Melodifestivalen med Björn

I morgon är det sista deltävlingen i melodifestivalen i Karlskrona och jag läste precis en blogg där bloggerskan hade vart på kvällens genrep. Hon antydde att Björn Gustavsson skulle vara stört rolig och det fick man bara inte missa, så gör nu inte det. Missa inte Björn Gustavsson i morgon, han är kung av humor!

Tävling

Tillsammans med Naturnära Hudvård ska jag nu tävla ut ett "Sensual" skumbad med Ginseng, Ylang-ylang och kanel (värde 163 kr).

Tävlingsuppgift: Du ska svara rätt på nedstående frågor för att vara med i utlottningen. Därefter lämna du en kommentar här nedan och skriva om + länka denna tävling i din blogg.

Fråga 1 - Vilka två hudvårdsserier är Naturnära hudvård Sverigedistributör för?
Fråga 2 - När startade Druide sin tillverkning av ekologisk hudvård?  
Fråga 3 -
 Vad är Rhassoul?

(Alla svar hittar du på naturnarahudvard.se)


image599image599image599

Tävlingen avslutas måndag den 17:e mars kl 12.00, vinnarna utses senare samma dag!


Lycka till!

Tandblekning

Det ska bli spännande att prova på tandblekningen från Stella White. Hoppas att tänderna bli lite ljusare och tjusigare!

image597

Är du sugen på att bleka tänderna finns ett erbjudande
här som du inte får missa!!!

Välutrustad

Idag har jag införskaffat ett par rå coola längdskidor med bindning, pjäxa och stavar. Så nöjd! Kommer väl till pass nu när ja ska upp till Ramundberget på vinterutbildning i helgen. Klassen åker dit på söndag. Ser fram emot tio spännande och härliga fjälldagar.

VINNAREN av Nea of Sweden tvålen

Nu är det dags att avslöja vem vinnaren av Nea of Sweden tvålen är, den lyckliga vinnaren är;

Emma



Grattis!

Änglarna

Sitter i skolan nu tillsammans med Ida och Maria och vi har precis avslutat vårat lilla videoprojekt. På förmiddagen har vi fått uppgift att göra en motivationsvideo i MovieMaker, så jäklans kul! Vårt tema är "Charlies Angels". Tyvärr får jag inte upp den på bloggen nu men det borde gå att ordna. Håll utkik!

En dag till

Ni har till i morgon på er att tävla om den fantastiska tvålen från Nea of Sweden, lycka till!


↓       ↓       ↓       ↓       ↓       ↓       ↓       ↓       ↓       ↓       ↓       ↓


Nu ska jag tillsammans med
Nea of Sweden tävla ut en av dessa fantastiska tvålar neda, de är gjorda helt på naturlig väg och innehåller inga kemikalier. Är inte det fabuolus!

Tävlingsuppgift: Inte svårare än att lämna en kommentar här nedan och skriva om + länka
denna tävling i din blogg.

image588
(du tävlar om tvålen; Olive Natural)

VINNARNA i Weleda tävlingen

De lyckliga vinnarna som kommer att få hem en Havtorn Handcream från Weleda är:

1.
Saga
2. Michelle
3. Sara
4. Maria
5. Elina
6. Hille
7. Ida
8. Johanna
9. Jenni
10. Jelda

Vinnarna är nu informerade och jag vill, som jag skrev till er, att ni lämnar era adressuppgifter till mig så fort som möjligt då jag ska på vinterutbildning i helgen. Inget svar = ingen produkt! Adressuppgifterna kan ni maila till [email protected].


Grattis!

I paketen

Detta låg i paketen jag hämtade ut idag;

     

Bild 1: Från Aroma
♥ Activity massageolja
♥ Balance massageolja
♥ Romance massageolja
♥ Lillhjärta aromsten med två dofter; "Happy days" och lyxolja "Neroli i Jojoba"


Bild 2: Från Stella White
♥ Tandbelkningskittet "Professional dental whitening system" med 36st behandlingar


Bild 3: Från Pureskin
♥ Face care soft
♥ Face serum


Recensioner om produkterna kommer ni att få läsa om i slutet av v11 då jag kommer hem från vinterutbildningen i Ramundbergen.

Klar

Nu är jag äntligen klar med projektarbetet och uppsatsskrivandet. Så skönt!

Godkänd

Jag vill gladeligen  meddela att jag är very stolt över mig själv. Fick precis reda på att jag klarat den andra deltentan i tillämpad fysiologi också, så nu är det fixat! Hurra, hurra, hurra och grattis till mig! Dagen är räddad såtillvida att jag ska bli klar med teknikanalysen. Men det löser sig alltid.

i FORM

För nån vecka sedan nappade jag ett studenterbjudande från Mecenat. Erbjudandet gällde 3 nr av tidningen i FORM + en rosa pulsklocka. Allt detta för en mycket liten summa pengar. Och nu, eller snarare igår, fick jag hem tidningen i brevlådan. Har bara hunnit bläddra lite i den men det var väldigt många sidor som jag kan tänka mig att lusläsa efterhand. Till tidningen fick man också med tränings DVD; Träna dig till drömkroppen - 3 x 25 min i veckan. Den ska tydligen innehålla 31st funktionella multiövningar som formar hela din kropp i rekordfart. Detta tycker jag låter mycket spännande, eller inte. Haha, lite skeptiskt när det skriver så överdrivet och att allt låter så bra. Det finns fortfarande bara ett enda sätt att gå ner i vikt och det är att göra av med mer energi än du får i dig, that´s simple. Men att forma hela kroppen i rekordfart, låter intressant. Får ta en titt på DVDn lite senare.

image595
Nu längtar jag bara efter den rosa pulsklocka

Gossip Girls

Någon som ska kolla på Gossip Girls nu? Jag har kollat på två av de tre avsnitt som visats i svensk tv. Vet inte riktigt vad jag tycker om den än, varken bra eller dålig än så länge.

Avi x 2

I brevlådan låg två stycken avier och väntande på mig. Vad spännande, undra vad det kan vara?!

image594

Har tyvärr inte tid att åka och hämta ut paketen idag, får bli påväg hem från skolan i morgon.

Hjärt- och lungräddning

Dagen har varit spännande. Började med lite trögt med att sitta i skolan och skriva teknikanalysen i uppsatsform flera timmar. Jösses, det tog nästan musten ur en. Men frammåt eftermiddagen piggnade jag till när vi hade  en kurs i hjärt- och lungräddning. Det var riktigt spännande då vi blev introducerade till den nya teknik man ska använda sig av idag, "the old school" är över! Fick en liten docka, som hette MiniAnnie, som vi skulle träna på och följa med i en instruktions dvd. Efter denna utbildning, som pågår i tre dagar fram till torsdag, får vi diplom  och certifikat att vi gått kursen hjärt- och lungräddning. Vi kan då tillämpa detta i vårt CV, varför nu det skulle behövas(?!), och jobba som instruktörer i detta.

image592
(dockan MinieAnnie som man använder sig av i den nya utbildningen)

På posten

Igår hämtade jag ut ett stort på posten. Det var Weleda som skickat mig lite härliga presenter, så tacksam! Ska bli kul att prova på deras produkter, har hört mycket gott om dom! Dessa produkter fanns i paketet;

image590

♥ Iris cleansing lotion
♥ Iris moisture cream
♥ Wildrose body oil
♥ Wildrose body lotion
♥ Mandel cleansing lotion
♥ Mandel moisture cream
♥ Sea Buckthorn creamy body wash
♥ Havtorn hand cream
♥ Everon lip salve (SPF 4)



Glöm ej tävlingen som avslutas nu på torsdag, där har du chansen att vinna en Havtorn handkräm från Weleda. För att komma till tävlingen klickar du
här.


Duggan

Har precis varit i skolan och skrivit en dugga. Det var ok! Nu är det full rulle med skriva analysuppsats, inte så upphetsande. Den ska vara klar på onsdag, fy! Önska mig lycka till med pluggandet, det kommer att behövas!

Melodifestivalen

Missade ni, precis som jag, helgens deltävling i melodifestivalen så har jag nu hittat ett litet medley där alla lördagens låtar är samlade. Hörde att BWO och hon som sjöng "dunka mig gul och blå" gick direkt till till globen. Sen var det någon operasångerska och några tjejer som, utan tivivel, har det fulaste artistnamnet; Karakola. Hur fan kommer man på att heta så?! Ibland fattar man bara inte hur svenska folket röstar, vad har vissa för hemsk smak?



Sunday

Idag mår man som man förtjänar efter två långa partynätter. Har haft en riktigt rolig helg!

Nu är det dags att sätta igång med pluggandet, har en liten dugga imårn om frilufsliv. Känns som det behövs lite repetition innan allt sitter.

Underbar fredag

Vilken fredagkväll i Uppsala. Det var party kan jag lova och oj vad kul vi hade! Dansade hela natten lång med vännerna från Motala, sötnosar allihopa. Lite bilder från kvällen kommer troligtvis att komma upp i början av veckan så håll utkik!

Nu är jag tillbaka i den kungliga huvudstaden och håller på att fixa mig till nästa festlighet. Det är inflyttningsfest hos Anna och Robin och det har jag sett fram emot länge. Ska bli super det också!

I skolan

Nu är jag i skolan, pigg och vaken?! Dags för en hel dag med självstudier, ska som sagt bli spännande att se hur filmen vi filmade igår blev. Håll tummarna att den blev bra!

Vid cirkus 16 ska jag möta upp Malin på centralen och därifrån beger vi oss mot Uppsala, längtar så! Och jag ser också fram emot Anna och Robins fest i morgon kväll. Vilken helg!

Det finns bara ett litet problem bara, det är typ pinsamt att ens nämda det, men jag missar både Let´s Dance och Melodifestivalen. Jag är bara såå töntig ibland!

Packat och klart

Nu har jag stökat runt här hemma som vanligt när man ska packa en lite väska. Det är nästan värst att packa för en weekend för då e de ju mer som ska ner i en minder väska. Efter mycket uteslutande av klädesplagg så har jag nog fått ner det viktigaste + lite extra "i fall att"- plagg. Ser fram emot morgondagen såå mycket! Träffa massa motala folk, tjejgänget och uppleva en ny stad. Jippi! Ska också bli spännande på förmiddagen och se hur kvällens filmning blev, då är det nämligen upp till bevis då det ska granskas och analyseras i skolan.


image589
(Morgondagens resepackning)

Nu ska jag hejja massa på Sanna Kallur som tävlar i GE-galan i globen, hoppas hon får till ett bra lopp!

Tävling - get a shower!

Nu ska jag tillsammans med Nea of Sweden tävla ut en av dessa fantastiska tvålar neda, de är gjorda helt på naturlig väg och innehåller inga kemikalier. Är inte det fabuolus!

Tävlingsuppgift: Inte svårare än att lämna en kommentar här nedan och skriva om + länka denna tävling i din blogg.

image588
(du tävlar om tvålen; Olive Natural)



Tävlingen avslutas den 28 februari kl 12.00, vinnarna utses senare samma dag!

Lycka till!

Fodral till datorn

image587


Detta datorfodral med hjärtan från ordning&reda är bara för snyggt, kanske passar min bärbara nu när jag precis fått en liten mindre?! Med lite tur kan man vinna den
här!

Klippat och klart!

Jag klara deltenta nr 1 i tillämpad fysiologi, jag klarande deltenta nr 1 i tillämpad fysiologi och hörrni visste ni att jag klarade deltenta nr 1 i fysiolgi?! Det gjorde helt klart min dag! Lycklig i hela kroppen. Nu är det bara att sätta igång med mitt miniprojekt i kursen Idrottslära och tillämpad Idrottsvetenskap 7,5hp. Detta mini projekt motsvarar 3hp av hela kursen och ska vara inlämnad på torsdag i nästa vecka. Mitt arbete går ut på mäta och jämföra olika vinklar i armbågsleden när man sitter i en sk. triathlonposition kontra hur man sitter när man kör ren landsvägscykle, låter som ett bra arbete eller? Huvudmålet med projektet är att få en djupare kundskap i hur man filmar teknik och sedan analyserar den, så eftermiddagen och kvällen kommer att gå åt till att sitta på cyklen i olika positioner och bli filmad. Under morgondagen ska jag lägga in filmen i ett spciellt program i LTIV labbets datorer och mäta vinklar och så vidare. Spännande ska det bli!

Nattsömn

Nu ska jag fluffa ner mig i sängen och få lite sömn. Jag ska hoppas på att jag mår ännu bättre när jag vaknar i morgon. Bort med förkylningen! Kommer att gå i skolan hela morgondagen, från kl 8-16.00, så jag går ut hårt efter två dagar hemma med min förkylning. Hoppas det går bra. Godnatt alla söta!

Jeopardy

Nu börjar Jeopardy på kanal 4, det tänker jag titta på! Det är musiktema på de tävlande ikväll; Bert Karlsson, Markolio och Jessica Andersson. Jag tror att Markolio tar hem segern ikväll, vad tror ni? Hejja, hejja!

Time for lunch

image586

Dagens lunch

Tomatsoppa med fullkornskrutonger
Rågrut med ägg och kaviar
Dryck; Mineralvatten med funlight
(funlight är ett big "no no" för Anna Skipper, men ett big "yes yes" för mig!!)

Öppet hus på GIH

Är du sugen på att börja på GIH, Gymanstik- och idrottshögskolan, eller vill uppleva en spännande dag ska du skriva upp den 18:e mars kl 13-18.00 i kalendern. Då är det nämligen öppet hus på GIH där du bjuds på en presentation av skolan, uppvisningar i värdsklass och prova på-aktiviteter.

Du får träffa Martin och Cissi från förra årets Let's Dance! Martin Lidberg undervisar i kombinationsträning utifrån sin nya bok. Cecilia Ehrling håller en lektion i dans. Här får ni chansen att lära er danser som cha-cha eller jive till ångande och rytmisk musik.

image585
Cicci och Martin i GIH labbet LTIV


Lite fler aktiviteter som bjuds på:

  • Titta på uppvisning av lektion i dans och rörelse 
  • Prova trampolin och cirkusakrobatik 
  • Putta och svinga inomhus -prova på golf 
  • Spela bordtennis och utmana pingisroboten 
  • Testa klätterväggen 
  • Spela streetbasket och testa rullstolsbasket 
  • Plocka poäng i innebandymålet 
  • Testa dig själv i ett reaktionstest 

  • Här kan du läsa mer om GIHs öppet hus och alla aktiviteter.


    Välkomna!


    Morning

    Hej alla glada! Idag känns det lite bättre i halsen, det är på rätt väg. Står mellan valet och kvalet att stanna hemma en dag till, vi går bara i skola några timmar på eftermiddagen, och försöka att bli i tipptopp form till slutet av veckan/helgen då det kommer att hända grejjer!?! Eller ska jag pallra mig till skolan ändå och vara en riktigt duktig flicka, sjuk men duktig?! Det är ju inte direkt något viktigt vi ska syssla med i skolan där man måste vara närvarande, visserligen en ny kurs som startar men då är det ju bara introduktion. Kanske kan läsa mer om kursen på gih.se.

    I helgen ser planerna ut som följande; på fredag åker jag och Malin till Uppsala och träffar Elin och Olle som kör lite Club Evening, det ska bli riktigt kul! Hört rykten om att en hel del motala folk kommer att närvara, kan det bli bättre?! Som jag saknar dessa människor! På lördag blir det bara en snabb sightseeing i Uppsala innan jag måste bege mig hemmåt för på kvällen blir det födelsedagsparty/inflyttningsfest hos Anna och Robin. Party!

    Detta är alltså anledningarna till att jag måste vara pigg och kry i helgen...

    Att skämma bort sig själv

    Nu har jag suttit en hel dag och huttrat framför studiematrial, datron och tv:n. Usch det är inte allt för glammigt att vara sjuk! Har precis klivit ur en varm dusch för att känna mig lite fräschare, tänkte bättra på den känslan med lite vardagslyx; mini spa behandling at home.

    Detta kommer att ingå i min mini spa behandling:


    Ansikte: Blir en riktig djuprengöring med lätt peeling och därefter lägga på den varma, vårdande och rengörande ansiktsmasken "warm mask" som jag fick i
    alla hjärtans dag gåva. Den innehåller kaktus, ginseng och jasmine. Ljuvligt!
    Kropp: Smörja in mig med en återfuktande body lotion från CCS. Produkten hjälper inte bara mot torr hud utan stödjer bröstcancerfonden. Ett stort plus!
    Händer: Bort med gammalt nagelack. Fila till lite ojämna kanter, på med nagelbandsolja från Oliva (mycket bra och lätt applicerad produkt) och sedan en tre-stegs serie från Mavala; super base, färgen dream och slutligen minute quick-finish.

    image584



     


    Tävling

    Tillsammans med Weleda ska jag nu tävla ut 10 st Havtorn Hudcreme till mina läsare (värde 78 kr).

    Tävlingsuppgift: Du ska svara rätt på nedstående frågor för att vara med i utlottningen.
    Svara såhär; skriv dina svar i kommentarfältet nedan och glöm ej att fylla i bloggadress/E-postadress eller skicka ett mail med dina svar till [email protected].
    (Har du en egen blogg kan du välja att skriva om denna tävling i bloggen samt länka till detta inlägg. Skriv sedan in eran länk i kommentarfältet nedan. Vem vet, chanserna att vinna kanske ökar?!)

    Fråga 1 - Vilket årtal etablerades Weleda i Sverige?
    Fråga 2 - Vilken cancerfond stödjer Weleda?
    Fråga 3 - Nämn ett av Weledas kvalitetskriterier.

    (Alla svar hittar du på Weleda.se)


    image583


    Tävlingen avslutas den 28 februari kl 12.00, vinnarna utses senare samma dag!


    Om produkten:
    Den innehållsrika Havtorn Handcreme skyddar mot torra och nariga händer mot fuktighetsförlust och motverkar självsprickor. Händerna blir mjuka och smidiga utan att lämna en kvarvarande fettfilm. Havtorn handcreme innehåller lätt sesamolja och värdefull havtornsolja som är rik på vitaminer och essentiella fettsyror. Den rena vegetabiliska oljan understödjer hudens naturliga ämnesomsättning och bidrar till att bygga upp hudens egen barriärfunktion. Havtorn handcreme har en frisk, fruktig doft.
    Weleda - ekologisk naturlig hudvård, framställs av beprövade läkeväxter, vegetabiliska oljor samt äkta eteriska oljor. Alla produkter från Weleda produceras utan syntetiska färg - eller doftämnen, inga konserveringsmedel eller mineraloljor. Weleda kombinerar över 80 års erfarenhet av läkeväxter och deras terapeutiska verkan med modern produktutveckling. För att nå högsta kvalitet väljs alla ingredienser ytterst noggrant, med största omsorg för både människan och miljön.

    Frukost

    Dagens frukost, för skona min onda hals, blev en riktigt läcker exotisk fruktsmoothie.

    image579

         

    Sandra´s exotiska fruktsmoothie (1 pers):

    1,5 dl mild vanilj yoghurt
    1,5 dl proviva fruktdryck mango
    0,5-1 dl frysta hallon
    0,5 st banan

    Gör såhär:

    Blanda ner alla ingredienser i en mixer, i mitt fall en Magic Bullet, och mixa ihop.
    Häll upp smoothien väl kyld i ett stort glas, gärna med sugrör till.
    Smaklig måltid!


    Mår inte bra

    Kommer ni ihåg sist när ni vaknade av att det var en stor brinnande klump i halsen?! Det vaknade jag av i morse vid fem tiden, sedan dess har jag inte kunnat somna om pga man måste ligga och svälja hela tiden... trots att det gör så jävla ont. Man ligger där och sväljer och sväljer och hoppas på att det inte ska göra lika ont nästa gång, men det gör det ju såklart, riktigt ont! Så jag har legat och små slummrat på morgonkvisten, lyssnat på alla ljud i huset när familjen vaknar. Pappa tar en macka sätter på tv:n och kollar nyaste tekniken på discovery innan han åker till jobbet, sen kommer mamma upp för trappen och tar en tallrik fil. Det tar ungefär 13-15 skedar innan hon har fått i sig frukosten, skeden klirrar så fint i glasskålarna. Syrran är som ett yrväder när hon vaknar, alltid lika bråttom. Eller i början är det rätt lugnt sätter på tv:n i rummet, loggar in på datorn, tar en förhållandevis lång dusch. Men sen blir det åka av, på med max på hårtorken samtidigt som hon borstar tänderna och sen hör man nästan hur stressen sprider sig till en högre nivå när inte hårtorkssladden når in till rummet. Hur ska man då kunna toska håret och klä på sig samtidigt? När det är två minuter kvar till bussen avgår från våran hållplats är det nästan världsrekortider i sprint runt i huset för att hitta väskan, busskort, telefon och sedan välja skor. Att hon alltid lyckas hinna till bussen på morgonen?! Det är en gåta, för hon lyckas sällan göra det på kvällstid då de snälla föräldrarna är hemma.

    Nu sitter jag i alla fall framför datorn denna lediga tisdag, tur i oturen att man ska vara sjuk på sin lediag dag!

    Krasslig

    Efter två tunga veckor i skolan har jag nu kunnat slappna av, tror till och med att jag hunnit dra på mig en förkylning som länge legat och väntat på att få bryta ut. Har inte hunnit vara sjuk så jag har in i det längsta försökt hålla det inom mig. Men nu ser det rätt kört ut, trist! Imorgon är vi i alla fall lediga, då har jag tid att ta igen mig lite. Måste läsa lite Fjällfrilufsliv också, men det ska bara bli kul. Nu ska jag sätta på en film, har ännu inte bestämt mig för vilken. Kommer troligtvis somna långt innan filmen är slut, känner mig inte alls så kry.

    Två sedda filmer

    Igår kväll såg jag en läskig rulle, en film som man inte borde se när man är själv. Det var filmen Captivity. Rätt spännande men ruskig och inte så oförusägbar som de flesta andra "liknande" filmer. Nu på förmiddagen har jag sett en film som jag länge velat sett. Försoningen. Den var väldigt fin men levde inte riktigt upp till mina förväntningar, jag hade velat få ut emr av filmen. Men den var klart sevärd ändå!

    Captivity
    (OBS! jag vill varna känsliga läsare för denna skräcktrailer!!!)

     

    Försoningen

    Mer Björn

    Här är Björn Gustavsson´s lilla flygtur i melodifestivalen...





    ...och lite annat smått och gott från honom



    Shit pommes

    Nu ska ni få höra bloggvärldens största händelse någonsin... nyfikna huh? Jag har likadana skor som Blondinbella, är inte det bara sååå fräckt?! Nää skämt o sido, snygga skor är det i alla fall. Har tyvärr inte hunnit använda dom ännu, ser fram emot den sköna våren då dom åker på!

    image574
    image578

    Det är ingen vanlig dag, det är min namnsdag!

    image573

    Promenix

    Nu har jag varit på promenad, det blev en riktig power-walk i knappt 2h. Det känns bra nu efteråt! Hann precis hem till målgången i damernas stafett i skidskytte då sverige slutade 8:a, duktigt tjejor! Nu är det dags att plugga.

    Nyhetsmorgon

    Nu sitter jag och kollar på Nyhetsmorgon. Det handlar om unga bloggare som regerar bloggsverige. Riktigt roligt att lyssna på vad dom har att säga. Intrigerna mellan Blondinbella och Stina-Lee eskalerar... haha roligt att se! Goo girls!!

    Lördagen

    Gårdagen såg ut såhär:

    Jobb på förmiddagen
    Städa hos Alex
    Mamma och pappa kom på middag
    Avnjöt middagen framför Melodifestvialen
    Tittade på filmen "Se upp för dårarna"


    Kvällens planer

    image569

    Dagens middag blir sushi tillsammans med syrran och hennes kompis Carro. Nu börjar Let´s Dance som jag ska titta på en stund innan jag blir utslängd från vardagsrummet då syrran och hennes vänner ska kolla på film. Utslängd och utslängd kanske är ett grovt ord i sammanhanget, det var snarare så att jag avstod från att deltaga i filmtittadet då jag fick reda på att det ska se Titanic. Inte riktigt my cup of tea, om man säger så! Jag kommer då att fly in på mitt rum och fortsätta kolla på Let´s Dance. Senare ikväll kommer Alex förbi och då får man se vad vi hittar på. Nu ska det i ala fall bli skönt att lägga pluggböckerna åt sidan och njuta av sushin och denna fredagkväll.

    Some shopping

    Det blev en liten snabb shoppingrepa idag på förmiddagen. Detta införskaffades;

     
      
       

    Älskat barn

    Jag måste vara älskad som ingen annan! När jag kom hem idag fann jag inte bara ett brev från min underbara dagmamma utan små kärleksförklarningar från mina föräldrar. Alla hjärtans dag gåvor helt enkelt!

    image561

    ♥ Snygg hjärtskål i rostfritt fyllt med choklad- och geléhjärtan
    ♥ Två par strymbyxor; svarta och silvergrå
    ♥ Ett par grå overknee strumpor
    ♥ Två ansiktsmasker; en vårdande warm mask och en djuprengörande mud mask
    ♥ Två tuggummi påsar; V6 fresh fruit och Pooc white fruit
    ♥ Ett paket Mini Mellan från OLW, nöt och fruktmix
    ♥ Nagellacket "ST-Germain" från Mavala


    I love you too mum and dad!

    Jag fick ett brev, ett riktigt brev med frimärken på

    Min rubrik är inte bara en textrad ut Kent´s låt Duett utan verklighet. När jag kom hem idag låg ett brev på mitt skrivbord. Det var ett brev från min dagmamma Maj. Om jag blev glad!! Hon skrev att hon ska gå i pension nu till sommaren och länge har tänkt på alla oss dagbarn som gått hon henne under åren och undrat vad som blev av oss. Nu vill hon att alla vi ska skriva ett par rader om hur livet är, vad vi har gjort under alla dessa år, vad vi gör nu och hur framtiden ser ut. Är inte detta helt fantastiskt, vilken kvinna! Så angagerad och nyfiken på oss, fortfarande. I början av nästa vecka ska jag sätta mig ner och skriva till henne. 

      

     
    (Maj har då tänkt på allt, på frimärket finns Pippi och Björne)

    My valentine day

    Min alla ♥ dag var riktigt romantisk. Här nedan kan du se min och alex hjärtekväll i bilder.

    image543

    Middagen och all dekoration har jag ordnat, visst blev det fint?!

    Meny

    Förrätt 1: Avocadohalva fylld med skakgenröra och garnerad med räkor och rödlök
    Förrätt 2: Skärgårdssoppa med smak av vittvin och saffran
    Varmrätt: Skaldjursplatå med krabba, räkor och gratinerade blåmusslor
    Efterätt 1: Ostrbicka; två sorters ost och kex med päron
    Efterätt 2: Kladdkaka med glass garnerad med hemmagjorda chokladhjärtan
    Dryck: Mousserande vin; Törley

               

    Långa härliga röda rosor och ett jätte vackert silverarmband med hjärtberlock fick jag av min prins

     


    (Bilderna är tagna med mobilkameran så det är lite suddiga, vill du se lite bättre bilder klicka här!)

    Skratt kväll

    Kvällen på Norra Brunn Comedy var underbar, vissa får ju verkligen till sina skämt. När Johan Rhenborg ställde sig på scenen var han till en början rätt tafatt, men efter cirka 5 min skrattade jag och Ida ikapp. Jag skrattade så mycket att jag knappt orkade stå på benen. Hade jag suttit hemma framför tv:n och sett samma show hade jag troligen lagt mig ner på golvet i fosterställning och skrattade tills jag inte orkat mer, men när man äte sådär offentligt måste man ju berhärska sig. Det är ju lite typsikt! Roligt var det i alla fall. Nu sitter jag och bloggar hemma hos Alex, dags att sova lite och ta igen lite sömn. Idag är det förresten alla hjärtans dag. Grattis, eller vad säger man?!

    Norra Brunn

    Nu har jag och Ida precis skrivt omtenta i fysiologi. Detta bevisar att även de bästaste stjärnor kan misslyckas ibland. Omtenta känndes sådär, tyckte det var mycket mer annorlunda frågor. Hur som haver... nu ska vi möta upp Simon från klassen och gå och skratta loss på Norra Burnn Comedy. Det är bland annat komikern Johan Rhenborg som ska uppträda, ni vet han som är så himla arg på allt och alla i komediserien "Hjälp". Ett och annat glas vin kommer nog att slinka ner, välbehövligt!

    Spinning

    Dagen har varit lärorik. I skolan fick vi lära oss att instruera oerfarna människor på gymmet. Det är väldigt bra att kunna berätta för människor att det kanske står på fel sätt eller svankar för mycket när det gör olika övningar. Vi slutade ganska tidigt och då åkte jag hem, åt lunch, pluggade och kollade på mixstafetten i skidskytte som inte gick så bra för sveriges del. Kvällstimmen har jag tillbringat på Flexgym där jag körde ett sjukt bra spinninpass följt av core. Det finns inte att jag inte kommer att ha otroliga smärtor i rygg/mage i morgon, å andra sidan är det lite små skönt ibland.

    Nu ska det repeteras fysiologi en sista gång och sedan falla in i djup, efterlängtad, sömn. Godnatt i förskott!


    Skidksytte

    Om två timmar är det dags för mixstafetten i skidskytte i Östersund. Sverige har ett guld att försvara från förra året, hejja sweden!

    Njuter

    Har precis sett klart filmen The Illusionist. Den var helt fantastisk! Storyn var vacker men samtidigt klockren och huvudrollerna Norton och Biel spelade väldigt bra. Är ni sugna på att se en riktigt mäktig film ska ni se denna!

    image541

    The Illusionist

    Har pluggat klart för ikväll. Nu ska jag se filmen The Illusionist. Verkar rätt behaglig. Godnatt!


    Schlager mode del 1

    Efter lördagens melodifestival kan man ju konstatera att vissa har bättre klädsmak och/eller stylister än andra. Här har jag hissat och dissat (utan inbördes ordning) modet i deltävling 1 i melodifestvialen 2008.


    Hiss

      

    Velvet hade moderna snygga byxor; hög midja och utsvängda nertill. Toppen var stilren och grymt sexig!
    Michael Michailoffs hade riktigt snygga gråa jeans på sig med svarta breda sömmar på sidorna. Hett!
    Suzzi Tapper var stilren i svart. Lager på lager fungerar alltid men västen får hon lämna hemma i finalen!
    Christer Sjögren var verkligen stilig i svart/marinblått. Lite roligare slips, bälte och skor skulle dock vara ett plus!

    Diss



    Amy Diamound är bara 15 år, det märks när man ser kläderna. Ädelmetall är ute och guldskor har redan uppträtt på melodifestivalscenen.
    E-type & The Poodles, vad ska man säga? Ska man inte försöka matcha varandra någorlunda på scenen? I alla fall se ut att komma från samma planet!
    Brandur hade valt en lite för stilig outfit för sin ålder, hade gärna sett något mer avslappnat och sexigt.
    Face -84.... dessa kvinnor hör tyligen inte till dom som gottar sig i modemagasin. Så fult att jag var nära att byta kanal. 

    Jobbigt

    Har varit i skolan från kl 8.00, tungt! Det är så surt att gå upp kl 6.00 på en måndag. Man är inte inställd på det efter en helg. De två föreläsningarna idag har varit intressanta, handlade mycket om hur man ska/kan anpassa värme/kyla till träning. Nu ska jag plugga lite mer fysiologi, trist som fasen när man inte är på humör.

    Mer film

    Tänkte krypa ner i sängen men datorn och titta på filmen "Shrek den tredje". Hoppas det är lika härlig och rolig som de två första!


    Kärleksfilm

    Nu ska jag sjunka ner i soffan och kolla på filmen "Kärlek på menyn". Gudomligt skönt, hoppas den är bra!


    (trailer)

    Kan inte få nog av Björn


    Lägenheter

    Idag har jag och A vart och kollat på lägenheter hela för- och eftermiddagen. Det var sådär, otroligt kul att kolla...bittert att inte ha möjligheter till sina drömmar! Mina två favoriter idag blev 1,5:an i Gröndal eller 2:an på söder. Det var dom två lägenheterna där det pirrade i magen när man gick runt. Med stor risk för att låta alltför elak/bortskämd... de andra lägenheterna var ett axelryck lixom, skulle vara minst lika mysigt att bo i en sovsäck under Västerbron. Haha, det lät verkligen inte bra! Nu ska det pluggas lite för att försöka förskingra tankar/drömmarna.

    Schlager

    image539

    Just nu håller jag på att leta upp min fjäderboa. Hittar den inte någonstans, kanske ligger i maskeradlådan uppe på vinden?! Helvete. Jag vill ju komma i riktig schlarform framför tv:n ikväll. Får leta vidare...

    Snart är det dags för en utsökt middag i form av skaldjurspasta. Till det blir det ost och kex och senare framför melodifestivalen blir det grönsaker och dipp. Ska plåga mina kära pojkvän med att rådigga alla schlagerlåtar ikväll, det ska bli kul!

    Strike

    För en vecka sedan var jag och Alex och bowlade tillsammans med Erik och Matilda. Jag vann! Vill du se en av mina snygga strikes tycker jag att du ska klicka här.



    (Notera att bowlingklotet är neonrosa, looove rosa!)

    Min dubbelgångare

    Idag såg jag min dubbelgånagre. Min dubbelgångare när jag var lite. Det var som att se sig själv i spegeln för drygt tio år sedan. Hon kom fram till mig på jobbet och köpte ett winerbröd med sin mamma, winerbröd var också min favorit när jag var liten. Hon hade precis samma ansiktsform med stora kinder och ögonbrynen var identiska med mina svarta lång som jag har/hade. Hon hade mörkblont långt hår med lugg som började långt upp på hjässan, precis som jag. Frisyren hade hon också snott från mig, en inbakad tofs som var flätad i slutet. Jag fick rysningar så att håren stod rätt upp på armarna. Undra om hon också heter Sandra?

    I love bröllop

    Jag är helt exalterad, jag har blivit bjuden på bröllop i sommar. Det är en släkting som ska gifta sig, så roligt!

    image538

    Nakenfis

    Idag såg jag en kul grejj, jag såg en främmande naken man. Jag var ute på promenad och, utan att snoka, tittade in i ett hus med gigantiska panoramafönster. Vad ser man då om inte en rumpa. Den satt på en man som stog och lutade sig mot soffan och kollade på tv. Det finns ju folk, och så finns det folk. En liten "hemma-nudist" helt enkelt!



    image537image537image537image537image537

    En tanke om åldrande

    Man vet att man börjar bli gammal när man man inte längre håller på att avlida av längtan till festivalsommar. Jag har blivit tant! Efter en lite check på sommarens festivalutbud har jag, och Malin, dissat de festivaler där restiden dit är över 30min. Det har alltså slutat med att vi funderar att enbart hänga i Stockholm och digga musik på W.T.A.I. den 14 juni. Det är iof inte fy skam med tanke på de artister som kommer att uppträda där är; Foo Fighters, The Hives, The Helicopters, Mando Diao och Sahara Hotnights. Vilket drag! Tyvärr känns det lite bittert att det inte finns planer på att åka till Borlänge Peace and Love där bland annat Johnossi och Håkan ska spela. Men har man blivit 20 jordsnurr känns det lite halvt barsnligt att tälta i en lergrop och sedan ligga där och kräla. Skämt och sido, bäst att jag inte säger för mycket nu... plötsligt blir det vell festival ändå och då för jag äta upp mina ord!


    Många undrar säkert vem fasen Johnossi är?! Här kommer smakprov...njut!



    Kärlek vid första ögonkast

    Ansiktsbehndlingen idag var jätte skön, eller ibland gjorde de ont som fan men den slutliga ansiktsmassagen var gudomlig.

    Efter behandlingen mötte jag upp Ida, vi åkte hem till mig och pluggade flitigt i ca tre timmar. Vi gick igenom alla instuderingsfrågor och svarade på de vi kunde. I morgon är det genomgång av instuderingsfrågorna så då lär vi få alla svar.

    Ikväll har jag vart och kollat på tennis, det var pappa, Alex och Göran som spelade. Göran jobbar för klockmärket
    Epoch och visade mig lite olika modeller från deras katalog. Jag föll handlöst för en klocka full med diamanter, det var kärlek vid första ögonkastet. Just den klockan fick kronprinsessan Viktoria i födelsedagspressent.

    Nu är vi hemma hos Alex, vi har precis ätit korv stroganoff med ris. Inget bra på tv ikväll, får hitta på något annat att roa oss med.

    Härligt besked

    Öppnade precis mailen där ett betygsbedsked fanns. Det handlar om kursen Idrott i Inriktning Tränarskap där jag fick betyget VG. Full pott, wohoooo!

    Behandling

    I morgon är jag som sagt ledig. Då blir det sovmorgon följt av en ansiktsbehandling lyx. Jag ska alltså äntligen utnyttja presentkortet jag fick på min 20-årsdag. Det ska bli så skönt kan jag lova!

    Sömnproblem

    Vilken natt, oh my! Gick och la mig strax innan 23.00 igår eftersom skolan började kl 8.00 idag med. Slumrade till ett par minuter och vaknade sedan tvärt. Blixtvaken var jag. Vid halv ett kröp Alex ner i sängen, han började senare idag, och tyckte synd om mig som inte somnat än. Jag var så stressad att jag inte skulle få någon sömn. Kollade på klockan varje minut i typ en kvart. Alex försökte förgäves med olika metoder för att hjälpa mig till drömmarnas rike; kliade mig på ryggen, kliade mig i nacken, kliade mig på armen... inget hjälpte. Då började han sjunga godnattvisa, hjälpte inte det heller. Tillslut somnade han och började snarka. Värsta krisen jag upplevt, typ. Nånstans efter kl 01.00 somnade jag tillslut in och det känndes som jag bara slummrat lite när väckarklockan ringde kl 6.00. Fy fasen! Ikväll ska jag gå o lägga mig tidigt och imorgon blir det sovmorgon pga ledighet.

    image536

    Hurtigt värre

    Dagens föreläsningar gick under rubriken Näringslära. Olika docenter och doktorandrar i ämnet korvstoppade oss med allt från miniraler och kosttillskott till kolhydrater, proteiner och fett. Härrans jäklar vad mycket det är att tänka på när det gäller matintaget. Om alla i västvärlden hade någorlunda koll på vad den mat vi äter egentligen innehåller och vad den gör för och mot kroppen tror jag matintaget hade sett mycket mer annorlunda ut. Det är helt sjukt vad producenterna producerar till oss konsumenter, så jävlans mycket skit! Anyway, efter skolan åkte jag  och tränade. Det var jobbigt, brännde 757kcal på 45min. När jag sedan stod i omklädningsrummet och var påväg att byta om träffade jag mamma, hon kom diekt från jobbet och skulle träna. Jag bestämde mig då för att köra ett pass till, mest för att jag skulle få lift hem efteråt. Totalt på dessa två pass, ca 105min, brännde jag 1230kcal. Nu ska jag äta en proteinkaka och sedan någon slags middag. Om en halvtimme slutar Alex och då kommer han och hämtar mig. Han har bestämt att han ska laga pannkakor till middag så det blir några till efterätt för mig, mums!


    Gårdagen

    Igår på kvällen hade vi celebert besök, mormor och morfar kom på middag. Det belv en utsökt köttgryta med fina potatisar till. Haha, sen kollade jag på den där filmen med Nicole Kidman kl 21.00 tills jag somnade.

    Måleri

    Vi vaknade väldigt tidigt idag. Redan kl 08.30 var vi uppe och på gång att börja måla. Nu har vi hunnit måla två lager och det kommer troligtvis att krävas ett till, puhh!

    image535


    Bäst på bowling

    Nu är vi hemma hos Alex igen. Middagen med Erik och Matilda var jätte trevlig, att jag sedan bowlade skiten ur dom gjorde bara saken bättre. Jag är bara så bäst! Efter bowlingen svängde vi förbi Robin och Anna och kollade på deras nya fina lägenhet vid Blåsut. Blir bara så sugen! Nu blir det sängtime för imårn är det måla som  gäller för hela slanten. Natti!

    Dagens aktiviteter

    Det blev inget fika med gamla Motalagänget idag, trist! Jag hjälpte istället min kära A att köpa alla grejjer som behövs för att spackla och måla om ett rum. När vi var i full gång, jag tejpade upp lister och A spacklade, ringde Erik och Matilda som ville äta middag och bowla ihop. Så nu ska vi strax iväg och äta middag någonstans vid Hammarby sjöstad och sedan bowla vid Gullmasplan. Vi hann inte börja mål så vi ska göra det så fort vi vaknar i morgon.

    image534

    Morning folks

    Har precis ätit ltie frukost med nypressad apelsinjuice. Mums! Planen idag är att ta mig in till stan i träffa Malin, Elin och Olle men de sover fortfarande för de svarar inte. Så, tillsvidare ska jag slappa lite tills jag kommer på nå bättre att göra.

    Real love

    image533

    Jag är totalt störtförälskad i min nya
    Friis & Co väska!

    Geni

    Känner mig nästan som ett geni, tentan gick galant! Jag använde mig av studietekniken; "lära-sig-alla-instuderingsfrågor-utantill". Det fungerade utmärkt eftersom de 2/3 av tentan bestod av samma eller liknande instuderingsfrågor. Så nu är jag skit nöjd, skönt också att slippa gå i 2-3 veckor och vara nervös inför resultatet. Nu vet jag ju att jag klarade det!

    Stort grattis till mig! Bästa helgpresenten man kan tänka sig.

    TENTA

    Shit hörrni, idag är det första deltentan i tillämpad fysiologi. Efter att mobilalarmet ringde låg jag i sängen och rabblade formler, uträkningar och sjukdommar tills jag snurrade ihop allt. Hur fasen ska det här gå. Får läsa annteckningarna på bussen och hoppas att jag kan reda ut vissa begrepp. Nu får ni verkligen hålla på mig kl 12.30, telepati måste fungera!