Mina finisar Ida och Senna

Efter skolan gick vi och åt lunch samt strosade runt i affärer och kollade lite. Dom är så roliga och mysiga. Har verkligen haft en jätte trevlig eftermiddag!!

SL kundtjänst är ett skämt

Idag stod jag en timme i kö för att köpa ett busskort, en timme. EN TIMME!! Det var 3 av 6 kassor öppna. 3 av 6!!! Vilket jävla skämt hela företaget är. SKÄMT!!

Helgen

Här kommer helgen i korthet:

Fredaga
Under eftermiddagen åkte jag och Alex hem till Fornudden där vi fiskade kräftor, åt riktigt god mat och drack gott under hela kvällen. Vi fick slutligen runt 60 st kräftor vilket inte är sådär super mycket, men det är ju svenska kräftor och man får vara glad för det man får!

Lördag
Jobb under förmiddagen och därefter hem för att ta en powernap och sen snygga upp sig. Kräftskiva/pokerkväll var det hemma hos Anna och Robin. Riktigt lyckat trots att jag inte vann några pengar, kräftorna var goda och jäkligt trevligt folk!

Söndag
Jobb igen under förmiddagen. Sen lite shopping. Öppethus hemma hos lilla Moa som fyller 10 år i veckan, där var stora delar av släkten och det bjöds på läckerheter att reta smaklökarna med. Middag hemma hos Alex familj innan det bar av hem igen. Nu är det myssöndag som gäller fram till läggdags!!

PilatesBall

Dagens träning var seriöst rolig och tuff. Mina armar skakar fortfarande och det svider sådär skönt i baksida lår och runt hela magmuskelpaketet.


Hård träning

Denna vecka har det blivit rätt mycket träning och rätt intensiva pass. Idag avslutas träningsveckan med ett pilatspass, har längtat hela sommaren efter att få köra pilats med boll igen.

Ikväll ska jag fiska kräftor, så jäääääääkla kul!!!

Så fin dopinbjudan

Idag när jag kom hem från föreläsningen låg ett jätte fint limefärgat kuvert på hallgolvet. Det var en inbjudan till lilla Wilmers dop. Wilmer är min pappas sysslings son som jag inte har träffat ännu men han ser jätte söt ut på kortet på inbjudan, en riktig liten godbit!

Min första golfrunda

Igår avklarade jag min första golfrunda. Det var en 9 håls korthålsbana och det var super skojj. Har fått Alex gamla golfset som är jätte fint men har tyvärr slagit sönder axeln. Eller slagit sönder och slagit sönder, gör i alla fall ont som faan när jag står på ranchen och slår. Typiskt, en idrottsskada!!

Efter golfrundan var klockan rätt så mycket och vi var hungriga. Vi mötte upp Anna och Robin på krogen "Tre som vänner" och åt och drack och snackade skit.

Sötis barn

Idag hörde jag ett barn prata om mig, det hon sa fick mig alldeles full i skratt. Jag är facinerad över hur barn tänker och formulerar sig, det kan bli så himla kul!

Barnet: "Åhh kolla pappa vad hon har långt hår!!! (pekar oskyldigt på mig)
Pappan: (Ler lite generat mot mig när jag vänder mig om och tar skyldigt ner sitt barn pekande finger)
Barnet: "Är hennes hår lika långt som hon är gammal?"

Tyvärr tappade jag bort barnet och hennes pappa och fick inte höra pappans förklaring. Den förklaringen skulle jag vilja höra. Undrar hur barnet tänkte... att alla som är flintskalliga är jätte unga och alla långhåriga är jätte gamla. Hon kanske trode att jag var en gamal tant. Jag tyckte i alla fall att det var roligt och gulligt sagt!

Annapanna och Sandris


Skolstart

Jahapp, då va sommaren slut och dags att återgå till studierna. I morgon är det kursintro kl 8.00 i teorisal 2, jag gillar att det ska bli lite ordning på tillvaron med schema och regelbundenhet igen.

Idag har det varit 100% förberedning inför morgondagen; fixat skolväskan, kollat skolmailen, satt på skåpsnyckel på nyckelknippan osv. Känns gött!!

Hemkommen med grönt kort

Jag har varit på Åland i 5 dagar och gått en intensivkurs för att lära mig spela golf tillsammans med mina föräldrar. Det var hur kul som helst! Nu kan jag grunderna för hur man slår ett långt slag från tee, hur man överhuvudtaget ska hålla i klubban, hur man pichar och hur man tar sig ur en bunker (som jag troligtvis aldrig kommer att hamna i, hahah). Igår hade vi vårat test, både muntligt och praktiskt och vi alla klarade det. Vi är bara så himla bäst. Familjen golf!!



Idag ska jag jobba några timmar på förmiddagen men sen var tanken att försöka få tag på biljetter till kvällens spelning Coldplay på stadion. Faan för vädret säger jag bara, måste det regna??

Nu bär det av på träningsläger

I veckan ska jag lära mig spela golf, det ska bli sjukt kul!

Grand Hôtel

Igår fyllde farmor år, hon fyllde jämt och bjöd ut oss barn och barnbarn. Vi avnjöt först några glas champange hemma hos henne och farfar innan vi åkte in till Grand Hôtel och åt middag på Verandan. Vi åt deras Smörgåsbord och drack mer champange och så lite vin. Hur trevligt som helst, fint utsikt och utsökt mat. Var länge sedan jag blev så himla mätt!


ThaiBoat

Efter en hel dags jobb så åkte jag och A till ThaiBoat och mötte upp en hel drös med människor. Tror att vi hade närmare 5 bord utomhus. Så himla trevligt. När vi kom dit så spelade ett band som heter Hot Pans Steelband, en trummorkester med riktig gung i som spelade en massa gamla sommardängor och andra klassiker enbart på olika sorters trummor. Efter det steg Cyndee Peters upp på sen med sin fantastiska stämma och klämde i. Shit va bra det var och alla bara gungande med och mös!


Super mysig kväll

Jag och min älskling har haft världens mysigaste kväll. Efter att ha spenderat hela dagen i varandras sällskap (solat ute på Sandholmarna, ätit lunch på Hörnet och spelat minigolf... gissa en gång vem som vann!!!) så avslutade vi den på det mest perfekta sättet. Ute på balkongen åt vi nygräddade våfflor och pratade i solnedgången, vi har suttit och pratat om allt mellan himmel och jord fram till nu och det har inte varit tråkigt en enda sekund. Nu i slutet blev det lite mörkt och kyligt men då tände vi massor av levandeljus och lindande in oss i filtar.


Jag älskar dig av hela mitt hjärta Alexander!!



På mina super våfflor hade jag hallon, melon, persika och keso. Lite nyttigare, lite godare!

Ledig dag

Har bytt bort min tid idag på jobbet för att  njuta lite av vädret coh hinna med lite roliga aktiviteter. Vi får se vad vi ska hitta på!

Allt ska alltid krocka eller köra ihop sig

Tänk vad knasigt det är att man jobbar varannan dag. Undrar hur man tänkte då när man skrev schemat..."en dag till henne, en dag till honom och en dag till henne" osv. Allt för att det ska bli så jämnt som möjligt, som i sig är super bra. Rättvist is the shit!! Men inte just nu för idag är jag ledig och imårn jobbar jag så är jag ledig igen på fredag och jobbar hela helgen. Tok knasigt! Särskillt när jag vill följa med farmor och farfar och mamma och pappa på den där skärgårdskryssningen dom ska göra imårn, på min icke lediga dag.

Nu ska jag sura i sju minuter och sen lägga det bakom mig, då hinner jag bli strålande glad när vi cyklar till Hornstull.

Kört bil och snart blir det en cykeltur

Kors i taket, idag hände något skojjigt och annorlunda. Jag fick köra hem Alex bil från Tumba där vi varit och köpt nya cykeldäck. Vad är oddsen på det lixom?! Så nu är man en gudinna på att köra med automat också, inte helt fel att sätta på meritlistan...hahahah!!!

(OBS! Fälgarna var inte i närheten av någon trotoarkant under bilfärden och ingenting gick sönder, förstår ni vilket under. Ironi när den är som bäst!!!)


Alex läser kartan och får hålla i hatten när jag trampar gasen i botten av lycka att få köra.



Nu inväntar vi bara Anna och Robin som vi snart ska möta upp för att ta en cykeltur in till Hornstull och äta lite lunch, jag röstar för tapas så jag hoppas de andra också är sugna på det. Anna är det i alla fall inte så svårt att få med sig på det förslaget. Jag och Anna fick nämligen den idén igår när vi sprang från Telefonplan in till Hornstull via Liljeholmen och tillbaka, det såg så himla mysigt ut när folk satt på uteresturangerna och smaskade på sin mat.


Åhh, en sån här fin rosa cykel skulle man ha. Jag cyklar omkring på mormors gröna damcykel av äldre modell som jag har fått av henne. Den fungerar fortfarande rätt bra men tänk om man skulle ta sig tid att spraya om den till rosa, går det??




Ikväll bär det av till Alex mosters kolonistuga där alla kommer att vara samlade. Det kommer att bli hur trevligt som helst, kan ju inte bli annat när man är i det sällskapet.


Mums, Aloe Vera dryck!!


Cool hyllning

Såg H.E.A.T´s uppträdande på Allsång på Skansen i repris nu när jag kom hem från Bästkusten och jag vill hylla deras hyllning. Efter 1 min och 47 sekunder drar de av några MJ riff och det är bara så ballt! Ja, ja vet att jag är helt såld på MJ...det får ni bara stå ut med!!



En västkustkrabba posar


Home sweet home

Nu är vi hemma igen efter våra 10 dagars semester på Västkusten. Fy faan vad roligt vi har haft och vilka minnen vi har skapat tillsammans. Förhoppningsvis kommer bilder senare ikväll (om jag orkar) eller under början av denna vecka. Veckan som följer ser annars ut som följande; jobb jobb jobb!!