Acne Jeans

Efter att ha varit ledig från skolan igår (eller ledig och ledig, jag jobbade några timmar istället) är det dags för föreläsning igen. Kl 13.00 ska jag vara i skolan och innan dess ska  hinna med en del ärenden. Jag ska:

1. Ringa några viktiga samtal
2. Åka till apoteket och kolla nån medecin + köpa
flourtabletter (gott, fräscht och bra för tänderna)
3. Åka in till stan och kolla Acne rean som startar idag kl 07.30

Sen vad det nått mer men de har jag redan glömt bort, trots mina "kom ihåg"-lappar. Dags att sätta fart med dagen, första stopp; duschen.

image314

F&S

Idag var jag för första gången på Friskis och Svettis, här hemma i Tyresö, och tränade. Det blev ett kombinerat skivstång- och spinningpass på 85min. Att köra på så kaxigt som jag gjorde i början med tunga vikter och högt tempo fick jag snabbt äta upp. Det märktes verkligen att jag slarvat med träningen hela sommaren. Skämms! Glad var jag efteråt att ha genomfört passet och hoppas att träningsvärken kommer vara nådig imårn. Min bedömning av gymmet så här långt är mycket god, fina lokaler, bra instruktör och snälla någon måste spräcka myten om att det bara är tanter som går där. För mig kommer passen på F&S bli ett roligt och givande komplement till annan träning som jag planerar och jag ser fram emot att starta upp. Det blir säkerligen lite extra roligt att träna nästkommande pass tillsammans med Hanna och Julia (som svek stackars mig idag på min F&S debut pga av sjukdom och annan sveda), då kör vi gärnet tjejor!


Insparken

Som på många andra skolor har även GIH en traditionell Insparc (ja, på GIH har man bytt ut k:et mot ett c) eller nollning som man också kan kalla dedet också kan heta. Lördagen den 8:e september är det dags för mig och mina kamrater att delta i olika lekar, tävlingar och annat skojj som våra äldre skolkamrater kallar det. Den stora frågan, som man nu ställer sig, är om de äldre kamraterna har onda eller goda avskiter med nollningen. Man har ju hört vissa skräckexempel om nollningar som har gått snett och vilt. Hur som helst fick vi ett viktigt papper av våra faddrar när vi träffade dem för första gången efter uppropet i måndags. Texten lyder:

Att fixa inför Insparcen

Dessa saker SKA med till Insparcen! Minuspoäng kommer att bokföras av våran eminenta jury om klassen inte har med sig eller förberett något av dessa saker.

1. Klassflagga på en stång
2. Klassdans/uppträdande
3. Klassramsa/sång
4. Ett sexpack öl per person
5. 4st fina drinkar
6. 2st ätbara club-sandwiches
7. 40st glasspinnar i valfri formation
8. En striptease
9. En person på två meter
10. Skolans yngsta lärare
11. Gubben i lådan
12. Vits med helium
13. Ett par stövlar (ett måste!)
14. Hjärter kung
15. En brudgum
16. Ett instrument
17. Ett pepparkakshus
18. Ett klasstema
19. En båtboj
20. 6st daggmaskar i en glasburk
21. En shotsbricka
22. En soffa
23. Ett betongblock 1x1x1 meter målat i rosa
24. Ett fullt påskägg med en påskhare på 
25. En protestmarsch
26. En kriksveteran
27. En abbore
28. En påse nötter

Vad har det för baktanke med allt detta?! Eller har de någon baktanke, vill de kasnke bara att vi ska slita för att få ihop allt detta och sedan skratta åt oss...you´ll never no! Någon därute som har lite heta tips hur man samlar ihop detta? Någon som känner en två meters person, brudgum eller krigsveteran? Vet några bra dans moves eller vet vart hur man ska fixa ett betong block som inte väger så mycket? Alla tips, trix och rekomendationer är varmt välkommna!

Jenny S

Usch vad kallt det är ute, och fy va det blåser! Vinden lever loppan utanför fönstret. Stackars mamma som ska på jobbkonferans i Finland och ska åka färja dit ikväll, i detta väder.
Är redan helt slut efter två dagar i skolan. Idag hade vi våran första lektion i
Anatomi och Fysiologi 1 som började kl 8:00-12:00. Spännande men tung kurs, läraren är grym! Hur som helst var man tvungen att kliva upp kl 6:00 för att hinna göra frukost, duscha, packa och ta sig till skolan i tid. Jag är verkligen inte van att åka komunalt och jag tror aldrig att jag kommer att trivas särskillt bra med det, men vad gör man?! Tills Sthlm lokaltrafik har rustat upp sig och tagit sig i kragen så finns det inte många andra sätt att ta sig till skolan på utan att klaga. Det var skillnad när man pluggade i Motala, max en minuts promenad till skolan. Loved it! Efter skolan jobbade jag lite på Coop i spelet för att lära mig post-delen, det gick bra men trött var jag. Väl hemma har jag legat som en klubbad säl och läst flera kapitel ur Denise Rudbergs roman Jenny S. En aningens överdriven bok om jag ska klaga över något men jag älskar ju denna typ av böcker med drama i så jag kan bara inte lägga ifrån mig den. Idag hem från skolan åkte jag förbi Slussen, där jag skulle byta tunnelbana, bara för att jag var helt inne i alla intriger. Som tur var kostade inte det misstaget så mycket tid utan jag kom välbehållen hem.

image311

Rule the school

Första dagen i plugget, en baggis! Jag kan inte förstå varför man bli nervös av att börja i skolan, särksillt inte när man gör det för 5:e gången?! Dagens upprop på GIH och mötet med klassen på tränarpogrammet gick kanon. Det var information, rundvandring och "lära-känna-varandra"-lekar från 9.00-15.30. Mycket snurrar runt i huvudet på en men det klarnar nog frammåt veckan. Klasskamraterna var trevliga och vi käkade lunch ihop på stan. Alla höll på med olika sporter, allt från fotboll och basket till truppgymnastik, ruggby, friidrott, kickboxning, simning, innebandy, karate och tennis. En salig blandning människor som man har mycket att lära sig av.

image310

Kräftskiva på Fåglarö

Igår gick den traditionella Kräftskivan av stapeln ute på Fåglarö. För mig var det debut på Julias landställe och vilken fest hon ställer till med. Lekar och visor och trevliga människor och dans, festen hade allt! Så idag har jag varit helt slut och bara tagit det lugnt och laddat om batterierna inför skolstarten imårn. Börjar bli lite små nervös, allting kommer att vara nytt. Spännande med läskigt!

Shopping

Öppningen av det nya H&M Devided i Gallerian, och gratis jeansen, var bara att glömma. När jag kom till Hamngatan kl 10:35 var det flera hundra meter kö, vad trodde jag?! Hur som helst ignorerade jag kön och tog en promenad till Sturegallerian och inhandlade lite nya "bra-att-ha-när-man-börjar-skolan"-prylar. Det blev metallic serien i rosa bestående av nyckelringen "Heart" (på bild nedan), pennfodralet "Joyce" och busskortsfodralet "Traffic". Det blev inte alls farligt dyrt med min 25% rabatt. Jiihoo, ready to start school! När jag ändå befann mig vid Stureplan slank jag in på Efva Attling på Birger Jarlsgatan och beställde "Carpe Diem" armbandet i rätt storlek. Åh juste, jag råkade titta in på Urban Street (för första gången någonsin) och blev förälskad i en enkelt designad carigan med diskret fast sexig urringning från Resteröds. Love!

image309

H&M opening

Godmorgon kära vänner och alla andra som jag inte känner! Idag, denna soliga fredag, ska jag in till stan och gå på H&M opening på Hamngatan (Gallerian) kl 11:00. De första 100 shopparna får ett par jeans, måste ju bara åka in och testa min tur. Annars har jag lite andra ärenden när jag ändå är i stan. Ska kolla om dem fått in mitt Efva Attling armband i rätt storlek och förhoppningsvis få användning av mina 25% på Ordning & Reda, de har fått in så himla mycket fina saker som kan vara bra till skolstarten.


Human Trafficking

Sitter och väntar in det andra och sista svnittet av filmen Human Trafficking som visas på kanal 3 kl 21.00. Såg det första avsnittet i tisdags och det var hjärtskärande. Nu måste jag få se upplösningen. Filmen är hyllad av publik och kritiker och den har två Golden Globe nomineringar.

image307

Spel

Idag har jag jobbat min första dag på en ny avdelning på mitt gamla jobb. Jag har nämligen blivit tillfrågad att jobba lördagar på spel/kondis/kundtjänst på Coop. Första provdagen gick jätte bra och de tre timmarna på förmiddagen bara flög iväg. Mycket roligare att jobba där än i kassan då det är ett annat, mer spännande, tempo. Skvallret (både bra, roligt, förfärligt) var definitivt körsbäret på toppen, pricken över i:et, grädden på moset eller kalla det vad ni vill... I love it!

 

 

80-talist, javisst!

Var inne på aftonbladet.se och spanade in dagens nyheter när jag fick se "80-talist, javisst!"-rubriken. De görs just nu en undersökning där man vill veta hur kvinnor födda under 80-talet ser på karriär och sex, hur mycket tid de tillbringar vid datorn och vilka samhällsfrågor de tycker är viktigast bla. Är du kvinna och född på 80-talet? Tveka inte att gå in här och fyll in enkäten. (Resultatet kommer att presenteras lite senare i höst.)

Milano pics

Här kommer äntligen lite bilder från Milanoresan den 26-29 juli -07:













Chai latte

Efter en lång dag på jobbet följt av en uppfriskande löprunda ska jag nu i lugn och ro krypa upp i soffan med en varm god chai latte. Chai teet köpte på lösvikt idag hos Ica, sorten heter Chai Assam och ska vara anpassad för att göra Chai latte.
 
Chai latte recept:
1,5-2 dl kokande vatten
ca 2-3 gr Chai te (Chai Assam)
1,5-2 dl varm skummad mjölk

Hoppas det smakar!


image295

Höst

Idag ska det jobbas. Ska strax hämta upp Hanna i centrum så blir det roadtrip/jobb-dag idag igen. Sista dagen för det här jobbet, i alla fall den här månaden.
Sommar börjar bli höst, känner ni det? Trots att solen lyser och termometern står på 20ºC under dagtid märker man att vindarna börjar bli svala framåt kvällen och temperatuen sjunker drastiskt. Välkommen höst! Det är nästan så att man måste stänga fönstret innan man somnar om kvällarna.

image294

Sparlåga

Bloggandet har verkligen gått på sparlåga den senaste tiden (förlåt farmor!). Jag får skylla på att det är sommar och att det finns mycket bättre saker att göra än att sitta hemma framför datorn och häcka + att jag har jobbat gärnet! Har fått erbjudande om att jobba i Coop´s förbutik/spelhörna istället för i kassan, det handlar om varje eller varannan lördag eftermiddag mellan 12-15 (med 100% ob). Det blir nog kanon nu när jag ska börja plugga på heltid.

För er som har läste det senaste blogginlägget jag skrev och undrar hur det gick på båtluffen vill jag bara säga att jag har livet i behåll (d.v.s vi blev aldrig påkörda av Birka Princess fartyget mitt ute på farleden, men det var bara minuter ifrån). Haha, nämen vi hade verkligen superkul vårat lilla gäng. Maten serverades direkt från stormköket och luftmadrassen passade perfekt i tältet. En väldigt trevlig "sista-semesterresa" och trevligt avslut på sommaren.

Båtluff i Skärgården

I morgon, någon gång under förmiddagen, sticker vi ut på båtsemester. Det blir jag, Alex, Matilda, Erik, Mats och Sebbe. Vi ska luffa runt på oilka öar i Stockholms skärgård och bara ha det fett med skönt. Ska bli hur mysigt som helst. Vi har planerat rutten fram till på söndag, därefter får vi se hur vädret och humöret är, regnar det kan det hända att vi åker hem lite tidigare och om det är sol kanske vi är ute ett par dagar till. Skönt och spännande att inte ha allting planerat.


image293


Mini golf

Underbar dag har det varit, mycket sol och en massa uppfriskande dopp. Lite färg har man fått som bonus. Love it!
Nu ska jag, Alex, mamma, pappa och syrran åka och spela mini golf, kanske hinner slå en hink också innan vi avslutar kvällen med en middag.

image292


Party party

I helgen händer det grejjor må jag säga. Ikväll, efter jag har jobbat 8h, ska jag iväg på 50-årsfest alais Full Moon Party. Det är Mats mamma som är jubilör och hon ställer till med Thai-party för hela slanten. Skönt att ha något att se fram emot när jag sitter på jobbet.

image254


image255

Imårn är det samma visa, upp och jobba och sedan kräftskiva hos Matilda. Har hört rykten från pålitliga källor att kräftorna vi ska äta imårn är svenska och ska fiskas ikväll, kan det bli bättre?!











Hemma bäst

Har precis sätt Hemma bäst med Sex and the City-stjärnan Sara Jessica Parker och snyggingen Matthew McConaughney. Romantisk komedi så det bara sjunger om det, klart sevärd! Love SJP, she´s my favourite!


image253

Äntligen lite SATC

Nu är jag hemma från jobbet och har hunnit äta lite gott, grillad oxfilé/fläskfilé med potati- och rotfruktsknyten. Smaskens! Äntligen ska jag krypa ner i soffan och kolla några avsnitt Sex And The City, har haft lite abstinens nu den senaste tiden då jag inte haft mågon tid till serien. Jag bara måååste få veta hur det går för dom in the big city. Love love love!


image252

Student till hösten

Om 27 dagar börjar jag studera vid GIH i stockholm, och det ska bli med ett nöje. Med tanke på alla lovord skolan fått och vad bekanta nämt om skolan så kommer jag att stormtrivas. Snacka om att  ta ut allt i förskott, hehe. Hur som helst ska det bli ritkigt spännande, känns lite som min grejj faktiskt! Här kan ni läsa mer om tränarutbildningen vid GIH.


Solen i ögonen och spilld mjölk överallt

Nu när solen skiner så vackert ska jag till jobbet och sitta där och häcka hela dagen. Å andra sidan är det roliga människor som jobbar där idag om jag inte minns fel, så hur trist kan det bli?!

image250

Time to bed

Är helt slut, har jobbat några timmar under dagen och är sjuk. Någon som är förvånad? Att jag inte bara kan få bli, och hålla mig, frisk. Livet är ett mysterium. Men innan jag ska somna in i min djupa skönhetssömn ska jag läsa något kapitel ur "En blomma i Afriaks öken".

image249