Middag med Ida

Igår fyllde min mammi år och det firades med familjemiddag och en massa gula änkan, jag är bara så barnsligt förtjust i champange. I present fick hon ett golfset, så nu är det bara att tuta och köra!

Idag har det shoppats mat, jag har blivit bjuden på lunch på Svensk Sushi (SUPER GOTT!) och hunnit plugga lite. Nu väntar jag på att Ida ska komma hit. Vi ska ta en rejäl tjejsnackis, laga avocadosoppa och titta på Idol. Mys!


Ska det göras ska det göras ordentligt!

Jag ska inte avslöja allt för mycket i den här texten utan låta er så se det med egna ögon. Det jag vill säga är bara detta; it´s not the way, it´s the only way to do it!! 
 


Bara en massa plugg

Tenta dags imårn så dagen kommer att ägnas åt plugg. Nedstående bok ska läsas, en sisodär 250 sidor ska avverkas. Puhh!!



Husmor Sandra

Jag fick en hel påse med äpplen av svärföräldrarna igår så idag var det dags att ta hand om skrället. En tredjedel av äpplena fick dekorera fruktskålen, en tredjedel fick ta plats i frysen färdigskalade och skurna i klyftor (färdiga att tina upp och baka äppelpaj eller -muffins) och den sista tredjedelen kokade jag äppelkräm av. Tänk er va gammalmodigt att koka äppelkräm, gör man det än idag? Jag rotade i alla fall fram ett rece pt på kräm och slutresultatet blev lyckat. 


Äppelkräm (4 portioner)

Ingredienser;
3-400g äpplen
3 dl vatten
2 msk strösocker
2 msk potatismjöl

Gör såhär;
Skala och tärna/riv äpplena. Koka upp 3 dl vatten med 2 smk strösocker. Lägg i äpplena och låt koka 3–4 minuter eller tills frukten är nästan mjuk. Red av med 2 msk potatismjöl utrört i lite vatten. Bjud äppelkrämen med mjölk.

Sandras tips;
Jag kryddade krämen lite extra med citronsaft, vaniljsocker och kanel. MUMS!


Visningar

På förmiddagen idag har det sprungits på lägenhetsvisningar. Lagom kul, men nödvändigt om man letar nytt läge!!

Bankmöte

Idag har jag och Alex varit på möte på banken, så nu väntar vi med spänning på vad vi ska få för besked. Håll tummarna!

Kändisdjungeln

Jag är individ som underhålls av att titta på TV4as Kändisdjungeln. Men det är inte det jag vill trycka på utan att det är sjukt intressant att programmet får sån jäkla reklam och publicitet av de som ren utsagt hatar programmet. Man kan säga att programhatarna lyfter hela serien. Det tycker jag är rätt så fascinerande!



Överraskningsmiddag

Jag är ju en sådan himlig gullig liten flickvän, så jag kunde inget annat än att bjuda på en riktigt trevlig överraskningsmiddag för mitt kära födelsedagsbarn Alex. Han har ju haft fullt upp med sin LIA och jobbar och står i så han har inte hunnit tänka på sin dag eller om han ska ha fika eller nån liten tillställning. Då klev jag in och tog tag i saken i sista sekund. Jag bjöd in hans bästa vän Robin (Anna kunde inte komma pga kvällsjobb) och hans syster Rebecca. Dom kom till mig lite tidigare och hjälpte till med de sista förberedelserna och så överraskade vi Alex rejält när han klev in genom dörren. Han blev skit överraskad, rädd, chockad och förstås väldigt glad. Jag bjöd på 3 rättersmiddag bestående av;


Förätt: Klassisk
Toast Skagen med avocado och egengjort skagenröra (som blev sjukt god om jag får säga det själv!)
Varmrätt: Självfallet blev det Alex absoulta favoriträtt, en riktigt god och smakrik Korvstroganoff
Efterätt: Hembakada jättemuffins med vanilj och chokladkross, dränkta i choklad och dekorerade med grädde och vilda bär.

Maten sköljde vi ner med det goda cabernet sauvigon rosévinet Mulderbosch från Sydafrika.



En stort födelsedagsbarn

Ett stort grattis till min sambo på hans 23 årsdag, länge leve han... hurra hurra hurra!


En variant av plankstek

Ikväll har jag slagit på stort och överträffat mig själv, tror jag (jag har ju inte smakat ännu)!! Jag har provat mig på att göra en klassisk plankstek... utan planka. Vi hade inga planksteksplankor hemma och jag läste på något forum att man kunde använda sig av skärbräda i trä, men då var man tvungen att bränna plankan i ugnen ett par timmar. Vem har tid med ett par timmar (?) tänkte jag och gjorde min variant av plankstek på en vanlig ugnsplåt. Det ser i alla fall skit snyggt ut!! Nu gäller det bara för Alex att trampa gasen i botten så att han kan komma hem och vi kan avsmaka mitt köksverk.

Ny frissad

Efter en lååång helg med jobb och mys med familjen så vad det måndag igen. Har varit i skolan mest hela förmiddagen och eftermiddagen spenderades i en friserstol. Klippte av 3 dm av mitt hår och det är typ fortfarande långt, men nu är det mycket fräschare och luftigare!! Jag är himla nöjd, i början var jag lite skeptisk men så fort det var färdigfönat så åkte mungiporna upp.

Nu blir det middag hemma hos Alex päron och efter blir det mys hemma hos Anna och Robin.

Skoldag

Trots förkylning (hoppas det inte är nya influensan) så tog jag mig upp för att åka till skolan och delta på dagens föreläsning/praktiska del i ämnet statistik. Det var iof bra att lära sig programmet men fy farao vad tråkigt jag hade, troligtvis för att jag hostade hela tiden och var tvungen att torka näsan stup i kvarten och då är det rätt trassligt att hänga med i svängarna.

Nu ska jag strax ha hanledningsmöte inför C-uppsatsen och efter det ska jag ta mig hem och kurera mig på bästa sätt jag förmår. Jag kommer troligtvis inte att kliva ur soffan under hela eftermiddagen/kvällen.

Katarina kväll

Igår kväll åkte jag hem till Katarina och hälsade på i hennes nya lägenhet på Åsögatan på Söder. Det var så oooootrligt fint, högt i tak och nytt och fräscht. En sån skulle man ha! Vi lagade mat tillsammans, och för en gång skull innehöll våran måltid inte räkor eller aioli...dra på trisso! Vi åt spagetti med kräftstjärtssås och italiensk sallad till det. Sen envisades hon att det skulle bli kladdkaka till efterätt så det mumsade vi i oss medan vi hade tjejsnack och kollade på idol. Jag gillar verkligen henne, min lilla Nina!

09-09-09

Idag är det den 9 september 2009. Fy fabbe va coolt!


Jag vet inte varför, men jag längtar till kvällens idolpremiär



Gary Sinise eller Andreas Carlsson?


Händelserik dag

När jag vaknade hade jag sjukt ont i halsen, jag menar verkligen sjuuukt ont i halsen. Jag ville bara somna om! Men jag tog mig i kragen, lyfte på täcket och påbörjade mina morgonbestyr med mammas ord gnagandes i bakguvudet; "det är alltid värst på morgonen, så fort man ätit frukost mår man mycket bättre!". Mycket bättre vet jag inte men jag kände mig tillräckligt ovinglig i benen för att ta mig till skolan på föreläsningen och sedan på en jobbintervju. Efter föreläsningen mötte jag nämligen upp Viktoria för att diskutera lite runt de uppgifter jag har i höst under en fika. Kommer att bli spännande att se hur det blir i höst, nya spännande tag!

Nu sitter ligger jag i soffan och ska precis till att börja surpla i mig en fantastiskt slät och läcker tomatsoppa som jag gjort från grunden. Det doftar ljuvligt och har en fin färg. 


Wilhelms dop

Idag var vi på dop i Vallentuna. Det var lille Nils Wilhelm Alexander som döptes. Wilhelms pappa är syssling till min pappa. Det var ett trädgårdsdop med 100 inbjudna gäster. Det var fint väder och Cyndee Peters sjöng hur vackert som helst. Sen började det rinna tårar ur mina ögon när Wilhelms pappa höll tal och sjöng "Halleluja" och tillägnande den Wilhelms mamma för att hon fött honom en son. Gud så vackert, helt overkligt och så rätt!!


Dinnerparty tonight

Ikväll blir det stor middagsbjudning hemma på Fornudden. Det är mina föräldrar som bjudit in oss och hela Alex släkt på middag. Det ska bli jätte trevligt och jätte gott för jag vet vad det kommer att bjudas på!!

Jag gillar att kolla på Idol, och det står jag för!


HH

Håkan Hellström var fantastisk som vanligt igår. Jag är fortfarande upprymd och går och nynnar på hans melodier och ler.

Håkan Hellström

Nu är det dags att cykla till gymmet och köra pilatesboll, fredagens höjdpunkt. Sen är det bara att cykla hem och göra i ordning sig innan det bär av till Gröna Lund där Håkan Hellström spelar ikväll. Yes Yes Yes!!


Myskväll

Efter en heldag med massor av mys med min kärlek sjönk vi ner i en mörk biosalong och såg på "Spread" eller mer känd under namnet "L.A Gigolo" här i Sverige. En film som jag inte riktigt har placerat i något fack ännu, jag har inte bestämt mig för om jag tycker att den var bra eller dålig, vacker eller motbjudande. Men den berörde mig och det är ju alltid något!




Nu blir det till att gosa ner sig i soffan med min stora kopp te och mina nygrillade smörgåsar extra allt, mums!

Frukost på sängen är lyx

Dagen till ära överraskade jag min sambo och pojkvänn sedan 3 hela lång år tillbaka med frukost på sängen. och det var inte vilken frukost som helst kan jag be att få tala om, det var en frukost som skulle göra Drottning Silvia grön av avund och (om jag var i hotellbranchen) få Hotel Hilton att gå i konkurs.

Frukosten innehöll;
Kaffe/te, färskpressad Godmorgon juice, hembakade äppelmuffins, vaniljyoughurt med crunch, hjärtformade toasts med lika hjärtformade vändstekta ägg och kaviar, nygäddade våffelhjärtan med jordgubbssylt, färsk blodapelsin och knäckebröd med skinka och hjärtformade grukskivor.

Gissa om vi blev mätta och belåta!? Efter att ha legat i sängen och kollat på nyhetsmorgon och proppat i oss alla dessa godsaker åkte vi till gymmet för att mildra våra samveten (hehe).







 


Vi två, 3 år!!

3/9 2006 blev du och jag vi...
3/9 2009 är det fortfarande vi...

still going strong!!




Lite dans fick avrunda kvällen

Jag och Anna har dansat av oss denna onsdag i takter från Afrikas savanner. Vi svängde med armar och ben, hoppade och snurrade men framförallt skakade vi en jäkla massa rumpa. Afrodans är livskvalité och glädje på hög nivå!

Gratis inträde på 32 allsvenska matcher

Svenska spel firar att Styrktipset fyller 75 år med att bjuda på gratis biljetter till alla Allsvenska matcher i September. Erbjudandet avser 1000 st biljetter till de som har ett spelkort. Först till kvarn gäller, läs mer här.




Skräcken sprider sig...

(appropå svininfluensan)