De stora frågorna

Mina och Martina Haags livsgåtor:

Ekorrn satt i granen. Skulle skala kottar. Hoppa han från tallegren. Ursäkta, men satt han inte i en gran? När böt han barrträd? Han satt ju där och var beredd att skala sina små kottar och då hörde han barnen och blev skrämd. Blev han så rädd att han uppfattade granens täta mörka gömmor som den lite mer avslöjande tallens? Och då i panik bryter fot och svans?

Om man äter fårost. Då är det ju mjölk från ett får som man gjort ost på. Och getost kommer ju från getmjölk, det hör man ju. Men jag blir lite nervös när jag läser på mozzarellapaketet. Den är gjord på buffel. Buffel är ju liksom en farbror-ko. Vad är det egentligen som man mjölkar och gör ost av på buffeln?

Varför är det alltid så på film att:
1. Om någon hittar en gammal bok, t ex på vinden, så måste dom blåsa på den så att dammet flyger upp.
2. Kärlekspar på fullaste allvar står och dansar tryckare hemma. - Får jag lov? Så gör dom ju på film, rätt vad det är så får dom feeling och börjar vagga med huvudena ihop. Och så har dom 3000 stearinljus i hela rummet. Haja vad krångligt att tända så många ljus (de första har typ brunnit ur innan man hunnit tända de sista). Och varmt. Brandvarnarna borde ju dra igång på sekunden.
3. Dom där två gubbarna som går omkring och bär på en jättstor glasruta (och när dom ska över gatan kommer alltid en bil i full fart så att dom måste springa med småsmå steg tillbaka upp på trottoaren men då kommer en cyklist som jagar bilen och då måste de springa med sina pyttesteg upp på andra trottoaren), dom i alla fall, varför ser man aldrig dom i verkligheten?

Läs Martinas bok Hemma hos Martina, sjukt rolig!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback