Kroppkakor

Blev rysligt sugen på kroppkakor idag så när pappa kom hem från jobbet ställde vi oss och bakade (säger man att man bakar kroppkakor?!). Riktigt hemmagjorda knyten med kryddig köttfärs som fyllning blev det. Vi gjorde till och med rårörda lingon från grunden, inte för att det var så svårt men ändå. När mamma strax kommer hem ska de bara kokas upp så är de färdiga att serveras, yummi!

image408

Kommentarer
Postat av: Thomas

Man "gör" kroppkakor. Något som Flachsbinder familjen gjort i alla tider. Tyvärr så blir det inte så ofta för min egen del. Det finns ju olika kroppkakor. Småländska och öländska. Skillnaden är att i de öländska är det då råriven potatis i, medasn smålänska är det kokt potatis. Dessutom ska de ölänska vara stora om en tennisboll. Medasn smålänska är stora som golfbollar.

Tillbehören är gräddmjölk och lingonsyltsamt skirat smör.

På bilden du postade ser det mer ut som pitepalt...

Ölänska med skirat smör och lingonsylt.
http://www.kvartsnet.dk/Sverige_2005/TK_4.jpg

Självklart ska det vara rårörda lingon. Man vill ju ha smaken av lingon inte av socker...

Nu vart jag ju sugen ju... snyft


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback