Allsång på skansen

Snart är det dags för allsång gott folk! Tisdagen den 27 juni är det fullt ös på Skansen, guu va mysigt... det bara pirrar i kroppen av längtan! I år är det ett hej dundrans startfält också, inte illa, inte illa!!

27/6
Tomas Ledin fick ett folkligt genombrott på 70-talet och på 90-talet sjöng han låtar som "En del av mitt hjärta" och "Snart tystnar musiken". Nu är Tomas aktuell med fotbolls-VM-låten "Vi är på gång - VM 2006". I juni släpps Tomas nya album och i sommar åker han, Andreas Johnson och Jill Johnson på en gemensam turné runt om i Sverige.
Elias feat. Frans - "Who´s Da Man" (alias Zlatan-låten). Denna, blott 7 åringa, pojk från Ystad sjunger en egen VM-låt i reggae-takt, och gissa om det gungar. Släng dig i väggen Bob Marley!
Sebastian
(alias Idol-sebastian). Kom tvåa i Idol 2005 och har (total krossat vinnaren Agnes) med sitt fantastiska debutalbum "Sebastian" som toppat både försäljnings- och radiolistor.
m fl.

4/7
Carola
firade 2003 hela 20 år som artist och har sammanfattat sin karriär genom att ge ut samligsskivan "Guld, platina och passion". Hon debuterade med låten "Främling" i Melodifestivalen 1983 och kom 5:a i årets Eurovision Song Contest med låten "En evighet" / "Invincible".
Andreas Johnson fick sitt internationella genombrott med singeln "Glorious". Han gjorde stor succéi årets Melodifestival med låten "Sing for me" som slutade på en tredje plats. Låten har sedan legat etta på Svensktoppen och Trackslistan. Andreas senaste album "Mr Johnson, your room is on fire" kom ut i mars och är helt jäkla fenomenalt bra!
m fl.

11/7
Håkan Hellström
gjorde dundersuccé med debutskivan "Känn ingen sorg för mig Göteborg". Senaste skivan "Nåt Gammalt, Nåt Nytt, Nåt Lånat, Nåt Blått" släpptes i december 2005 och under juli kommer Håkan bland annat att spela på många av årets festivaler (bla. Peace and Love i Borlänge den 7-8 juli). Dessutom spelar han på Gröna Lunds stora scen senare i sommar.
Björn Kjellman har bland annat spelat med i SVT:s julkalender Pelle Svanslös, i dramaserien Fasadklättraren och varit programledare för Filmgalan. Det har också blivit en rad filmroller under årens lopp, bland annat i Adam & Eva, Vägen ut, Den goda viljan och Hip Hip Hora.
Björn medverkade i årets Melodifestival med bidraget "Älskar du livet", som slutade på en nionde plats i finalen, och jobbar just nu med sitt debutalbum.
m fl.

18/7
Lordi
blev vinnare av årets Eurovision Song Contest med låten "Hard Rock Hallelujah". Det är första gången för Finland och för ett hårdrockband att vinna tävlingen.
Sven-Ingvars är kultbandet som firar 50-årsjubileum i år. 1991 gjorde Sven-Ingvars ett bejublat framträdande på Hultsfredsfestivalen med lite rockigare versioner av sina gamla klassiker. Sedan dess har de fortsatt att turnéra, spelat in skivor och satt upp krogshower.
Patrik Isaksson fick en Grammis för Bästa låt, Bästa låtskrivare och Bästa nykomling 1999. Två år senare erhöll han också en Rockbjörn i samband med första albumet. I årets Melodifestival bidrog Patrik med låten "Faller Du Så Faller jag" och lyckades komma till den så kallade Andra chansen men tog sig inte vidare till finalen.
m fl.

25/7
Erik Gadd
, "Sveriges soulkung", slog igenom 1991 med albumet Do you believe in Gadd. Nu är Eric aktuell med albumet Eric Gadd som släpptes i våras. Under sommaren kommer Eric att göra fem mindre konserter med sitt band i sköna miljöer i Västerås, Karlstad, Göteborg, Köpenhamn och Stockholm. Det är första gången Eric är med i Allsång på Skansen.
Björn Skifs har tillsammans med Bengt Palmers skrivit en mängd svenska klassiker som fått folkmassorna att vråla med: "Hooked on a feeling", "Michelangelo", "Krama dej" och "Härligt, Härligt". Björn vann i år Grammis för Årets Schlager/Dansband. Låten "Håll mitt hjärta" har efter rekordtiden 142 veckor lämnat Svensktoppen.
m fl.

1/8
Lill Lindfors
har under 1960-1980 varit Stockholms showdrottning. 1966 vann hon Melodifestivalen tillsammans med Svante Thuresson med "Nygammal vals". Nitton år senare var hon värd för Eurovision Song Contest (1985), då hon - medvetet - tappade kjolen. I sommar gör Lill comeback som skivartist. På albumet blandar hon sommarklassiker med egna personliga favoriter.
Charlotte Perrelli slog igenom som dansbandssångerska i gruppen Wizex, vann Eurovision Song Contest 1999 med "Take me to your heaven" och var programledare för Melodifestivalen 2004. Just nu spelar Charlotte huvudrollen i musikalen Skönheten och Odjuret på Göta Lejon och gör ett hyllningsalbum - "I din röst" - till Monica Zetterlund. Charlotte har stått på Allångsscenen två gånger tidigare.
m fl.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback