Modelexikon - E

Designers, märken och modehus - det är många namn att hålla reda på i modevärlden. För att underlätta har modemagasinet Elle sammanställt en guide där vi får veta lite mer om de viktigaste internationella aktörerna. Med hjälp av Elle har jag nu valt mina favoriter och på bokstaven E hittade jag "bara" denna härliga designern.


Emilio Pucci
Han har gått till modehistorien för sina färgstarka, psykedeliska mönster. Den italienske aristokratens väg in i modevärlden kom via skidbackarna. Som en av medlemmarna i det italienska, olympiska skidlandslaget blev han fotograferad av Harper?s Bazaar i sina uppseendeväckande, egendesignade kläder. Han blev därefter inbjuden att skapa en kollektion vinterkläder för kvinnor; 1951 öppnade han sitt eget modehus i Florens.
Emilio Pucci la sedan sin hand på allt från mattor till logotypen för Apollo 15.
2001 kom, som resultatet av ett samarbete med Cappellini, också en möbelkollektion. Christian Lacroix hade ansvaret för utformningen av modekollektionerna och accessoarerna, men han slutade i och med vårkollektionen 2006. Höstkollektionen 2006 designades av brittiska Matthew Williamson ? som håller fast vid det klassiska Pucci-mönstren, men har på samma gång föryngrat märket.
www.emiliopucci.com


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback