Happy New Year

Kvällen börjar närma sig. Den sista kvällen för år 2008. Spännande! Jag och Alex har precis varit och hämtat nyårsbuffén, ser så smarrigt ut! När sockerlagen till drinkarna har kokat upp ska vi ta oss en promenad i det friska vädret. Vid 18 tiden kommer våra gäster och då börjar kvällen. Ser fram emot den så mycket!


Vår nyårsbuffé 2008

Fördrink
: Mojiots
Bliner med löjrom, rödlök, creme-fraiche och dill
Krustader fyllda med skagenröra
Balsamincomarinerade gröna sparris med pinjenötter
Bresola fyllda med kronärtskockscreme
Parmarulader med oliver,vitlök, soltorkade tomater och mascarpone
Gravad kalvfilé med vitlöksmarinerade champinjoner
Rosenpepparmarinerad getost
Cesarsallad
Tonfiskcarpaccio med vitlöksmarinerade scampis
 Pestogratinerad oxfilé
Potatisgratäng
Tomat och basilika bröd med smör
 Frozen caiprinca cheesecake med hallonsås
Tolvslaget: Champange med ost och kex

Fix

Idag har jag och Alex fixat. Vi har varit på systemet, inhandlat lite saker inför nyår och storstädat hela lägenheten. Nu ska vi göra oss iordning och åka till ida som fyller 21år idag. Min lilla gullegris! Ska bli skönt att träffa lite glada människor och dricka ett glas vin.

Altt och inget

Har jobbat 10 timmar idag = trött och stum i benen. Viktoria kom och hälsade på på jobbet, min söta kusin. Jag snodde en kram av henne! Efter jobbet åkte jag hem till föräldrarna och åt god mat samt hämtade lite part prylar som vi behöver till nyår. Nu är vi hemma igen och ska kolla på film. Det blir Transporter 3. Alex håller på att poppar popcorn men jag har redan borstat tänderna och satt på mig raggsockorna från Finland. Men det är vell lika bra de, jag behöver inga popcorn. Och inte orkar jag borsta om tänderna inte!


Puss


Julklapparna

Under granen detta år låg dessa klappar;

♥ Busskort
Decléor produkter
♥ Plattång
♥ Hårfön
♥ Kjol från Monki
♥ Strumpbyxor i olika modeller
♥ Underkläder
♥ Raggsockor
♥ Pyjamas byxor
♥ Nagellack
♥ Mascara
♥ Parfym
Rosa randig skorta från Ralph Lauren
♥ Pengar
♥ Foundation
♥ Choklad
Pilgrim Halsband MSF Läkare Utan Gränser
♥ Hudlotion
♥ Deodorant
♥ Doftpåse
♥ Ögonskugga



.....snacka om att ha varit snäll detta år!!

Dagens middag

Efter att ha trängts med människor hela dagen var det ingen av oss som orkade gå in på Coop för att handla middag. Så vi rotade igenom frysen och hittade en falukorv och tänkte; det blir inte roligare än såhär! Vi sökte på tasteline.se och hittade recept på ugnsstekt falukorv. Mitt upp i middags förberedelserna kom mamma och pappa förbi och tipsade lite om ingredienser i falukorven. Resultatet blev falukorv i ugn med; senap, ketchup, ost, lök, saltgurka och krossade tomater. Det blev tillslut en riktig gottis-middag!


Mellandagsrea

Shit pommes vad det var det va mycket folk som vimmlade runt i butikerna idag. Jag och Alex åkte till Skärholmen för att strosa runt lite och byta storlekar på lite klappar, men det var typ kört. Köerna var milslånga så vem orkar?! Som vanligt fanns det inga bra grejjer som reades ut. Kan dom inte bara sätta lite röda lappar på de roliga kläderna också??

Kurs i kinesisk matlagning

Det är en sak att försöka lära sig det kinesiska språket (skiiiiit svårt, lär mig nya ord varje kväll som jag glömmer bort lika fort), det är liiite lättare att ära sig laga den goda maten. Efter jobbet idag åkte jag och Alex hem till hans famlij och där fick vi riktigt god  som bla. jag var med och lagade. Kul att lära sig nya maträtter med spännande kryddor, gotteligott!!

Julen är förbi

En fantastisk julhelg har än en gång tagit slut. Den var fantastisk trots att mitt humör inte var på topp. Varför ska man ha en formsvacka vid självaste jul? God mat, nära och kära, ett varmt hem och fina klappat gjorde susen. Kan man vara mer lyckligt lottad?! Tråkigt var det ändå att jobba hela julhelgen, med det är ett eget val jag gjort och jag kan små le lite när den röda lönen kommer in på kontot.

Är ledig i helgen och då blir det mys pys hemma och en trängas på mellandagsrean. Kanske kan man hitta något kul?

Santa baby

Snart är det jul, gud va kul!

Gloria



GLORIA CHARDONNAY



FÄRG: Ljus gul.

DOFT: Frisk, fruktig doft med inslag av äpple och tropisk frukt, lätt vaniljton.

SMAK: Medelfyllig torr smak med utmärkt frukt och diskret rostad fatton i citrusfrisk, balanserat torr stil. "Friska & fruktiga".

PASSAR TILL: Fisk och skaldjur, sallader och fågel.

TILLVERKNING & LAGRING: Efter jäsning i ståltank lagras vinet en kort tid på en blandning av amerikanska och franska ekfat före buteljering. Vinner ej på lagring.




Ps. Detta vin köpte jag idag på systemet, mycket på grund av flaskans design. SNYGG!!

Uppdaterad önskelista 2008

♥ SL Terminskort VT 2009
♥ Mammas hemliga box
♥ Prenumeration på Cosmopolitan / Glamour
♥ Presetkort
♥ Parfym (ex. Fantasy från Britney Spears)
♥ Hårfön
♥ Plattång
♥ Sex and the City filmen
♥ New Wave servisen

Jogging

Vaknade tidigt idag efter att ha drömt massor med konstiga drömmar, helt sjukt! Så för att rensa huvudet lite så gick jag upp och tog en joggingtur. Så uppfriskande! Nu ska jag färga håret inför helgens fest. Hoppas det blir bra!

For the record

Jag har precis tittat på Britney Spears dokumentärfilm For The Record och jag tycker hon ör fantastisk. Vilket helvete hon lever i och ändå orkar gå upp på morgonen varje dag. Alla som har något emot Speras bör se filmen!

2:a advent



Helgen har varit späckade med smaskigheter och slit. Nu vill jag bara sova!

Free time

Gud vad jag riktigt ska rå om mig själv ikväll. Alex ska ut med några polare så jag är all alone tonight. Mys!

Blodpudding

Idag ska det tillagas blodpudding, det har jag längtat efter!! Ska bli knaperstekt bacon och rårörda lingon till. Avis?!

Laundry

Efter att ha bott i lägenheten i knappt en vecka hade vi redan slaravt bort vår tvättnyckel. Så efter mycket om och men tog det dryga veckan att få en ny. Så idag har vi tvättat ett par maskiner och det känns så skönt, det var iof ingen panik men bara skönt att bli av med tvätthögen. Känns som varken jag eller Alex någonsin kommer att få klädbrist mellan tvättiderna, inte ens brist på underkläder och stumpor.


Bianca i Insider

Nu är inte jag rätt person att dömma någon som jag varken känner eller egentligen vet bakgrund om, men efter att ha sett föregående veckas Insider samt kvällens program kan jag bara inte hålla käften.

Fall: 18-åriga Bianca har fortfarande ingen lösning på den akuta bostadssituationen för sig själv och sonen Djibril, 10 månader. De bor för närvarande på ett hotell i Stockholm och Socialtjänsten i Skärholmen har tagit på sig att betala för den närmaste veckan. Men någon långsiktig lösning är inte i sikte. (Text tagen från
www.tv3.se/insider)

Jag tycker först och främst att det är helt oacceptabelt för en, då 17-åring, att ta beslutet om att behålla och föda ett liv till denna värld utan "livlinor" eller andra "försäkringar" som garanterar trygghet och säkerhet för främst barnet. Som sagt är jag inte insatt i hennes bakgrund och varför hon står på gatan med sin son, men oavsett under vilka omständigheter det skedde så har man som mamma och människa ett ansvar. Hur kommer det sig att hon inte kan ta han dom varken sig själv eller sin son? Oavsett om hon blivit lämnad av barnets pappa eller inte har släktingar som kan hjälpa henne så har hon ett ansvar.
Sen håller jag självfallet med om att de som är svaga ska få hjälp av samhället, där kan stor kritik riktas till komunen/erna.
Men det som gör mig mest förbannad är att Bianca som är bostadslös, som enligt mig till viss del också ansvarslös, kan stå i tv rutan och vara mest bekymmrad om vart hon ska ställa julgranen (för det är så trångt på hotellet hon bor på nu) och hur hon ska julpynta. För fan! Det finsn vell värre saker att bekymmra sig om för hennes del! Undrar verkligen när hon gjorde sin reality check senast, om hon ens gjort någon sådan?! Vilken liten skitunge, välkommen till the real life!!!

Att tycka och tänka

Sist jag gjorde en reality check fick man tycka, tro, tänka, ha egna åsikter och använda sina läppar för att uttrycka det i ord. Men tydligen inte. Jag som trodde vi levde i ett fritt land där man, vare sig man tyckte om det eller inte, accepterade sina medmänniskors uttryck i ord?! Var det lite för länge sen jag gjorde min reality check maby?




Jag har samma sinnesstämmning som jag antar att Lars Winnerbäck har när han skriver sina genialiska och tänkvärda låttexter. Vi ligger på samma nivå!

Dinner is served



Hur man hottar upp en enkel pyttipanna:

♥ Stekt ägg (i detta fall i form av ett hjärta)
♥ Honungsstekt rotselleri
♥ Inlagd gurka i skivor
♥ Rödbettor

Man äter även med ögonen så att servera det på ett trevlig sätt skadar ingen!

Provsmakning

Jag blev nyligen antagen till Synovates testpatrull där man blir kallad till olika typer av tester där man ska provsmaka produkter och utvärdera dom. Så idag var jag och provsmakade räkost tillsammans med dom andra. Vi fick smaka sex stycken olika räkostar på olika typer av bröd och kex och sedan fylla i formulär om vad vi tyckte om de dom. Ett litet roligt extraknäck där man blir hyffsat välbetald för de 30 minutrarna man närvarar.

Ungefär så här såg det ut under dagens provsmakning, haha

Att måla köksluckor

Vi målade om väggarna i köket veckan då vi flyttade in och nu är det dags för luckorna att få sig en ny touch. Det blev antikvitt på väggarna, riktigt varm och härlig "vit" färg. Super nöja är vi med väggarna. Nu är det dags för luckorna som ska bli i en ljusgrå nyans. Vi målade klart ett par luckor igår och jag vet inte riktigt vad jag tycker om färgen än. Är varken för eller emot just nu, och det känns ju sådär. All annan färg blir i alla fall bättre än den ruskigt vidrigt fula klarblåa nyans hela köket gick i från början, men man vill ju bli sådär super duper nöjd...sådär som man blev över väggarna. Som sagt det är långt klart tills man får se resultatet i sin helhet, då får man börja tycka högt!

För övrigt kan jah itne rekomendera att måla om, det är bökigt, kladdigt, fläckigt, det blir stökigt. Men skönt när det blir klart!

Äckligt



Denna 30 centimeter och 4,5 kg tunga hårboll opererades ut ur en flickas mage i Indien, andledningen till varför det bildats en hårboll i hennes mage är för att hon inte sluta äta av sitt hår. BLÄÄ!

Läs mer på
aftonbladet.se

Önskelista 2008

Jag har kommit till det stadiet i livet då jag inte önskar mig något särksillt, elelr är det för att man känner att man har allt man behöver?! Men är det någon som tycker att jag varit en riktig liten snällis i år så vill jag ge er lite hjälp på traven:

♥ SL Terminskort VT 2009
♥ Mammas hemliga box
♥ Prenumeration på Cosmopolitan / Glamour
♥ Presetkort
♥ Parfym (ex. Fantasy från Britney Spears)

Idol backstage



Den här lilla filmsnutten vill jag tillägna Alexander. Detta på grund av att han kommer bli pissed off när han ser detta, haha!! Är det på riktigt eller är det här bara ett stort skämt??

Årets kalender mot gatuvåldet

2009 års kalender är ett projekt till stöd för lugna gatans arbete mot gatuvåldet. Kalendern porträterar våra svenska kändisar s¨å som vi aldrig sett dom förut.




[Klicka på bilderna för förstoring]