Kryssnings sammanfattning

24 timmars kryssningen till Mariehamn var kanon. Alla 78 personer (som sällskapet bestod av) var glada och lyckliga, alla drack och dansade! Middagen vi bjöds på var underbar, nedan redovisas menyn. Discot på kvällen var det verkligen drag i, trots att jag inte är ett "fan" av att skaka loss till shlager hits. Efterfesten i grabbarna grus (Ted och Dennis) hytt var helt ok, ger den tre stycken SSSSS av fem möjliga. De fyra timmars sömn som vi fick var välbehövliga för att orka med lunchbuffén. Den buffén var fantastisk med allt möjligt gott och jag verkligen rå diggade rabarberpajen med vaniljsås, utsökt! Eftermiddag var mest lugn och skön, satt i baren med gänget och lyssnade soft musik, sola och kollade på utsikten. Känns trots allt skönt att vara hemma med båda fötterna stabilt på fastland.


Grand Meny

Förätter

Zuccinisoppa
med chrèveost och timjan
Dryck: Tasman Bay Sauvignon Blanc 2006 (Nya Zeeland)

Halstrad oxfilé tartar
med grillad sparris och harissavinägrett
Dryck: Morgon 2003, Bouchard Pére & Fils (Frankrike)

Mellanrätt
Limesorbet

Varmrätt
Stekta hjortinnerfilé medaljonger
med palsternackspuré, fänkål och portvinssås
Dryck: Brown Brothers Shiraz (Australien)

Desert
Päronterrin
med biscotti, vitchokladglass och jordgubbar
Dryck: Moscatel Oro, Torres Penedés (Spanien)


Kryssning

Om några timmar bär det av på en 24h kryssning för att fira en 30- och en 60-åring. Det är min syssling Dennis och hans mamma Marianne som slår ihop ett hej dundrandes fest på Birka Paradise. Det bjuds på middag och fest fram till småtimmarna och sedan efter några timmars sömn blir det lunch innan vi går i hamn igen. Har sett fram emot detta länge och nu äntligen är det dags.

snapsvisor.eu

Lagom till Valborgsfirandet, då det bjuds till fest, har jag hittat de ultimata dryckesvisorna. Klicka in här och få tips om roliga visor att sjunga och skåla till. Vad sägs om denna tex, otroligt rolig i min mening;

En punkrockare han bor i staden,
han krockar pungar mest hela dagen.
Han krockar stora han krossar små,
han krockar några så de blir blå.

GT

Igår laddad jag upp ipoden med svängiga låtar från Gyllene Tider, den ultimata musiken att digga till en vacker vårmorgon som denna. Hela buss/tunnelbanefärden till skolan blev lite roligare med Gessles andedräkt i mitt öra.

Premiär promenad på Djurgården

Idag på eftermiddagen mötte jag upp Nina efter att hon jobbat klart. Vi åkte ut till Djurgården och tog en härlig 1,5 timmars promenad i vårsolen. Det är så himla vackert därute. Defenitivt inte sista gången jag promenerar där.

Nu är jag hemma igen och har precis fått i mig lite middag; citronkyckling med ris. Om knappt 40 min är det dags för DH på kanal 5.


En eftermiddag i solen

Efter lite plugg och träning på förmiddagen så unnade jag mig två timmar i solen ute på verandan. Det var så varmt, så varmt kan jag be och få tala om. Inte ett moln och inte ens en lite vindpust. Har till och med lyckas bränna mig en aningen på mage och hals, svider och stramar som bara den. Ute på verandan  lusläste intervjun med underbara Håkan i senaste nummret av herrtidningen King.

image678
image679

VINNARE

Ett stort grattis säger jag till Mari som har vunnit ett Golden Set nagellackskit från Nagelbolaget.se.



Hurra, hurra, hurra!



Morning

Upp och hoppa, dags att jobba! Förra helgn råkade jag nämna högt på jobbet att jag var ledig idag och det tog inte mer än 1 min så var jag uppbokad för jobb.

Igår var jag med Malin. Vi tog en promenad och hon pratade, pratade om allt möjligt som vi brukar göra. Sen visade hon mig en jätte vacker plats där hon ska annordna en fest i sommar. Det kommer att bli kanon! Sen gick vi hem till hennes lilla krypin och lagade mat och tittade på den fantastiska filmen "Flyga drake", den går på bio nu så jag rekomenderar verkligen att ni går och ser den!


OBS! Nya tävlingstid

Det är väldigt många som är med och fajtas om det fina nagellackskitet från Nagelbolaget.se så jag förlänger tävlingstiden till nu på trosdag den 17 april. Fortsätt att komentera för att öka chanserna att vinna!

Alltså, dena nya tävlingstiden för att vinna nagellackskitet är förlängt till torsdagen den 17/4.

Jobb och dans

Har jobbar ett par timmar nu på förmiddagen och efter det blev det ett danspass. Det var riktigt kul att skaka loss kroppen!

Bastubad

Ja ni läste helt rätt, jag och Alex har precis bastat. Efter att han har tjatat sen i vintras på att få basta här hemma har det äntligen blivit av. Batun har tidigare varit fullproppad med mina träningskläder och annat tjafs men idag tog jag äntligen tjuren vid hornen och rensade upp därinne. Det tog inte mer än 30 min efter att jag städat klart innan han ringde och "bokade" en bastukväll. Så ikväll har vi ätit lite skaldjur och andra små delikatesser och sedan suttit i bastun och myst. Fast det blir ju stört varmt efter ett tag, man får typ krypa ur. Nu är tanken att vi ska sätta på en film men frågan är hur länge man orkar hålla ögonen uppe.


image677

Träning

Nu har jag städat ut hela bastun som var full med mina träningskläder och nu vikt ihop dom snyggt i vårat träningsskåp. Jag är så nöjd! Nu ska jag strax iväg till gymmet och köra ett pass, känner mig grymt motiverad att komma i form. Längtar till att börja simma för att sedan kunna simma ute i sjö i sommar samt ta ut cyklen och känna vinden i håret och mjölksyran i låren. Tyvärr har jag inget sug att ge mig ut i löpspåret och kötta, men det kanske kommer när jag börjar komma i form.
image676















Dagen

Har precis kommit hem från Alex syster där vi ätit middag och spelat lite Wii. Väldigt trevligt och kul att titta på hennes och Robins lägenhet.

Dagen annars har vart rätt slapp. Tränade en timme på förmiddagen och hämtade sedan upp Ida vid centrum för att åka hem till mig och plugga. Det blev dock mycket snack och ingen, eller ytterst lite, verkstad. På eftermiddagen tränade jag lite till innan Alex hämtade upp mig och vi åkte till hans syrra.

Lunch time

image675

Så här ser dagens lunch ut;

Stekt kyckling på en bädd av babyspenat toppat med stekt lök och tomat. På toppen en klick lätt crème fraiche med smak av tomat och basilika. Sen får vi inte glömma min nya favorit; kidney bönor och majs ihoprört i en italiensk salladsdressing.

Jag skulle inte kalla mig en shopaholic

...men jag älskar kicken man får av att köpa något riktigt fint!

image671


Igår inhandlades lite plagg till våren på Gina, både behövligt och lite på impuls. Den blå/vit randiga bodyn nedan har jag länge gått och trånat efter och nu äntligen hittade jag den i butik. Den marinblåa tubklänningen/kjolen, jag kommer att använda den som kjol, och klänningen blev mer på impuls. Så då har jag erkänt det!


  
(Klicka på bilderna för förstoring)

TÄVLING

image670

Nu tävlar jag, tillsammans med
Nagelbolaget.se, ut ett super lyxigt nagelkit (värde 900kr).

Nagelkittet heter "Golden Set" och är ett av det poppuläraste kitten hos Nagelbolaget.se just nu.

"Golden Set" Innehåller:
  • 7 stora speciallack 10 ml
  • 8 bildbrickor
  • 1 stämpel
  • 1 skrapa
  • stenar (50 st)
  • 1 brickhållare

    Tävlingsuppgift: Allt du behöver göra är att kommentera valfritt inlägg i bloggen, ju fler kommentarer desto större chans att just du vinner! Har du igen blogg kan du självklart vara med att tävla ändå, men glöm då inte att fylla i mailadress.



  • Tävlingen avslutas måndagen den 14 april tosdag den 17:e april kl 12.00, vinnarna utses senare samma dag.

    Lycka till!

    Core

    Har precis varit på gymmet och kört Styrka/Core, ett ruskigt bra pass som känns i mage och rygg. Nu blir det duschen och lite lunch. Eftermiddagen ska ägnas åt studier, sådär skojj!

    Tillökning

    Pratade precis med Dan från USA, en vän till familjen. Han och Marie väntar fler barn och den här gången blir det tvillingar. Dom ska komma i mitten av juli, en flicka och en pojke. Hurra!

    image669

    Det finns en gata där alla kan mitt namn

    Den gatan ligger inte här, den gatan ligger i Motala och heter Smålandsgatan. Ibland, inte ofta, men ibland har jag en stark saknad tillbaka till den staden. Till mitt andra hem. I sommar ska jag verkligen ta mig tid att åka dit och hälsa på inte bara mina vänner utan staden. Andas lite luft på torget, ta en promenad längs strandpromenaden, ta en fika på Hugos och bada i Varamon. Tro det eller ej, jag kanske till och med ska ta en lite löprunda i Fålahagen?! Haha

    Dagens lunch

    image668

    Nu har jag precis kommit hem från skolan och det kurrade i magen så jag slängde ihop en liten sallad:

    Isbergssallad
    Champinjoner
    Gurka
    Tomat
    Fetaost
    Ägg
    Grillad oxfilé
    Kidney bönor och majs ihoprört i en italiensk salladsdressing

    + ett glas Proviva hallondryck

    Härlig vecka

    Jag har en härlig vecka att se fram emot med hela tre lediga veckodagar. Dessa dagar ska dock ägnas åt studier men lite ledigt får man unna sig också. Nu sitter jag i skolan och väntar på resten av gruppen, när alla är här ska vi försöka färdigställa våra gruppuppgift. Hoppas det går smidigt!

    För att kunna...

    leva en fabulous sommar som planerat ska jag nu åka till jobbet och tjäna storkovan. Penningfixerad eller vad?!

    Någon?

    image665
    Tog bild på en av dessa stjärnor. Min skugga till vänster och Ninas till höger.

    Igår kväll när jag och Nina var ute på stan så var det ett par unga killar som ritade stjärnor på marken. Detta bevittnade vi runt 20 tiden vid Hötorget, precis utanför Hötorgshallarna. Lite senare åkte vi till Medborgarplatsen för att glida in på en bio och utanför, där vi torget, såg vi likadana stjärnor. Inte nog med detta såg jag dessa stjärnorna igen idag, det var när jag skulle till skolan som jag klev över dom påväg upp från Stadions tunnelbanestation. Någon som vet vad dessa stjärnor är till för eller står för? Min första tanke var att det skulle bli en sån där
    Walk of Fame a lá Hollywood, inne på rätt spår då tror ni?

    Summertime

    Äntligen har jag fått hem lite vår/sommarkläder som jag beställt från MissBella.se, det fanns rätt mycket fint men tillslut blev det detta:

    image659image661image660
    Cecillia Klänning

    image663image662image664
    Chandra Shorts

    Babyface

    Ni får ursäkta mitt förra dåliga blogginlägg från jobbet. Stod där hade nada att göra, så jag smusslade mig in på datorn och skrev en rad. Hur som helst har kvällen varit fantastisk! Har träffat en gamal vän som jag längtat så mycket efter att träffa igen och nu äntligen blev det av. Vi träffades efter jobbet och åt en sushi och pratade om allt som hänt både gammalt och nytt. Sen smet vi in på en bio och såg 27 Dresses, riktig tjejfilm! Vi hade så grymt mysigt och vi var verkligen arga på varandra som inte tagit oss tid tidigare att träffas.


    Från jobbet

    Nu bloggar jag från jobbet, det får man absolut itne göra, men jag gör det ändå! Så sjukt seg. Inga människor här!

    Opening Party

    På fredag är det äntligen dags för ThaiBoat att lägga i landgången för en ny säsong. Hoppas innerligt att det är strålande sol och varmt på fredag så man får lite vårfeelings när man sitter där och smuttar på något gott.

    image651image653

    WAZ

    Var på bio och såg en film igår, en riktigt ruskig en. Stella Skarsgård var i huvudrollen och han var sjukt bra, se den om ni vågar!



    Äntligen

    Efter att bloggen legat nere under två dagar, pga nått byte av plattform, är den nu äntligen till förfogande. Just nu är jag i skolan och har avslutat en gruppuppgift som snart ska vara inlämnad. Strax ska jag och Ida dra en promenad inne i stan eller på Djurgården, tyvärr är det inte strålande solsken som vi hade tänkt oss igår när vi planerade detta. Sen ska vi hem till henne, plugga lite och ta det lugnt. Ikväll blir det  troligtvis bio med en old friend, det ska bli spännande att höra vad som hänt den senaste tiden.