Busskul

Träffade den sötaste herren idag på bussen. En äldre man i, låt mig gissa, 80-årsåldern satt brevid mig. Han hade en mobiltelefon av okänt märke och spelade Snake, jag menar inte Snake Special Edition Super Duper Game som typ finns idag utan det första Snake som kom ut. Där satt han i lugn och ro med sin okända mobil (när jag tänker efter kanske det kan ha varit en nokia av äldre modell) och var helt inne i spelet. Han satt och styrde med hela kroppen och gav i från sig olika ljus om lät ungefär "Yeees!", "Opps!, "Haha!", "Neejneej....joo JA!". Han var så himla söt och det var så kul att se den ålderskategorin representerad i den nymoderna världen med mobilspel.


Vilken helg!

Helgen var lyckad med New Moon i fredags, personalfest i lördags och släktmiddag igår. Just nu är det back to reality och skriva uppsats, 30 sidor är skrivna och arbetet börjar ta form. Om jag orkar ska jag träna ikväll!



New Moon

Dagen har rullat på lagom sanbbt, och nu äntligen är det dags för att bege sig in mot stan för att möta upp Linnéa och gå på bio. Självklart ska vi se New Moon och som vi har längtat!

Efter filmen ska vi handla lite mat och åka hem till mig och fortsätta kvällen. Det blir Idol och tjejmys, lite senare kommer även Ida att titta förbi!


Jag och Linnéa laddar inför fredagens stora premiär


En chackpundares liv

Jag satte mig på tunnelbanan från skolan idag vid lunchtid helt ovetande om att denna resa kanske skulle bli en av de mest minnesvärda resorna jag gjort i lokaltrafiken. Vid centralen steg två stycken gamla goda pundare på och satte sig framför mig. De var höjljuda och riktigt glada i hatten, så det var inga konstigheter.

Detta var de samtalsämnen som de två äldre männen diskuterade under resan:

- Hur dyrt de blivit med chack; "en stulen cykel och en CD skiva, rena rånet!!"
- Hur jobbigt det börjar bli att planka; "I helvete vad de satsar på kontrollanter nu för tiden!"
- Att bli vräkt; "De bara kom in i lägenheten och bad mig dra, NU, vad ska man göra? De e bara att packa sitt pick och pack och dra!" 
- Vilka verktyg som man bäst öppnar ölflaskor med; "Att öppna med tändare börjar fan bli dyrt, de går ju bara sönder!"
- Hur äckligt alkiskvinnor luktar; "Ulla luktar förjävligt, ska du eller jag säga det till henne??"

I samband med en livlig diskussion om Ulla som lutkar så äckligt så bajsade den ena mannen på sig. Jag ni läste rätt: Han bajsade i byxorna! Stanken går inte att beskriva och jag blev tvungen att gå därifrån, så jag ställde mig vid dörrarna (som tur var skulle jag gå av vid nästa station!!!). Det sista jag hörde innan jag klev av var huruvida han skulle kunna tvätta byxorna utan ett hem med rinnande vatten eller tvättmaskin. Han genialiska partner tog fram en rulle toalettpapper ur jackan och sa att det funkar om man noga skrapar av avföringen med papper.

Äckligt!!

New Moon, check!

Nu har jag och Linneá köpt biljetter till preimären av New Moon på fredag. Hjälp vad svårt det var att få tag på biljetter och hjälp vad jag längtar!!


Nea and me



Linnea och Sandra is the shit!


Eftertraktad

Det är inte varje dag man blir erbjuden två jobb under loppet av några timmar. Nu är man lagom kaxig och en smula förväntansfull, hur kommer detta sluta?!


Pluggar hemma

Idag ska jag sitta hemma hela dagen och leta artiklar till uppsatsen.

PH

Paradise Hotel är en dokusåpa som jag aldrig har följt. Jag har sett det ett par gånger, men det är bara för att man råkat zappat förbi det av en slump. Denna sässong kommer jag troligtvis sitta klistrad och det kan bero på att jag är bekant med en av killarna som kommer att delta i år. Spännande värre tycker jag!


Så snälla ni, ring inte mig kl 22.00 ikväll för jag kommer ändå inte att svara. PH for life!! Haha



Trevligheter

Fredagen gick i lugnets tecken men filmkväll och massa soffmys.

Igår var det middag hemma hos farmor och farfar. Det bjöds på trerätters middag och allt var riktigt gott! Frammåt 22 tiden åkte jag in till söder och mötte upp tjejerna. Först satt vi på Göta Ark men ganska snabbt efter att jag anlände gick vi vidare till Ett Ställe. Där hade vi super skoj och dansade hela natten. När klubben stängde strök vi runt på stan och kollade läget, men ganska snabbt tröttnade vi och jag och Anna tog sällskap hem. Strax innan 5 på morgonen la jag huvudet på kudden, men där fick det inte ligga många timmar. Hej då skönhetssömn! Alarmet ringde kl 10.00 och då var det bara upp och studsa, på med träningskläder och springa till gymmet.

Säg vad man vill om att inte få tillräckligt med sömn, men en sak är säkert och det är att ingenting går upp emot att få svettas lite! Haha


Så sant


Bio ikväll

Efter pluggandet ska jag iväg och träffa min söta Katarina. Vi ska äta lite middag ihop och sedan sjunka ner i en mysig biofåtölj och se "Trubbel i paradiset". Kul att avsluta dagen med lite komedi!


Föreläsning och uppsatsskrivande

Förmiddagen bestod av föreläsning, sen var det lunch med Senna, Mickis, Janne och Frej där den obligatoriska problemdiskussionen uppstod... riktigt spännande och ibland tragiska fall man får lyssna till och föröska utreda eller i alla fall utvärdera. Nu sitter jag på LTIV (labbet) och skriver på uppsatsen, just nu ska jag försöka att utvärdera resultaten i diagram för att kunna fortsätta med den slutliga diskussionen. Hejja hejja!!

Tisdagsplugg

Sitter redan i skolan och ska precis påbörja dagens skrivande på C-uppsatsen. Det kommer nog att bli en lååååång dag. Har gett mig tusan på att jag ska bli klar med resultatdelen innan veckan är slut, och då krävs det fokus! Snart ska uppsatsen in och det gäller att inte ligga på latsidan!!


Måndags plugg och fika

Hela gårdagen satt jag, Ida och Senna i skolan och skrev på våra C-uppsatser. Vid 16-tiden började vi bli trötta i ögonen och åkte till närmaste Waynes Coffee och drack en varsin Chai Latte och snackade skit. En riktigt trevlig avslutning på kvällen!

Farsdagsmiddag i söndags

I söndags var det en riktigt mysig familjemiddag hemma hos mina föräldrar. Farsdag var det och alla pappor var i huset; min pappa och farfar och morfar. Det bjöds på en super god Boeuf Bourguignon som mamma och pappa tillagat som bara smälte i munnen och till det permensangratinerat potatismos och varma grönsaker.

Regnet det bara faller ner

De sista dagarna har det ju varit riktigt tråkigt väder så nu undrar jag bara; vem var det som beställde det??

I veckan har det skrivits på C-uppsats, det går sakta men säkert framåt. Alla resultat finns nu och ska bara samanställas och sen är det lite andra rubriker som ska fyllas på. På måndag ska jag och Ida sitta i skolan hela dagen och göra lite nytta med uppsatsen.

Det har också hänt en riktigt tråkig grej i veckan, inget jag tänker berätta offentligt här på bloggen för att skydda personen/erna. Jag kan bara säga att man ska vara glad och ta vara på den tid man har, man vet aldrig nr något kan förändras drastiskt!

Igår hade jag och Ida tjejmys hemma hos mig. Hon kom till mig efter jobbet och vi satt och pratade massa tjejsnack, kollade på Idol och åt mängder av popcorn och så klämde vi i oss lite mörk chocklad med mint och apelsin.

Idag har det jobbats på förmiddagen och nu sitter jag här hemma hos mina föräldrar. Ikväll blir det ingen vanlig kväll för ikväll blir det skaldjurskväll!! Jag älskar skaldjurskvällar för det är så gott. Vi har ska bland annat äta de kräftor vi fiskade i auhusti, riktiga svenska hemmakokta kräftor... hur lyxigt blir inte det då!?!?!

Förhandsvisning

Ikväll har jag varit på förhandsvisning av Helena Bergströms film "Så olika" och jag kan bara säga att den var helt fantastisk! Vi bjöds på dricka och popcorn och så var självaste Helena där och presenterade filmen, hon var bara så rolig när hon berättade om filmen. Filmen har premiär nu på fredag och jag rekomenderar den varmt. Den lyser verkligen upp tillvaron och värmer hjärtat i höstmörkret!



OBS! Lägg märke till att Måns Zelmerlöws nya låt "Impossible" är sjukt bra!


OS i Vancouver 2010

Vinter OS i Vancouver börjar så smått närma sig nu och nedan finner du maskotarna

OS i Vancouver har tre maskotar, Sumi, Quatchi och Miga.

Sumi
Sumi är ett djur som bor i bergen i den kanadensiska deltaten British Columbia. Precis som många kanadensare har Sumi ett mångkulturellt ursprung. Hans hatt är från en späckhuggare, vingarna från  och benen från en svartbjörn.

Bor:
I Whistler
Hobbies: Alpin skidåkning och att flyga över bergen längs kusten.
Favorit mat: varmchoklad
Dröm: Att få dela skogen och bergen med hela världen
Favoritfärg: ormbuksgrönt

Quatchi
Bor: I Kanadas mystiska skog
Hobbies: Ishockey, fotografi och resor
Favorit mat: Provar gärna all slags mat
Dröm: Att bli en världsberömd ishockeymålvakt
Favoritfärg: isblå

Magi
Bor: Längs Vancouver Islands kust
Hobbies: Surfa, åka snowboard och allt annat som är roligt och utmanande.
Favorit mat: Lax!
Dröm: Att lyckas med en 720 i half-pipen
Favoritfärg: skogsgrönt


Lars Winnerbäck

... mannen som får mig att skratta och gråta på samma gång!

Fullspäckad vecka

Under dagarna har jag hunnit med en hel del:

- Tränat massor
- Skrivit uppsats
- Jobbat
- Vart på anställningsintervju
- Vart på bio med Becca och sett Fame
- Haft myskväll med ost, kex och vin hemma hos Linn
- Vart på middag hos föräldrarna
- Landsatt båten och lasern
- Varit på "klassfest"
- Utgång på "Ett ställe" med Ida, Karin, Anna, Kolan, Linneá och Becca

En minnesvärd vecka! Och nu längtar jag till advent, jag älskar advent med ala fina ljus och stjärnor i fönstrena!