga saker som en dator-backspegel och upplåsbar kudde med drinkhållare för beachen.

Utöver bilden:
♥ Rosa morgonrock
♥ Tavla med mig och Alexander
♥ Halssmycke med två runda berlocker; Dream och Spirit
♥ Nalle Björnen Tindra med eget birth certificat
♥ Sport bh
♥ Hårspännen
♥ Marinblå klänning
♥ Handmålad ram
♥ Sybarit livsnjutarspel
♥ Valfri mobiltelefon
♥ Presentkort på kläder
♥ Pengar


REA

Nu ska lilla jag ut och studera vad det finns på rean, har hört att det bara är skit så mina förhoppningar är inte så höga. Tycker det är otroligt synd att butikerna passar på att hänga fram kläder från förra året. Det är samma visa varje år.

Sandras (lag)förslag till butikerna:
Snälla butikerna,
skänk bort alla gamla kläder från 2003 till barn i världsdelar som har det svårt. Vi vill inte klä oss i dessa plagg längre. Att det ska hängas fram igen i butik år 2006 till super rea är bara slöseri med utrymme. Passa istället på att rea ut vinterns alla kläder till kanon priser så att ni slipper att hänga ut dessa plagg nästa år och året efter det. Då får våren och sommarns plagg mycket mer space på hyllorna och så alla blir nöjda och glada!

Underkläder

Nu, strax, ska jag till Alexander och kolla på Victoria´s Secret fashion show som börjar kl 21.00. Hurry Hurry! Hoppas att få se mycket vackra och sexiga underkläder.


Vilken jul

Nu är det bara 364 dagar kvar till nästa julafton, årets mysigaste dag! Jag älskar verkligen att spendera denna dag med mina kusiner, all god julmat och de traditioner våran "knäppa" lilla släkt har.
Igår var det full rulle hela dagen lång. Dagen började med en god julfrukost med julskinka och gröt hos mormor och morfar. Efter det åkte vi hem, hämtade julmat och julklappar och begav oss till våra kusiner som bor i samma kvarter som oss. Nära och smidigt! Där kollade vi på
Kalle Anka och hans vänner, min favorit är helt klart "Musse Pigg på camping", och efter det började vi äta av all den julmat som alla tillsammans hade att erbjuda. Julbordet var det största och godaste jag någonsin skådat och smakat. Mums! Efter ett par timmar runt julbordet var vi lagom mättna och belåtna för ett besök av tomtemor och hennes lilla nissa. Alla snälla barn fick en liten klapp av tomtemor. Till och med jag! När tomtemor och nissa skyndat iväg för att hinna runt till alla andra barn, skyndade vi att ta plats runt granen för att dela ut resten av julklappsberget. Det tog ett bra tag att göra snyggt och rent under granen. Sedan var det bara att slita upp alla klappar, och det gick med en väldans fart kan jag lova. När klapparna var öppnade var vi sugna på eftterätt som följdes av den traditionella julklappsleken, helt galet vilt som vanligt. Eller i år var det nog extra vilt och fartfyllt. Kvällen avslutades med lite X-box, lagom juligt tycker jag...

Idag har det varit en riktigt slappar dag, hela familje har suttit och försökt få igång chokladfontänen (vilket var en julklappt till mamma och pappa från mig och min syster). Vi fick inte ritkgit rätt konsistens på den smälta chokladen, men efter ett tag fungerade den utmärkt. En riktigt fräck grejj om jag får säga det själv!


Julbak

Nu har äntligen mamma och pappa kommit hem den lilla shoppingrundan och då ska det sättas igång att baka julgodis. Knäck, kola, ischoklad, brända mandlar och marmeladgodis tror jag det står på recepten.


45563-404

Det är bäst att ha föräldrarna med när det ska göras lite mer avancerade grejjor som marmeladgodis. Annars vet man inte hur det kommer att sluta när jag ligger bakom allt måttande med konstiga ingredienser!?

Victoria´s Secret

Datumet är satt då Victoria´s änglar visar upp sig i heta undies i en tv nära dig! Showen sägs vara oslagbar, som alltid, så missa den inte...lova?!

Onsdagen den 27/12 kl 21.00 på TV3

45563-402

and after all, I will be missing you Tyra...

Julbord nr 1

Nu alldeles strax ska vi på triathlon- och seglargymnasiet på julbord. Det ska bli väldigt mumsigt att sätta tänderna i de läckra julrätterna nu efter att man kört backintervaller tills tårarna hängde på ögonkanten och hjärtat var nära att hoppa ur halsgropen. Hoppas det är ett fint julbord med mycket olika maträtter!

Hon har en poäng i vad hon säger

"I don't understand how a woman can leave the house without fixing herself up a little. You never know, maybe that's the day she has a date with destiny. And it's best to be as pretty as possible for destiny." Coco Chanel


Sweden rock´s, I love sweden

Olinda, "ankläpp", är det många som irreterar sig på. Men jag tycker hon e rätt skön ibland med mycket skön humor. Kolla in det här så förstår ni vad jag menar.

Mr Persbrandt

45563-401

Glöm nu inte att se
Ett Herrans Liv med Filip och Fredrik ikväll då skådespelaren Mikael Persbrandt gästar studion. Slå på kanal 5 klockan 22.00, luta er tillbaka och njut!

Nyårsafton

Idag blev det klart vart vi ska fira nyårsafton. Jag och Alexander har blivit inbjudna, tillsammans med mina vänner Maria och Zanna, att fira in det nya året på Kumla Herrgård. Det ska bjudas på en hemlig nyårsmeny och fyrverkerier samt en trevlig afton. Jag ser fram emot detta. Jag som bor i närheten av Herrgården vet hur fint det är där, både inomhus och utomhus, så jag kan lova att stämmningen kommer att vara på topp. Klädkoden är Kavaj så nu gäller det bara att den rätta nyårsblåsan att ha under kvällen, men det ska nog inte vara något större problem.

45563-399

Vad har ni för planer inför nyår?

Den bästa kommentaren

Idag på kemilektionen höll hela klassen på att skratta ihjäl sig. En kille, som jag inte kan namnet på...ooops, kläckte ur sig den helsköna kommentaren: "Men jag trodde att alla grundämnen ville ligga med varandra". Hehe.. skön lirare dedär.

Däremot kan jag inte alltid hålla med våran, aningens uddan men coola, lärare om att "Kemi är logik till 100%".

Guess who´s back

Min söta lilla Erik är tillbaka i stan. Gisses vad länge sen man såg skymten av honom, tror att det var någongång under studentnatten senast. Det blev ett kärt litet återseende att få träffa honom i skolan idag. Erik, som förövrigt har gått på det paralella riksidrottsymnasiet för segling, har nu efter studenten försvunnit till Spanien och seglar samt jobbar för Discovery temat. Läckert! Nu efter nyår ska han till Dubai, ännu längre bort från oss, med teamet och segla och ha det gött. All lycka önskar jag!


45563-39845563-397

Jag kommer hem igen till jul

Om tre dagar åker jag hem till stockholm och mitt kära Tyresö. På onsdag bär det iväg hemmåt. Min papps kommer hit och hjälper mig med lite prylar innan vi packar in oss i bilen och far hem. Det ska bli så lovely! Träffa Alexander, resten av familjen, vännerna och släkten. Weeee! Sedan är det så mysigt med jul och att få slå in alla klapparna och skriva julklappsrim, klä granen och umgås med familjen. Sist men inte minst är det ju så fruktansvärt spännande att gå och lägga sig natten till julafton. Det är något alldeles speciellt!

Ser ni likheten?

Jag brukar ibland luta mig tillbaka i soffan och kolla på "Du är vad du äter" med Anna Skipper. För övrigt ett väldigt intressant porgam med många tips. Men för några dagar sedan när jag såg en bild på drottning Siliva blev jag alldeles förstummad när jag först trodde mig se Anna Skipper (i en lite äldre version). Är det bara jag som blivit knäpp eller stämmer det att det finns vissa likheter mellan dessa damer?



All i want for christmas is...

45563-392

Den här videon är klockren och stämmer ju en aning! Håller ni inte med?
Klicka
här för att komma till videon


Fler ljuvliga bilder finns här, här, här, här, här, här och här.

En vecka kvar till jul

Herre min skapare! Bara en vecka kvar till jul. Tur är i alla fall att kylan har gjort intrång de senaste dagarna, just nu är det bara 2º här i Motala. Brrr. Fast jag tycker ändå att vädret är helt ok som det är nu, solen skiner, himlen är blå och kylan biter till lite i kinderna. Lovely. Det är nu jag får lite vinter-feelings. Hellre detta väder en att det skulle börja snöa nu när det fortfarande är plusgrader. Alla vet ju hur otroligt fult det blir när slasket färgar dikena svarta. Min önskan är att kylan tränger in djupare under veckan och att det första snöflingorna överraskar oss dagarna innan julafton. Skulle inte det vara lovely?!


45563-391
Jag önskar eder alla en trevlig tredje advent!

What to do after school?

Nu, innan denna slappisdag går mot kvällen, tänkte jag ta tillfället i akt och ta reda på vad det är jag tror att jag vill bli när jag blir stor samt att ta reda på vart någonstans jag kan plugga det jag tror att jag vill bli när jag blir stor. Puh!

Jag har kommit fram till att jag kan tänka mig att bli:
1.
Inrednigsarkitekt
2. Jurist
3. Homestylist
4. Journalist
5. Bröllopsplanerare

Då finns det en hel del ställen jag kan söka mig till:
1. För att bli inredningsarkitekt tycker jag det vore lättast att söka mig till Konstfack, University College of Arts, Crafts and Design. Jag kan även börja med att läsa arkitektur och sedan plugga vidare med designbiten, då gör jag det på KTH, LTH eller CTH.
2. Jurist låter spännande, och det finns att studera lite var stans i sverige. Men Juristlinjen på Stockholms Universditet tilltalar i så fall mig mest.
3. Homstyling eller Homestaging är ett alt. till inredningsarkitekt. Söker man på exempelvis google.se får man fram en hel del fakta om kurser och utbildningar.
4. Jornalistik är något som jag nyligen fått mina tankar på. Särskillt nu efter att jag börjat blogga. Efter att ha hört att  många uppskattar mitt skrivande och mitt skrivspråk samt att jag läst alla svenska kurser på gymnasiet, känner jag mig ganska kvalificerad för detta yrke.
5. Amerikanska Association of Bridal Consultants erbjuder kurspaket i fem steg som man kan läsa hemifrån. Tänk att få planera bröllop dagarna i ända, är inte helt främmande för den tanken!

Den ultimata nyårsklänningen

45563-390

För er som inte hittat den perfekta nyårsklänningen med det perfekta glittret och de perfekta detaljerna kan nu äntligen pusta ut. För här är den, och du hittar den på
edressme.com. Det finns två anledningar till att jag ännu inte slängt iväg en beställning på denna. 
1. Det tar ca 2-3 veckor att få den hemskickad och det är snart nyår, risken att den inte kommer att komma fram i tid är för stor. 
2. Den finns bara i rosa och tro det eller ej, ibland kan till och med den rosa färgen bli lite för mycket för mig. Hade den funnits i svart, guld, silver eller metall hade den redan vart beställd och klar!

Läslusen

45563-38845563-389

Jag är inget stort fan av att läsa böcker, jag underhåller mig ofta på annat vis. Men hör och häpna har jag den senaste tiden uppfattat det mycket lugnande att läsa några kapitel innan jag släcker sänglampan och slumrar in. Jag har tex nyligen läst två av Martina Haags böcker, "
Hemma hos Martina" och "Underbar och älskad av alla" vilket är mycket underhållande och bjuder på många skratt. Men innerst innen älskar jag att läsa verklighetsbaserade händelser som "Pojken som kallades det", "En blomma i Afrikas öken", "Gömda" och "Glöm att ni har en dotter". Men när jag var i skolans mediatek igår och letade efter den sista Martina Haag boken "Martina-koden" fanns den inte. Istället sa den snälla lills tanten bakom disken att hon kunde beställa hem den och att vi båda skulle hålla tummarna att den kom innan jul. Lite besviket begav jag mig mot utgången då min blick plötsligt fastnade på en titel. "Den vita massajens dotter". Det är uppföljaren till "Den vita massajen" som jag läste för nått år sedan, den verklighetsbaserade boken som fick mig tårögd flera gånger. Jag bara måste läsa uppföljaren, så jag lånade den direkt. Ser fram emot att sätta tänderna, eller säger man ögonen(?!), i den.

Nu när jag sitter och surfar runt på adlibris.com som en annan läslus ser jag att det kommit ännu en bok i "Massaj" serien. "Resan tillbaka till den vita Massajen" blir nog Corinne Hofmanns sista bok om hennes livsäventyr. Det är klart att jag måste läsa denna bok också får att rama in hennes berättelse och få veta hur allt slutar. Jag kan knappt bärga mig, nyfiken som man är.

För er som inte föredrar att läsa har "Den vita Massajen" blivit film, se den!

Canon Digital Ixus i7 - Hallonrosa

45563-387

Kolla in sötnosen! Jag som är i största behov av en ny digitalkamera, med min gamla blir det batteritorsk på två röda och inga fina bilder. Nu vet jag också att det är pappa som är proffs på den tekniska biten i vår familj så det blir han som får avgör om denna duger. Jag menar på utsidan är den göör snygg, men vad finns på insidan?!

Snälla tomten, jag som har varit ett sådant fint och lydigt litet barn i år!

Finn fem fel, or not!

5 saker jag skäms för:
♥ Att jag kan vara så fruktansvärt egocentrisk (OBS! Inte samam sak som egoist)
♥ Att jag prioriterar mina pengar på matriella ting istället för upplevelser
♥ Att mitt humör inte alltid är att leka med
♥ Att jag skriver för lite brev och kort till mina nära och kära
♥ Att jag sitter allt för ofta framför datorn och blir lätt beroende av tv serier

5 saker jag vill göra nästa år:
♥ Åka utomlands och vara borta några månader
♥ Plugga vidare
♥ Göra en
favoriter i repris och åka på Peace and Love festivalen
♥ Gå på Justin Timberlake konserten i juni
♥ Äta nyttigare och dricka mer vatten
(♥ Bli miljonär)

5 saker jag gjort detta året som jag aldrig kommer glömma:
♥ Jag blev tillsammans med Alexander
Balen
Peace and Love festivalen i Borlänge
Robbie Williams konserten i Göteborg
Studentveckan

Grattis Fafar!

Idag fyller min fafar 68 år, jätte stort grattis fafar!

45563-386

Hurra, hurra, hurra!

Kuvertväskor och plånböcker

45563-385

från vänster
♥ Vit kuvertväska med guldkejda från Brandahl produktion -2hand
♥ Blå plånbok med gulddetalj från Fiocchi - 2hand
♥ Röd kuvertväska - 2hand
♥ Grå/svart kuvertväska från Fiocchi - 2hand
♥ Svart retil kuvertväska - 2hand
♥ Svart kuvertväska/plånbok från Mango - MNG
♥ Guldskimrig kuvertväska - 2hand
♥ Röd kuvertväska/plånbok - 2hand
♥ Vit kuvertväska - IsaDora

Efter gårdagens riktiga kuvert-kap fick jag en del efterfrågningar om vart man bäst hittar kuvertväskor och vad för modell man ska satsa på vår. Personligen gillar jag väskor/kuvertväskor som är aningens slitna för att slippa den där fula nya plastiga looken. Därför, som ni ser här ovan, fyndar jag mest och snyggast kuvertväskor på 2hand. Där finns nämligen en djungel av läckra och söta kuvertväskor för alla tillfället.
Här finns en guide till stockholms alla secound hand-butiker. Sedan vet jag att många har lite 2hand-skräck och har en stark ovilja att passera 2hand-tröskeln, men det finns även en del alternativ för er. Accossora har en mängd snygga kuvertväskor för festliga tillfällen, Friis & Co har mer feminina och söta kuvertväskor. MQ brukar också ha kuvertväskor i sitt sortiment, dock inte så många. På  Sisters, Kookaï, Accessorize och Fancy Fanny finns det också fina kuvertväskor till överkomliga priser. Det är tydligen guld, silver och metallic färgerna som kommer att dra det längsta strået i vår. Jag råder er även att satsa på en svart neutral kuvertväska och en färgglad för att kunna variera dig. Ja menar, att gå på en shoppingtur på stan med en glittrig kuverväska vore ingen hit.

Me, celebirty?

Jag kikade in på rivieraglitz blogg och upptäckte något alldeles kul. Går man in på myheritage.com och laddar upp en bild på sig själv kan datorn räkna ut vilka celebirtys man är lik.

45563-384
Paz Vega
Rachel Bilson

Maria Menounos
Reese Witherspoon
Angelina Jolie
Alicia Silverstone
Katherine Heigl
Madonna

Duktiga Sandra

Idag tycker jag att jag har varit duktig. För någon dag sedan började mitt brandlarm pipa, det pep inte för att det brann utan för att batteriet var slut. Idag var tekniska Berta, dvs jag, och köpte ett nytt batteri (OBS! ett som passade) och alldeles på egen hand satta jag dit det och hängde upp varnaren i taket på dess rätta plats. Oj Oj Oj, vad säger ni om det gott folk, inte illa för att vara lata mig?!


Ps. Man får vell inte slänga batterier i den vanliga soptunnan? Och i så fall, vad händer då?

Det gör ont att ligga på topp...

... men det är fin utsikt! Den där j*vla utsikten är helt j*vla dimmig. Dagens två timmar långa simpass var ett två timmar långt "high way to hell", eller nja inte riktigt. Efter att ha vart ledig från skolan idag, som alla andra torsdagar, kännde jag mig extra pigg och alert när jag kom till simhallen. På torsdagar är det ont om banor så det var bara för mig att knöla ner mig på killbanan, den definitiva dödsstöten. Hur som helst så gick det kalas bra den första timmen av passet, eller så var killarna trötta... vad vet jag? Den andra timmen började rätt hyffsat men vi förstod rätt snabbt att den montona serien skulle hålla i sig. De sista 15 minutrarna av passet började baddräkten seriöst att skava, attans vad den skavde och de sista 5 minutrarna var jag bara någon suck ifrånatt börja grina. Shit vad killarna ska trissa upp tempo hela tiden, e de fart 3 så e de fart 3. Inte blir ni coolare för att ni simmar snababre, dumma er!
På vägen hem vart det cyklen som fick dra mig, jag förstod att tramporna inte skulle snurra runt av sig själv så jag försökte inte ens att börja cykla.



Dagens fråga:
När lär man sig att njuta av mjölksyra?

Dagens fynd

Idag tog jag och Maria en liten promenix till stan för att få lite frisk luft och kika på julklappar. Tyvärr hittade jag bara julklappar till mig själv, till ritkigt bra priser!


En guld skimrig kuvertväska för 30kr på 2hand, en ritkigt kap. Tror att den får invigas på nyår.
Den svarta toppen med sidenbandet i midjan kunde jag bara inte motstå, hur classy kan det bli!? Priset för denna svarta pärla vill jag inte avslöja, men låt mig säga att det är ett plus att ha kontakter.

Julgran

När Alexander kom hit i veckan hade han med sig en jätte fin julgran till mig,
visst är den fin?

45563-374

O.C mys

45563-378
Malin, Stina och Hanna

Igår bjöd jag hem triathlon tjejjorna på lite kladdkaka och O.C. Vi hade så mysigt! Vi kunde snabbt konstatera att kladdkakan var himmelskt god och säsongsavslutningen, dvs. 2h, av O.C var hur spännande och sorgligt som helst.

1-årsdagen

Idag grattar jag mig själv! Det var nämligen exakt 1 år sedan jag satta mig, helt spyfärdig, i uppkörningsbilen och tog uppkörningskontrollanten med storm.

45563-377

Timo Räisänen

Dagens låt: "Let´s kill ourselves a son" med Timo Räisänen (acoustic live)

45563-375

Timo Räisänen är en sverigefinsk poppmusiker som tidigare ingick i Håkan Hellströms kompband. Han bröt sig ut och startade sin egen solokarriär 2004. Timos mamma är från indien och hans pappa är svenskfinsk (som växte upp i Brasilien).

Ikväll (läs igår) spelar Timo på Debaser Medis i Stockholm, så vad gör jag här i motala?? Alla som vill gå och lyssna på lite skön musik ikväll (läs igår) vet vart ni ska ta vägen! Jag avundas er!

Nej men vänta nu, värsta turen jag verkar ha. Han spelar på Platen´s Bar, Linköping, imorgon (läs idag) den 14:e. WEEY! Nu måste jag ringa till Malin och höra vad hon tycker om den idéen.

"Fear no darkness, promised child" är en låt som alla borde ha hört nån gång i livet. Den är såå Peace and love festival sommaren 2006. Lyssna gärna också på "Lovers are lonely" som svänger skönt, "Don´t let the devil ruin it all" och hans nya låt "I´m indian" som också är namnet på hans nya skiva samt en hyllning till hans indiska mamma.


Äntligen!

Nu fungerar tydligen blogg.se igen efter att ha vart nedlagt i 36h. Äntligen får man blogga igen!

Besök och Julklappstorka

I förrgår kom Alex på besök till Motala och han hade med sig en liten överraskning. Eller det var inte någon liten utan en stor överraskning, det var en väldigt fin julgran. Min första reaktion var "vart ska den få plats?!". Jag bor ju i en liten etta där det redan är överfullt med grejjor. Hur som helst hittade vi en plats i köket efter lite omstuvning av möbler. Granen kommer snart på bild.

Om 12 dagar är det julafton och snön har inte kommit men jag hoppas på metrologernas ord om att snön kommer till nästa vecka. Sen det där med julklappar! Jag har ännu inte hittat julklappar till alla, har kommit en bra bit på vägen men lång ifrån klar. Har ni hittat några klappar till era nära och kära? Skriv gärna och berätta så kanske jag får lite tips.

Luciatåg och KM

Idag på eftermiddagen har jag varit och kollat på MSS luciatåg och klubbmästerskap på kort distans. Luciatåget var mycket vackert med fackel-konstsim som huvudnummer. Tävlingsdistansen var på hela 25m där dagens klubbmästare hade konkurrenterna hack i hälarna.



Dagens sötaste var tomtenissen Alvin, son til min tränare Jocke!

45563-373

En tämligen lyckad helg

Helgens projektarbete gick utmärkt! Alla ungdomar verkade nöjda med introduktionslägret och jag tyckte att alla skötte sig exemplariskt. Efter att vi alla vart på bio på kvällen och sett Casino Royale tillsammans gick var och en hem till sitt med "sina" ungsomar. Jag och mina tre damer, som övernattade hemma hos mig, hade hur kul som helst. Vi började att kollade lite på Harry Potter men sedan bröt den ena livliga konversationerna ut efter den andra så efter ett tag var det ingen som hängde med i filmen. Istället hade Amanda, Jonna och Rebecca hur många frågor och funderingar som helst att ställa till mig. Det var kul! Jag som var lite skrajj för att få ett par blyga flickor som inte vågade säga ett pip.

Om endast två veckor får jag träffa jultomten. Hoppas snön kommer tills dess också!


45563-368
Jag önskar eder alla en trevlig andra advent!

Bergsätersrundan

Idag sprang vi på triathlongymnasiet Bergsäters VM, eller det är inte direkt VM men vi brukar psyka varandra med det. Det är ett testlopp som vi kör en gång i månaden för att se åt vilken håll formen pekar och om träningsupplägget fungerar. Bergsätersrundan är 6,2 km lång och mäter hela två stycken "spik"raka två kilometers streckor som är oändligt långa. Sedan en lång kilometers strecka och någon kilomter runt i ett villahusområde. Idag sprang jag på den blyga tiden 30 minuter och (jag tror) 25 sekunder. En knapp minut över det personliga rekordet. Som tur är kollade jag i min almanacka och kunde lungt pusta ut när jag isåg att det bara var december månad, dvs lååångt kvar till tävlingssäsong.

45563-367

Det blir en spännande helg den här helgen. Mitt projektarbete, som många vet, går ut på att jag ska värva så många 91:or som möjligt och få dom att söka till triathlongymnasiet år 2007. För att göra detta så effektivt så möjligt har jag tillsammans med tränarna
Micke och Jocke bjudit in ett gäng ungomar på en introduktionshelg. Denna helg består av att dom fjorton ungdomarna ska lära känna tränarna och miljön här i Motala. Dom kommer att få träna, få gå en rundvandring i skolan, få information om triathlongymnasiet samt träffa oss idrottselever. Ungdomarna är sedan inkvarterade hos oss idrottselever där dom kommer att sova en natt. Jag ska ha hand om tre stycken tjejor. Vi kommer att ha så skojj.

Jag hoppas på en lyckad helg!


För er som vill läsa mer om triathlon och triathlongymnsiet

Bionda - Blond på italienska

45563-366
Nytt utvik, ny karriä och nytt namn. Möt den nya Linda Rosing - hon heter Bionda!

Linda eller jag menar Bionda dyker upp i nytt utvik i januarinummret av tidingen
FHM. Tvåbarnsmamman har bytt bana igen. Från dokusopastjärna och utvikningsbrud till författare, partiledare och föreläsare - och nu popstjärna. Vart kan detta tänkas sluta?

Se hennes nya video till låten "Forget me, forget me not" på aftonbladet.se.
Sedan måste jag bara få undra varför Bionda inte anställer en professionell stylist nu när hon funderar på att lansera sig internationellt?? Med hennes nuvarande dresscode kommer hon inte långt. Kolla bara kläderna hon bär i videon.

Sälen: Uppdatering av resenärer

Efter lite strul och sura miner får jag äntligen den äran att presentera det slutgiltiga gänget som ska med till Sälen den 2/1 2007:

Sandra (Tyresö/Motala)
Alexander (Tyresö)
Hanna (Tyresö)
Mange (Tyresö)
Erik (Tyresö)
Sebbe (Tyresö)
Stoffe (Tyresö)
Mats (Tyresö)
Maria (Motala)
Julia (Tyresö)
Carro (Motala)
Johan (Lund)
Natalie (Tyresö)
Matlida (Nacka)

Till er nya hälsar jag er varmt välkommna och kul att ni kunde hänga med! Hoppas ni är lika taggade som vi att tillbringa en riktig kanon helg i Sälen. Kan man tänka sig en bättre start på det nya året?!!
Det som återstår nu är ett slutmöte där vi går igenom de sista detaljerna för resan och allt som hör det till. Kan tänka mig att detta möte kommer att äga rum framåt jul, kanske tillsammans med en liten glöggafton?!

Dagar kvar till Sälen: 25

Pink Lady

45563-365
Detta måste vara den ultimata verktygslådan för lilla mig eller vad säger ni?

Rymdfakta

I dag var det meningen att astronauten Christer Fuglesang skulle vara den första svensken i rymden, men så blev icke fallet. Efter en dramatisk nedräckning inatt stoppades uppskjutningen, endast 5 minuter före start, pga dåligt väder. Avfärden planeras nu till söndag då vädret väntas bli bättre.

Lite ovärderlig rymdfakta:
? Temperaturen i rymden varierar mellan -100º och +100º därför har austronauterna ett komplicerat underställ med vattenslangar som ser till att de itne blir för varma eller för kalla.
? Den mat som Fuglesang kommer att stoppa i sig under sin vistelse i rymden har satts ihop tillsammans med NASA:s dietister. Maten förpackas ofta i påsar för att inte "flyta" iväg och enklast är att suga upp maten i stora sugrör. Eftersom maten smakar mindre i rymden är dieten kryddstark. Fuglesang kommer bla att äta torkad frukt, energikakor, juice och kryddig kyckling. Han planerar också att bjuda sina kollegor på svensk älg och pepparkakor.
? Det tar ca 24h att bli av med ev yrsel och rymdsjuka (åksjuka) och upp till en vecka att innan man börjar bli effektiv i sina rörelser. När man bor på ISS är det lätt att tappa känslan för riktningar.
? På rymdstationen ISS arbetar man 8h, sover 8h och resten av tiden tränar man, äter och har fritid. På helgen ser det annorlunda ut. Lördagen jobbar man 4h och söndagen ledig.
? Hygienen är viktig. Att duscha är omöjligt eftersom vatten, och all annan vätska, svävar omkring i oregelbundna droppar i tyngdlöshet. Därför används torrschampo och våtservetter.

Roligt: En okontrollerad fjärt i rymden kan skicka upp dig i taket. Då får man hoppas att dietisterna har valt bort bruna bönor!
Coolt: Under ett dygn på jorden hinner man 16 soluppgångar på ISS.
Läskigt: Rymdfärjan Discoverys bränsletank utvecklar 44 miljoner hästkrafter och bränner 5,5 ton bränsle/sek.
/aftonbladet.se

Lycka till Fuglesang!

Pagod-pepparkakshus

45563-364
Det färdiga Pagodhuset

Idag har jag och Maria haft fullt upp. Förmiddagen kantades av mycket lärorika bedövingar och nödvändiga ingrepp + promenad i högklackat. (OBS! För en gång skull var det inte jag som stod för klackarna). Efter förmiddagens bestyr var det lunch och "
Shall we dance". Eftermiddagen bestod mestadels av pepparkaksbak, jag och Maria gav oss på att göra ett Pagodhus. Väldigt intressant! Tre våningar senare och en väldig massa kristyr och skratt var vi äntligen färdiga.




Nu har vi bakat hemmagjord pizza med champinjoner, skinka, annanas, färska tomater och oliver på. Det ska bli väligt mumsigt! Till det ska vi se "Vanity fair"

Dagens låt

"Glory days to come" med Johnossi.

Gillar inte

Jag gillar verkligen inte Martin Stenmarcks nya låt 7milakliv. Tillsammans med artisten Hanna Hedlund har han två barn, en dotter och en son. Har man familj sunger man bara inte en sån sång!?

Han sjunger bla. att han "vill kasta loss och lära sig slåss", "raka av sitt hår och bäras ut på bår". Att han "har slutat tro och låtit vansinnet gro", "han vill sparka bakut och göra något sjukt" samt "släcka fyren som räddade liv". Lixom que? Varför sjunger man något sånt? Vill han att sina barn ska sitta och lyssna på pappa på radio och digga texten?

Dessutom har Martin rakat av sig håret på ritkigt och vem vet vilka fler sångrader som kan komma att bli verkliga? Men jag tycker ändå att refrängen är värst, "jag kommer inte hem ikväll, om jag känner mig själv". Vaddå inte komma hem, killen har familj för fanken. Skärpning Martin!

Någon som håller med mig?

A,B,C lista

A is for age: 19
B is for booze of choice:
Spy Wine cooler/vitt vin
C is for career: Inredningsarkitekt är en dröm
D is for your dad's name: Kenth
E is for essential items to bring to a party: Gott humör och läppglans
F is for favourite song at the moment: "Hurt" med Christina Aguilera
G is for favourite game: Monopol
H is for home town: Tyresö
I is for instruments you play: Spelade flöjt i lågstadiet
J is for jam or jelly you like: Hjortronsylt
K is for kids: Dåligt med sånna för tillfället
L is for living arrangements: Studierna, pojkvännen, familj & vänner, träning, shopping och datorn
M is for mother's name: Ann-Carin
N is for name of your crush: Alexander
O is for overnight hospital stays: Har inte gjort illa mig så mycket att jag behövt ligga kvar på sjukhus.
P is for phobias: Tål det mesta! Har dock lite svårt för skrynklor och när kläder knölar/korvar sig.
Q is for quotes you like: "You were looking for a way to change your life. You could not do this by your self. All the ways you wish you could be, that's me. I look the way you wanna look, I talk the way you wanna talk, I fuck the way you wanna fuck, and most important, I am free in all the ways that you are not." /Fight club
R is for relationship that lasted the longest: Det förhållandet jag har nu kommer att hålla längst
S is for sartorial style: Varierar
T is for time you wake up: Jag går upp mellan kl 6:30-9:00 beroende på när första lektionen börjar
U is for underwear: Spets hotpants
V is for vegetables you love: Avocado
W is for weekend plans: Hålla ett läger för unga triathleter som funderar på att söka till triathlongymnasiet
X is for x-rays you've had: Röntgens? Har inga sånna bilder
Y is for yummy food you make: Jag lagar bara god mat :)
Z is for zodiac sign: Kräfta

Grattis Mange

45563-356

Allas våran Friebersky! Grattis
Mange på 21-årsdagen, hipp hipp HURRA!

Pepparkakshus

45563-355

Här blev reslutatet av vårat pepparkaksbak i söndags. Det blev inget eiffeltorn och det blev ingen globen, men det blev ett stort slott. Vi är väldigt nöjda med våra prestationer!

Vill du kika på fler bilder från det stora baket och det färdiga resultatet klicka
här.

Present

45563-354

Dessa vackra äppelformade guldörhängen fick jag av mina "svärföräldrar" i helgen. En lite present dom hade med sig från deras resa till Hong Kong. Örhängena är hur söta som helst men de gör sig mycket bättre i verkligheten, min mobilkamera är nämligen inte den bästa.

Tack så mycket Anna och Philip!

Sälen resan

Hej och hå. Våran lilla resa till Sälen har blivit väldigt poppis och nu är det fler personer som vill följa med än vad stugan har bäddar. Detta bådar inte gott! Trots avhopp så bara strömmar det in nya namn som gör vad som helst för att få en plats, och jag förstår dom. Vem skulle inte vilja hänga med vårat härliga gäng upp och fira den första veckan på det nya året i Sälen?

Dagar kvar till Sälen: 29

Första advent

Vad tiden går snabbt, idag är det redan första advent. Har inte hunnit komma i julstämning riktigt än. Den senaste tiden har det ju regnat och varit varmt ute, människor på stan går i vinterjacka fast det är 10°C ute och det ser riktigt kul ut. Men idag när jag vaknade var himlen klarblå och luften såg sådär mysigt kylig ut, precis så som det ska va kring juletid. Nu är det bara snön som saknas, fast den saknas inte allt för mycket, den kan gärna dröja någon vecka till för min del.

Idag ska hela familjen på julmarknad ute på Tyresö slott, så juligt! Sedan ska vi hem och baka pepparkakshus, mums! Vi har varit väldigt oense om vad för slags pepparkakushus vi ska baka i år. Det har kommit in lite olika förslag från familjemedlemmarna;
kaknästornet, globen, eiffeltornet, NK-huset och slutligen Ica Maxi parkeringen. Vad det blir återstår att se, det får bli lottdragning  eller röstningom om detta tror jag. Jag kommer  nog att rösta på NK-huset eller globen, fatta vilket orginellt pepparkakshus. Men jag lovar att lägga upp en bild på slutreslutatet, så ni kan skåda vårat (förhoppningsvis) mästerverk.

45563-353
Jag önskar eder alla en trevlig första advent!

Paketkalender

Igår fick Alexander en paketkalender av mig. Mitt hjärta ska få öppna ett paket varje morgon fram till jul. Han blev riktigt överraskad och glad, precis som jag hoppades! Är ni nyfikna på vad för små gåvor som finns i hans kalender är det bara att klicka in på hans blogg där han kommer att hålla er uppdaterad varje dag.